Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.370.726
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
Paolo2612 kaže...
ReiKo kaže...

Evo i mene na Windowsima 7 Ultimate x64 :)

Uglavnom, prvi set pitanja:

1. Ima li kakav tutorial za dodatnu optimizaciju (koje servise isključiti itd.)?

2. Nije me tražio ništa za chipset, pustio sam kako je.

3. Pri particioniranju mi je "napravio" još jednu particiju od 100MB kao za OS da je potrebno. Tu particiju ne vidim u My Computer no vidim ju u npr. Diskeeperu. Dali je to normalno i dali da defragmentiram tu particiju od 100MB i dali je uopće bilo normalno da je on stvara pa da je se vidi/nevidi?

Eto to je prvi set pitanja :)

Hvala.

1. Sigurno da ih ima - samo traži po internetu. Action Center u win7 isto daje savijete i možeš otprilike tamo pogledati dio postavki. Naravno imaš i posebnih programa koje imaju tako nešto u sebi. TuneUp Utilities 2010 je  jedan od njih i odličan je.

2. Gdje je pitanje?

3. ta particija sadrži boot datoteke i recovery mode. Ne diraj ju - prste k sebi :)

1. Ma mislio sam ako netko ima savjete neka da (zanimaju me oni servisi kao u Visti).

2. Pa neznam, mislim ono - dali da update radim onda ili da ne diram ako sve radi?

3. Kako to da se ta particija nije stvorila (ili je samo nisam znao) ili vidjela u Diskeeperu na Windows Visti?

Hvala!

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

1. Ma mislio sam ako netko ima savjete neka da (zanimaju me oni servisi kao u Visti).

2. Pa neznam, mislim ono - dali da update radim onda ili da ne diram ako sve radi?

3. Kako to da se ta particija nije stvorila (ili je samo nisam znao) ili vidjela u Diskeeperu na Windows Visti?

Hvala!

2. Zašto pokušavati popraviti ono što već radi? Ako funkcionira ostavi, ako nisi zadovoljan performansama, stabilnošću onda update

3. Nemam pojma kakva je situacija s tim u Visti

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
ReiKo kaže...

Hvala!

2. Zašto pokušavati popraviti ono što već radi? Ako funkcionira ostavi, ako nisi zadovoljan performansama, stabilnošću onda update

3. Nemam pojma kakva je situacija s tim u Visti

Dali je moguće da provedem par testova (ss iz task managera, everest itd.) za Windowse 7 pa da vam ih postam tu pa da vidimo ako bi trebalo drivere za chipset instalirati?

EDIT: Može uz ovo onaj link sa servisima koje ugasiti u Windows Visti, mislim da je to napisao korisnik ovog foruma "mbaksa".

Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:17 (ReiKo).
16 godina
neaktivan

Evo ti jedan tutorijal o servisima u Sedmici - bolje nego  o Vistinim!! KLIK

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:50 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

nije los windows.....dobar dojam......

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 22:37 (codec).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ma, da... hvala... baš sam ga gledao no nije baš precizirano što i koji servisi nego više općenito da sam odlučiš, što je u jednu ruku dobro no u drugu ne baš praktično kao vodič od "mbakse".

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Mentalist kaže...

Kako ova verzija 7-ice Starter ne podrzava promijenjive Wallpapere, i ako podrzava jedan CPU da li se u to ubrajaju jezgre (npr. bi li radio i7) ili samo moze jednojezgreni proc?

Starter sa Core i7? To ko da u Bentley staviš tapecirung iz 30 godina starog spačeka..

Early adopter
16 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Ma, da... hvala... baš sam ga gledao no nije baš precizirano što i koji servisi nego više općenito da sam odlučiš, što je u jednu ruku dobro no u drugu ne baš praktično kao vodič od "mbakse".

Svaki PC je hardverski i softverski drugačiji i po tome se moraš ravnat. U Viperovom tutorijalu je napisano koji servis je za kaj namjenjen ,a ti se moraš ravnat po tome kaj ti treba ,a kaj ne. I normalno ,uvijek prije mjenjanja pojedinog servisa treba pogledat u tab Dependencies u donji prozor ,jel su mnogi servisi povezani i ako ideš napamet isključivat po nečijem "tutorijalu" možeš s*ebat performanse cijelog sistema.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 23:15 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

da i ja napišem koju riječ...

koristim sedmicu od kad je službeno izašla, prije toga nisam koristio niti jednu betu. prije sedmice sam koristio 64- bit xp. prva stvar koja me oduševila je instalacija. instalacija je prošla brzo i bezbolno. trebalo je 20 minuta od početka pa do kraja instalacije, a za to vrijeme sam mogao na kavu u omiljenu birtiju jer nije bilo potrebe za intervencijom. nakon instalacije moram priznati da su dojmovi pomalo mlaki. kada se sustav podigao i pokazao se desktop, prva reakcija je bila: WTF?... sve izgleda isto kao vista! nakon svih onih pompoznih najavu po časopisima i web stranicama, moram priznati da nije ništa revolucionarno.

druga stvar koja me je oduševila je količina hardware-a koji je prepoznat odmah nakon instalacije i moram priznati da zaista sve radi kako treba. a za ono što nije prepoznato, lako sam pronašao drivere (osim za relativno nov hp printer, ali to je druga priča i isključivo krivica hp-a) na internetu. sad nakon par dana korištenja i nakon što sam se naviknuo, moram priznati da sustav jako dobro radi. za sad nisam imao nikakvih problema i svi programi koje sam koristio na xp-u rade bez problema na sedmici. igre isto tako rade bolje nego na xp-u i za sad mi nije nimalo žao što sam prešao na sedmicu. nakon što sam poštimao neke stvari da rade kako ja želim  jako sam zadovoljan.

jedino mi je žao što sučelje izgleda nekako... loše. do sad sam koristio paralelno i dvije linux distribucije i moram priznati da sa svim efektima linux izgleda puno bolje od semice, ali to je isto druga priča... :)

svima koji se dvoume, definitivno preporuka! ova vista sp3... kh..h.. semica izgleda jako dobro! :)

2 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Izašao daemon tools sa stdp ili stpd? 1.62, ima full support za windows 7. Isprobao i radi, dolazi i sa daemon tools gadget-om za sidebar. COOL!

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moze mi netko objasniti kako da mi se Windows Live Messanger prikazuje dolje desno a ne da se odmah pina ljevo u taskbar? Hvala.

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Moze mi netko objasniti kako da mi se Windows Live Messanger prikazuje dolje desno a ne da se odmah pina ljevo u taskbar? Hvala.

Desni klik na ikonu od WLM-a, properties, compatibility, run this program in compatibility mode for i odaberi Vista. Apply i zatim OK.

World championships:7, GP > started:250, GP wins:91, Podium finishes:154, Pole positions:68, > Fastest laps:76, Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 0:46 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan

Hvala,

1. Može netko prosljediti link za optimizaciju Vistinih servisa od Mbakse?

2. Dali se  to meni čini ali nemogu mape premještati gore/dole npr. imam 3 mape i zelim najgornju staviti da bude skroz dole, zadnja??

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Mislim da je vrijeme da se i ja osvrnem na svoja iskustva sa Win7.

Ovaj OS koristim neko vrijeme, zapravo od par dana prije službenog izlaska u dućane jer koristim MSDNAA licencu koju sam dobio od frenda. Također nisam koristio niti jedno beta izdanje.

Koristim Win 7 Ultimate.

Pa da krenemo.

Win7 sam instalirao nakon što sam cca 3 godine koristio Vistu s kojom sam bio zadovoljan, ali eto, tu je novi OS i prilika, pa zašto ne bi prešao. I tako nisam imao ništa pametno za raditi te subote.

Instalacija je kako je već netko spomenuo prošla neobično ugodno i lako. Prilično brzo i već sam bio na desktopu.

Prvo što sam primjetio bila je činjenica da mi sve radi iz prve, sav hardver uredno je prepoznat i sve je u savršenom redu.

Nakon malo njuškanja po samom sučelju krenuo sam podesiti svoju kućnu mrežu budući da mi je ona najpotrebnija. Osim manjih promjena u odnosu na Vistu nisam primjetio ništa bitno drugačije, jedino mi je ostao dojam da je sve jednostavnije. Dakle prilagođenije krajnjem korisniku koji možda i ne raspolaže naprednim znanjem.

Sve je jasno i zapravo svatko sa znanjem engleskog jezika i osnovnim poznavanjem računala može si podesiti sve što treba bez gubljenja.

Postoji stvar koja me pomalo razočarala, a to je nedostatak classic start menija, nekako sam navikao na njega i koristio sam ga i u Visti, ali već par dana nakon rada na ovom novom navikao sam se.

Sa softverske strane sve mi radi. Svaki program, svaka igra, sve.

Nakon evo već dosta vremena što ga koristim mogu reći da sam zadovoljan. Neću se vraćati na neki stariji OS i na 7 ostajem do nekog novog.

Ali iskreno, ne vidim neku prednost Win7 nad Vistom koju sam do sada koristio. I vjerojatno razlog za prelazak osim toga što je Win7 noviji ne postoji.

...O tempora! O mores! (u prijevodu: O temperama i moru)...

4 0 hvala 0
17 godina
F1-IVO kaže...
Armor kaže...

Odma mi je bilo nekak čudno, 7-ica se sama spojila na net, bez da sam instaliral ikakve drivere za router i upisival svoje podatke!

Ti si reinstalirao OS a ne radio upgrade firmwarea rutera tako da su tvoji korisnicki podaci i dalje u tvom ruteru. Probaj nac nove drivere za svoju mreznu karticu. Meni se na Visti tako blesiralo jer je mrezna pokupila neke genericke. Kad sam skinuo najnovije sa Realtekove stranice sve je radilo za 5. Btw i ja sam tada imao D-Linka 584TCool

Ne pomaže nažalost, bili su već instalirani - i nemam nikakvu posebnu mrežnu karticu....

Ne znam na kaj točno misliš, skinul sam najnovije drivere za moju Gigabyte GA-M56S-S3 matičnu, pogledal sam u Device manageru i za Network adapters pogledal za - nforce Networking controller - update driver - piše da je updejtano...

Nego, pogledal sam Log u routeru, evo kak mi bilježi te diskonekte:

Jan 1 13:36:24> Couldn't get channel number: Transport endpoint is not connected

Jan 1 13:36:24> Doing disconnect
Jan 1 13:36:24> pppd 2.4.1 started by root, uid 0
Jan 1 13:37:26> DSL out of sync
Jan 1 13:37:26> DSL in Sync

Jan 1 13:38:04> Connecting PPPoE socket: 00:00:00:00:00:00 0000

I tak stalno

Help

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 10:52 (Armor).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam jedan problemčić sa aplikacijama koje se smjeste dolje desno, naime, neke od njih kao npr MSN kad ih se klikne ljevim klikom kao da sam kliknuo desnim, otvori se meni a ne sama aplikacija, dok Flashget ili AnyDVD normalno otvori. Jedino kad na takve aplikacije napravim ljevi dvoklik onda ih otvori "upotpunosti".

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 17:46 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

eto i mene nakon bete u finalnoj verziji Win 7 home premium

WMC WMC
 WMC mi se jako sviđa...pošto volim takve vizualne stvari na XP sam furao Nero Home ali ovo je puno bolje

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

WMC mi se jako sviđa...pošto volim takve vizualne stvari na XP sam furao Nero Home ali ovo je puno bolje

To ti je bilo i u visti

17 godina
Dodge_167 kaže...
sk8 4 life kaže...

To ti je bilo i u visti

I u XP MCE :)

16 godina
neaktivan
Gnjavator kaže...
Dodge_167 kaže...
sk8 4 life kaže...

To ti je bilo i u visti

I u XP MCE :)

ah što se tice viste Xp sam tada zamjenio Linuxom tako da neznam ništa puno o visti osim da su je svi ispljuvali ...a da je XP imao MCE nisam znaoIzlanuo se

btw ljudi imam problem kad želim u C: / windows / system 32 / drivers / etc otvoriti dadoteku "host" i u nju dodat "127.0.0.1 activate.adobe.com" an kraju kad idem save-ovat ne želi sacuvat što da radim ?!?!?! na kraju piše Access is denied

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 13:57 (sk8 4 life).
17 godina
neaktivan

Pokreni notepad kao administrator

A lesson is learned but the damage is irreversible.
16 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...

problem riješen ...hvala

17 godina
D4RKL1NG kaže...

Kako da ga u compatibilityju stavim da ga uvijek pokrene kao administrator?

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan
crystal6 kaže...
D4RKL1NG kaže...

Pokušaj ovako!

No pitam se; zašto to želiš raditi? To nije baš preporučljivo!

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
17 godina
Bellatrix kaže...
crystal6 kaže...
D4RKL1NG kaže...

Pokušaj ovako!

No pitam se; zašto to želiš raditi? To nije baš preporučljivo!

Pa treba mi da neki txt dokument (ili editirani cfg) mogu spremiti bilo gdje, a ne samo u my docs. Hvala još jednom.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

http://www.sevenforums.com/general-discussion/35062-question-about-autoplay-files-explorer.html#post352707

Nije mi jasno zašto se Microsoft odlučio na takav postupak, zašto korisnik nebi mogao proizvoljno iz Windows Explorera sam postavljati datoteke i mape na način i po redu kakvom on to želi??

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.11.2009 21:09 (ReiKo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Sta reci, nakon dva tjedna koristenja Win 7 Home Premium 64bita, za mene Xp odlazi u povijest. Napokon je Microsoft uspio napraviti stabilan, brz i lijep OS.

Kimi - the King of Spa.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

http://www.sevenforums.com/general-discussion/35062-question-about-autoplay-files-explorer.html#post352707

Nije mi jasno zašto se Microsoft odlučio na takav postupak, zašto korisnik nebi mogao proizvoljno iz Windows Explorera sam postavljati datoteke i mape na način i po redu kakvom on to želi??

I ja sam proklinjao nedostatak te opcije prvih 2 tjedna, ali naviknnuo sam se i sada mi rijetko koji put stvarno fali.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.11.2009 12:31 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam par pitanja pitanja...

1. kako pinati My computer u taskbar ali normalno da se vidi,
2. jel moguće da se do folder options-a dolazi kod svakog foldera kako je bilo na xp-u ili je moguće samo preko control panela
3. što sa aktivacijom win7 ako nije oriđiđi
4. ja sam recimo isključivao sve update, firewallove, cijeli security na xp-ima, što raditi kod 7 pogotovo me zanima za update-ove

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Boom22 kaže...

Imam par pitanja pitanja...

1. kako pinati My computer u taskbar ali normalno da se vidi,
2. jel moguće da se do folder options-a dolazi kod svakog foldera kako je bilo na xp-u ili je moguće samo preko control panela
3. što sa aktivacijom win7 ako nije oriđiđi
4. ja sam recimo isključivao sve update, firewallove, cijeli security na xp-ima, što raditi kod 7 pogotovo me zanima za update-ove

2. U bilo kojem folderu stisni alt na tipkovnici i pojaviti će ti se meni kao na XP-u. Odeš pod options - folder options

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice