kakva su vam iskustva sa trošenjem baterije sa ovom osmicom?...troši li manje od 7?
Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.521.759
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ima li neko linkove na drivere za graficku za win 8.1 ali da provjereno rade
graficka je hd4670 512 MB i skidao sam sa oficijelne stranice ali prekine mi instalaciju i nece da zavrsi,pokusavao sam vise verzija i sve isto
da li mogu driveri sa windows 7 na win 8 za istu graficku ?
na sedmici je sve radilo odlicno a onda sam kupio razer lycosu i ona pravi neke probleme,nije mi radila na win 7 i aj reko da malo promijenim istavim novi windows a sada opet problemi sa driverima
- Probaj s driverima od win 7, a možeš pogledati i na windows update, možda odande možeš skinuti driver.
ma nije windows regulare a instalirao sam 8.1 ,procita sada na ovoj temi da win sam povuce drivere,mada sumnjam da je od graficke povukao,nemami catalyst centra
a probati cu sa win 7 driverima
auto-detect-tool , ja preko ovoga skidam i uvijek mi sve lijepo radi.
Postoji li način da se windows 8.1 na neki način posloži na usb
i da kao takav bude bootabilan tj da se poput live distribucije nekog linuxa
može isprobati na nekom pc-u bez da se na dotičnom pc-u dese bilo kakve izmjene na hdd ili biosu ili bilo gdje ?
može isprobati na nekom pc-u bez da se na dotičnom pc-u dese bilo kakve izmjene na hdd ili biosu ili bilo gdje ?
Ne
Da! Windows To Go.
http://www.microsoft.com/en-us/windows/enterprise/products-and-technologies/devices/windowstogo.aspx
Pomoc dobri ljudi!
8.1.2014 smo kupili com sa win 8, danas nam je nestalo struje i kad sam ga htjela ponovo upalit ne dize windowsa, nego mi je crn ekran i piše REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY. Šta napraviti, dali mogu šta sama ili da ga nosim na servis. Ljuta sam jer je prošlo mjesec i pol i več problem. POMOČ ako se može pomoč!
Ne
da. Problem je samo verzija tj licenca. Wintogo ima neka ograničenja, ručna verzija može sve. Ili miniPE.
@ihush
Na kaj misliš kad kažeš ručna verzija ?
Meni bi trebalo baš u stilu live verzije linuxa, za probu i prezentaciju. Da na bilo kojem pc-u , mogu testirati rad komponenti-internet-drajveri a da pritom ništa ne promjenim na doticnom pc-u.
Evo koristim osam.jedan već nekih tri tjedna, pa me samo zanima nešto. Meni je cijeli Windows onako tamniji, ne znam treba li to tako biti ali meni je. Tako kada mi izbaci neki warning ili neku poruku hoću li dopustiti aplikaciji bla bla..., pišu bijela slova na bijeloj podlozi i apsolutno ništa se ne vidi. Treba li to tako biti ili se može promjeniti?
Ne mogu baš uslikati taj alert jer mi blokira sve u pozadini, ali treba li ovako izgledati This PC kada otvorim? Kod nekoga sam vidio da je bijelo.
Normalno da ne treba tako izgledat, to su neki modificirani Windowsi koje si skinuo ko zna odakle
Ovako treba bit:
Pomoc dobri ljudi!
8.1.2014 smo kupili com sa win 8, danas nam je nestalo struje i kad sam ga htjela ponovo upalit ne dize windowsa, nego mi je crn ekran i piše REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY. Šta napraviti, dali mogu šta sama ili da ga nosim na servis. Ljuta sam jer je prošlo mjesec i pol i več problem. POMOČ ako se može pomoč!
izgleda kao hardwareski problem...ak ima garanciju nosi na popravak...
Zasto se vise nemogu prijaviti na dreamspark? Uvijek sam prije išao na ovu stranicu i onda me valjda preusmjeri... Piše sad da su podatci netočni, a nisu..
Ne radi Dreamspark već neko vrijeme. Pojma nemam zašto, nisam dobio nikakav odgovor.
Loše, hocu reinstalirat windowse i samo zelim vidjeti koji mi je cd, nisam ga nigdje zapisao
Edite: jel postoji koji drugi nacin na saznam key?
Instaliraj recimo aidu64 i u programu odi pod operativni sistem i tamo će ti pokazati tvoj cdkey:-)
Loše, hocu reinstalirat windowse i samo zelim vidjeti koji mi je cd, nisam ga nigdje zapisao
Edite: jel postoji koji drugi nacin na saznam key?
http://joshcellsoftwares.com/products/advancedtokensmanager/
@ihush
Na kaj misliš kad kažeš ručna verzija ?
Meni bi trebalo baš u stilu live verzije linuxa, za probu i prezentaciju. Da na bilo kojem pc-u , mogu testirati rad komponenti-internet-drajveri a da pritom ništa ne promjenim na doticnom pc-u.
Win to go ima dosta ograničenja, prvo verzija (licenca) pa onda supportani uređaji (certificirani npr flash disk, prije godinu bilo je cca 5 uređaja). Važno je imati brz disk, bez tog je neupotrebljivo (R-W 10-20 i više).
uz to wintogo je zamišljen tako da ga ubodeš na neki PC... i ne vidiš njegov HDD.
ručna instalacija nema ograničenja, osim samog HWa koji mora podržavati boot (većina notebooka i mlađih PCa boota).
btw, flash disk je poseban disk.. korisnije je istu stvar napraviti na ext.usb.hdd ili ssdu (nađe se manjih jeftinije..).
Zasto se vise nemogu prijaviti na dreamspark? Uvijek sam prije išao na ovu stranicu i onda me valjda preusmjeri... Piše sad da su podatci netočni, a nisu..
Ne radi Dreamspark već neko vrijeme. Pojma nemam zašto, nisam dobio nikakav odgovor.
Ne znam kakvih vi problema imate, ali ja se bez problema logiram.
Ne znam kakvih vi problema imate, ali ja se bez problema logiram.
Sada radi. Prije otprilike mjesec dana nije, meni i nekolicini drugih, imaš tu na forumu negdje.
windows 8,8.1 najranjiviji OS -link od članka neowin.net
Microsoft Reportedly Experimenting With Free Windows 8.1 Izgleda da će Microsoft uskoro ponuditi besplatnu verziju W8.1 sa Bingovim enginom.
Kad minimiziram Music app, stiša mi se muzika da je jedva čujem, zašto je to tako?
Prije otprilike mjesec dana nije, meni i nekolicini drugih, imaš tu na forumu negdje.
Zato što naš faks (konkretno) nije produžio (čitaj platio Microsoftu) Dreamspark licencu.
Čini se da su podmirli dugovanja.
"Sretan" sam vlasnik Win 8.1 64-bit od neki dan. Legalnih. Sve radi super i odlično osim što imam aplikaciju na USB sticku koja traži 32-bit IE a ne 64-bit. Zato je prva riječ u ovom tekstu pod navodnicima. Stvar je u tome što sustav mora imati instaliran Java, Shockvawe i sl. što je sve rađeno za 32 bit, a ne za 64 bit.
Sve radi, osim te aplikacije koja MORA raditi jer sam za nju platio licencu na godinu dana i vrijeme ide, a ja je ne koristim.
- Pitanje: kako na gore navedene Win instalirati IE 32-bit ili ću morati degradirati ustav na Win 7 32-bit - nelegalne ali koji funkcioniraju?
- Pitanje: Jer mogu nekako instalirati ovo gore navedeno u ovoj verziji da funkcionira?
Eto...čovjek napokon postane pošten i onda - ćorak.
Hvala svima na odgovrima! Odgovor mi treba HITNO!
Koristim laptop HP ProBook 4340s.