Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.531.123
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
15 godina
Re: Windows 8

u mom slučaju nece da napravi clean instal, kaze da kljuc ne valja, kada instaliram 7 i onda napravim upgrade na 8 sve radi, samo nece clean instal napraviti

17 godina
PC - stručnjak kaže...
Benaren kaže...

Mene zanima ako radim upgrade na Win 8 sa Win 7 da li kod reinstalacije ili kupnje novog kompa recimo moram instalirat uvijek prvo Win 7  pa upgrade na Win 8 ili se dobije neki digitalni oblik instalacijskog DVD-a?

Nemoraš prvo windows 7, pa 8, ja sam samo dobio key i skinuo .iso preko one njihove aplikacije dalje stavio na usb memoriju, i naprvio čistu instalaciju, e da neznam kak če funkcionirat na novom kompu jer je licenca vezana za tvoje računalo, dekativira se ak promjenjš ploču a kamoli cijeli komp, znam da sam za w7 OEM tako zvako MS, pa su aktivirali na drugovom kompu.

Ne vjerujem da je ovo sad što se kupuje po 15$ ili 40$ uopće OEM. Nigdje, ali baš nigdje ne piše ništa oko OEM-a.

Deckard
16 godina
neaktivan
Windows 8

Updatei dostupni upravo, manualno.... ovo je za x86 koje ja imam.....

bug caruje, um klade valja

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 8

Dali se ova ikonica na ikoni nekako može ukloniti? Imam par slučajeva s time ...

Sniping is my job.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 19:24 (Schima).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
deckard kaže...

Ne vjerujem da je ovo sad što se kupuje po 15$ ili 40$ uopće OEM. Nigdje, ali baš nigdje ne piše ništa oko OEM-a.

Ne ,nije OEM ,jel su za to zaduženi proizvođači PC-a.

Ovo je upgrade - i 15$ i 40$. Samo kaj 15$ košta ako je PC kupljen nedavno i ima instaliranu Sedmicu ,a 40$ je cijena za sve ostale.

Schima kaže...

Dali se ova ikonica na ikoni nekako može ukloniti? Imam par slučajeva s time ...

Samo za tebe .... Vista shorcut overlay remover

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 19:36 (kizo2703).
17 godina
Horned Reaer kaže...

bit ću kratak samo jedna riječ može opisati windows 8 a to je - KATASTROFA

Ja sam bio dežurni pljuvač po Win8 prije nego sam ih isprobao. Neki dan sam ih konačno probao, i nevjerojatno. Najbolji mi Windowsi do sad, uključujući i metro sučelje s Win8 aplikacijama koje definitivno približavaju svijet desktop računala valjda za 90% tipičnih narodnih korisnika. GUI-e na kompovima koristim još od vremena geosa na C64, na kompovima visim danonočno :-). Instalirali smo kolege i ja ovih dana 5-6 instalacija po raznoraznom hardwareu i svi smo oduševljeni ko male bebe s ovim; od metroa koj je điđa samo takva s hrpicom zgodnih aplikacija, do desktopa. Uvjerljivo najbrži Windowsi ikad u apsolutno svemu; od bootanja, gašenja, hibernacije, do pokretanja aplikacija, multitaskinga... Sve diše. Protjeran je Aero koji je bio raga od fićera, abnormalno su ubrzani svi mogući elementi sučelja, dizanje teških aplikacija poput photoshopa nakrcanog pluginovima i autocada je sad opet milina. Linuxoidiziran user management, hrpa sitnih stvari poput startup aplikacija u frikerskom task manageru, korisne funkcije sučelja po uglovima, mountanje iso-a out-of-the-box, frikerskiji sistemski alati. I kompatibilnost. Ne sjećam se da sam i na kojoj ranijoj verziji Windowsa osposobio baš sve na svim mašinama s raznoraznim hardwareom u startu da radi. Svaka čast MS, kapa do poda iako vas nikad nisam volio. Što je najbolje spiskao sam ispod soma kuna na preko nekoliko upgrade licenci. Definitivno mi nije žao para.

Deckard
17 godina
kizo2703 kaže...
Ovo je upgrade - i 15$ i 40$. Samo kaj 15$ košta ako je PC kupljen nedavno i ima instaliranu Sedmicu ,a 40$ je cijena za sve ostale.

Imaš ideje dal se nakon instalacije ovakvog upgradea kasnije može ponoviti instalacija na drugi komp s istim key-em ako npr. zvizne komp. na kojem je, dakle, izvršena aktivacija ? Pošto taj upgrade key za 15$ (još uvijek prolazi {#} ) daje key koji se može aplicirati i aktivirati na neki sasvim treći komp, isprobano. Negdje sam nešto čitao na netu da je čak moguće istim keyem koji sad "dijele" aktivirati više kanti, samo što bi to vjerojatno palo čim bi se obje kante istovremeno spojile na net.

Deckard
17 godina

Shit, dupli post, nešto s forumom ne valja ?

Deckard
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 19:49 (deckard).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Danas sam nazvao Microsoft (Makedonija) i pitao u vezi krajnog datuma aktivacije i rekli su mi se moze aktivirati kada pozelim. Objasnili su mi da je doslo do nesporazuma sa ljudima sto se tice aktivacije i promotivnog perioda.

Dakle, nakon kupovine u  promotivnom periodu moze se aktivirati kada zelis.

@ostali

Promotivan period je upravo to. Skoro pa dzaba Windowsi (15$!) za vas dobri ljudi....tek toliko da ne mislite da imate freewaer OS   {#}

Molio bih nekog da ovo potvrdi tako sto ce nazvati MS ured u HR da ne bi doslo do daljne dezinformacije.

16 godina
neaktivan
deckard kaže...

Imaš ideje dal se nakon instalacije ovakvog upgradea kasnije može ponoviti instalacija na drugi komp s istim key-em ako npr. zvizne komp. na kojem je, dakle, izvršena aktivacija ? Pošto taj upgrade key za 15$ (još uvijek prolazi {#} ) daje key koji se može aplicirati i aktivirati na neki sasvim treći komp, isprobano. Negdje sam nešto čitao na netu da je čak moguće istim keyem koji sad "dijele" aktivirati više kanti, samo što bi to vjerojatno palo čim bi se obje kante istovremeno spojile na net.

Dosad se moglo aktivirati na drugi PC uz malo muljanja preko 0800 300 300 ,ali samo na jedan PC ,i to čak i na OEM mašine ,sa predinstaliranim OS-om. (kaj je u bilo kojoj drugoj zemlji bilo nemoguće)

Za više kanti ,to je moguće samo s keyevima sa DreamSpark Premiuma ,i to na samo 2 u isto vrijeme. Ako znaš još nešto ,podijeli na PM. {#}{#}

Lazarus Long kaže...

Danas sam nazvao Microsoft (Makedonija) i pitao u vezi krajnog datuma aktivacije i rekli su mi se moze aktivirati kada pozelim. Objasnili su mi da je doslo do nesporazuma sa ljudima sto se tice aktivacije i promotivnog perioda.

Dakle, nakon kupovine u promotivnom periodu moze se aktivirati kada zelis.

I VMC ključevi isto?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 20:01 (kizo2703).
13 godina
protjeran
deckard kaže...
Horned Reaer kaže...

bit ću kratak samo jedna riječ može opisati windows 8 a to je - KATASTROFA

Ja sam bio dežurni pljuvač po Win8 prije nego sam ih isprobao. Neki dan sam ih konačno probao, i nevjerojatno. Najbolji mi Windowsi do sad, uključujući i metro sučelje s Win8 aplikacijama koje definitivno približavaju svijet desktop računala valjda za 90% tipičnih narodnih korisnika. GUI-e na kompovima koristim još od vremena geosa na C64, na kompovima visim danonočno :-). Instalirali smo kolege i ja ovih dana 5-6 instalacija po raznoraznom hardwareu i svi smo oduševljeni ko male bebe s ovim; od metroa koj je điđa samo takva s hrpicom zgodnih aplikacija, do desktopa. Uvjerljivo najbrži Windowsi ikad u apsolutno svemu; od bootanja, gašenja, hibernacije, do pokretanja aplikacija, multitaskinga... Sve diše. Protjeran je Aero koji je bio raga od fićera, abnormalno su ubrzani svi mogući elementi sučelja, dizanje teških aplikacija poput photoshopa nakrcanog pluginovima i autocada je sad opet milina. Linuxoidiziran user management, hrpa sitnih stvari poput startup aplikacija u frikerskom task manageru, korisne funkcije sučelja po uglovima, mountanje iso-a out-of-the-box, frikerskiji sistemski alati. I kompatibilnost. Ne sjećam se da sam i na kojoj ranijoj verziji Windowsa osposobio baš sve na svim mašinama s raznoraznim hardwareom u startu da radi. Svaka čast MS, kapa do poda iako vas nikad nisam volio. Što je najbolje spiskao sam ispod soma kuna na preko nekoliko upgrade licenci. Definitivno mi nije žao para.

slazem se sa Horned Reaer-om djelomicno - ovaj metro je doslovno ubojit (bar za mene) ali treba svejedno priznati da imam osjecaj da je osmica brza - ima za 4 dolara programcic koji iskljucuje metro tj daje opciju potpunog iskljucivanja i ukljucivanja te vraca tipku start (po želji) - da na to nisam naišao bome bi zažalio jer ono potipanje kad nevidis ni kontrole ni gdje sta trebas pisati ni gdje ici - sa time su stvarno pretjerali bar po mom ukusu - neznam samo kako bih pokretao programe ili ih iskljucivao - tu neke kemije sa alt+f4 i window tipkom mi se stvarno neda izvodit - kao da sam na mobitelu jbt / stvarno razocarenje / a sad je ovako :)))

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 20:05 (PR0MATRAC).
16 godina
neaktivan
PR0MATRAC kaže...
slazem se sa Horned Reaer-om djelomicno - ovaj metro je doslovno ubojit (bar za mene) ali treba svejedno priznati da imam osjecaj da je osmica brza - ima za 4 dolara programcic koji iskljucuje metro tj daje opciju potpunog iskljucivanja i ukljucivanja te vraca tipku start / da na to nisam naisao bome bi zazalio jer ono potipanje kad nevidis ni kontrole ni gdje sta trebas pisti ni nista sa time su stvarno pretjerali - neznam samo kako bih pokretao programe ili ih iskljucivao da nema tog programa - tu neke kemije sa alt+f4 i window tipkom mi se stvarno neda izvodit - kao da sam na mobitelu jbt / razocarenje / a sad je ovako :)))

Bacanje novaca - kao i na third party AV.

Sve se da i sve može ,samo treba znat (ili pitat). {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.11.2012 20:07 (kizo2703).
16 godina
Imate u BUG-u novom program kojeg jos nitko nije spomenuo ovdje, ViStart8

besplatan a bolji od classic shell (manje opcija ali je identican sedmici)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
protjeran
kizo2703 kaže...
PR0MATRAC kaže...
slazem se sa Horned Reaer-om djelomicno - ovaj metro je doslovno ubojit (bar za mene) ali treba svejedno priznati da imam osjecaj da je osmica brza - ima za 4 dolara programcic koji iskljucuje metro tj daje opciju potpunog iskljucivanja i ukljucivanja te vraca tipku start / da na to nisam naisao bome bi zazalio jer ono potipanje kad nevidis ni kontrole ni gdje sta trebas pisti ni nista sa time su stvarno pretjerali - neznam samo kako bih pokretao programe ili ih iskljucivao da nema tog programa - tu neke kemije sa alt+f4 i window tipkom mi se stvarno neda izvodit - kao da sam na mobitelu jbt / razocarenje / a sad je ovako :)))

Bacanje novaca - kao i na third party AV.

Sve se da i sve može ,samo treba znat (ili pitat). {#}

- slazem se, nisam ja rekao da sam ja program kupio - samo velim da ima i da mislim da je po modifikacijama najbolji - isprobao sam i classic shell ali mi se nesviđa tipka {#}

17 godina
PR0MATRAC kaže...
slazem se sa Horned Reaer-om djelomicno - ovaj metro je doslovno ubojit (bar za mene) ali treba svejedno priznati da imam osjecaj da je osmica brza - ima za 4 dolara programcic koji iskljucuje metro tj daje opciju potpunog iskljucivanja i ukljucivanja te vraca tipku start (po želji) - da na to nisam naišao bome bi zažalio jer ono potipanje kad nevidis ni kontrole ni gdje sta trebas pisati ni gdje ici - sa time su stvarno pretjerali bar po mom ukusu - neznam samo kako bih pokretao programe ili ih iskljucivao - tu neke kemije sa alt+f4 i window tipkom mi se stvarno neda izvodit - kao da sam na mobitelu jbt / stvarno razocarenje / a sad je ovako :)))

Hehe, kužim te ja, i ja sam bio očajan kad sam gledao kako to sve skupa izgleda po clipovima s youtubea, pa nema start gumba, pa kao guraju nekakve lamerske full screen aplikacije {#} . Ali kad sam probao, pa kad sam skužio sistem, ono sam sam sebi bio smiješan {#}. Par ikona koje stalno klikam si izvučem na taskbar desktopa, ostalo si potrpam u grupe u metro start, a tamo imam i još live tile stvari s korisnim informacijama. Desni klik u donjem lijevom kutu izvlači listu fakat najkorisnijih sistemskih stvari. dodam k tome i jump liste u taskbaru, par korisnih Win key shortcutova, mislim, fakat mi je to zakon. Prebolio sam start gumb u manje od jedan dan.

Deckard
14 godina
neaktivan
Windows 8

Malo sam propustio nešto, očito: kakva je to priča o 8 za $15? Gdje to mogu nabaviti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

I VMC ključevi isto?

Mislis na one Media center? Nisam pitao ali zasto ne bi bilo isto?

Nego da ja pitam tebe (:

Da li je istina da se moze aktivirati Windows sa tim kljucem? Downloadas Windows Pro sa Media centerom i ubacis onaj kljuc i tako... ?

15 godina
neaktivan
Windows 8

istina je al mislim da to vrijedi do prvog mjeseca sljedece godine jer nece poslije bit lako doc do ti kljuceva jer ce se pocet placat

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 8

Jao, judi, ak M$ nešt đabe daje...

Manite se čorava posla, uvijek prije gorke pilule se da kocka šečera...

Sve rade da ljude nagovore da se prebace na Win8, prvi put od 95-ite vidim da neče bit dobro, opasno ne valja..

Mislim, svi znamo sta je M$ i sta je u stanju napravit, al nikad nije napravio nest iskreno i korektno.

Win7 valja sam zato šta Vista ne valja, a ak vam Win8 valja onda je to ziher sam zato kaj cete imat na svom PCu kroz 3-4 godine imat il logo Xbox760 il Zune..

Arhiviraj ovo i pazi šta ti baba Jaga kaže... Plesat cete vi još pred Kinektom da vam se My Documents otvori...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
deckard kaže...
PR0MATRAC kaže...
Hehe, kužim te ja, i ja sam bio očajan kad sam gledao kako to sve skupa izgleda po clipovima s youtubea, pa nema start gumba, pa kao guraju nekakve lamerske full screen aplikacije {#} . Ali kad sam probao, pa kad sam skužio sistem, ono sam sam sebi bio smiješan {#}. Par ikona koje stalno klikam si izvučem na taskbar desktopa, ostalo si potrpam u grupe u metro start, a tamo imam i još live tile stvari s korisnim informacijama. Desni klik u donjem lijevom kutu izvlači listu fakat najkorisnijih sistemskih stvari. dodam k tome i jump liste u taskbaru, par korisnih Win key shortcutova, mislim, fakat mi je to zakon. Prebolio sam start gumb u manje od jedan dan.

- svaka cast - i ja sam probao ali mi se jednostavno nije dalo - valjd sam se previse navukao na konvencionalno koristenje - a mozda je i strah od novih stvari - da ih slucajno nebih naucio haha,,,

A bome je presudila i cura kad se vratila sa posla i pitala me: 

Šta je ovo ?  {#}  ...iako naravno ima svoj laptop radije ce zasjesti u moju stolicu cim je ja ispraznim {#}

...tako da sam vec lagano bolan od pokusaja da naucim gdje je sta i zasto se pale one fullscreen aplikacije odlucio ili vratit na 7 ili pokusati sredit stvar,,,

na srecu uspjesno {#}

17 godina
EpicFailGuy kaže...

Plesat cete vi još pred Kinektom da vam se My Documents otvori...

Ovo je jedna od jačih u zadnje vrijeme {#} {#} {#} .

Deckard
17 godina
PR0MATRAC kaže...
- svaka cast - i ja sam probao ali mi se jednostavno nije dalo - valjd sam se previse navukao na konvencionalno koristenje - a mozda je i strah od novih stvari - da ih slucajno nebih naucio haha,,,

A bome je presudila i cura kad se vratila sa posla i pitala me: 

Šta je ovo ?  {#}  ...iako naravno ima svoj laptop radije ce zasjesti u moju stolicu cim je ja ispraznim {#}

...tako da sam vec lagano bolan od pokusaja da naucim gdje je sta i zasto se pale one fullscreen aplikacije odlucio ili vratit na 7 ili pokusati sredit stvar,,,

na srecu uspjesno {#}

Odmori par dana, tjedan-dva, mjeseca ako treba, pa probaj ponovno. Tako sam ja s Vistom. Kad je izašla bila mi je zadnje smeće. Nakon godinu dana sam je obožavao. BTW ja sam svojoj ženi instalirao osmicu, skinuo sa storea Coolinariku, WeatherPro i još par điđa, i sad se ne odvaja od kompa {#} . A i sebe sam počastio s ESPN FC aplikacijom na HTPC-u.

Deckard
17 godina
Windows 8

Neznam, još uvjek mi taj nekoć-znan-kao-metro izgled ide na onu stvar.

Nakon kaj sam se namučio sa skidanjem office 2013 (sa stranica za partnere, ne sa msdn-a, par dana je pucala veza) očekivao sam nekakvu integraciju sa tim "sučeljem". A ono isti qratz: klikni ikonu i bam metro dole, klasični desktop gore i standardni outlook-word-excel-onenote-powerpoint.

Ali navikavam se...

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

0 0 hvala 0
15 godina

Stigao update težak 331.8mb;-)))

My way
16 godina
neaktivan
Evo čisto samo da kažem da sam danas ladno aktivirao 8icu putem serijskog koji sam dobio za WMC... sve radi, update, validator itd.
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
Windows 8

Ajd javite dok ce bit rame uz rame sa win7. Onda ju stavljam gore.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
zvonac kaže...

Stavi ju na datum izlaska onda...

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Nego da ja pitam tebe (:

Da li je istina da se moze aktivirati Windows sa tim kljucem? Downloadas Windows Pro sa Media centerom i ubacis onaj kljuc i tako... ?

Nisam probal.

15 godina
191x7 kaže...
zvonac kaže...

Stavi ju na datum izlaska onda...

tj. vec je trebala biti stavljena...

Respect the Raise...!
16 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Evo čisto samo da kažem da sam danas ladno aktivirao 8icu putem serijskog koji sam dobio za WMC... sve radi, update, validator itd.

Koji validator?

bug caruje, um klade valja
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice