Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.367.606
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
Buffer Overflow kaže...

Jedna stvar (malo stara, ali) - powrshell je nažalost jadni pokušaj konuriranja/kopiranja linux bash, shell-a etc.

Meni se sviđa, jedna sintaksa za sve!

A lesson is learned but the damage is irreversible.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

evo, presal sam i ja s xp na 7...

cini mi se super, prekrasna je...

samo, meni je nestala cijela jedna particija..

tam sam na pocetku odabral da su dvije, a sad mi prikazuje samo c particiju, od 250 gb, a odabral sam jos jednu takvu, al ju bas nigdje ne prikazuje...

Psssssst Zecovi spavaju
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Instalirao si 7 na D disk.

-pošto je c-boot, windowsi ga sakriju, a aktivna postane 'C', možeš u disk manageru dodati slovo...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan

Start > Control Panel > Administrative tools > computer managment > Storage > Disk managment > pronađeš particiju koja fali, te ju formatiraš u NTFS

15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo instaliro sam jucer win7 na novi pc, original msdn verzija x64

Rezultati su odlicni, al mi je fps drop problem. Npr igram cod2 i odjednom sa 500 lock padne na 250, ili sa 250 na 200...

Mislim da je problem u win7 ili driverima.

Evo konfe:

i5 750 2,76 Ghz

DDR3 2x2 Corsair 1600Mhz

XFX HD5850

Evo slikice sa performansama.

http://i33.tinypic.com/2zowxe9.png

Mislim da cu se vratit na xp sp3 jer imam osjecaj da je sedmica laggy :D

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oly_E3 kaže...

Start > Control Panel > Administrative tools > computer managment > Storage > Disk managment > pronađeš particiju koja fali, te ju formatiraš u NTFS

puno hvala, sređeno...

nego, da vas pitam, kaj s ovim win update, jel on to sam updeata bez mog znanja, ili kaj...

ili treba svaki put ic n aupdate manualno...

Psssssst Zecovi spavaju
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Jel se to meni priviđa ili ovi Windowsi nemaju starog dobrog Movie Makera??

Baš sam htel jedan filmić (sniman Frapsom) za YT smanjiti kad ono...

Koji preporučate, a da radi na 7-ici?

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Windows Live Movie Maker Smijeh

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Armor kaže...

Jel se to meni priviđa ili ovi Windowsi nemaju starog dobrog Movie Makera??

Baš sam htel jedan filmić (sniman Frapsom) za YT smanjiti kad ono...

Koji preporučate, a da radi na 7-ici?

Ima windows movie maker na win 7,ali sad se zove windows dvd maker,bar mislim da je takoBelji seNeodlučanIzlanuo se

Ma,baljezgam gluposti  /:

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.10.2009 13:55 (big_guy).
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Belji se

Pitam ozbiljno, neda mi se opet Magix instalirati, a niti ne znam dal radi na njima...

Zbilja, to je veliki fejl kaj nema MM-a

You must take your opponent into a deep dark forest where 2+2=5, and the path leading out is only wide enough for one.- Mihail Talj
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

3 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
Armor kaže...
D4RKL1NG kaže...

Belji se

Pitam ozbiljno, neda mi se opet Magix instalirati, a niti ne znam dal radi na njima...

Zbilja, to je veliki fejl kaj nema MM-a

Pa instaliraš ga s WLE i to je to. Ionako počinju polako micati sve više stvari iz winsa i stavljati pod WLE, vjerovatno da im opet ne prijete tužbom kao što prijete za IE.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Hvala, pomislil sam de se šališ :)

Čak je ovaj MM puno jednostavniji od onog prije, pravo malo remek-djelo ;)

Bravo MS

16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

puno hvala, sređeno...

nego, da vas pitam, kaj s ovim win update, jel on to sam updeata bez mog znanja, ili kaj...

ili treba svaki put ic n aupdate manualno...

Windows update je automatiziran ako ga odabereš da bude automatiziran (to mu je "preporučljivo")

16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

može li mi netko dat savjet što da odaberem Windows 7 Home Premium ili Professional ili Ultimate bavim se web dizajnom (ucenje) puno glazbe pokoju igricu itd. photoshop pa mi recite što je za najbolji izbor...

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah .............Slažem se!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...

može li mi netko dat savjet što da odaberem Windows 7 Home Premium ili Professional ili Ultimate bavim se web dizajnom (ucenje) puno glazbe pokoju igricu itd. photoshop pa mi recite što je za najbolji izbor...

Prema ovome što si nabrojao, vjerojatno ti ne treba više od Home Premium izdanja. U prilogu je pregled svih verzija, sa podržanim funkcijama.

EDIT: evo link, na kojem se priložena tablica bolje vidi.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 9:53 (macak).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Trenutačno imam 2GB ram memorije, i želio bih dodati još 2GB. Imam 32-bitnu verziju windows 7-ice RC. Stoga, zanima me: da li bi 32-bitna prepoznala 4GB i da li bi se ubrzao rad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Trenutačno imam 2GB ram memorije, i želio bih dodati još 2GB. Imam 32-bitnu verziju windows 7-ice RC. Stoga, zanima me: da li bi 32-bitna prepoznala 4GB i da li bi se ubrzao rad?

Po 1000000 put 32-bitni windowsi NE MOGU prepoznati 4 GB RAM-a. Prepoznaju od 3.25 do 3.5 GB, nikada više od toga!

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Da, čuo sam i ja to hiljadu puta, ali nešto sam načuo da bi sedmica mogla prepoznati 4GB i onda kad se radi o 32bitnoj verziji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Riker kaže...

Bilo bi nešto brže.

32-bitna sedmica može "prepoznati" 4GB (može i više), ali ih ne može iskoristiti.

Kod mene od 4GB iskorištava 3,25GB RAM-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 12:58 (klimama).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Jedno pitanje:

Imam 4GB rama i instalirao sam win7/64.

Pod propertise piše:

Vrsta sustava: 64-bitni...

Instalirana memorija: 4GB (iskoristivo 2,87GB)

Jel' to normalno ili nešto ne valja?

Do sada nisam koristio 64 sustav pa mi malo zbunjujuće

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
16 godina
klimama kaže...
Riker kaže...

Bilo bi nešto brže.

32-bitna sedmica može "prepoznati" 4GB (može i više), ali ih ne može iskoristiti.

Kod mene od 4GB iskorištava 3,25GB RAM-a.

- 32bit windows-i koriste 2.97-3.5GB ovisno o nekoliko faktora (nebitno...) prosjek 3,25. Ali to nije ograničenje 32bitnog OSa. Server verzija npr koristi 4GB. To je stvar implementacije (u ovom slučaju onemogućavanja od strane MSa) u cilju kompatibilnosti.. bla-bla.

-Stavrniji razlog je marketinška podjela.

Problem je kod 32/64-bitnih drivera, za kontroler, ... u tome kako  su napisani. Server MBO imaju poseban 64bit priključak (PCI) i kontroler upravo zbog tog razloga. Do sad (unazad koji godinu) 64bit je bio 'rezerviran' za serversku upotrebu. -To je svarni razlog kakofonije u informacijama.

Povijest: 16bit CPU/16bit OS je imao 20bit adressing (ALU) i bio ograničen na 2GB umjesto na 64k.

Stvarnost: Nije stvar windowsa da koriste RAM, nego aplikacija. 32bit aplikacije nemogu koristiti (pod windowsima) više od 2GB (2GB-kernel), uz PAE/3GB switch, aplikacija može koristiti 3GB (kernel=1GB), recimo Photoshop. Dakle preduvijet za instalaciju 64bit app. je 64bit OS, dok 32bit app. nemože imati koristi od više RAMa, nešto sasvim drugo je pokrenuti recimo 5 aplikacija koje koriste po 2GB.

sam PAE omogućije 36bit addresing. tako da 4GB nije problem. Razlog je u odluci MSa (za verzije OSa) i kompatibilnosti drivera (postoji 'prljavi' način pisanja drivera i s tim problema koji automatski dovodi do BSODa).

Brzina: Pošto je PC teoretski isti, brzina je također ista, osim što u slučaju kad se pokaže manjak RAMa (swap) i agresivnog keširanja (sup.fetch) pa 'neiskorišten višak' ima utjecaj.

-Točniji odgovor je neće biti sporije, možda malo brže.

Zaključak: 4GB je granica kad se razmišlja o 32 ili 64 bita, neiskorištenost 0.5GB može biti razlog za prelazak na 64, oni koji stvarno trebaju 64bit OS i aplikacije, jer sam OS nije svrha, to rade ne zbog RAMa (čak niti brzine) nego takvih specifičnih potreba. Kućni korisnik, zbog softwarea koji koristi bar za sad, može ostati na 32bita, jer velik dio programa, drivera, utilsa itd.. nije napravljeno za 64bita. Naravno, zbog nemogućnosti upgradea s 32 na 64 bita a možda u dogledno vrijeme običan korisnik recimo zbog igara želi/treba 64bit OS, može ga odmah instalirati i koristiti, uz neke sitnije probleme uzrokovane slabijom ponudom drivera i softwarea. Većina nema problema, tj. ne razlikuju se po količini problema 32/64bitni u odnosu na recimo 32bitXP/32bitVista.

-instalirajte OS koji ste kupili, 32-64 je samo izbor, 64 za budućnost je logičnije. Virtulani XP također rješava problem oko kompatibilnosti (npr. printer), ali to isključuje kupnju basic verzije. Dakle kupite Retali Pro ili Ultimate, naravno ako je cijena sporedna.

btw. kod kupnje automobila, potrošnja goriva je također važna, ali važna je i cijena inače bi svi vozili Ferrarije.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Možda je problem u memory remapingu. Trebal bi u BIOS-u vidjet jel je uključen. To je negdje u postavkama za chipset ,gdi točno ,morat ćeš potražit. Najbolje prvo pogledaj u manualu matične ploče.

I da ,to ovisi i o starosti hardvera ,jel neki stariji chipseti nemaju mogućnost prepoznavanja i remapinga više od 3,25 gb rama.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ispočetka nisam obraćal pažnje al sad je već postalo "crveno" sa puno uskličnika!

Naime, svako malo gubim konekciju i opet se vrati, a zbilja svako malo, to je već neizdrživo...

Lampica od ADSL-a (ona kaj brzo slvijetli dok se vrši promet) svako malo počne lagano svjetlucati - ko žmigavac i onda izgubim konekcijuMršti se

D-Link 584T mi je router.

Odma mi je bilo nekak čudno, 7-ica se sama spojila na net, bez da sam instaliral ikakve drivere za router i upisival svoje podatke!

U čemu bi mogla biti frka, ovo tak nemre dalje, jučer sam iz 7. pokušaja uspel uploadati jedan video na YT - svaki put pred kraj nestalo mi bi veze - svakih 20min otprilike!

Kaj napraviti, nemojte ovo samo preskočiti?

Sa Vistom sve perfektno radilo, ovo se događa otkad imam 7-ici, ovih par dana i sve češće!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Armor kaže...

Odma mi je bilo nekak čudno, 7-ica se sama spojila na net, bez da sam instaliral ikakve drivere za router i upisival svoje podatke!

Ti si reinstalirao OS a ne radio upgrade firmwarea rutera tako da su tvoji korisnicki podaci i dalje u tvom ruteru. Probaj nac nove drivere za svoju mreznu karticu. Meni se na Visti tako blesiralo jer je mrezna pokupila neke genericke. Kad sam skinuo najnovije sa Realtekove stranice sve je radilo za 5. Btw i ja sam tada imao D-Linka 584TCool

PP iskljucen zbog bezobraznih pojedinaca. Zalbe na moje moderiranje podnesite na pisma@bug.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 18:29 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo i mene na Windowsima 7 Ultimate x64 :)

Uglavnom, prvi set pitanja:

1. Ima li kakav tutorial za dodatnu optimizaciju (koje servise isključiti itd.)?

2. Nije me tražio ništa za chipset, pustio sam kako je.

3. Pri particioniranju mi je "napravio" još jednu particiju od 100MB kao za OS da je potrebno. Tu particiju ne vidim u My Computer no vidim ju u npr. Diskeeperu. Dali je to normalno i dali da defragmentiram tu particiju od 100MB i dali je uopće bilo normalno da je on stvara pa da je se vidi/nevidi?

Eto to je prvi set pitanja :)

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

@ Armor

Ak veza puca na relaciji komp(mrežna) - router, onda mogu biti krivi driveri, al ak puca na relaciji router/modem - t scum (il neki drugi), sam OS ni driveri nemaju nikakve veze s tim. Jel su ti možda nešto povečavali brzinu? Provjeri u dijagnostici modema kolki ti je noise margin downstream. Ak je manji od 6dB veza će pucat. Meni to nekad zna pasti na 1 dB pa mi veza onda puca svake min. Srećom u zadnje vrijeme sve manje ;)

E da provjeri spliter. Meni se nedavno "pokvaril" - pukla veza svaki put kad je zazvonil tel. Stavil drugi, sad je OK

***Stargate Atlantis*** Sheppard: All I have to do is climb up,and I'm in. Teyla: Climb the tower? Is that even possible? Sheppard: Sure! Batman did it all the time. Piece of cake. ***Stargate A
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 20:04 (BlackM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

Evo i mene na Windowsima 7 Ultimate x64 :)

Uglavnom, prvi set pitanja:

1. Ima li kakav tutorial za dodatnu optimizaciju (koje servise isključiti itd.)?

2. Nije me tražio ništa za chipset, pustio sam kako je.

3. Pri particioniranju mi je "napravio" još jednu particiju od 100MB kao za OS da je potrebno. Tu particiju ne vidim u My Computer no vidim ju u npr. Diskeeperu. Dali je to normalno i dali da defragmentiram tu particiju od 100MB i dali je uopće bilo normalno da je on stvara pa da je se vidi/nevidi?

Eto to je prvi set pitanja :)

Hvala.

1. Sigurno da ih ima - samo traži po internetu. Action Center u win7 isto daje savijete i možeš otprilike tamo pogledati dio postavki. Naravno imaš i posebnih programa koje imaju tako nešto u sebi. TuneUp Utilities 2010 je  jedan od njih i odličan je.

2. Gdje je pitanje?

3. ta particija sadrži boot datoteke i recovery mode. Ne diraj ju - prste k sebi :)

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 20:09 (Paolo2612).
17 godina
archer02 kaže...

Jedno pitanje:

Imam 4GB rama i instalirao sam win7/64.

Pod propertise piše:

Vrsta sustava: 64-bitni...

Instalirana memorija: 4GB (iskoristivo 2,87GB)

Jel' to normalno ili nešto ne valja?

Do sada nisam koristio 64 sustav pa mi malo zbunjujuće

Meni piše 4.00GB(useable 3,5GB)

Shvatio sam odmah čim sam vidio da mi integrirka uzima 512MB, prikratio sam joj 256MB i to je pokazivalo "useable 3,75GB".

Znači kod mene je kriva share-ana sistemska memorija.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
15 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Kako ova verzija 7-ice Starter ne podrzava promijenjive Wallpapere, i ako podrzava jedan CPU da li se u to ubrajaju jezgre (npr. bi li radio i7) ili samo moze jednojezgreni proc?

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice