Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.517.205
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
Re: Windows 8
razorst3 kaže...

Ne pratim temu, ali me samo zanima zna li se mozda release date?

26.10.2012. će u prodaju.

I don't always live on this planet but when I do, I don't want to.
15 godina
Windows 8

Ma pravi aktivator koji će aktivirati Windowse za stalno će sigurno doći, treba pričekati, jer treba i to netko proizvesti, ne pada sa neba. Sudeći po komentarima neke se stvari ne mogu ni podešavati dok god ga se ne aktivira, odnosno dok god ne nestane taj watermark.

Inače koliko čitam okolo po netu komentare na W8, uglavnom sve najbolje, brži su, mogu i na slabije stare konfiguracije jer manje opterećuju PC, programi koji se instaliraju uglavnom svi šljakaju....jedino se pojedincima ne sviđa taj metro početni izgled ali sigurno će biti milion načina da ga se ukloni ili da ga se ne vidi.

0 0 hvala 0
15 godina
mrakky kaže...

niko nikaj ne spominje novi file system tkz. ReFS, sječam se da su o tome trubili naveliko, a sad niko nikaj o tome, nisam još isprobao win 8, pa me zanima dal ima kakvih promjena vezano uz to, neka ubrzanja, usporavanja i slično tome...?

Sad sam baš potražio na netu. To će biti samo dijelom dostupno u Windows 8 Server izdanju...dakle ne tiče se običnih korisnika. A osim toga biti će kompatibilan sa NTFS i mnogim drugim stvarima jer je on samo ''nadogradnja'' NTFS file sistema.

LINK

15 godina
protjeran
ALVIN kaže...

Ma pravi aktivator koji će aktivirati Windowse za stalno će sigurno doći, treba pričekati, jer treba i to netko proizvesti, ne pada sa neba. Sudeći po komentarima neke se stvari ne mogu ni podešavati dok god ga se ne aktivira, odnosno dok god ne nestane taj watermark.

Inače koliko čitam okolo po netu komentare na W8, uglavnom sve najbolje, brži su, mogu i na slabije stare konfiguracije jer manje opterećuju PC, programi koji se instaliraju uglavnom svi šljakaju....jedino se pojedincima ne sviđa taj metro početni izgled ali sigurno će biti milion načina da ga se ukloni ili da ga se ne vidi.

Nije istina

da bi se mogao instalirat windows 8 procesor mora podrzavat ove tehnologije

No Execute Memory Protect

·        Execute Disabled Memory Protection

·       EDB (Execute Disabled Bit)

·       EVP (Enhanced Virus Protection)

windows 8 ne podrzava pentium 4 itd

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/error-when-installing-windows-8-release-preview/a2c11f2c-d43b-44fc-9bc0-61805a2d95ef?page=1&tm=1344343306417

http://www.soundstream.com/
16 godina
soundstream kaže...
...

Kako onda Youtube govori drukcije? (nisam se osobno uvjerio), ali isto kako najnovije igre rade odnosno moguce ih je pokrenuti na jednojezgrenom procesoru tipa Pentium 3 i 4 (a uvjerio sam se i sam).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
15 godina
protjeran
lovac82 kaže...
soundstream kaže...
...

Kako onda Youtube govori drukcije? (nisam se osobno uvjerio), ali isto kako najnovije igre rade odnosno moguce ih je pokrenuti na jednojezgrenom procesoru tipa Pentium 3 i 4 (a uvjerio sam se i sam).

Moguce je samo DP i CP verzije RP i RTM ne

http://www.soundstream.com/
17 godina
Osobno ima Win 8 CP na Atom-u 1.6 i radi OK osim onog Metroa na pocetku jer mi je mali lap tj. reza od 1024x600
http://av-gurus.blogspot.com/ | https://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | https://www.youtube.com/user/TheDjigibao?feature=mhee
13 godina
neaktivan
Windows 8

ae neka mi netko ovo objasni:

OCZ SSD OCZ SSD


0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
Windows 8

Jeste li znali da Win+PrtScn "sejva" screenshote u vasim documentima.

Dakle nema vise PrtScn > Paint (ili sto vec) > Save As. Sada imas gotovu sliku (:

Na zalost ne radi sa Win+Alt(aktivni prozor)+PrtScn

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 17:16 (Lazarus Long).

1 0 hvala 4
13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Ne možeš i ovce i novce. :D I ovo je pomak, kada se samo sjetim na XP-u, bez snip alata.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 17:11 (royalhero).
16 godina
HTML5 kaže...

Mislim da ti fileovi Winsa ne ulaze u lijevu kalkulaciju

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
13 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jeste li znali da Win+PrtScn "sejva" screenshote u vasim documentima.

Dakle nema vise PrtScn > Paint (ili sto vec) > Save As. Sada imas gotovu sliku (:

Hvala.

Mitch kaže...
HTML5 kaže...

Mislim da ti fileovi Winsa ne ulaze u lijevu kalkulaciju

Ulazi. . .(barem uvijk je). . .

Cini mi se da je to jr sam installirao WINiz WIN7,(izbrisao sam windows.old),ali moguce da negdije ostaj installacija (set up).. .


16 godina
odjavljen
HTML5 kaže...

Page file (virtualna memorija), hiberfile.sys, recycle bin, skriveni folderi...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
HTML5 kaže...

lijevo si selektirao sve foldere, a desno je čitav disk. ali tamo lijevo još imaš skrivenih datoteka i mapa, koje nisu uzete u obzir, jer ih nisi označio pošto nisu ni vidljive

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
17 godina
neaktivan
moderator
jurluk kaže...

lijevo si selektirao sve foldere, a desno je čitav disk. ali tamo lijevo još imaš skrivenih datoteka i mapa, koje nisu uzete u obzir, jer ih nisi označio pošto nisu ni vidljive

Da, System Volume Information  nikad ne ulazi u kalkulacije kada se provjerava stanje, niti kada je ukljucen niti kada je iskljucen System Restore

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
soundstream kaže...
ALVIN kaže...

Nije istina

da bi se mogao instalirat windows 8 procesor mora podrzavat ove tehnologije

No Execute Memory Protect

·        Execute Disabled Memory Protection

·       EDB (Execute Disabled Bit)

·       EVP (Enhanced Virus Protection)

windows 8 ne podrzava pentium 4 itd

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/error-when-installing-windows-8-release-preview/a2c11f2c-d43b-44fc-9bc0-61805a2d95ef?page=1&tm=1344343306417

Je istina je. Nije istina samo da ne može na prastare. Slabije konfiguracije može bez beda jer je i predviđen između ostalog za tablete i sl., lakši je OS nego W7 i brži. Samim time i bolji.

btw. Skinuo sam ovu jednu verziju koja je prva procurila ali ju odmah izbisao prije nego li je probao. Nije to čisto. Prva je procurila neka verzija koja nije bila bootabilna i sad su na njoj tko zna kakve modifikacije mogli hakeri prčkati dok su je usput napravili bootabilnom....za mene ništa do 15.08. i verzije koja će doplivati sa msdn-a.

15 godina
neaktivan
ALVIN kaže...

btw. Skinuo sam ovu jednu verziju koja je prva procurila ali ju odmah izbisao prije nego li je probao. Nije to čisto. Prva je procurila neka verzija koja nije bila bootabilna i sad su na njoj tko zna kakve modifikacije mogli hakeri prčkati dok su je usput napravili bootabilnom....za mene ništa do 15.08. i verzije koja će doplivati sa msdn-a.

Moje mišljenje isto. Čekam službeno kad izađe i vjerojatno ću kupiti.

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
16 godina
ALVIN kaže...

imaš u prvom postu teme sve buildove koji su procurili i to su sve originali, nisu nikakve "hakerske" verzije i slicno. sve to sto se moze vec sad je skinut je isto ono sto ce microsoft sluzbeno ponudit technet i msdn pretplatnicima sredinom mjeseca i kasnije ostalim partnerima i krajnjim kupcima

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
15 godina
jurluk kaže...
ALVIN kaže...

imaš u prvom postu teme sve buildove koji su procurili i to su sve originali, nisu nikakve "hakerske" verzije i slicno. sve to sto se moze vec sad je skinut je isto ono sto ce microsoft sluzbeno ponudit technet i msdn pretplatnicima sredinom mjeseca i kasnije ostalim partnerima i krajnjim kupcima

Ma sigurno je i nešto čistoga procurilo, jer su već sve bitne verzije izašle. Pročitao sam da je prva procurila neka verzija koja nije bila bootabilna i ne bi sad nagađao koje su sve normalne bootabilne verzije nastale popravkom te nebootabilne. Moguće da i nijedna nema veze sa tom nebootabilnom jer je različit lik uploadao, WZT bi trebale biti o.k....ali nema veze, radije ću pričekati još 7 dana.

17 godina
Windows 8

Ima li neko rješenje za prikaz thumbnail-sa za .mkv fajlove na win 8 x64?

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 8

rade li Steam i Origin kako treba? Fifa 12? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 8

Instalirao Win 8 Enterprise build 9200, i ne mogu aktivirati, serveri down!

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/KiX7777][img]http://g.bf3stats.com/pc/opEhPk7a/KiX7777.png[/img][/url]

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
KiX777 kaže...

Haha ti si mi naj jaci tu. . .pa naravno da ne mozes kad nije origigi. . .kupi ga,sacekaj mj i po,pa ces moci. . .LOOL


13 godina
neaktivan
jurluk kaže...
HTML5 kaže...

Sum_of_all_fears kaže...
HTML5 kaže...

Page file (virtualna memorija), hiberfile.sys, recycle bin, skriveni folderi...

Ma probao sam isto i ono da mi pokaze hiden folders,opet isto dobivam. . .


13 godina
HTML5 kaže...
KiX777 kaže...

Haha ti si mi naj jaci tu. . .pa naravno da ne mozes kad nije origigi. . .kupi ga,sacekaj mj i po,pa ces moci. . .LOOL

Ne mogu aktivirati na 180 dana, nisam glup da ne znam da nije original!

[url=http://bf3stats.com/stats_pc/KiX7777][img]http://g.bf3stats.com/pc/opEhPk7a/KiX7777.png[/img][/url]
15 godina
neaktivan
Windows 8

pricekaj dok ne izadje trajna verzija aktivatora a to ce vjerojatno bit vjerojatno kroz mjesec dana

Samobor je lepa varoš :))
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.8.2012 17:05 (geek_boy1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 8

Nego,ljudi,moj otac si je instalirao windowse 8,kaže da je rtm verzija.Neznam dali je legalna ili ne,znam da je on na msdn-u i možda ju od tamo dobio kao besplatno.

Uglavnom ja nisam nešto posebno po njoj prčkao i neznam točno ni kaj je ni šta je. Ni ne zanimju me windowsi 8 posebno.

Problem mu je taj da je ethernet kabelom spojen na modem i neće mu se spojit na internet.Ikona u trayu mu pokazuje kao da je spojen.Troubleshooting naravno ništa nije otkrio.2 sata se mučio da ga spoji na net ali neide izgleda.

Čini mi se da je napravio upgrade sa windowsa 7 na windowse 8.

Na drugim računalima net radi kao i inače.

Ja sam Plavi zmaj.Form the future!Masa,društvo većina,''normalni'' su ništa bez onih pojedinaca koji ih čine.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Sa  MSDN-a ga nije mogel dobit sigurno ,barem ne RTM ,prije 15. 08. A ti ukucaj Winver u Start screen pa ćeš dobit koja je verzija.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
g12356 kaže...

Nego,ljudi,moj otac si je instalirao windowse 8,kaže da je rtm verzija.Neznam dali je legalna ili ne,znam da je on na msdn-u

Nema šanse da je legalna. Ko zna šta je on uradio, da li je to Windows 8 RTM uopće?

15 godina
neaktivan
Windows 8

kako rade igre na win 8 ??

Samobor je lepa varoš :))
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice