Mi Hrvatska/Mi Croatia

poruka: 3.800
|
čitano: 1.283.255
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Mi Hrvatska/Mi Croatia

Meni se isti problem desava na podcast aplikaciji, nakon 10 min. se ugasi zvuk, onda ponovo udjem u podcast apl. i pokrenem je i tako sljedecih 10 min. Meni to lici kako neka stednja baterije ili je ipak samo bug. :-)

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Jel ima tko više informacija zašto PBZ wave2pay nije podržan na MIUI?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
display name ivo kaže...

Pozdrav, možeš li priložiti screenshot greške i navesti koji uređaj imaš?

facebook.com/MiCroatiaFans Xiaomi MIX 6/256GB - MIUI Super Moderator
14 godina
Ovo je greška. Imam Mi5, MIUI 9 Global stable. Isto je bilo i na MIUI 8. Nije mi rootan mobitel.
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Isprobao sam na MIUI 9 Stable i Developer ROM-u, isti problem je i kod mene.

Nadam se da ću uloviti vremena flashati neki AOSP ROM i vidjeti kakva je situacija, ako tamo radi onda mogu poslati request da se poradi na problemu.

Ako netko ima neki drugi ROM ili uređaj da proba, bilo bi lijepo da pošalje nekakve povratne informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Ma navodi se da MIUI nije podržan ali nije mi jasno zašto. Šta imaju protiv MIUI-a?
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Mislim da ima više faktora, možda čak i zbog čestih OTA updateova, sad mi vrag neda mira i želim isprobat na nekoliko custom romova da im dokažem nešto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Ja sam ih zvao danas i pokušao doći do pojašnjenja ali naravno ništa konkretno nisam saznao. Ako se šta promjeni u budućnosti biti će slobodni kontaktirati me da me obavijeste. Volio bih da se može nešto poduzeti po tom pitanju jer osobno jedino za tako nešto i vidim svrhu postojanja NFC-a na mobitelu i vjerojatno bih koristio takav oblik plaćanja, ali ne pod cijenu prelaska na drugi ROM, MIUI mi je odličan.
10 godina
neaktivan
Cromaki kaže...

Mislim da ima više faktora, možda čak i zbog čestih OTA updateova, sad mi vrag neda mira i želim isprobat na nekoliko custom romova da im dokažem nešto 

mozda zato sto podatke salju u kinu? :D

14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Svakako, samo njihova logika mi uopće nije jasna...

Također imam NFC podržan mobitel, i taj sustav u Kini posvuda radi bez problema više od dvije godine, a da ne pričam koliko je obuhvaćeniji i napredniji nego kod nas a da ne govorim o broju korisnika koji ga koristi svaki dan.

Ovo kod nas je neka eksperimentalna faza i već sami sebi kompliciraju.

Danas je stvarno netko zaslužio šibu i dobro tretiranje istom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Evo ovako Cromaki molio bih te da mi poblize objasnis xiaomijevu politiku jer ja sam mozda glup , ili ne shvacam?

USPOREDBA Redmi 5/5 plus sa noteom 4

Mene jako zanima sto je Xiaomi htio postic sa redmi 5 i redmi 5 plus.

Zaslon od redmi 5 vs note 4

5.7 inches, 83.8 cm2 (~75.9% screen-to-body ratio)

5.5 inches, 83.4 cm2 (~72.7% screen-to-body ratio)

dimenzije 

151.8 x 72.8 x 7.7 mm (5.98 x 2.87 x 0.30 in)

151 x 76 x 8.5 mm (5.94 x 2.99 x 0.33 in)

To je prvo sto me bode u oci, zbog cega vise nema redmi linije kao takve u dimenzijama, vec nude daljinski koji je velik kao i rn4.

Druga stvar je, zasto sd 625? Zasto koristiti jedan te isti chipset u 7 mobitela ili koliko vec. Osobno imam note 4x i super mi je stvarno, ali po tome pitanju nema napretka jer neki ljudi zele nesto kao rn3, znaci sd 636 bi bio izvrstan balans u noteu 5 , AKO ga uopce bude bilo.

Treca stvar je kamera. Zasto je otvor blende manji? Mislim ovaj um je veci sto znaci vise pixela, ali opet to dodje na isto???

Nemoj ovo shvatiti osobno, ali pokusavam shvatiti njihovu politiku, a ti bi mogao to bolje pojasniti jer znas vec :D

17 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Pričamo o uređajima čija je cena kreće od $100. SD625 je jeftin, ima performanse od kojih bitno bolje nećeš dobiti ni od koga u cenovnom $100-$200 (8xA53 @2GHz - to je kao Mi A1, da ne kažem kao Samsung A5 koji košta koliko više, a navodno je odlična kupovina), sve feature za taj cenovni razred (nema Quick Charge i NFC, ali toga generalno nema na jeftinjacima) i ne troši previše pošto je izrađen u 14nm. Dakle, idealan je za tu ulogu. Uzgred, Xiaomi je napravio i RN4X sa Helio X20, i svi hoće SD ("bolja baterija", "više ROM-ova", "bla, bla bla..."). A pošto ljudi hoće SD procesore, matematika je jasna: Qualcomm + jeftino = SD625.

