Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.519.511
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
zviznemte kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...
zviznemte kaže...
Nisam Ja,Nisi Ti kaže...

Imam problema sa skidanjem update-a. Prvo ga učitava kojih pola sata odnosno skida(cijelo vrijeme 0%) pa se nakon toga pojavi error.

A da skineš http://download.wsusoffline.net/ To je programcic koji ima sve updateove koji su izasli dosad i kad izade novi update program se update i skines novu verziju...

Da sve označim ovdje ili ostavim kako je?

btw. hvala na programu.

pusti ovako kako je, ako imas antivirus Microsoft essentsial onda to pritisni ako imas windows defender onda to odaberi ako nemas nnesto od tog dvoje nemoj nista dirati samo pritisni start..i ako oces odaberi c++.... :D

Sve sam update-ao preko onog programa ali mi ipak prikazuje da postoji taj update za skinut - http://pokit.org/get/img/b4d9e538eec5cf548b212bd5419a399d.jpg

El ima to kakve veze ili to je tak i inaće?

neznam..nebi trebalo ili su izasli novi update pa nije jos izbacio novu verziju..ugl ti updateaj to ;)

zviznemte
15 godina
protjeran

0 0 hvala 0
14 godina
---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2014 21:22 (Valentin17).
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Ovako imam pitanje, ovaj secure boot, mislim sigurnosti nikad dosta iako nikad nisam imao niti jedan problem sa virusom do sad, ali da li je to dobro/pametno uključit, da li ima kakve prednosti kada je uključen odnosno da li donosi kakve probleme tj. kakvo je vaše mišljenje o tome, da li je potrebno ili ne?

Hvala unaprijed!

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 13:44 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Može mala pomoć, nakon dužeg perioda probao sam se ponovno logirati na dreamspark za studente gdje sam prije par mjeseci preuzeo Windows 8 bez problema, no sada ukoliko se klikne na sign in baca neki error, isprobano na par računala i ista stvar, dal se nekom još to dešava?

PS: Student sam na ETF-u Osijek i uredno imam napravljen account od strane faksa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.2.2014 14:11 (markanzyxel).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
markanzyxel kaže...

Može mala pomoć, nakon dužeg perioda probao sam se ponovno logirati na dreamspark za studente gdje sam prije par mjeseci preuzeo Windows 8 bez problema, no sada ukoliko se klikne na sign in baca neki error, isprobano na par računala i ista stvar, dal se nekom još to dešava?

PS: Student sam na ETF-u Osijek i uredno imam napravljen account od strane faksa.

Provjerio sada, isto ETF, ista greška.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
15 godina

Kod mene isto (isto ETF). Normalno je radilo prije 2-3 dana.

HTC 8X :)
16 godina
Windows 8 i 8.1

Može li netko s drugog faksa provjeriti? 

Da nije možda greška u AAI@EduHr?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Provokator starog kova R.I.P. Munjovoz 20.3.2012.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

U web mailu ETf-a stoji:

28.1.2014 OBAVIJSET
Postovani djelatnici i studenti. MSDN-AA uslugaje opet dostupna . 

Djelatnicima i Studentima ETF-a na raspolaganju su programski paketi Microsoft-a.

Za autorizaciju koristite vaš AAI (elektronički identitet). Ukoliko ga ne znate,
 pogledajte papir sa vasim korisničkim podatcima. A ako ni to nemate,
 javite se u HelpDesk službu, i obavezno ponesite Index.

Stranica za logiranje na sustavu je putem linka:

http://msdnaa.msacademic.hr

Klikom na tu adresu treba odvesti na AAI@eduhr login prozor ,unosom podataka vodi do iste pogreške, dal netko zna u čem bi mogo bit problem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

A pošalji mail Vukoviću, ili kak' se već zove lik zadužen za to.

HTC 8X :)
16 godina
PlayMaker10 kaže...

Ovako imam pitanje, ovaj secure boot, mislim sigurnosti nikad dosta iako nikad nisam imao niti jedan problem sa virusom do sad, ali da li je to dobro/pametno uključit, da li ima kakve prednosti kada je uključen odnosno da li donosi kakve probleme tj. kakvo je vaše mišljenje o tome, da li je potrebno ili ne?

Hvala unaprijed!

-sigurnost sistema nema (baš nikakve) veze s virusima. Fizički pristup... odnosno način kako ćeš pokupiti virus ili keylogger je nešto drugo. Npr autorizacija kod paljenja PCa, boot pass-bios-hdd.., win login nemaju nikakve veze s virusom.

-ako je sigurnost (poslovna) važna, tad je npr pass na HDDu i bootu obavezan (npr u slučaju krađe notebooka ili što je popularno ako ga neki general slučajno ostavi u kafiću s blueprintom pentagona.., tad ga slučajno KGB ili talibanci pronađu. U slučaju da se računala dokopaju NSAovci ili CSIjevci, ni to ne pomaže jer imaju dovoljno resursa).

-dakle, za obične poslovne ili kućne usere (+96%) je sec.boot i sve povezano nepotrebna gnjavaža (zapravo način da MS eliminira konkurenciju osim ubuntua). Većina takvih usera gasi UAC, to je bliže ovom što si mislio (virus) jer tad on (dosadno) traži potvrdu za svaki 'sumnjiv' proces ili skriptu..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
PlayMaker10 kaže...

Hvala unaprijed!

-sigurnost sistema nema (baš nikakve) veze s virusima. Fizički pristup... odnosno način kako ćeš pokupiti virus ili keylogger je nešto drugo. Npr autorizacija kod paljenja PCa, boot pass-bios-hdd.., win login nemaju nikakve veze s virusom.

-ako je sigurnost (poslovna) važna, tad je npr pass na HDDu i bootu obavezan (npr u slučaju krađe notebooka ili što je popularno ako ga neki general slučajno ostavi u kafiću s blueprintom pentagona.., tad ga slučajno KGB ili talibanci pronađu. U slučaju da se računala dokopaju NSAovci ili CSIjevci, ni to ne pomaže jer imaju dovoljno resursa).

-dakle, za obične poslovne ili kućne usere (+96%) je sec.boot i sve povezano nepotrebna gnjavaža (zapravo način da MS eliminira konkurenciju osim ubuntua). Većina takvih usera gasi UAC, to je bliže ovom što si mislio (virus) jer tad on (dosadno) traži potvrdu za svaki 'sumnjiv' proces ili skriptu..

Hvala na lijepom objašnjenju, drugi tjedan ću instalirat Windows 8.1 na primarno računalo pa me to zanimalo kad već instaliravam.

16 godina
mind_challenge kaže...

Može li netko s drugog faksa provjeriti? 

Da nije možda greška u AAI@EduHr?

meni isto neće, TVZ, a do jučer je bilo u redu

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
13 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nov sam što se tiče win8 taman sam ga instalirao , no sad kada ubacim cd automatski mi ne pokrece cd niti ga u my pcu cita :( jeli to neki problem ili se cd/dvd negdi drugo cita

Suba
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

Pa i meni je satima trajala nadogradnja sa 8 na 8.1. Nikad kraja.....

Pa može i Gatesu....

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Save kaže...

Nov sam što se tiče win8 taman sam ga instalirao , no sad kada ubacim cd automatski mi ne pokrece cd niti ga u my pcu cita :( jeli to neki problem ili se cd/dvd negdi drugo cita

Da,i ja sam imao taj problem kad sam prvi put instalirao taj OS na svoj racunar,cak sam i zaboravio kako sam ga rijesio,uglavnom znam da sam se jako iznervirao i malo je falilo da se vratim na XP i da zamrzim windows 8,al mislim da sam cackao nesto u properties-u DvD citaca...

Sadmir K
13 godina
neaktivan

zna li ko :P ?

Suba
12 godina
Save kaže...

zna li ko :P ?

možda ti je skriven pa ti ga my computer ne pokazuje..si provjerio?

zviznemte
11 godina
odjavljen
Windows 8 i 8.1

Kako popraviti Windows 8 koristeći Automatic Repair

StarChild
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.2.2014 12:25 (Silwncer).
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozdrav!

Od kako sam nabacio Windows 8.1 na laptop imam konstantna grebanja koja pravi HDD iako nista ne radim na laptopu. Pogledam HDD usage i krece se oko 5-10%. Jednu sekundu nista se ne cuje, a drugu sekundu proizvodi zvuk... Ne znam kako da objasnim na drugi nacin, nadam se da ste skontali. Znaci jendu sekundu sve tiho, sljedecu grebe i sve tako beskrajno.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

HDD usage ti je takav zbog indexiranja diska. poprati tutorial ovdje i ugasi ga, pa provjeri da li ti i dalje disk konstantno radi. 

14 godina
Windows 8 i 8.1

WackyZG

- Pa ne mora gasit baš indexing, ja bi ga radije pustio da odradi svoje (indexing complete), pa se onda

to grebanje više ne bi smjelo čuti, ako je indexing razlog tome.

- A ako ga čovjek poželi isključiti, preporučio bi da si instalira jedan odličan program za pretragu, zove se

"Everything", link, program je besplatan i podržava sve win verzije.

- Vidio sam da je kolega Baotica već pričao o ovome programu, pa se i njemu zahvaljujem što me

podsjetio na njega, taj program sam koristio na win 8 beta verziji, ali kasnije sam zaboravio na njega.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.2.2014 10:07 (Valentin17).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Pozz.

Evo sad sam prvi puta instalirao uopste Windows 8, ali sam 8.1

Da li ovaj windows podrzaje sve drivere, jer sam sad pokusao od intel update identify da mi pokaze koji mi trebaju, nista mi ne pokazuje, graficke drivere mi nekako prebrzo instaliralo, i tako neke zajebancije.

Moze li mala pomoc. :D

Hvala.

PS. Internet mi je isto mnogo sporiji na Chrome.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 20:14 (MrRango).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Mcafe protection mi uzima skoro 300mb RAMa, mogu li ga maknuti?

Novi sam na win 8.1 pa me zanima koje jos stavke mogu maknuti i postoji li neki tutorial za tako nesto?

Hvala

Edit: I meni je internet sporiji na Chrome, postoji li fix?

I Don't Give A Damn
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.2.2014 22:34 (Akira).

0 0 hvala 0
12 godina
Akira kaže...

Novi sam na win 8.1 pa me zanima koje jos stavke mogu maknuti i postoji li neki tutorial za tako nesto?

Hvala

Uninstall your McAfee home user products using Add/Remove Programs in the Windows Control Panel:

Windows 8 Users

1. Close all McAfee program windows.
  2. In the Start screen, type Programs and Features. (If it is not visible, click Settings in the list on the right.)
  3. Click Programs and Features in the list on the left.
  4. Select McAfee SecurityCenter.
  5. Click Uninstall and follow any on-screen prompts.
zviznemte
11 godina
neaktivan
zviznemte kaže...
Akira kaže...

Hvala

Uninstall your McAfee home user products using Add/Remove Programs in the Windows Control Panel:

Windows 8 Users

1. Close all McAfee program windows.
  2. In the Start screen, type Programs and Features. (If it is not visible, click Settings in the list on the right.)
  3. Click Programs and Features in the list on the left.
  4. Select McAfee SecurityCenter.
  5. Click Uninstall and follow any on-screen prompts.

Jel ima tko NOD32 na 8.1? Koliko on RAMa zauzima?

BTW Hvala zviznemte{#} tek sam instalirao 8.1 i totalno se nesnalazim jos.

I Don't Give A Damn
12 godina
Akira kaže...
zviznemte kaže...
Akira kaže...

Nema na čemu

zadrzava ti 512MB

zviznemte
11 godina
neaktivan
zviznemte kaže...
Akira kaže...
zviznemte kaže...
Akira kaže...

Nema na čemu

zadrzava ti 512MB

A ja sam gledao sam glavni proces, nisu normalni sto su to stavili.

Kupim novi laptop sa win8, updateam na 8.1 i on sve zivo ima upaljeno, pojede mi RAMe.

Radi li NOD32 normalno? Ima ga tko?

I Don't Give A Damn
12 godina
Akira kaže...
zviznemte kaže...
Akira kaže...
zviznemte kaže...
Akira kaže...

Nema na čemu

zadrzava ti 512MB

A ja sam gledao sam glavni proces, nisu normalni sto su to stavili.

Kupim novi laptop sa win8, updateam na 8.1 i on sve zivo ima upaljeno, pojede mi RAMe.

Radi li NOD32 normalno? Ima ga tko?

Nemam jer koristim windows defender koji je vec skupa swindowsima. Neznam...si pogledo malo druge teme o NOD-u32?

Ima gusle imam i gudalce, prevučem ti preko pi*ke jajce. :D
12 godina
MrRango kaže...

Pozz.

Evo sad sam prvi puta instalirao uopste Windows 8, ali sam 8.1

Da li ovaj windows podrzaje sve drivere, jer sam sad pokusao od intel update identify da mi pokaze koji mi trebaju, nista mi ne pokazuje, graficke drivere mi nekako prebrzo instaliralo, i tako neke zajebancije.

Moze li mala pomoc. :D

Hvala.

PS. Internet mi je isto mnogo sporiji na Chrome.

Kao prvo driveri se instaliravaju kao i kod sedmice..ako imas neki hardware a windows nije sam našao driver za njega onda ga sam instaliras.

Što se Chroma tiče on je spor sam po sebi. Zato jer su ga nakrcali nepotrebnim stvarima unutar njega. ;)

Ima gusle imam i gudalce, prevučem ti preko pi*ke jajce. :D
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice