Windows 8 i 8.1 - općenito
- poruka: 8.531
- |
- čitano: 4.522.191
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Evo rješio sam
Da li se može mijenjat veličina, vrsta i boja fonta ovog teksta na Windows 8.1 "Administrator: Naredbeni redak"?
LP,
imam windows 8.1 PRO pa me zanima sta je to "Paged pool" i "Non-paged pool", citao sam jos prije po ovoj temi no nisam bas razumio.
Meni trenutno sustav koristi 2.6GB , no Paged pool je 844mb i non-paged pool 234mb.
Cisto me informativno zanima ako netko zna , cemu to sluzi?
LP,
imam windows 8.1 PRO pa me zanima sta je to "Paged pool" i "Non-paged pool", citao sam jos prije po ovoj temi no nisam bas razumio.
Meni trenutno sustav koristi 2.6GB , no Paged pool je 844mb i non-paged pool 234mb.
S tolikom količinom RAM-a, ne treba te zanimati ni na informativnoj bazi. Kad te već zanima pročitaj ovo.
LP,
S tolikom količinom RAM-a, ne treba te zanimati ni na informativnoj bazi. Kad te već zanima pročitaj ovo.
E pa vidis mene zanima ...zato sam i pitao jer me ZANIMA!
I jesi li pročitao linkano?
I jesi li pročitao linkano?
Da...i jel to moguce kako ocistit/ispraznit?
Evo , meni je ovo pomoglo i šljaka :
Windows 7 users
- ClickStart,Run, typecmd, and press ENTER.
- Type the following command and press ENTER:
perfmon - ClickData Collector Sets,User Defined.
- Right-clickUser Defined, select New, and selectData Collector Set.
- Type a name (for example,McAfee <date_timestamp>), selectCreate manually, and clickOK.
- Under Create data logs, only selectPerformance counter, and clickNext.
- ClickAdd. In the next page from the drop-down list, selectProcessor, select<All instances>, and clickAdd.
- SelectMemory from the drop-down list and select<All instances>, then clickAdd.
- SelectProcess from the drop-down list, and select<All instances>from the next drop-down list.
- ClickAdd, OK,Next,Next, then select Start this data collector set now, then clickFinish.
Wait for the data to run long enough to capture the information and collect the log while reproducing the issue. - Right-clickUser Defined, select and right-click the <log name> and clickStop.
- Retrieve the log fromC:\Perflogs\Admin\examplename\computername_date-time\DataColletor01.blg.
P.S. ja sam jos dodao Network Adapter, Network Interface i Network QoS Policy...
Da...i jel to moguce kako ocistit/ispraznit?
Što bi htio postići? Imaš li problema u radu računala? Ako nemaš ne diraj.
Mario.
Dakle zdravo seljački onako po tebi?
Nismo svi učili engleski a samouko ga ne znamo toliko dobro. :)
Swap sam stavio na 0MB ako je to bitno.
Zdravo seljački, piše da ne diraš ni u kom slučaju. A ako poželiš dirati, prije nego se upustiš u taj zahvat nazovi PC Hitnu službu. Oni su educirani i dobiti ćeš odgovarajuću pomoć.
Jedan mali hint: Google Translate.
Evo za sve koji imaju problema s Paged i Non-paged.
Ja sam u ovoj temi isto pisao.
Tu počinje pa poprati malo.
Koji ti je NIC?
Odnosno koja firma je proizvela LAN sučelje?
Osobno neću dirati jer mi ne dolazi do te veličine u MB tj. težine koliko vidim i nemam problema u radu računala.
Da znam za Google translate ali on prevodi tako da bi Barica iz Pušče donje to bolje odradila. :)
Evo za sve koji imaju problema s Paged i Non-paged.
Ja sam u ovoj temi isto pisao.
Tu počinje pa poprati malo.
Koji ti je NIC?
Odnosno koja firma je proizvela LAN sučelje?
NIC? Kak mogu znat koja je firma proizvela lan sucelje? ASROCK maticna, a lan adapter je realtek
Evo, mene osobno zanima kakve probleme imate zbog toga? Da li ih uopće ima, ili to radite samo zato što vas žuljaju ti brojevi?
NIC? Kak mogu znat koja je firma proizvela lan sucelje? ASROCK maticna, a lan adapter je realtek
NIC je inače Network Interface Controller.
Mislio sam da je tvoj kao i moj Qualcomm Killer Etherne, koji je mnogim ljudima stvarao probleme.
Non-paged pool se javlja uglavnom zbog drivera koji nešto "prouzrokuju" u radu samih Windowsa.
I eto, dođe do toga da pune memoriju i zauzimaju bespotrebno.
Nisam išao u dubinu proučavati to jer sam riješio.
Evo, mene osobno zanima kakve probleme imate zbog toga? Da li ih uopće ima, ili to radite samo zato što vas žuljaju ti brojevi?
Što još jednom momku ću morati objašnjavati da je ovo stvari problem?
Recimo, on nema razloga za brigu, sve dok je mu na to otpada (5% memorije ako se ne varam (nisam 100% siguran)).
No, gledaj ovdje, tu sam imao preko 7,5 GB u tom poolu i 99% loada memorije u surfanju netu.
To nije problem? Lako tebi.
Nažalost, nisam uhvatio taj pokazatelj da je bilo stvarno 7,5 GB zauzeto u Non-paged poolu, ali nemam vam razloga muljati.
Ave. Pitanjce za 8.1
Laptop,samsung, tvornicki windows 8 64 bit.
Od kada sam ga nadogradio na 8.1 , ponekad mi se desi da npr kliknem desni klik u windows exploreru pa onda potraje pol minute da otvori konteksni meni, a i onaj disk cleanup ponekad dugo brise smeće, iako je samo par mb za obrisati. Jel mi to fali neki drajver za cipset ili kaj? Winsi su goli i bez dodatnih drajvera.
Pitanjce 2.
Jucer mi win update ponudio bluetooth drajver za atheros, ja prihvatim i bum onaj ekran sa smajicem, i tak par puta pa sam odustao od nadogradnje drajvera.
Pozdrav svima,
imam jedan mali problem. Do nedavno sam koristio Win 7 i sad sam prije par dana preko faksa skinuo originalnu verziju Win 8.1
Primjetio sam da kada odem na shutdown, laptop i dalje napaja USB portove. naime, imam onaj cooling pad na kojem stoji laptop kada ga koristim doma i on se napaja preko USB porta i kada ugasim laptop preko shutdown, cooling pad i dalje radi, vrti ventilator a to mi se na Win 7 nije događalo...
Na koji način bi mogao ovo riješiti?
Što još jednom momku ću morati objašnjavati da je ovo stvari problem?
Recimo, on nema razloga za brigu, sve dok je mu na to otpada (5% memorije ako se ne varam (nisam 100% siguran)).
No, gledaj ovdje, tu sam imao preko 7,5 GB u tom poolu i 99% loada memorije u surfanju netu.
To nije problem? Lako tebi.
Nažalost, nisam uhvatio taj pokazatelj da je bilo stvarno 7,5 GB zauzeto u Non-paged poolu, ali nemam vam razloga muljati.
Hvala za ovo momak.
Problem se rješava kada i ako postoji a ne kada ga nema i ne manifestira se u radu računala (pad perfomansi). OK ti si imao problem zbog lošeg/neodgovarjućeg drivera i vjerujem da si ga riješio nadgradnjom samog drivera (dovođenje problematičnog hardvera u funkciju) i to ima smisla. "Čistiti" memoriju (samo da piše manji broj) bez da se riješi problem (ako postoji) i nema baš smisla. Barem ga ja ne vidim.
@marioL_hr
Kako je u gospodarstvenim vodama ? ;-)
Pomogao si mi onda sa officeom, pa ak ti se da da zaviris na moja pitanjca par postova iznad...
@marioL_hr
Kako je u gospodarstvenim vodama ? ;-)
Pomogao si mi onda sa officeom, pa ak ti se da da zaviris na moja pitanjca par postova iznad...
Plivam, ponekad uzvodno a ponekad nizvodno.
Daj nabaci SS iz Device managera (desna tipka miša na Start i iz izbornika odaberi Device Manager), ako tamo nema uskličnika svi driveri bi trebali biti instalirani.
Na mobu sam pa nemogu do ss a device manager je ok bez upitnika i usklicnika. Nisam nijedan dodatni drajver instalirao vec samo ono sto je windows 8.1 sam instalirao, pa neznam jel to uzrok kaj nekad zapne u onim radnjama.
A to kaj je bacal bsod pri pokusaju nadogradnje bluetooth drajvera iz windows updatea je microsoftova greska ili... ?
Trebalo bi biti sve OK i s Windows driverima. Ipak bi ti preporučio da skineš zadnje drivere za OS sa stranica proizvođača. Prvo počni s chipset driverima.
Budem se probao poigrati, kad skupim hrabrosti ;-)
Ok, hvala. I sretno u gospodarskim vodama.
Hvala za ovo momak.
Problem se rješava kada i ako postoji a ne kada ga nema i ne manifestira se u radu računala (pad perfomansi). OK ti si imao problem zbog lošeg/neodgovarjućeg drivera i vjerujem da si ga riješio nadgradnjom samog drivera (dovođenje problematičnog hardvera u funkciju) i to ima smisla. "Čistiti" memoriju (samo da piše manji broj) bez da se riješi problem (ako postoji) i nema baš smisla. Barem ga ja ne vidim.
Nemoj mi što zamjerit' (osim možda ponekog tipfelera)
Samo rekoh o čemu se radi jer sam upravo i sam iskusio taj "problem", koji ako je mal ne mora biti problem, ali može eskalirati u nešto podosta veće (hint: 99% RAM usage).
Problem koji sam ja imao je bio s driverima, ali ne u smislu da su bili skšreni, nego je prouzrokovano nekom integriranom opcijom tog Killer Managera da prati promet svakog procesa OS-a.
Bespotrebno, a prouzrokuje probleme.
Također sam ga isključio sa Startup liste (ne smijem ga deinstalirati jer je su driveri integrirani u to čudo od programa)
I eto, recimo da sam riješio.
Sad mi opet raste zauzeće tih hebenih bazena, ali ostavit ću sad do sljedećeg reinstaliranja Vindouza i super.
Sad mi opet raste zauzeće tih hebenih bazena, ali ostavit ću sad do sljedećeg reinstaliranja Vindouza i super.
Mislis da ce ti se reinstalacijom Windowsa to popravit? Ako je problem u driverima, neznam bas
Evo i ja probao win 8,prilagodio start menu i sada mi kao ispolirana 7,sleep mode me najvise fascinirao,rekordno brzo ulazi i izlazi iz njega.
Takodjer brze boota,ostalo mi za sada slicno kao kod win 7.

Evo , meni je ovo pomoglo i šljaka :
..
-što ti je u čemu pomoglo, u čemu je problem? Ili vidla žaba konja da se potkiva..?
Pozdrav.
Može preporuka programa s kojim mogu stavit win 7 start menu, isto tak da mi se odma pokreće komp na desktop a ne na metro?!
Hvala.