Nisam jos, sad mi opet skida 26 novih windows updatea pa cu kasnije maknuti mcaffe.
A trebam li uopce stavljati antivirus ako imam windows defender?
Nisam jos, sad mi opet skida 26 novih windows updatea pa cu kasnije maknuti mcaffe.
On je antivirus..a to ti sam vidi ako oces staviti ddrugi antivirus.
Jel se još kome WMP često crasha?
Jel ima tko NOD32 na 8.1? Koliko on RAMa zauzima?
BTW Hvala zviznemte tek sam instalirao 8.1 i totalno se nesnalazim jos.
Nema na čemu
zadrzava ti 512MB
A ja sam gledao sam glavni proces, nisu normalni sto su to stavili.
Kupim novi laptop sa win8, updateam na 8.1 i on sve zivo ima upaljeno, pojede mi RAMe.
Radi li NOD32 normalno? Ima ga tko?
Koliko ti taj lap ima RAM-a? Ja sam sa 4GB otišao na 8GB i sad je sve 5. Meni je dovoljan i defender ne krcam drugi AV.
kod mene eset 7 pije oko devedesetak MB rama.
Kak maknut iz notification area Sync Host Engine probal sam na sve nacine al neide kolko sam skuzil to je od skydrivea nes pojavilo mi se prilikom jucerasnjeg updatea windowsa 8.1 prije tog nije bilo tamo ,onaj bjeli oblacic ?
Edit :Ovak da nebi ostali bili zbunjeni ko ja kad sam videl novu ikonicu od skydrivea evo link cini se da je microsoft odlucil stavit ikonicu koja nis ne koristi(bar meni ne koristim skydrive previse ) na taskbar http://www.liveside.net/2014/02/11/skydrive-updated-for-windows-8-1-brings-back-sync-icon/
Pozdrav, zna li itko razlog ovomu?
EDIT2: zna li tko foru zašto se pri upisivanju PIN-a NumPad isključi? Na zaslonu zaključavanja, jel.
Dečki stavio sam osam.jedan, sve je super, ali imam jedan problem. Prije sam koristio Windows Virtual PC sa Windowsom XP, trebao mi je za školu i tako, a sada na osam.jedan ne mogu instalirati Windows Virtual PC. Ima li neki drugi program za virtualizaciju kao što je Windows Virtual PC, samo za osmicu?
Dečki stavio sam osam.jedan, sve je super, ali imam jedan problem. Prije sam koristio Windows Virtual PC sa Windowsom XP, trebao mi je za školu i tako, a sada na osam.jedan ne mogu instalirati Windows Virtual PC. Ima li neki drugi program za virtualizaciju kao što je Windows Virtual PC, samo za osmicu?
imas vec u windowsima hyper-v samo trebas instalirati rolu..i moras imati 4 gb za njega
Kako napraviti shortcut za staviti komp na sleep ?
Može jedno pitanje?
Imam Windows 8 x64 (DreamSpark), instalirao sam te Windowse u travnju prošle godine.
Odmah sam tada aktivirao i key za Windows Media Center (tada se još moglo).
Kada je u Marketu postala dostupna nadogradnja na 8.1 i to sam obavio te imam Windows 8.1 s Media Centerom.
Sada trebam reinstalirati Windowse, no više ne znam što s ključem jerbo bih instalirao odmah Windows 8.1 x64.
Dakle, pitanje je, hoće li raditi key koji mi je sada u 8.1 tokom instalacije 8.1 ili moram instalirati 8 s onim prvim keyem pa opet nadograditi?
Rado bih zadržao Media Center (jer imam TV karticu, a program koji dolazi uz nju ne radi na novijim Windowsima).
Hvala na objašnjenju.
Odmah sam tada aktivirao i key za Windows Media Center (tada se još moglo).
Kada je u Marketu postala dostupna nadogradnja na 8.1 i to sam obavio te imam Windows 8.1 s Media Centerom.
Sada trebam reinstalirati Windowse, no više ne znam što s ključem jerbo bih instalirao odmah Windows 8.1 x64.
http://joshcellsoftwares.com/products/advancedtokensmanager/
Radi kopiju kljuceva i aktivacije.
Moras vratiti istu verziju Windowsa na kojoj si napravio kopiju.
Nisam siguran za Media Centar...
Cyber, znam za to (taj program i backup aktivacije). Vjerojatno se nismo razumjeli, mene zanima prvenstveno mogu li taj key (kojeg i taj program pokaže, kombinacija Win 8 key-a i WMC key-a u biti) iskoristiti za aktivaciju prilikom instalacije Windowsa 8.1 x64 (isto također s DreamSparka). Ne bih volio iskoristiti novi ključ ako to ikako mogu izbjeći (sačuvao bih ga za iduće računalo). Drugim riječima, mogu li iskoristiti trenutni key za aktivaciju nove instalacije Win 8.1 na isti PC?
Cyber, znam za to (taj program i backup aktivacije). Vjerojatno se nismo razumjeli, mene zanima prvenstveno mogu li taj key (kojeg i taj program pokaže, kombinacija Win 8 key-a i WMC key-a u biti) iskoristiti za aktivaciju prilikom instalacije Windowsa 8.1 x64 (isto također s DreamSparka). Ne bih volio iskoristiti novi ključ ako to ikako mogu izbjeći (sačuvao bih ga za iduće računalo). Drugim riječima, mogu li iskoristiti trenutni key za aktivaciju nove instalacije Win 8.1 na isti PC?
Ako imaš medij / stick s instalacijom baš Windows 8.1, prilikom same instalacije ključ od Windowsa 8 (ako sam dobro shvatio, taj ključ imaš) nažalost neće proći, zbog neke gkupe microsoftove odluke. Postoje dva rješenja:
1. instaliranje Windows 8.1 sa generičkiim ključem, pa nakon instalacije aktivacija prvo sa Win 8 ključem kojeg imaš, i onda preko Add Windows features unijeti ključ na WMC
2. modificanje Windows 8.1 instalacijskog medija kako ne bi pitao za ključ prilikom instalacije
Trenutni ključ slobodno iskoristi za instalaciju, ako ti slučajno javi da je ključ zauzet, uz par minuta na telefonu s govornim automatom Microsoft Hrvatksa, ključ će biti uredno aktiviran.
Cyber, znam za to (taj program i backup aktivacije). Vjerojatno se nismo razumjeli, mene zanima prvenstveno mogu li taj key (kojeg i taj program pokaže, kombinacija Win 8 key-a i WMC key-a u biti) iskoristiti za aktivaciju prilikom instalacije Windowsa 8.1 x64 (isto također s DreamSparka).
Aha, zanima te sama instalacija?
Ja sam to odradio, i vise nemam pojma kako
Mislim da sam imao verziju koja ne pita za kljuc prilikom instalacije.. il sam upisao onaj "genericki kljuc" kako kaze kolega.
I kasnije samo pokrenes onaj program za backup, i on tako i tako obrise sve sto si upisivao prilikom instalacije, pa nije ni vazno na koji nacin si instalirao, bitno je da kad salje podatke prema Microsoftu sve stima.
Zasto ne napravis full backup, pa se poigras? Ako bilo sto ne stima samo vratis.
Poznavajuci tebe, 100% na dan napravis vise stvari s kompom koje traze vise vremena nego backup i instalacija novih Windowsa
Pa ne moras instalirat nove windowse zbog rama
Neispravan RAM je gadna stvar - sve što je bilo u memoriji može iz nje izači kao oštećeno. Stvar je u tome što nemam pojma kada mi je ram otišao, tako da može biti nevaljalog svega...
Pozdrav, skinuo sam windows 8.1 nadogradnju na windows 8 i hocu se vratit na windows 8, jel mi može netko dal link sa službene stranice za skinut win 8, jer ga vise nemogu nac!
evo ti linkovi za legit slike. aktiviras ih s kupljenim kljucem.
http://forums.mydigitallife.info/threads/35604-Windows-8-ISO-guide-MyDigitalLife-For-All-Leaks
Neispravan RAM je gadna stvar - sve što je bilo u memoriji može iz nje izači kao oštećeno. Stvar je u tome što nemam pojma kada mi je ram otišao, tako da može biti nevaljalog svega...
kad ugasis komp sve sto je bilo u ramu se brise to je privremena memorija nije to kao HDD ili SSD
ti mozess izvadit sve rame van i stavit nove druge komp ce ti radit normalno bez instaliranja novih windowsa
kad ugasis komp sve sto je bilo u ramu se brise to je privremena memorija nije to kao HDD ili SSD
ti mozess izvadit sve rame van i stavit nove druge komp ce ti radit normalno bez instaliranja novih windowsa
Ti briješ neke svoje šeme. Kada instaliraš Windowse proces ide instalacijski medij (USB ili D/DVD) -> RAM -> disk (bilo SSD ili HDD). Kada instaliraš update za Windowse proces ide internet->ram->disk. Šta god da na računalu radiš, što god je otvoreno, je u ramima. Što god odradiš i spremiš, sprema se iz RAM na disk. I kad koristiš neispravne rame sve što iz rama dospije na disk je upitne ispravnosti. Ta nije valjda da toliko jednostavan koncept ne možeš razumjeti.
skini s neta image od windows 8.1 i aktiviraj kupljenim kljucem. tako sam ja napravio i nema nikakvih problema.
skini s neta image od windows 8.1 i aktiviraj kupljenim kljucem. tako sam ja napravio i nema nikakvih problema.
Tako je najbolje da uradi. I ja sam isto uradio, nikakvih problema.
Ti briješ neke svoje šeme. Kada instaliraš Windowse proces ide instalacijski medij (USB ili D/DVD) -> RAM -> disk (bilo SSD ili HDD). Kada instaliraš update za Windowse proces ide internet->ram->disk. Šta god da na računalu radiš, što god je otvoreno, je u ramima. Što god odradiš i spremiš, sprema se iz RAM na disk. I kad koristiš neispravne rame sve što iz rama dospije na disk je upitne ispravnosti. Ta nije valjda da toliko jednostavan koncept ne možeš razumjeti.
Molim?
Sve što imaš na računaru ti je u nekom momentu prošlo kroz RAM. Ako si instalirao Windows, sistemski fajlovi se nisu prosto preliskali sa DVD-a na hard, nego su prošli kroz RAM. Ako je RAM bio neispravan, moguće je i da su sistemski fajlovi oštećeni.
Ja ću ponoviti...
Molim?
Jerbo ovo objašnjenje je na razini vrtića....