"Daljinski" nude zato što je:

a) Apple napravio 18:9 telefon

b) takav form factor relativno pogodan za mobilne veb stranice i aplikacije za društvene mreže (dizajn koji ima 1 stubac sadržaja koji se "beskonačno" skroluje).

Da se razumemo: ne sviđa mi se mogućnost da 18:9 postane dominantni form factor, ali znaju šta i zašto rade.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.12.2017 14:48 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

ma znam ja da sve te cinjenice, eeeh.

da mediatek ima dev support kao SD bilo bi stvarno odlicno zbog toga sto im je cijena jos niza od sd-a i tu vidim kao neki potencijal koji valjda xiaomi ne vidi??

vernee je izdao source za x20 uređaj te sada taj isti uređaj ima nougat custom rom, a npr xiaomi za x20 nije nista napravio. to je i krivica xiaomija i mediateka, ali kako vernee moze izdat source, a xiaomi ne za redmi pro/ note 4 x20

iako da se razumijemo vise povjerenja imam u xiaomi nego vernee zbog izrade samog telefona, dostupnosti dijelova, itd.

Helio P40 , 12nm 

2x A73 + 4x A53

Mali G72 GPU 

(10$)

to bi bio jedan savrseno jeftini procesor za xiaomi kada bi izdali neki source ili nesto ...

daljinski

a) sta nije to lg g6 prvi napravio, ali da shvacam poantu, kud svi tud i mali mujo :P

13 godina
Ono što meni nije jasno zašto su toliko povećali dimenzije redmi modela??? Dobro promijenili su omjer, ok to je in... Ali redmi 5 dimenzijama je skoro isti kao redmi note 5??? Zašto to pobogu? Zbog manjih dimenzija su ga mnogi kupovali(uključujući i mene) i sad ga bez razloga povećaju a već imaju veću note liniju
Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina

Da, ja bi puno rađe kupio 5" nego 5.5" ili 5.7" mobitel.

Sada ostaje samo Redmi 4X sa lošijim proc ako želim takav ekran

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
13 godina
Meni se čini da su se malo pogubili nakon što je Hugo Barra otišao...
Živim luksuzno! Jedem luk i lijem suze... :)
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Evo kolega Ivan je bio brži od mene, trend je jedostavan takav u Kini da se moraju izbacivati novi uređaji često pa makar i oni nama ne imali smisla ali u održavanju prodaje to je ključno...

Kada bi Xiaomi izbacio mobitel samo 2-3 puta godišnje, nebi bio tu gdje je jer je publika široka i nastoji se udovoljiti većini.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
Zasto pbz wave to pay ne podrzava miui? Kad je izasla aplikacija nije bilo tolko mobitela na miui pa mozda zato.. Ili im je mozda samsung il tak neko platil da ne dozvole? 😂 ak je zbog slanja podataka u kinu, zas nisu onda i pbz bankarstvo blokirali? Isti k je to 😁 neki dan instaliral novi mpbz, za miui me nije upozorilo, jedino me upozorilo za root, aplikacija je super samo kaj se treba snaci u pocetku, mozda kroz koji update ubace i placanje preko nfca u nju :) i da, moze se aplikacija otvorit otiskom prsta umjesto pisanja pina, jedino kaj ne mozes namjestit odredeni otisak nego iz mobitela povuce prste koji se koriste za otkljucavanje moba

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Problem je samo u tome sto se nije napravilo ono sto se trebalo po meni, a to je da 5.7 incha bude kao 5.0 incha, znaci da to uguraju u 5inche dimenzije.

Ovako izgleda kao da su redmi 5 i note 4x istih dimenzija, ok redmi 5 je uži, ali puno korisnika je ostalo zakinuto tu ja mislim i to je bas jedan big shit.

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Jel me itko moze uputiti na neki video ili mi ovdje objasniti kako ograniciti podatke na MIUI 9

Primjer imam 500 MB na 5 dana i sada zelim kao što sam.imao u mobu prije ovog Xiaomia da mogu pomjerat npr prvo se ogranicim na 100 MB, onda kad to dosegnem odem do 150MB itd

Ali ovdje nikako ne razumjem kako to radi

Koliko god da stavim ogranicenja pise da sam.prekoracio iako nisam, ono ograničenje podataka u aplikaciji Sigurnost nikako ne razumijem, a nisam bas tele sto se.tice mobilnih opcija, instaliranja custom ROMova itd.

0 0 hvala 0
13 godina
Cromaki kaže...

Evo kolega Ivan je bio brži od mene, trend je jedostavan takav u Kini da se moraju izbacivati novi uređaji često pa makar i oni nama ne imali smisla ali u održavanju prodaje to je ključno...

Kada bi Xiaomi izbacio mobitel samo 2-3 puta godišnje, nebi bio tu gdje je jer je publika široka i nastoji se udovoljiti većini.

Poslovna logika je jednostavna, Kinezi ništa ispod 5,5 inča neće taknit ni (selfie) štapom, a Xiaomi većinu mobitela proda u Kini. Ne treba se zavaravat da su im želje evropskih kupaca visoko na listi prioriteta.

Ja sam isto mislio da će mi sve preko 4,7 bit preveliko. Ali jedina je istina da se na veće lako naviknit. Odnedavno imam 5,5" i sretan sam. Mislio sam i da će mi TV od 42" bit prevelik pa sam brzo požalio šta nisam uzeo 50" :)

17 godina
Sigurnost potrošnja podataka, pa settings(gornji desni ugao) pa potrošnja mobilnih podataka, pa ograničenje upotrebe i tamo stavis koliko imas trenutno na raspolaganju i dolje postotak da ti javi kad si pri kraju.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
9 godina
neaktivan

Imaš na njuški zapakirane nove po 200 kuna kaj je ok cijena.

Kruha i igala...

1 0 hvala 0
13 godina
Montezano kaže...
Cromaki kaže...

Poslovna logika je jednostavna, Kinezi ništa ispod 5,5 inča neće taknit ni (selfie) štapom, a Xiaomi većinu mobitela proda u Kini. Ne treba se zavaravat da su im želje evropskih kupaca visoko na listi prioriteta.

Ja sam isto mislio da će mi sve preko 4,7 bit preveliko. Ali jedina je istina da se na veće lako naviknit. Odnedavno imam 5,5" i sretan sam. Mislio sam i da će mi TV od 42" bit prevelik pa sam brzo požalio šta nisam uzeo 50" :)

TV ne može nikako biti prevelik, samo da ti može stati u prostor. Da uzmeš 55" naviknuo bi se kroz dva tjedna pa bi onda opet želio većeg..

Ali TV ne moraš nositi u džepu :)

10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Sigurnost potrošnja podataka, pa settings(gornji desni ugao) pa potrošnja mobilnih podataka, pa ograničenje upotrebe i tamo stavis koliko imas trenutno na raspolaganju i dolje postotak da ti javi kad si pri kraju.

Da prijatelju ali primjerice stavim 490MB i pise mi da sam premasio koristenje podataka, a znam da nisam jer imam jos 200 MB (nisam od ranije koristio internet pa da ta prikasnja potrosnja zbuni mobitel tj da on ogranicava na mjesečnoj bazi sta sam potrosio)

17 godina
Jedino mi pada na pamet da nisi namjestio datum resetiranja koji imas dolje. Moze biti i da imas malo drugačije sucelje, ako ne mozes nariktati onda samo pukni kao sta kazes 200mb gore u paket i to je to.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
14 godina
display name ivo kaže...

Evo baš sam danas isprobavao, na svim forkovima radi Wave2Pay, znači od Lineage OS, RR, do nekih no name ROM-ova s masu customizacije i dalje radi...

Ostavio sam im 1 zvjezdicu kao i večina korisnika pa neka malo čitaju gdje su pogriješili.

16 godina
Cromaki kaže...
display name ivo kaže...

Evo baš sam danas isprobavao, na svim forkovima radi Wave2Pay, znači od Lineage OS, RR, do nekih no name ROM-ova s masu customizacije i dalje radi...

Ostavio sam im 1 zvjezdicu kao i večina korisnika pa neka malo čitaju gdje su pogriješili.

Wave2pay je jedno vrime radija na MIUIu ali nakon jednog updatea aplikacije više ne radi.

10 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Jedino mi pada na pamet da nisi namjestio datum resetiranja koji imas dolje. Moze biti i da imas malo drugačije sucelje, ako ne mozes nariktati onda samo pukni kao sta kazes 200mb gore u paket i to je to.

Ma nisam, napisao sam to u prosloj objavi

A ne znam stvarno, dok sam imao LG sve je bilo fino na graf, imaš liniju za limit, podigneš je i živio

A ne ovdje bas mi sve neobično

Morat cu si nac neku dobru aplikaciju, nema mi druge

12 godina
neaktivan
Mi Hrvatska/Mi Croatia

Bugovci, imate ideje sto bi bilo ovdje problem? Znači spojeni sam na Wifi, surfam, tipkam, gledam YT, sve ok. Dodem u sobu, isto sam na Wifi, 4/5 crtica, 15mbita speedtest, ali mi na Whatsappu i Messengeru ne dostavlja poruke kad posaljem, onda kao da se reconnecta i posalje odjednom sve i meni dostavi sto sam dobio i tak ima intervale..?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice