Tačan datum se nezna, ali po iskustvu iz Windowsa 7 i trebala uskoro.
Windows 8 DEV instalacija i dojmovi
- poruka: 297
- |
- čitano: 83.227
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
a dali se isplati instalacija windows 8, zasad ili je ova sedmica bolja,ilise jos ne isplati ,mislim ono sto je bolje.

okej ljudi! zar nema tko sto pametno da mi kaze, o windows 8,dali se isplati prelazak s w 7,na w 8,
dali ce raditi svi programi na njoj kao na sedmici molim recite nesto ili jos nemate iskustva.poooo
Po meni neisplati, ovo je tek Developer prewiew, stavi ga za sekundarni OS, ali ponovno nekontam zašto jurite pred rudo, prije bete to je sve nesigurno, što ti fali W7, odličan je i ostani još na njemu, pogotovo ako na kompjuteru radiš važne stvari za posao.
Developer prewiew je za programere da vide nove tehnologije i da se usavrše za njih.
okej ljudi! zar nema tko sto pametno da mi kaze, o windows 8,dali se isplati prelazak s w 7,na w 8,
dali ce raditi svi programi na njoj kao na sedmici molim recite nesto ili jos nemate iskustva.poooo
Ne isplati se jer Windows 7 je gotov proizvod što Windows 8 nije. Windows 8 nije čak ni u Beti pa stoga ne vidim razlog zašto bi koristio takav jedan OS?
okej ljudi hvala vam znaci ne isplati se windows 7 je jos bolja uredu
okej ljudi hvala vam znaci ne isplati se windows 7 je jos bolja uredu
Niko nije rekao da ti netrebaš isprobati ovaj OS, ali stavi ga u VM ili na drugu particiju, kao sekundarni OS.
Nemožeš porediti ova dva OS-a, jer je Windows 7 doživio već i prvu zakrpu, a Winodws 8 DEV je tek u DEV verziji.
Nije samo brzina bootanja bitna.
Neki su se tek sad odljepili sa XP-a i hrabro krenuli u instalaciju sedmice (ja sam među njima) s kojom su jako zadovoljni.
Sedmica mi treba zbog DirectX-a 11 i više GB RAM-a (i zbog estetike). Ne znam točno zašto bi mi u bližoj budućnosti uopće trebala osmica.
Mislim da će 8-ica svoj pravi procvat među korisnicima doživjeti onoliko godina kasnije koliko je trebalo 7-ici da nadvlada XP (i to samo ako se pokaže kao dobar OS, i ako u međuvremenu ne izađe Windows 9). Ali, naravno, ovo je samo moje mišljenje.
XP je revolucija u odnosu na starije OS-ove.
Vista je ..... hmmm...
7-ica je revolucija u odnosu na XP
8-ica je za sada revolucija u odnosu na Windows Mobile OS....
Dakle, 7-ica je novi XP, a 8-ica.... vidjet ćemo... (zamalo sam rekao nova Vista).
Imate li instaliranu Osmicu? Ako ne ,čemu uopće raprava? Instaliraj ,probaj ,pa onda komentiraj!! Dotada .....
Imamo, barem većina, probao sam je i nije nešto, ali kao što sam rekao, tek je DevPrewiew, u kasnoj beti ili u full verziji će biti odličan OS inaravno da ću prijeći na njega.
Evo ja napokon puknuo Dev Preview, ja za sada jako zadovoljan :)
Imate li instaliranu Osmicu? Ako ne ,čemu uopće raprava? Instaliraj ,probaj ,pa onda komentiraj!! Dotada .....
Btw ,Sedmica jeste Vista ,samo dobro tweakana!!
Sedmica jest dobro tweakana Vista, ali je i Vista trebala donijeti puno poboljšanja, pa se pokazala u većini slučajeva promašaj, tako da se nikad ne zna.
Ali svake 2 god. prelazit na novi sustav..... a uostalom, zašto je trebalo od 2002. do 2009. godine čekat jedan dobar i stabilan Win7, a sad odjednom kiša Windowsa...
Btw ,Sedmica jeste Vista ,samo dobro tweakana!!
Sedmica jest dobro tweakana Vista, ali je i Vista trebala donijeti puno poboljšanja, pa se pokazala u većini slučajeva promašaj, tako da se nikad ne zna.
Ali svake 2 god. prelazit na novi sustav..... a uostalom, zašto je trebalo od 2002. do 2009. godine čekat jedan dobar i stabilan Win7, a sad odjednom kiša Windowsa...
Nije baš kiša Windowsa. Razmisli o tome koliko ih je izašlo u periodu od 1995. do 2000. godine. :)
Nije baš kiša Windowsa. Razmisli o tome koliko ih je izašlo u periodu od 1995. do 2000. godine. :)
Istina, ali zato su jedino Win95 i kasnije Win2000/XP ponudili nešto zaista novo. Hoću samo reći da danas 2 godine i nisu baš neki period kroz koji se može dogoditi neka velika revolucija s obzirom na mogućnosti trenutnih Windowsa. Inače nemam ništa protiv izlazaka novih Windowsa. Uostalom, da nije toga, ne bi bilo nikad ni napretka.
Ali, isplati li se prelazak na novu verziju Windowsa samo zato što je nova i zaboraviti na Win7 na koji ste dali 1700 kn?? Očito ne. Ako budem imao potpuno novi hardver gdje ću sa Win8 puno dobiti, onda da. O tome govorim.
Ne isplati se prelazak, naravno. Korisnici piratskog softvera će prijeći na novi OS jer je njima u suštini svejedno ali oni koji koriste legalne verzije neće (osim ako nemaju viška novca). Zbog toga je kod mene na Windows mašini još uvijek Windows Vista.
Windows ne ograničava pravog informatičara, lako je piratima prelaziti na Windowse, thepiratebay i to je to, netreba previše juriti za novim stvarima, kladim se da se ovi forumaši što su ga postavili za primary OS bili ljuti kada su dobili BSOD.
sve u svemu ljudi! ja vas ne kuzim i nije mi uopce jasno,jedni hvale wistu,a svi dobro znamo da se bas nije pokazala,te da je defenitivno losa,
s jedne strane sam cuo da je windows 8,zapravo windows7,samo sto je stvorena za dotac,recimo,dok sad ovdje u ovoj raspravi citam da je windows 8
wista i tko je ovdje sad lud, recimo i o cemu se raspravlja u opce ovdje, i koja je granica kad svi pucate iz supljeg u prazno.
Ja sam siguran da većina onih koji kažu da Vista nije bio dobar OS uopće nisu probali taj OS, te da je to priča koju su negje od nekoga čuli pa je samo prenose dalje. Ne kažem da ne postoje ljudi koji su sa Vistom imali problema, ali postoje i oni koji su sa Windows XP OS-om imali problema, a i oni kojima 7 i ne funkcionira baš najbolje.
Sve to ovisi od dosta faktora, krenuvši od samog računala na kojem se sustav vrti pa na dalje.
Imam osjećaj da će Windows 8 biti pogođen istim onim sranjem kojem je bila izložena i Vista, te da neće postići uspjeh, ali to je moje mišljenje. Uglavnom, Windows 8 se ne može porediti sa Windows 7 jer to nije gotov proizvod. Kada proizvod izađe na tržište onda se o njemu može pričati na način da ga se poredi sa starijim verzijama Windowsa.
Imam osjećaj da će Windows 8 biti pogođen istim onim sranjem kojem je bila izložena i Vista, te da neće postići uspjeh, ali to je moje mišljenje. Uglavnom, Windows 8 se ne može porediti sa Windows 7 jer to nije gotov proizvod. Kada proizvod izađe na tržište onda se o njemu može pričati na način da ga se poredi sa starijim verzijama Windowsa.
S obzirom kak je počelo po raznim portalima (a i ovdje) lako je moguće. Ali ,pričekajmo CES (10. 01. 2012.) ,kad je najavljena i javna Beta!
Mada ,velika je razlika između Viste ,koja je prije izlaska imala nekoliko Beta ,koje su se mogle skinuti samo uz pozivnice (i par polufunkcionalnih leakova) i sadašnje situacije kada svatko može skinuti i isprobati svoju verziju.
Windows Vista nije bio dobar Windows, to je reko i sam Bill Gates (
)...Windows 8 nece bit kao Vista tj. mislim da ce trosit manje resursa od sadasnjih Windows 7, pa nisu takve kobile da 2x naprave istu gresku.
Jedino mi se zasad ne svidja Metro UI, ne kuzim koja je svrha toga na PC-u, za tablete je ok, al za pc banana.
Windows Vista nije bio dobar Windows, to je reko i sam Bill Gates (
)...Windows 8 nece bit kao Vista tj. mislim da ce trosit manje resursa od sadasnjih Windows 7, pa nisu takve kobile da 2x naprave istu gresku.
Jedino mi se zasad ne svidja Metro UI, ne kuzim koja je svrha toga na PC-u, za tablete je ok, al za pc banana.
Nije banana,ja sve ikone drzim u metrou,tak da mi je desk clean ;))
Mozes si sve lijepo organizirati,jbga nekome smeta nekome ne ;)
(Windows 8 je za napprednije korisnike ;) )
Evo htio bih instalirati Win8, ali imama par pitanja, pa molim dobre duse da odgovore. Moram li Win8 instalirati na clean particiju (na kojoj nema nista) i ako ga pozelim obrisati hoce li mi se svi fajlovi sa te particije na kojoj je instaliran izbrisati? Hvala!
Da ,moraš ,ako hoćeš da ti glavni OS ostane netaknut.
Da ,samo iz drugog OS-a formatiraš particiju na kojoj je Windows 8.
ja sam ga vec probao..ali beta je.. cini se super.. samo moramo cekati cijeli win 8 ...bit ce na dvoslojmom dvd-u
Beta? Ne ,nije! Beta izlazi u siječnju ,a na RTM ćemo još malo pričekat!
ja sam ga vec probao..ali beta je.. cini se super.. samo moramo cekati cijeli win 8 ...bit ce na dvoslojmom dvd-u
Na dvoslojnom?, DL?, nevjerujem.
Na dvoslojnom?, DL?, nevjerujem.
Ne vjeruješ? Bit će i toga, vidi na količini GB, ako jedna ima 4,8 GB znači da ne stane na samom DVD koji ima 4,7gb i već stane na DVD DL (DL=Dual layer) jer daju oko 8 GB slobodnog mjesta. Provjereno.