Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.373
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
14 godina
Windows 8

Dualbootao sam 8.1 sa sedmicom i kada pokušam instalirati product key od osmice enterprise (legalni MAK kljuc s MSDN-a), dobijem sljedeći error. Zna li netko kako riješiti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8

zapravo argument -ipk je za instaliranje kljuca i u nastavku ide kljuc, za aktivaciju moras -ato

edit: a sad vidim da i pise u postu da pokusavas kljuc instalirat, a ne aktivirat win

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 13:45 (jurluk).
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Dualbootao sam 8.1 sa sedmicom i kada pokušam instalirati product key od osmice enterprise (legalni MAK kljuc s MSDN-a), dobijem sljedeći error. Zna li netko kako riješiti?

Jel ti to pokušavaš KMS aktivaciju? To sigurno neće proraditi prije 17. 10.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
Windows 8

Pokušavam instalirati ključ, ali ne ide.. Kako mogu instalirati taj ključ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fighterZu kaže...

Pri instalaciji windowsa je li preporučeno da je računalo(u ovom slučaju prijenosnik) spojen na internet. Zanima me prvenstveno zbog drivera, da ih instaliram ručno sa dvd-a (te kasnije spojiti laptop na internet) ili će windows to odraditi. Na klasičnom pc je išlo sve automatski dok sa prijenosnicima nemam iskustva.

Može li tko pomoći u vezi ovoga? Znam da sam dosadan, no želim provjerit za svaki slučaj, pošto je prijenosnik tek kupljen. Ne bih želio da dođe do nekih komplikacija sa driverima.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 14:06 (fighterZu).
14 godina
Windows 8

I da, wtf je ono sa dodavanjem kartice u Windows Storeu da mogu skidati aplikacije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Pokušavam instalirati ključ, ali ne ide.. Kako mogu instalirati taj ključ?

A jesi li probal kroz GUI (Activate Windows)?

Ne znam zbog čega instalacija ključa u CMD-u ,ako ti je original?

14 godina
Windows 8

Nope... Mislim da je to zbog toga što je ključ već iskorišten na osmici...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 14:06 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Nope... Mislim da je to zbog toga što je ključ već iskorišten na osmici...

Naravno da je.

12 godina
kizo2703 kaže...
david7 kaže...

Jel ti to pokušavaš KMS aktivaciju? To sigurno neće proraditi prije 17. 10.

Neće ni kasnije, jer evo 8.1 je vani već neko vrijeme i još ništa, problem je u tome kaj su prešli na drugu tehnologiju za razliku od osmice. . .

14 godina

A ništa onda.. Hvala u svakom slučaju.. Probat ću se snaći..

16 godina
neaktivan
Diazz72 kaže...

Neće ni kasnije, jer evo 8.1 je vani već neko vrijeme i još ništa, problem je u tome kaj su prešli na drugu tehnologiju za razliku od osmice. . .

Ja ne pričam o KMS mini clientima i ostalim dosadašnjim (ne)legalnim načinima aktivacije.

Onaj tko ima legalni Enterprise sa MSDN-a će sasvim uredno moći aktivirati preko KMS-a ,kad 17. 10. službeno izađe 8.1 i kad se aktiviraju serveri.

david7 kaže...

A ništa onda.. Hvala u svakom slučaju.. Probat ću se snaći..

Ako već imaš instaliranu Osmicu na nekom PC-u ,na njoj bez problema radi njezin ključ za aktivaciju 8.1.

Samo trebaš napraviti upgrade (što ne preporučam) ili clean install ,ili pričekati 17.10.

Tad ćeš tak i tak imati 8.1 u Storeu za upgrade.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 14:23 (kizo2703).
14 godina

Nemam, imao sam problem sa freezanjem na laptopu, a zaboravio sam backupat aktivaciju {#} pa sam vraćao sedmicu.. Kad sam ponovno probao osmicu, ključ nije radio...

16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Nemam, imao sam problem sa freezanjem na laptopu, a zaboravio sam backupat aktivaciju {#} pa sam vraćao sedmicu.. Kad sam ponovno probao osmicu, ključ nije radio...

A laptop je došao sa Osmicom? Ako nije, zovi Microsoft i telefonski aktiviraj - 0800 300 300 ,8 - 20 sati ,ponedjeljak - petak.

Naravno ,ne spominji da je sad u pitanju 8.1 RTM verzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 15:04 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

Ne, laptop je došao sa Free DOS-om... Znači oni mi mogu obnoviti taj ključ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 14:54 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Ne, laptop je došao sa Free DOS-om... Znači oni mi mogu obnoviti taj ključ?

Ako je ključ kupljen na MSDN-u (znači ,nije OEM) ,i ako je Windows već bil aktiviran na tom laptopu i na njemu nije ništa hardverski mijenjano ,da ,trebali bi ti aktivirati Windowse.

Probaj ,ne košta te ništa.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Naime laptop je kupljen Unjemackoj i dosao je sa originalnim Windows 8, vjerovatno je u pitanju OEM licenca. Svi papiri su stigli uredno, mislim moj neko je to tamo kupio i donjeo ali nigdje namm kljuca u slucaju reinstalacije. Iz nekih razloga ona je sada neophodna. Do kljuca sam stigao putem programa Belarc. Neko mi je vec predlozio da iz PC Setings-a odradim reinstalaciju, pa ne znam da li da uradim cistu ili samo refres. 

naime problem je sa USER account-ima, neko je nesto uradio kako ne treba i nemoguce je prepravit, jer se mora petljat po sistemskim fajlovima a s tim necu da se zamaram. Zato mislim da mi je ovo jednostavnije rjesenje. Ako uradim samo refres da li ce mi ocistit sve korisnike, a ja poslje kreiram tokom instalacije nove i to je to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8

OEM je već aktiviran u tvornici i ključ je upisan, nije predviđeno njegovo kasnije upisivanje.

Pogledaj imaš li recovery particiju i u uputama kako se ulazi u recovery pa možeš restorati kako je bilo tvornički.

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8

Meni ovaj leak radi savršeno... Na osmici sam imao problema sa driverom za wireless koji je uzrokovao freezanje, jedino što sam mogao je gasiti ga na power button.. Ovo sam jutros instalirao, čitav dan mi je laptop upaljen, radi kako treba.. Prije se freezao svakih 20-30 min... Još ću u ponedjeljak zvati ovo za aktivaciju i nadam se da ću srediti taj problem...

Kako mogu skidati aplikacije iz storea bez povezivanja kreditne kartice?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
fighterZu kaže...

Pri instalaciji windowsa je li preporučeno da je računalo(u ovom slučaju prijenosnik) spojen na internet. Zanima me prvenstveno zbog drivera, da ih instaliram ručno sa dvd-a (te kasnije spojiti laptop na internet) ili će windows to odraditi. Na klasičnom pc je išlo sve automatski dok sa prijenosnicima nemam iskustva.

Može li molim vas netko odgovoriti na ovo i ima li veze ako je u pitanju wireless ili povezivanje preko ethernet kabla (s obzirom da postoji tijekom instalacije ta opcija namještanja bežićne veze, u slučaju kabla bi li windows instalirao drivere automatski).

Te je li bolje postaviti account preko windows liva ili local account.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 19:24 (fighterZu).
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Kako mogu skidati aplikacije iz storea bez povezivanja kreditne kartice?

Skidaš one koje su free. I kak ne možeš povezati karticu?

fighterZu kaže...

Može li molim vas netko odgovoriti na ovo i ima li veze ako je u pitanju wireless ili povezivanje preko ethernet kabla.

Te dodatno pitanje, je li bolje postaviti account preko windows liva ili local account.

Ima - uvijek instaliraj OS sa PC-em priključenim na žicu (ethernet).

Svejedno - s tim da ti na 8.1 za punu funkcionalnost treba Microsoft account.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 18:56 (kizo2703).
14 godina

Mogu povezati karticu, ali ne želim. U tom je problem... No sad sam pokušao instalirati bez kreditne i ide.. Prije je očito bio neki problem...

14 godina
Windows 8

Je li dodana mogućnost na 8.1 da taskbar bude proziran s onim blur-efektom iz Win7?

Sutra bih probao instalirati pa da znam.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Je li dodana mogućnost na 8.1 da taskbar bude proziran s onim blur-efektom iz Win7?

Sutra bih probao instalirati pa da znam.

Taskbar je proziran ,ali nema nikakvih podešavanja blura.

{#}

Kao ni na 8.0.

13 godina
neaktivan
Windows 8

Moze mi neko reci, ko ima 8.1 može li instalirati net framework 3.5 

edit: ovako sam instalirao, zasad sve radi

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.9.2013 21:39 (neo.gz).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Pozdrav, instalirao sam windows 8.1 ali ne mogu ga aktivirati. Imam backup koji sam napravio od windowsa 8 putem Advanced Tokens Managera, ali kada pokrenem Advanced Tokens Manager na novom Win 8.1 samo vrti na Looking for Compatible Products. Moze li pomoc kako da aktviram? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kizo2703 kaže...

Samo za informaciju ,Advanced Tokens Manager v3.5 RC 4 NE RADI.Tako da na clean install NE MOŽETE vratiti aktivacijske fileove.{#}

A WMC ključ s kojim je aktivirana ,naravno ,ne prihvaća!!

Vidjet ćemo šta se događa na upgradeu.

- Pogledaj.{#}

--- Tko ima malo novca govori: Što da radim s njim? ,a onaj koji ima mnogo govori: Bože, daj još. -- Sva pitanja i nejasnoće molim na PM. Hvala :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.9.2013 19:37 (Valentin17).
14 godina
Windows 8

U kojem je slučaju moguće napraviti reinstall ako imam oem original ključ. Hoću li ga izgubiti ako napravim clean install na istom računalu ili putem remove everything and reinstall?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
kizo2703 kaže...

Vidjet ćemo šta se događa na upgradeu.

- Pogledaj.{#}

Aha ,pardon ,ali zaboravil sam izvjestit građanstvo: ne preporučam nikome raditi upgrade ,jel se meni dogodilo da mi nakon upgradea sistem nije htio prihvatiti nijedan original ključ.

Možda je to bilo samo do mog sistema ,možda je bug u ovom RTM-u ,ali uzmite to u obzir.

Nakon clean installa ,nije bilo nikakvih problema.

15 godina
neaktivan
Windows 8

Vratio sam ručno aktivacijske fajlove i windows je aktiviran. 

Kako da uklonim Watermark u donjem desnom uglu - SecureBoot isn't configured correctly.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice