Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.649
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Evo i mojeg misljenja...

Nakon tjedan i pol koristenja jako sam zadovoljan. Svi programi koje trebam mi rade bez problema. OS je brz i stabilan. Jedini problem su Realtekovi driveri za koje mi OS javlja da nisu predvidjeni za njega, ali su se uredno instalirali i zvuk radi. Doduse, koliliko sam usapio vidjeti ne rade svi zvucnici nego 5.1 sistem radi kao 2.1 i svaki put kada pokrenem Skype moram istekati i ponovo ustekati konektor od mikrofona da bi on radio (ali to sam morao raditi i u 64 bitnoj Visti).

Pizda im materINA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ga instalira i sve ok

fujtisu SIMENS
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma u svakoj igrici i svakom programu rijec BETA dovoljno govori sama za sebe.

Inace sam jedno vrijeme "radio" kao BETA tester pa znam kako to sve ide i nema drukcije.

ja cu instalirat i vidjet kako to funkcionira, ako me ne zadovolji prec na Vistu (quad i 4GB) i bit na miru do ljeta, a na ljeto raspasoj .

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja dobio od frenda windows 7 (build 6.1.7000) x64. Sprzio sam ga na dvd(vec je bilo u iso image-u), restartam comp, odem u bios namjestim da boota sa przilice, i save-am.

Ponovno se on pocne palit, dođe do bootanja i neocitava windowse na dvd-u LOL, i prođe bootanje i ude natrag u windowse.

Onda sam ja extracto instalaciju i instalaciju kopirao na dvd,  restartam i opet bootanje prode i nije ocitao windowse na dvd-u.

Uzeo sam drugu przilicu probao sa oba dva dvd-a i također isto se ovo desilo, mislio sam da uopce neocitava nista, pa sam stavio vistu u przilicu i restartao comp i ono je bootalo sa dvd-a i krenula je instalacija.

Probao sam također iz windowsa pokrenut ali je javljao da nije "valid win32 application" ili tak nest...

Ak netko zna kak se to moze rijesit neka mi javi na pm ili ovdje napise post...

Imam proc koji podrzava 64-bitne instrukcije (naravno).

EDIT: evo ovaj lik ima isti problem kao ja- LINK

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2009 15:43 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel ti taj dvd sa win7 botabilan uopce?Probaj image zaprzit sa Alcoholom.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni na 4GB rama NFS under cover ne radi ništa sporije nego na XP-u, možda čak za nijansu brže (odnosno veče detalje podnosi bez trzanja). Jedini problem je mount CD-a jer mi ne radi ni alcohol ni nerov imagedrive.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
Hyperion kaže...

Ja dobio od frenda windows 7 (build 6.1.7000) x64. Sprzio sam ga na dvd(vec je bilo u iso image-u)...

Iso fajl kopiraj na svoj komp.
Vrlo jednostavan i koristan, a i besplatan program za rad sa iso fajlovima je ImgBurn
U postavkama lakoo podesiš da program preuzme iso ekstenzije pa zatim klikom na iso windowsa
automatski pokreneš program ii podesiš snimanje. Postavi na 4x.
Ukoliko stvar i dalje ne funkcionira preuzmi besplatno kopiju win 7

http://www.microsoft.com/windows/windows-7/

i ponovi postupak. Mora raditi.

Poruku o walid win32... izbacuje ti jer vjerojatno želiš pokrenuti x64 na 32 os-u

Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti
17 godina

Ako neko zna sa kojim programom se moze mountat u windowsima 7 neka napise.

UltraISO ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Biti prilagođen u duboko bolesnom društvu nije mjerilo zdravlja. - J. Krishnamurti

0 0 hvala 0
17 godina

thx Archer02, probat cu sa tim Gizmom

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

NP...javi da li radi pa da se i drugi okoriste :)

17 godina

jesam ja ćorav ili nema "run" u startu?

17 godina
neaktivan
17 godina

zahvaljujem!

17 godina
archer02 kaže...

NP...javi da li radi pa da se i drugi okoriste :)

Evo probao sam mountat image datoteke sa Gizmom, rezulat je slijedeći:
radi sa *.iso datotekama, za mdf/mds javlja grešku.
17 godina
neaktivan

Ajd barem nešto;)

Ipak je sedmica u beti, a teško(nikako) da će netko prilagođavati programe za betu

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

PowerISO radi.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
17 godina

I mount?

Koju verziju imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dobro da li netko konačno može reći da li mu/joj radi BS player na win7?

I ako da koje kodeke je instalirao/la.

Hvala!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sto bi trebalo biti brze windows 7 beta

ili windows 7  koji ce izaci poslije bete

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...

sto bi trebalo biti brze windows 7 beta

ili windows 7  koji ce izaci poslije bete

Pa windows 7, iako je moguće dok je OS u beti da se dodaju neke nove stvari i programi koji bi ga mogli u konačnici usporiti. Ali to su rijetki slučajevi
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina

Dao sam frendu dvd sa image-om kojeg sam sprzio na dvd i kaze da dvd nije bootabilan...

Sutra cu kupit jos par dvd-a i budem raspakirao sa iso filea i onda opet sa image burn napravio iso file i pomocu tog programa istog sprzio na dvd. I to bi kao trebalo radit?

Ak neradi rec cu frendu da downloada sa microsoftove stranice...

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / ASUS M2N-privremena/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Isti takav sam i ja problem imao..... Nije ga htjelo bootat, a dok sam u windowsima onda ga je htjelo pokrenut.....

AMD Ath64 X2 5200+, Asus Radon HD 4550 512 Mb DDR3, HDD 250 Gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hep666 kaže...

Dobro da li netko konačno može reći da li mu/joj radi BS player na win7?

I ako da koje kodeke je instalirao/la.

Hvala!

Meni radi bez problema, instalirao sam K-lite codec pack najnoviji koji sam našao (ne sjećam se točno koji). Prvo je BS player zezao, tamni ekran, čuje se samo zvuk. Zatim sam ga stavio u compability mod Vista, poslije toga sve OK, radi ko urica. Btw, Windows 7 x64.
17 godina
neaktivan
Adoon kaže...

I mount?

Koju verziju imas?

Postoji negdje patch na njihovim stranicama za Win7 ;)
music is my first love and will always be my last
17 godina
neaktivan

E i za one koji imaju Alcohol on ne radi na windows 7.. točnije ne radi instalacija ono njihovog drivera za virtualni drive. Proizvođači tog drivera za sada ne planiraju izdati verziju koja radi pa planirajte tako. Ja imam original Alcohol i sad sam razočaran hahah.. Morat ću se strpit malo..

17 godina
neaktivan

Danas sam slučajno otkrio jednu super sitnicu u W7... ako krenete kombinacijom WIN+E otvoriti Explorer, uključena je neka zaštita od slučajnog spamanja, pa dok ne upotrijebite prozor, neće se otvoriti novi. Odlično rješenje za ponekad slučajno otvaranje 10-tak komada zbog dužeg pritiska na tipku.

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Po meni je Windows 7 jedna onako uspjesno- neuspjesna kopija Viste............ Ali Bože moj , svako ima svoje misljenje......

AMD Ath64 X2 5200+, Asus Radon HD 4550 512 Mb DDR3, HDD 250 Gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Alex55 kaže...
1. Win7 dolazi sa DX11
2. Na mojoj 4670 prihvatio je vistine drivere koji su došli sa karticom i onda još nešto skinuo preko updatea.
2. Vjerojatno misliš na Realtek. Driveri bi trebali biti za skinuti i na stranici proizvođača ploče.
Pokušaj sa ovima za vistu sa guru3d
Možeš potražiti i na http://www.realtek.com.tw/
ali oni imaju download brz za popi*****

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Danas sam slučajno otkrio jednu super sitnicu u W7... ako krenete kombinacijom WIN+E otvoriti Explorer, uključena je neka zaštita od slučajnog spamanja, pa dok ne upotrijebite prozor, neće se otvoriti novi. Odlično rješenje za ponekad slučajno otvaranje 10-tak komada zbog dužeg pritiska na tipku.

To vrijedi za svaku aplikaciju koja je pinnana u taskbar. Ako baš moraš otvorit dva prozora takve aplikacije onda shift, ctrl, ili alt pomaže. Nisam sad siguran koja tipka. Nemoj zaboravit isprobat shortcut kombinacije sa win+strelice.. ;)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice