Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.520.046
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
Windows 8 i 8.1

Osobno koristim http://www.classicshell.net/ jel je besplatan i jednostavan.

Majke mi
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
Windows 8 i 8.1

Pitanje, još samo vezano 8-ice noob, imam win 8.1  Pro

Pitanja: 1.Kako nači nekakav program? Nađe ih se par kada ih ukucam u search box da ih nepokaže, primjerice uTorent pa gdje ga nači??

2.Zašto mi search box nepokazuje foldere tj. ja ukucam ime foldera tipa Filmovi koji se nalazi na C:\Patriciji i on meni nepokazuje folder...

3.Start: Dali postoje neke aplikacije ili programi da ga malo uljepšam? kako napraviti da mi na mailu umjesto windows računa, mogu npr. gmail račun ubaciti?

4.Start: Kako i dali se mogu još neke aplikacije dodati?

Nadam se da nije problem odg. na iste...

Strm
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1
Strm kaže...

Pitanje, još samo vezano 8-ice noob, imam win 8.1  Pro

Pitanja: 1.Kako nači nekakav program? Nađe ih se par kada ih ukucam u search box da ih nepokaže, primjerice uTorent pa gdje ga nači??

2.Zašto mi search box nepokazuje foldere tj. ja ukucam ime foldera tipa Filmovi koji se nalazi na C:\Patriciji i on meni nepokazuje folder...

3.Start: Dali postoje neke aplikacije ili programi da ga malo uljepšam? kako napraviti da mi na mailu umjesto windows računa, mogu npr. gmail račun ubaciti?

Nadam se da nije problem odg. na iste...

1. Start > kreni upisivat utorrent?
  2. Ne znam ni ja zašto ne pokazuje mape
  3. Postoje, recimo ako želišcustom pločice, imaš OblyTile, ako želiš dodati na Poštu GMail (ili neki drugi), jednostavno u aplikaciji Pošta, odeš u desni kut (Charms) i postavke.
  4. Store?
Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
Windows 8 i 8.1

Probao sam i to s start i onda ukucati utorent i nepokazuje..

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Strm kaže...

- Ako si napravio frišku instaalciju, možda ti još search index nije dovršen pa treab vremena da pronađe.

- Ovo neznam, nikada ne tražim foldere preko starta.

- Pogledaj neke teme na deviantart-u. Kada otvoriš mail aplikaciju, stisni negdje na prazan prostor desni klik da ti se pojave opcije, trebao bi imati i dodaj račun ili neki + gumb.

- Recimo ako želiš dodati aplikacija.exe u start, klikni desni klik, zatim Pin to Start

auuu jesam majstor za oblikovanje teksta

Majke mi
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 23:41 (Cromaki).
17 godina
Strm kaže...

Probao sam i to s start i onda ukucati utorent i nepokazuje..

Jesi probao ici na Metro ekran pa pritisnuti strelicu na dnu lijevo?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
17 godina
Windows 8 i 8.1

Mislim da se pitanje 4 odnosilo na "pinovanje" novih aplikacija na Start ekran. Na Start ekranu klikni strelicu na dole u donjem levom uglu da bi ti se prikazale sve aplikacije. Zatim desni klik na željenu aplikaciju, pa Pin to Start.

Ovde imaš lepo objašnjene i ilustrovane odgovore na većinu pitanja. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Windows 8 i 8.1

imam problem pri instalaciji epu-4 engine za maticnu (asus p5ql pro) na asus-voj stranici samo za win 7 ima ali kad pokusam da to install poruka da nije podrzan sistem :( jel ima neko rjesenje za to?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 1:29 (DangerousB).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
DangerousB kaže...

imam problem pri instalaciji epu-4 engine za maticnu (asus p5ql pro) na asus-voj stranici samo za win 7 ima ali kad pokusam da to install poruka da nije podrzan sistem :( jel ima neko rjesenje za to?

- Probaj desni klik na file "setup" (ili AsusSetup, kako se zove već), pa properties, pa u tabu Compatibility postavi kao na slici.

- Zatim probaj pokrenuti instalaciju ponovno.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 7:40 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...
DangerousB kaže...

- Probaj desni klik na file "setup" (ili AsusSetup, kako se zove već), pa properties, pa u tabu Compatibility postavi kao na slici.

- Zatim probaj pokrenuti instalaciju ponovno.

pokusao sam nece izbaci mi can't load aslo.dll EAccessviolation. pokusao sam preko ovog http://www.tomshardware.co.uk/faq/id-1779421/installing-epu-engine-asus-motherboard-windows.html ali nije moglo i nasao sam jos negdje pise da instaliram windows 7 pa epu engine i nakon toga samo windows 8.1 bez formatiranja i onda kao radi.

EDIT: napravio sam nekako :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 13:19 (DangerousB).
11 godina
Ivan(4) kaže...

Licenca ti ne prolazi pri instalaciji ili pri aktivaciji? Ako je aktivacija, probaj telefonom. Ako je instalacija, ima dosta ljudi koji se žale, a malo rešenja. Jedan korisnik je sebi pomogao tako što je bolje proverio scan serijskog broja koji je imao i tačo identifikovao šta je 8, a šta B i šta je 6, a šta G. Voleo bih da imam nešto pametnije da predložim. {#} (Mada, koliko god glupo zvučalo, i sam sam jednom napravio istu grešku.)

Drugo pitanje sam pitao sve jer mene zanima. {#} 

Dakle, pitanje za sve:

Koji Start meni koristite i preporučujete? Start8, StartW8, StartIsBack?

Licenca mi ne prolazi pri nadogradnji. Dakle, na novom laptopu imam drugu licencu koju sam dobio kupivsi ga, ali je to obican 8.1 64bit, a ja bi htio koristiti licencu koju sam kupio za 8.1 Pro 64bit with Media Center i koju sam koristio na prijasnjem laptopu. Ispravnost licence sam provjerio desetak puta heheh, iako se i meni desilo da sam zamjenio 0 za O.

Ja koristim klasicni metro start. Na taskbar na desktopu imam par programa koje koristim svaki put kad upalim laptop. Ostalo mi je slozeno na metro izborniku.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
17 godina
Windows 8 i 8.1

Tu je MS nešto shebao. Znam da nije neuobičajeno da ljudima pri pokušaju čiste instalacije 8.1 ne prođe ključ od Win 8. To su zaobilazili tako što unesu neki tuđi ključ, pa kad se instalacija završi, izmene serijski i unesu svoj i onda radi. Deluje mi verovatno da se isti bug manifestuje i kod tebe. Ako ti ne prođe isti workaround, probaj zvati MS i razgovarati sa živim operaterom. Ako te pita, reci da si pre koristio kod na starom računaru koji više nije u  upotrebi. Trebalo bi da ti pomognu.

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
Ivan(4) kaže...

Tu je MS nešto shebao. Znam da nije neuobičajeno da ljudima pri pokušaju čiste instalacije 8.1 ne prođe ključ od Win 8. To su zaobilazili tako što unesu neki tuđi ključ, pa kad se instalacija završi, izmene serijski i unesu svoj i onda radi. Deluje mi verovatno da se isti bug manifestuje i kod tebe. Ako ti ne prođe isti workaround, probaj zvati MS i razgovarati sa živim operaterom. Ako te pita, reci da si pre koristio kod na starom računaru koji više nije u  upotrebi. Trebalo bi da ti pomognu.

I mislio sam ih vec danas nazvati, ali vidim da rade iskljucivo od pon do pet, pa cu sutra pokusati rijesiti stvar.

SonyEricssonT200-SiemensC45-Nokia3200-LGU8180-LGU880-Nokia6120c-Nokia3120c-NokiaC3-01-SamsungGalaxyFit-SonyXperiaU-SonyXperiaSL-SamsungGalaxyS3LTE-SonyXperiaZ-HTCOne-iPhone5-NokiaE72-NokiaLumia925
15 godina
maxy0 kaže...

pojavljuje mi se u pozadini svremena na vrijeme program MpCmdRun.exe i skida mb... zanima me sta je to i kako ga ukloniti ili bar namjesitit da mi ne skida mb jer sam ogranicen s internetom

bump
kako namjesitit da mi ne skida mb, to mie najvaznije 

17 godina
maxy0 kaže...
maxy0 kaže...

pojavljuje mi se u pozadini svremena na vrijeme program MpCmdRun.exe i skida mb... zanima me sta je to i kako ga ukloniti ili bar namjesitit da mi ne skida mb jer sam ogranicen s internetom

bump

Mislim da se radi o Windows Defender antivirusnom programu.

On ionako ima 1-2 puta dnevno update i to ti nije velika stavka.

Ako bas zelis iskljuciti njegov download morat ces ugasiti Windows Update ili da iskljucis sam antivirusni program (sto ne preporucam).

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos | PRODAJEM HUAWEI U8650 = 400kn!!!
16 godina
maxy0 kaže...

bump

MpCmdRun.exe je Windows Defender Command Line Utility ,nalazi se u %ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe i on ti sigurno ne skida megabajte s obzirom da updatei koje skida ''teže'' po 500 do 700 kb.

Osim ako je u pitanju virus zamaskiran kao MpCmdRun.exe. E onda imaš problem - PROVJERI LOKACIJU!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
16 godina
MatijaZG kaže...

Pozdrav. Imam jedno pitanje vezano za sustav. Imao sam jedan laptop sa Windows 7 64 bit Home Premium kupljen prije godinu i pol. Prosle godine u prvom mj sam kupio za taj laptop Windows 8 64-bit Pro with Media Center. Taj laptop sam prodao i kupio novi sa obicnim 8.1 64bit. Zanima me dali mogu ikako iskoristiti onu prijasnju licencu ili je licenca osmice vezana za maticnu plocu. Hvala.

-naravno da je licenca potrošena.. to nije retail.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
kizo2703 kaže...
maxy0 kaže...

bump

MpCmdRun.exe je Windows Defender Command Line Utility ,nalazi se u %ProgramFiles%\Windows Defender\MpCmdRun.exe i on ti sigurno ne skida megabajte s obzirom da updatei koje skida ''teže'' po 500 do 700 kb.

Osim ako je u pitanju virus zamaskiran kao MpCmdRun.exe. E onda imaš problem - PROVJERI LOKACIJU!

skine vise od 500-700 kb.. imam ovaj program NetBalancer, on mjeri koliko sam potrosio mb.. nije skroz tocan al prikazuje otprilike koliko sta trenutno trosi i svremena na vrijeme vidim da punom brzinom taj program skida mb.. kako provjerit sad gdje se nalazi taj pogram i jel virus

17 godina
maxy0 kaže...

kako provjerit sad gdje se nalazi taj pogram i jel virus

Ako ga vidis u Task Mngr-u desni klik na njega i "Open file location"

...ili otvoris Computer i u search bar upisi "MpCmdRun.exe"

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2014 17:06 (djigibao).
16 godina
Windows 8 i 8.1

instalirao sam epu-4 engine i sada kada se pali racunar stalno mi izbacuje dal zelim da pokrenm aplikaciju jel ima neki nacin da sam pokrene bez da me pita?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
DangerousB kaže...

instalirao sam epu-4 engine i sada kada se pali racunar stalno mi izbacuje dal zelim da pokrenm aplikaciju jel ima neki nacin da sam pokrene bez da me pita?!?

-epu za win7? Čemu silovanje OSa nekompatibilnim smećem? Prvo si silovao install sad se čudiš... aplikacija nije rađena za Osmicu, koja ima određene sys zahtijeve. Sys.utilsi (kao i driveri) se ne smiju forsirati na nekompatibilan OS, odnosno moguće su svakakve posljedice.

17 godina
Cromaki kaže...

Nekako mi se Classic Shell vizuelno ne dopada.

Ja sam isprobao StartW8 (ne Start8) i ok je, ali nekako štuca (ne otvori meni; kad otvori i kliknem na aplikaciju ostane otvoren još neko vreme, pa nisam siguran je li uhvatio klik ili ne; kliknem na folder, a on pokrene neku aplikaciju iz njega). 

Sad sam instalirao StartIsBack i deluje jako dobro, ispolirano i, čini mi se, sa svim mogućnostima Start8 (uključujući i prikaz Metro Appsa u Start meniju). Cena je $3 (to dođe 17kn?), ako do kraja probnog perioda ostanem zadovoljan, mislim da je autor zaslužio toliko.

17 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Zna li netko zašto mi se komp sam od sebe dize iz stand bya ?

mislim full iritira.. stavim u stand by, odem ća i nakon nekog vremena sam se upali a nitko nista nije dirao...

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ihush kaže...
DangerousB kaže...

-epu za win7? Čemu silovanje OSa nekompatibilnim smećem? Prvo si silovao install sad se čudiš... aplikacija nije rađena za Osmicu, koja ima određene sys zahtijeve. Sys.utilsi (kao i driveri) se ne smiju forsirati na nekompatibilan OS, odnosno moguće su svakakve posljedice.

da epu je za win 7 a navikao sam na epu jer regulise max power saving ili high performance :) ako ima neki drugi software koji to radi a da je za 8-icu samo reci otvoren sam za prijedloge :)

15 godina
The Black Iso kaže...

Zna li netko zašto mi se komp sam od sebe dize iz stand bya ?

mislim full iritira.. stavim u stand by, odem ća i nakon nekog vremena sam se upali a nitko nista nije dirao...

Mrežna ti ga "probudi"? Isključi wake on lan.

HTC 8X :)
17 godina
protjeran

evo isljucio sam, nadam se da vise nece biti problema.

Play Hrad Play Cool
16 godina
Ivan(4) kaže...
Cromaki kaže...

Nekako mi se Classic Shell vizuelno ne dopada.

Ja sam isprobao StartW8 (ne Start8) i ok je, ali nekako štuca (ne otvori meni; kad otvori i kliknem na aplikaciju ostane otvoren još neko vreme, pa nisam siguran je li uhvatio klik ili ne; kliknem na folder, a on pokrene neku aplikaciju iz njega). 

Sad sam instalirao StartIsBack i deluje jako dobro, ispolirano i, čini mi se, sa svim mogućnostima Start8 (uključujući i prikaz Metro Appsa u Start meniju). Cena je $3 (to dođe 17kn?), ako do kraja probnog perioda ostanem zadovoljan, mislim da je autor zaslužio toliko.

StartIsBack je vizualno i funkcijski jedina prava zamjena za start na win 8.1. Odavno sam ga isprobao i platio autoru. Sve ostalo su loše kopije...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
16 godina
DangerousB kaže...
..

da epu je za win 7 a navikao sam na epu jer regulise max power saving ili high performance :) ako ima neki drugi software koji to radi a da je za 8-icu samo reci otvoren sam za prijedloge :)

-vidi na str proizvođača (Asus) ili prepusti posao windowsima.. win radi dobro, najvažnije je imati ispravne drievere (i HW).

-vjerojatno te zanima high performance... to se često radi s OCom ispod haube, ako je to razlog, možeš i bez epu-a (nemam prijedlog konkretne zamijene, ručno u BIOSu ili utils.. CPU+VGA).

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 10:34 (ihush).
15 godina
Windows 8 i 8.1

Pozdrav! Evo mene opet,imam problem oko instalacije na oracle box. Kaže mi no drivers found i neda mi nastavak instalacije,i skunuo windows WDK ali kada to browsam neželi primiti. Ima li di windowsi sa već umetnutim driverima ili neki drugi način kako da to riješim? Instaliravam windows 7 na win 8 (oracle box)

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 8 i 8.1

Imam problema sa skidanjem update-a. Prvo ga učitava kojih pola sata odnosno skida(cijelo vrijeme 0%) pa se nakon toga pojavi error.

Xfire: lxexo // BF4: http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/leo_ZJEEEh/
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice