Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.282.890
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia
MirkoRenato kaže...

Bugovci, imate ideje sto bi bilo ovdje problem? Znači spojeni sam na Wifi, surfam, tipkam, gledam YT, sve ok. Dodem u sobu, isto sam na Wifi, 4/5 crtica, 15mbita speedtest, ali mi na Whatsappu i Messengeru ne dostavlja poruke kad posaljem, onda kao da se reconnecta i posalje odjednom sve i meni dostavi sto sam dobio i tak ima intervale..?

Mislim da bi kod ovakvo pitanja JAKO važno bilo navesti o čemu pričaš 

Pretpostavljam o Xiaomi mobitelu koji je na MIUI-u:

Optimising notifications on MIUI

• Go to Settings > Battery & performance > Manage apps’ battery usage > Choose apps and tap on the three dots in the top-right corner then select Turn off battery saver.

• Go to Settings > Permissions > Autostart and enable autostart for the apps you want to receive notifications from.

• Go to Settings > Notifications & status bar > App notifications and tweak the notification settings for the apps you want to receive notifications from.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
11 godina
Još bih na to dodao da zaključaš whatsapp u radnu memoriju. Stisneš tipku koja prikazuje sve otvorene aplikacije i povučeš whatsapp prema dolje tako da uvijek ostane aktivan. Meni tako odlično radi, jedino gmail aplikacija kasni s notifikacijama što god probao.

Inače, prikaz upotrebe podataka se može promijeniti tako da zgasite miui optimizations u developer optionsima. Trebalo bi malo istražiti na što još utječe ta opcija, mislim samo na xiaomijeve aplikacije tako da nije velika šteta zgasiti ju.
13 godina
► Play ▌▌ Pause ■ Stop
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan

Skupo, zna biti na gearbestu po 15-16-17$

12 godina
neaktivan

Dakle radi se kad sam ja u aplikaciji, textam s ljudima i onda odjednom ne dostavi poruke, nekih 30-60 sekundi, kao da se ponovo spoji i onda moje dostavi drugoj osobi i meni dostavi sto je ona poslala. Kada u tom prozoru kad ne dostavlja otvorim Chrome, normalno otvara stranice i sve štima. Ispod prilažem Screenshot da vidite o čemu se radi. Sve ovo preporučeno sam napravio i kuzim to, ali problem je moja soba, svugdje ostalo radi super, čak i na donjem katu gdje imam repeater. 

Mobitel: Redmi Note 4X (Snapdragom 625/3gb RAM/32 gb memorije)

13 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Netko je tu stavljao link na dokument s kodovima za popuste na gearbestu. Taj link sad nemogu nigdje naći, a planiram uzeti danas Xiaomi vagu i senzore za vrata

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Imaš u mojem potpisu :)

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.12.2017 16:39 (XXX-Man).
10 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Je li ima itko od vas problema s bluetoothom na MI A1, ne mogu se povezati sa svim uredajima

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

DXO dao Mi Note 3 jako visokih 90 bodova za kameru i time ga svrstao uz bok HTC U11 i Google Pixel jedinici

https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-note-3-exceptional-images-bells-whistles/

Jel ima netko? Jel su fotke stvarno toliko dobre? 

2 0 hvala 0
11 godina
TTTT kaže...

DXO dao Mi Note 3 jako visokih 90 bodova za kameru i time ga svrstao uz bok HTC U11 i Google Pixel jedinici

https://www.dxomark.com/xiaomi-mi-note-3-exceptional-images-bells-whistles/

Jel ima netko? Jel su fotke stvarno toliko dobre? 

Mislim da je velika stvar vec i to da za osjetno manje novaca imas pristojne slike, a razlike sigurno nisu velike vec se radi o nijansama ukupno.

Ja sam stavio u jednoj drugoj temi samo jedan primjer u kojem je Mi Note 3 dosta dobar ili bolji od nekih razvikanijih marki, ali u globalu je to priblizno sve slicno...ono sto je kod njega interesantno je da za 2300 Kn dobijes kameru koja je uz bok sa iPhoneom 7 ili mozda malo i bolja i nista losija od one na Galaxy S8...ako ocekujes neko cudo...nemoj. 

I dalje je to mali senzor i skromne lece kamere.

14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ne ocekujem cudo, ali fotke od IP7 su cudo u odnosu na one od Mi Mixa kojeg imam kad ih se gleda na kompu, tak da su ove od Note 3 jos nesto bolje jer IP7 foto/video ima 85/85, Note 3 ima 94/82 sto je za mob od 300tinjak €€ jako jako dobro. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Došle mi 2 Xiaomi Philips Bulb. Sad problem je kako ih spojiti da ih kontroliram kao cjelinu? Ima tamo u uputama, al nema više My Devices, updejtali su app i sad se gubim. Ako netko zna i ima volje pomoć može na PM? Hvala puno! 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Ekipo kako maknut vodeni zig Xiaomia na slikama tj kad slikam pise model mobitela.

Ps. nasao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.12.2017 15:24 (R36).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Kako ?
13 godina
neaktivan
bunker kaže...
Kako ?

Udes u kameru, nades ikonicu "tri crte gore desno"...to klikneš i tu nades "oznaka dvojne kamere" i to iskljucis.

8 godina
neaktivan

Nemam ja tu opciju u postavkama ( apk za kameru je defaultna za miui 9 ). Srećom nemam ni taj žig na fotkama, ili ga nevidim.....

Hdr opcija mi napravi dosta bolje fotke.

😊
10 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Na Xiaomi Mi WiFi Router 3 128 gb koristim  firmware br. 2.10.35 . Radi odlično i nema problema.

Probao sam izvršiti nadogradnju pomoću aplikacije  ali mi ne nudi noviju verziju .

Čitam po forumima da ima novija verzija br. 2.10.38, pa čak i novija br._2.10.42

Da li je netko tko koristi isti router, probao neku od tih verzija ?

I ako je ,radi li sve ok ?

I da, ima li Engleski meni na tim novijim verzijama firmware-ima ? Moj trenutno ima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 16:48 (razjaren).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Napokon stigao rombac, napravio sam neka 4 km kroz grad, za sad je preeejeben. Nisam ponio kapu i rukavice i skoro sam se smrzo kak juri. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 17:50 (TTTT).

22 0 hvala 0
13 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Current account is different from the account info on the device-problem s Xiaomi mi5

Maloprije iz dokonstva čeprka po svome 3 mjeseca starom xioami mi5 i testira novi (zakašnjeli MIUI) te sam iša u MI Account i vidia da je Mi Account ID (1739179206) drugačiji od onoga kojeg sam napravia s tel brojem ili mailom (144*****).

Mislim si WTF, čiji je onda ovo ID ako nemogu ja pristupit njemu a u Mi Cloud-u se synca sms, kontakti i još neke pizdarije. Onda sam googla i naletia da nekolicina ljudi ima sličan "problem" kao ja. Međutim svi predlažu da

taj "problem" uklonu Mi Unlock. Zajebi ti to, sigurno mora bit lakši način rečem ja sebi. Stisnia forgot password i send sms.

Jeli ko ima sličnog iskustva? 

Mob je kupljen preko honor buy.

Beatus non est,qui habet,quae cupit,sed qui non cupit,quae non habet.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.12.2017 18:56 (Zmeikishi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
razjaren kaže...

Na Xiaomi Mi WiFi Router 3 128 gb koristim  firmware br. 2.10.35 . Radi odlično i nema problema.

Probao sam izvršiti nadogradnju pomoću aplikacije  ali mi ne nudi noviju verziju .

Čitam po forumima da ima novija verzija br. 2.10.38, pa čak i novija br._2.10.42

Da li je netko tko koristi isti router, probao neku od tih verzija ?

I ako je ,radi li sve ok ?

I da, ima li Engleski meni na tim novijim verzijama firmware-ima ? Moj trenutno ima.

S obzirom da škicam taj router za kupiti neko vrijeme, molila bih te za info kako ga imaš spojenog? Da li se on može koristiti kako samostalan tj. jedini router za spajanje na internet (umjesto onih generičkih koji se dobiju od teleoperatera) ili ga koristiš uz operaterov router kao sekundarni repeater? Te da li taj router podržava VLAN?

10 godina
neaktivan

@Nena , 

Ja taj wireles router koristim kao jedini i primarni u vikendici

No moram napomenuti da ne koristim klasičan (žični Internet ) , nego Broadband ( dakle bežični Internet), gdje su mi na krov vikendice postavili odašiljač i naravno spojili sa svojim wifi routetom kako bi razvodio wifi ili se s njega mogu spojiti kablom.

Njihov router sam uklonio ( stalno neki prekidi a interneta ima ,pa ga moram resetirati, ma za poluditi,  te slab domet wifi-a u podrumu i potkrovlju ) i postavio taj Xiaomi router koji radi savršeno nudeći mi mogućnost spajanja svojih uređaja na 2.4G i 5G, što njihov nije.

Nisam probao na žičnom internetu kod kuče , ali mislim da možeš i tamo spojiti i izbaciti njihov  „šrot“ ruter jer Xiaomi ruter ima i ugrađen modem… tako da bi bez problema trebao raditi ( no ne mogu to sa sigurnošću tvrditi jer nisam probao ), no možeš vidjeti što nudi Xiaomi router u linku koji ću ostaviti na kraju posta.

Inače samo da znaš sve ti je na engleskom tako da ne moraš brinuti ( na većini tutorijala na youtube-u ćeš vidjeti da su izbornici routera na kineskom pa prevode sa Google translatorom .. no to su sve stari tutorijali gdje još u njihovom firmware-u nije bilo ugrađen engleski jezik )

Ako ga kupiš mislim da ćeš biti prezadovoljna , ne samo izgledom . nego i stabilnošću veze i dometu wifia . Samo postavljanje je jednostavni i ne zahtjeva neku informatičku pismenost a imaju i aplikaciju gdje sve to možeš odraditi preko nje i još pratiti u svakom trenutku tko je spojen na router i ima zvučna obavijest kad ti se netko  spoji na njega ( zaštita da ti netko „krade“ Internet )

Više o Xiaomi Mi WiFi Dual-band Wireless Router 3

Edit: izbacio sam njihov router ovaj : Netis  WF 2411PS 150 bps Wireless N Router

Prije kupnje Xiaomi routera … koristio sam svoj stari router , TP-LINK TL-MR3420_V2 , koji mi je služio za Internet putem sticka, ( ubodeš u njega stick 4g i i on razvodi wifi ,između ostalog ) ,dok nisam postavio broadband . Taj router je bolji od njihovog gore navedenog, jači signal wifia i stabilniji .

No Xiaomi router je daleko bolji od obadva gore navedena po pitanju stabilnosti ,dometa wifi i zaštite

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.12.2017 12:49 (razjaren).
17 godina
neaktivan
razjaren kaže...

@Nena , 

Ja taj wireles router koristim kao jedini i primarni u vikendici

No moram napomenuti da ne koristim klasičan (žični Internet ) , nego Broadband ( dakle bežični Internet), gdje su mi na krov vikendice postavili odašiljač i naravno spojili sa svojim wifi routetom kako bi razvodio wifi ili se s njega mogu spojiti kablom.

Njihov router sam uklonio ( stalno neki prekidi a interneta ima ,pa ga moram resetirati, ma za poluditi,  te slab domet wifi-a u podrumu i potkrovlju ) i postavio taj Xiaomi router koji radi savršeno nudeći mi mogućnost spajanja svojih uređaja na 2.4G i 5G, što njihov nije.

Nisam probao na žičnom internetu kod kuče , ali mislim da možeš i tamo spojiti i izbaciti njihov  „šrot“ ruter jer Xiaomi ruter ima i ugrađen modem… tako da bi bez problema trebao raditi ( no ne mogu to sa sigurnošću tvrditi jer nisam probao ), no možeš vidjeti što nudi Xiaomi router u linku koji ću ostaviti na kraju posta.

Hvala ti na detaljnom odgovoru i trudu :)

Što se tiče kvalitete uređaja i signala u to ne sumnjam (imam Xiaomi mobitel, gateway, senzore, žarulje, lampicu, repeater stick) i bome svi odlično rade i jako su jednostavni za podesiti (tak da s engl. verzijom ne bi trebalo biti problema). 

Ono što me muči, ne mogu pronaći podatak da li taj router u sebi ima modem ili da li ga nema. Kod mene bi se Xiaomi router spajao direktno na žicu Optime (VLAN) i nadalje bi se svi uređaji (mobiteli, laptopi) spajali bežično na taj Xiaomi router/internet.

U onom linku piše "* Mi Router only can use as Access Point if your broadband required VLAN Tagging" no ne kužim što im to znači. Da li to znači da on nema VLAN modem u sebi (tj. da bi mogao služiti samo kao AP ili repeater) ili nešt drugo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.12.2017 18:33 (Nena).
10 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pitala sam u rubrici za RN3, ali nitko ne odgovara, pa ću pitati tu, ima puno eksperata:

Mobitel je Redmi Note 3SE, gore je EU najnoviji Rom.

Do nedavno mi je defaultna aplikacija za slikanje, kad sam htjela da se datum vidi na slici, datum prikazivala u našem obliku: DD.MM.YYYY. 

Nedavno sam primijetila da ga prikazuje u obliku YYYY-MM-DD.

Imam podešen Hrvatski jezik i sve u vezi s time na Hrvatska.

Može li se nekako podesiti da datum prikazuje po našim standardima?

-Vidjela sam da i na nekim drugima od prijatelja (RN2, RN4, Redmi neki) isto prikazuje datum u američkom, a ne u našem formatu.

Hvala!

Sretan Božić svima

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.12.2017 13:53 (Ljiljana100).

0 0 hvala 0
17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Stigao mi je Mi Bluetooth Speaker!  

Nisam ga puno isprobavao, ali prvi utisak je dosta dobar. Zapravo, drugi utisak je dobar, prvi utisak je bio užasan, otvorio sam paket, priključio zvučnike na punjač, povezao zvučnike sa telefonom i dobio zaista grozan, "mutan" zvuk, koji je uz to povremeno preskakao. Stvar je u tome da ove zvučnike ne bi trebalo koristiti dok se pune, brošura sa uputstvima kaže da je zvuk tada tiši, ali zapravo i sam kvalitet reprodukcije jako pati. Kada sam tu grešku otklonio, nestali su svi problemi i dobio sam prilično lep zvuk.

Povezivanje je i u slučaju telefona i u slučaju laptopa prošlo besprekorno. Baterija se čini razumnog trajanja (posle možda par sati isprobavanja, ostalo je još 80%). Naručio sam "zlatni", jer mi je zapravo izgledao najmanje drečav, koji je uživo više tamno metalik-siv nego žućkast.

Uz zvučnik se dobija vrećica za nošenje koja me je prijatno iznenadila, mekana je na dodir i nije previše tanka, no to je ujedno i čitav bundle - nema kabla za punjenje niti bilo čega drugog.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
moderator

Koji točno?

Imaju oni više modela tih zvučnika.

Kuponi s popustima na Gearbest-u, svaki dan novi kuponi: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8 Face: https://www.facebook.com/gearbest.coupons.discounts/
17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Onaj malo stariji, metalni:

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Imao sam taj, dobar je.

Došao mi je prošli tjedan ovaj https://www.gearbest.com/speakers/pp_345599.html

Nisam ga još stigao isprobati kako treba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

imam pitanje vezano za redmi 4, poznanica ga ima i prilikom updatea na 8.5.x.x. dođe do kraja i ne uspije se izvršit nadogradnja, a već je na 8.5 al niža verzija. Onda sam rekaoprobat ću direktno skinut miui 9 rom pa ga instalirat ali ne znam koji, ima samo china i global india version a nema neki global international. Kaj onda skinuti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice