Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.369.242
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Windows 7 - dojmovi
Paolo2612 kaže...
djdomi kaže...
Paolo2612 kaže...
ivan_1995 kaže...

Hoce li na windowsovim str. biti dostupan build 7600?

Build 7600 je (barem koliko ja znam) finalna verzija - znači ta dolazi u trgovine i zato sigurno neće biti dostupna za besplatni downlodad.

a dakle to je finalna i onda je glancaju do 22.listopada?

Ne - ovo je finalna i takva ide u prodaju 22.listopada. Sada je tiskaju, proizvode DVD-e i kutije, tiskaju manuale i slične stvari. Već sada se počinje isporučivati velikim proizvođačima (HP, Dell, Lenovo) da bi za 22. listopada imali već spremne PC-e s sedmicom.

Ništa se neće mijenjati na njoj - osima ako se ne otkrije neka katastrofalna pogreška ili veliki problem. Sve sitnice će se krpati kao i do sada - preko updatea.

dakle ja mogu nabaviti prije 22.10.? valjda će na torrentima izać.(nemoj kartonom, nemoj) sutra idem kupit 2gb rama. šta misliš oće mi dobro doć te 2 gige?

Čekamo...10.11.09.
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

dakle ja mogu nabaviti prije 22.10.? valjda će na torrentima izać.(nemoj kartonom, nemoj) sutra idem kupit 2gb rama. šta misliš oće mi dobro doć te 2 gige?

Ako procuri na torrente - možeš. I 2GB rama će tebi odlično dobro doći. ako imaš samo 512 (kako ti piše pod moj PC) onda nema dileme - kupuj.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
djdomi kaže...

Ako procuri na torrente - možeš. I 2GB rama će tebi odlično dobro doći. ako imaš samo 512 (kako ti piše pod moj PC) onda nema dileme - kupuj.

ok tnx, idem sutra u adm i uzet ću 2×1gb 800mhz.

Čekamo...10.11.09.
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

ne.......mislim da je neglancaju ako si to mislio reci nego ju umnozavaju.

bubamara.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
djdomi kaže...

ok tnx, idem sutra u adm i uzet ću 2×1gb 800mhz.

Heh sa 512 na 2GB... nisi ni svjestan koja je to razlika... ne samo na Win7... Komp ce ti kliziti... ocekuje te dosta ugodniji rad i manje krkljanje diska... A sto se tice Win7 2GB je i vise nego dovoljno...

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 20:45 (tnakir).
16 godina
neaktivan

Čuj ,od viška glava ne boli! Ako ti matična podržava ,nakrcaj 4 gb ,jel razlika u cijeni i nije toliko velika ,ali je zato u radu itekakva. Normalno ,ako imaš para.

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 21:08 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Čuj ,od viška glava ne boli! Ako ti matična podržava ,nakrcaj 4 gb ,jel razlika u cijeni i nije toliko velika ,ali je zato u radu itekakva. Normalno ,ako imaš para.

ma 2gb je zasad dovoljno, 4gb može čekat.

Čekamo...10.11.09.
17 godina
odjavljen
Franjo15 kaže...

win7 zakom koristim od kada je izasao...

a sto govorite za vistu.. ma nema od nje kruha, ona je bila u k****od pocetak pa tako da neznam kakva dobra verzija sp izade,

ne bi si je stavio..

a meni se pojavljuje jedan problem na 7, iako nije veliki, nikad ne gasimo komp, samo sleep, i nakon nekog duzeg vremena ne gasenja, malo steka,

al restart sve to rijesava i vise nema problema..

Vistu (64 bit business) sam koristio od 10 mjeseca prošle godine do unazad par tjedana. Nisam ni jedan jedini problem imao s njom. Ni jedno rušenje, smrzavanje, problemi sa brzinom - NIŠTA.

Da si koristio original vjerojatno bi i tebi bilo tako...

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...

Ne mora biti. Ja sam imao orginal Vistu, i rušila se u početku ko kula od karata... Samo nije bilo do OS, već do nVidijinih drivera koji su bili katastrofalni.

A koliko sam kasnije čuo (iako mi nekako da priča ne drži vodu) Vista Home je bio (jest?) slab OS, a taj je neko vrijeme krasio moj laptop.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Vista Home i svaka ostala je po svemu ista i nije nista losija od ostalih, samo sto nema neke dodatke kao Ultimate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Pudge kaže...

Vista Home i svaka ostala je po svemu ista i nije nista losija od ostalih, samo sto nema neke dodatke kao Ultimate.

Kao što rekoh, priča mi nikako ne drži vodu (FTW 'rvacki IT profići).

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Friday kaže...

Ne mora biti. Ja sam imao orginal Vistu, i rušila se u početku ko kula od karata... Samo nije bilo do OS, već do nVidijinih drivera koji su bili katastrofalni.

A koliko sam kasnije čuo (iako mi nekako da priča ne drži vodu) Vista Home je bio (jest?) slab OS, a taj je neko vrijeme krasio moj laptop.

Nije točno da je Vista home premium slab os, nego su nVidijini driveri bili nestabilni. Kada je MS objavio statistike (od prijavljenih error reporta korisnika) zbog čega se rušila vista nVidijini driveri su bili prvi na listi - zaslužni su oko 45% svih rušenja Viste.

EDIT: evo citata:

"Tako je Nvidijina softverska podrška sada kriva za gotovo polovicu svih rušenja Viste - točnije njih 48%, dok na Intelove drivere otpada 31%, a na ATI-jeve samo 19% uzroka. U kolonu "ostali" spada svega 2% rušenja."

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.7.2009 22:25 (Paolo2612).
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...
Friday kaže...

Dobro, ruku na srce jedan robustan OS ne bi smio pasti kao žrtva loših drivera.

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan
Friday kaže...
Franjo15 kaže...

win7 zakom koristim od kada je izasao...

a sto govorite za vistu.. ma nema od nje kruha, ona je bila u k****od pocetak pa tako da neznam kakva dobra verzija sp izade,

ne bi si je stavio..

a meni se pojavljuje jedan problem na 7, iako nije veliki, nikad ne gasimo komp, samo sleep, i nakon nekog duzeg vremena ne gasenja, malo steka,

al restart sve to rijesava i vise nema problema..

Vistu (64 bit business) sam koristio od 10 mjeseca prošle godine do unazad par tjedana. Nisam ni jedan jedini problem imao s njom. Ni jedno rušenje, smrzavanje, problemi sa brzinom - NIŠTA.

3 mjeseca

nijedan problem, sve radi, nikad spor, nikad trzanja.

Oduvijek brzo kao i na XPu i Win7 na istoj konfi

4GB, E7300 i rade ama bas svi programi. od profesionalnih do standardnih

potpis :D
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Pudge kaže...

Kao što rekoh, priča mi nikako ne drži vodu (FTW 'rvacki IT profići).

Kad na istom DVD-u dolaze sve verzije, a pojedina se registrira preko kljuca. Vista Home se nadogradi na Ultimate u jednom koraku (kupnjom kljuca za verziju Ultimate).Namigiva

17 godina
neaktivan
Friday kaže...
Bukva kaže...
Friday kaže...

Ruku na znanost, Vista se i ne može srušiti zbog video drivera, jer se driveri kod greške rebootaju i desktop se reloada.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

čitao sam da 7600 i dalje nije rtm, šteta.

Čekamo...10.11.09.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
Friday kaže...

Ruku na znanost, Vista se i ne može srušiti zbog video drivera, jer se driveri kod greške rebootaju i desktop se reloada.

Vista itekako pada kao žrtva loših drivera - ali u očima korisnika. Znaju se dobro priče o "stabilnosti" viste.

16 godina
naxeem kaže...

E, vidiš, ovo sam doživio na 7ici, ali ne na Visti. Najčešće na Visti sam vidio BSoD.

Kod 7ice sam ja namjerno išo nju zafrkavat da vidim stabilnost. Svaki puta osim jednom se dogodio reload. Taj jedan put (well, dogodio se isto reload, zapravo) se 7ica "prebacila" na rad bez grafičkog drivera (ako se netko sijeća friško instaliranog XPa, e tako nekako...) - izgubio aero, izgubio efekte (tipa kursor preko starta), izgubio na rezoluciji, itd. itd., ali 7ica se nije srušila.

Kako sam to popravio? System restore (još jedna stvarčica koja, naspram XPa, čini se, radi svoju zadaću).

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...

čitao sam da 7600 i dalje nije rtm, šteta.

7600.16384 nije, ali 7600.16385 je RTM.

Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Sad ne razumijem, dal je 7600.16385 onaj zadnji, pravi RTM ili će to biti 7600.16386?

...something diabolic
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

6.1.7600.16385.win7_rtm.090713-1255 je pravi RTM.

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.7.2009 0:25 (Pudge).
Moj PC  
2 0 hvala 1
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Pitam jer je naxeem rekao da dolazi 24.

...something diabolic
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lovac kaže...

Pitam jer je naxeem rekao da dolazi 24.

Sluzbeno je najavljena za petak, 24.

16 godina
Windows 7 - dojmovi

Ne pratim temu od pocetka...Dali je netko probao full verziju 7-ice i kakva je?Da li je stabilna kao XP i dali na njoj radi COD4 jer mi na visti x32 nije radio?

Batman je zakon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
luckyluke kaže...

Ne pratim temu od pocetka...Dali je netko probao full verziju 7-ice i kakva je?Da li je stabilna kao XP i dali na njoj radi COD4 jer mi na visti x32 nije radio?

ne postoji full verzija. najbolje je probat RC (build 7100), a kao šta kažu 24. stiže RTM

Bubamara na steroidima. # # # http://www.erepublik.com/en/referrer/Neil+Armstrong
17 godina
Friday kaže...

Tako je... ja sam koristio izdanje koje sam dobio kao student FESB-a... radila je ko urica... Imao sam par piratluka i sa njima sam imao problema. Inace jedini problemi koje sam imao su bili nekompatibilni driveri... Nakon sto sam to rijesio sve je bilo 5. Radila je brzo (Q6600 + 2GB ram - nije ni mogla drugacije), stabilno... Doduse, sada sam na W7, navikao sam na ove male sitnice koje "zivot znace" ko npr novi taskbar i slicno tako da je za mene W7 za sada vrhunski OS... kompatibilnost... jedini problem mi je sa sw za IP telefon koji mi se rusi, ali samo trebam skinut drugi SW... samo, lijenost je sveta stvar :)

I'm going woo woo
17 godina
Bukva kaže...

Kako sam to popravio? System restore (još jedna stvarčica koja, naspram XPa, čini se, radi svoju zadaću).

Hmmm... meni je par puta i na WinXP spasila guzicu... Na Win7 ga jos nisam imao prilike iskoristit... cuo sam da je spor...

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ako si toliko lijen, i Vista i W7 ce ti automatski naci software preko updatea, ako je imalo poznatiji proizvodjac hardwarea.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za luckyluke:

Po milijarditi put... COD4 radi i na visti i na Win7 i to na x86 i x64 platformi!

(Sorri sta nisam ovo spoio u jedan post ali...)

I'm going woo woo
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice