Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.877.475
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
15 godina
Re: Windows 10 - dojmovi, problemi
BlackMoon kaže...
galinjo24 kaže...

Meni build 1130 radi savršeno...zasad najbrzi i najfluidniji build

Čista instalacija ili nadogradnja?

Nadogradnja i onda disc cleanup pocistim staru instalaciju

16 godina
BlackMoon kaže...

Osim što po ko zna koji put opet pametuješ, napiši nešto korisno. Recimo changelog za ovaj build, ima li što novo osim ružnijeg izgleda foldera? Za razliku od tebe koji samo testiraš clean instalacije na nekoj kanturini, ja radim nadogradnje, a ovu su nadogradnju očito dobro sjebali.

Koji si ti ''insider'' koji ne zna pronaći ono bitno? A to je uvijek na istom mjestu!

Ne, ja ne testiram Desetku na kanturini, nego u vm-u, a kad se tu pokaže dobra, ide na mašinu, bilo kao vhd ili ''prava'' instalacija.

I ne, ne radim stalno clean install, nemam vremena za to.

Ružni folderi?

Usporedi foldere - prvi red je Windows 8. Usporedi foldere - prvi red je Windows 8.
Da, ikone više nisu ''plastične'' kao u Visti, Sedmici i Osmici, ali nisu ni ružne kao u dosadašnjim buildovima.

I ne dragi, build 10130 nije sjeban, čak dapače - ali ... ma, nije bitno.

Envy kaže...

Idem na Fast prsten, Build 10130, ima li promjne što se tiče ključa, budući da imam Enterprise verziju?

Ključ je uvijek isti - i uostalom, ako radiš upgrade, neće te ni pitat za ključ.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 12:49 (kizo2703).
16 godina
Windows 10 - dojmovi, problemi

Stvarno brdo razloga da nadogradim na novi build. Jump task je sada crni.... Ali provati ću kad uhvatim volje, mada meni 100122 radi odlično...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Stvarno brdo razloga da nadogradim na novi build. Jump task je sada crni....

Je, ali samo ako hoćeš da bude crna!

Inače se može staviti skoro svaka boja koju poželiš!

11 godina
odjavljen

kizo imaš li još onih "šumskih" wallpapera ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
kizo2703 kaže...
* * *
Envy kaže...

Idem na Fast prsten, Build 10130, ima li promjne što se tiče ključa, budući da imam Enterprise verziju?

Ključ je uvijek isti - i uostalom, ako radiš upgrade, neće te ni pitat za ključ.

Zorane crni. nije isti i Windows nije aktiviran, pisao sam već to na nekoj već od stranica. Sâm si ti napisao key za 10074 Ent koji se razlikuje od 9901 (mislim). Dakle upgrade prošao kao pita od jabuke ali Windows mi nije aktiviran jer nije ispravan ključ.

Tko prvi pronađe neka upiše ključ. l.p.

Uređivano: Tko koristi Enterprise Insider Preview Build 10130 ovo je ključ za njega: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCK stari ne vrijedi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 17:54 (Envy).
14 godina
Envy kaže...
Uređivano: Tko koristi Enterprise Insider Preview Build 10130 ovo je ključ za njega: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCKstari ne vrijedi.

Jebga, tek sada vidio.

Inače kolega je dijelom dobro napisao, instalacija ne traži ključ ako radiš upgrade, ali moraš unijeti odgovaraći ključ ako ga želiš aktivirati, sad si to i sam skužio,

tako da je ovo sve badava.

ps. hvala za ključ, ja još nisam nadogradio na zadnji build, ako se odlučim za to, sad znam di imam ključ.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina
Valentin17 kaže...
Envy kaže...
Uređivano: Tko koristi Enterprise Insider Preview Build 10130 ovo je ključ za njega: VTNMT-2FMYP-QCY43-QR9VK-WTVCKstari ne vrijedi.

Jebga, tek sada vidio.

Inače kolega je dijelom dobro napisao, instalacija ne traži ključ ako radiš upgrade, ali moraš unijeti odgovaraći ključ ako ga želiš aktivirati, sad si to i sam skužio,

tako da je ovo sve badava.

ps. hvala za ključ, ja još nisam nadogradio na zadnji build, ako se odlučim za to, sad znam di imam ključ.

Ja sam radio Upgrade (ionako bi 10130 došao u Slow prstenu) i skužio sam to od prije kada sam rekao da ključ koji je službeno znači MS izdao nije bio validan. Dakle neće te pitati za ključ niti će ti gasiti računar (meni barem nije nakon 4 i pol sata ugasio) samo ćeš imati Vodeni žig "Windows nije aktiviran" ima čak i kada u Full Screen pustiš film iz MPC-HC. Dakle instalirati možete ali kasnije ključ ide. 

Iskustva: Chrome službeno proglašavam najvećim (iako pišem sa njega a YouTube geldam u Full Screenu na Spartanu) smećem u svijetu browsera. Ok, možda je teška riječ ali iz verzije u verziju sve je tromiji i gladniji memorije. Možda to nećete primjetiti na Intelu Core 3-će i više generacije sa brdo (čitaj: minimum 8 GB) 1333 MHz RAM-a i nekom srednjom nVidiom ali moj PC je (vidi pod Moj PC) baš idealna granica za ovo kritično testiranje. Znači kašlje ili krči (mikro-zastajkuje) Chrome prilikom puštanja Vimeo sa Youtube u 720p nakon što mišem se malo igram po http://www.cgsociety.org/ sajtu. Spartan melje i nema šanse da ni da zakašlje. Da li je sada do Windowsa ili samog Chromea.. ne znam. Još uvijek mi stoji instaliran legalan 8.1 na 500 GB HDD-u, trebao bih tu provjeriti, ali mislim ipak da je ovdje do Windowsa. (uzmite ovo sa dozom rezerve).

Windows je malo brži ili barem imam osjećaj, ali ne znam koliko.

Project Spartan. Ako ostavite video da radi, a drugom tabu nešto čitate, nakon što se vratite na video dolazi do nekog ubraznog videa (valjda do dijela gdje se zvuk sinhronizuje CPU skače na 100%). Ljudi nisam 3 mjeseca vidio reklamu ni na YouTube, FB; običnim lokalnim portalima dok nisam skontao da na Spartanu nemam uBlock.  Uglavnon ostaje da se vidi što MS želi raditi sa ovim Spartanom jer IE i dalje što se renderiranja stranica (a render engine je u Spartanu prvi promjenjen) alfa i omega surfanja web-om. ALi opet džaba, bez pluginova kakav imaju FF i Chrome ostaje samo lijepa prezentacija. Inače prilikom surfanja Spartan me upozora da mi prikazuje "only secure" sadržaj. Ok ja se složio, da li je mislio na 18+ spotove ili neke maliciozne linkove na lokalnim portalima. Smanjuje muziku kada se minimizira! 

Sam izgled Windowsa je dosta poboljšan, napokon ona munja uklonjena. Kizo je dobar raspored boja napravio a meni se ne da nešto da učinim isto.

TuneIn radio isto gasi se i ruši. Dakle ponajbolja aplikacija za ModernUI sučelje - ne radi. Ono što je svrha novim Windowsima. Dalje nemam šta da pričam. (doduše pokrenuo sam ga ponovo i evo ne ruši se već par minuta.. pa ćemo da vidimo.)

Zapravo 10130 kod mene je identično kao i 10074. Mrzim Upgrade (nisam se ni pitao ni za 10074).

Upgrade će vam (ponovo) promjeniti defaultnu aplikaciju za datu datoteku. Morate negdje (samo da nađem) u Programs pod Default Programs otvoriti zaseban settings pod nazivom 'Change default settings for meda or device', kako bi promjenili da vam običnu sliku ne otvara u šugavim Photos (doduše mnogo poboljšan u odnosu na 10074)

Kad će Windowsi? Juli (July) a ovaj 10130 ili barem 10133 mgao bi postati prvim kandidatom za RTM verziju. Toliko od mene.. neke sitnice sam napisao i to je to.

CleanUp Disk mi je očistio 49,5 GB podataka (stari Widows plus nekih 20 GB Drivera ili čega već) - puno za moj sićušni 120 SSD.

Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 18:44 (Envy).
12 godina

Neznam za Enterprise al to s kljucevima kod Profesionala nije problem jer meni je posli nadogradnje uredno aktiviran bez naknadnog unosenja kljuca.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

Kako sad W10 radi unutar VirtualBoxa i mogu li dobiti zadnji download link od zadnjeg builda (32-bit) i key ako treba ?

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Silwncer kaže...

Kako sad W10 radi unutar VirtualBoxa i mogu li dobiti zadnji download link od zadnjeg builda (32-bit) i key ako treba ?

A šta će ti na Virtualci, kao što rekoh Build 10130 bi vrlo lako ako se pokaže stabilnih (kroz sitne nadogradanje) mogao pokazati kao prvi kandidat (ex Release Candidate) za RTM verziju. Ja imam orginalnu 8.1 (kao i 8 i sve Servere od 2012 te 2012 R2) i eto čuvam je samo da vidim da li ću dobiti ključ kao Insider ili ću nadograditi 8.1 nekako.

Evo link za običnu ili Pro (što je sasvim dovoljno, mene iskreno ne znam koji đavo natjera da instaliram Enterprise):

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso doduše ovo je koliko vidim 10074, ali de pogledaj stranicu ili dvije prije, netko je već postavio i 10130 i 10125 ili 10122.

11 godina
odjavljen
Envy kaže...
Silwncer kaže...

A šta će ti na Virtualci, kao što rekoh Build 10130 bi vrlo lako ako se pokaže stabilnih (kroz sitne nadogradanje) mogao pokazati kao prvi kandidat (ex Release Candidate) za RTM verziju. Ja imam orginalnu 8.1 (kao i 8 i sve Servere od 2012 te 2012 R2) i eto čuvam je samo da vidim da li ću dobiti ključ kao Insider ili ću nadograditi 8.1 nekako.

Evo link za običnu ili Pro (što je sasvim dovoljno, mene iskreno ne znam koji đavo natjera da instaliram Enterprise):

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-iso doduše ovo je koliko vidim 10074, ali de pogledaj stranicu ili dvije prije, netko je već postavio i 10130 i 10125 ili 10122.

Zato što nemam viška računalo. Treba li key ?

11 godina
odjavljen

Ovo je 10074 može li preko update na 10130 ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Silwncer kaže...

Ovo je 10074 može li preko update na 10130 ?

samo stavi na fast i ide

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.5.2015 21:07 (nicky.sl).
11 godina
odjavljen

Evo skida se :) Sutra instalaciju i update.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Jedno kolko-tolko vezano pitanje. Preko MSDNAA sam uzeo Win 10 Insider TP verziju build 10074 ak se ne varam. Sad, mi nije jasno dal sam ja s tim postao taj insider ili samo normalno testiram winse?

2. pitanje. Particija od 80 GB. Jel to dosta mjesta za winse i pripadajuće stvari (VS 2013, Office, driveri)?

Hvala 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

80 GB (jedna particija)bi bila dovoljna. Da ako piše insider jesi insider. Uradi update na 10130 (fast ring)to je stari build.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Malo ulijećem u raspravu ali...

Koja je svrha biti insider i biti na starim buildovima? Neovisno o tome koji si ring mislim da bi bilo najbolje i za MS i tebe da updateaš sustav i naravno sudjeluješ u feedbacku.

Osobno trenutno koristim 10130, koji sam naravno nadogradio sa 10074 itd... da ne dužim, a sve je to instalirano kao nadogradnja preko 8.1 i radi sasvim normalno osim jedne sitnice s mobitelom (WP) no to je manje bitno.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina
odjavljen

@djigi koje postavke za VM da bi GA radio ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Silwncer kaže...

kizo imaš li još onih "šumskih" wallpapera ?

KLIK

Envy kaže...

Zorane crni. nije isti i Windows nije aktiviran, pisao sam već to na nekoj već od stranica. Sâm si ti napisao key za 10074 Ent koji se razlikuje od 9901 (mislim). Dakle upgrade prošao kao pita od jabuke ali Windows mi nije aktiviran jer nije ispravan ključ.

Yebi ga, ja sa Enterpriseom nemam takvih problema, a ključ nisam uopće mijenjal još od nekog 9xxx builda.

Silwncer kaže...

Ovdje su ti svi. Original esd-ovi. ESD decrypter.

Samo gledaj da skineš en_us verzije.

16 godina

Poz ekipa,

Dali je još netko ovo dobio na win 7?

Rezervacija za win 10.

Battlelog: MUDO_HR
Moj PC  
4 0 hvala 2
17 godina
Silwncer kaže...

@djigi koje postavke za VM da bi GA radio ?

Display settings->ukljuciti 2D/3D i stavit video memoriju na 128MB

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
amater_2 kaže...

Poz ekipa,

Rezervacija za win 10.

Da. I meni se danas ujutro pojavilo. Ja sam poslao rezervaciju i sad čekam...

11 godina
odjavljen
Kezo kaže...
amater_2 kaže...

Poz ekipa,

Rezervacija za win 10.

Da. I meni se danas ujutro pojavilo. Ja sam poslao rezervaciju i sad čekam...

takodjer sinoc dobio. 

17 godina

Također dobio, mala ikonica windows loga se pojavila u notification tray-u, a klikom na nju se to otvara što ste i vi dobili.

Fortune favours the brave
Moj PC  
4 0 hvala 2
13 godina

I imam još jedno pitanje u vezi moje verzije. Na računu mi piše "Microsoft Windows 10 Pro Insider Preview 10074 32/64-bit (English) - DreamSpark - Download" al nisam dobio nikakav key uz njega. Danas ću instalirat kad se vratim s faxa pa me zanima dal će mi trebat taj key od nekud ili je to već predaktivirana verzija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Evo i ja počeo instalaciju :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Dobio sam isto ovu notifikaciju ujutro za Windows 10 i zanima me da li se to može ikako ugasit? Znači ne želim update i da mi ta ikonica skroz bude u taskbaru. Hvala!

Sad sam ugasio procesor u task manager, ali će se vjerojatno opet palit?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 9:52 (NoOne1).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Oprostite autisti sto sam pitao

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. When sex was safe and motor racing dangerous. WRC is for boys, Group B was for men.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 9:53 (ja111).
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ništ ne valja, sve trza, šteka, zapinje. Imam 27 FPSa manje u Tetrisu...

My name is Legion... For we are many!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice