Win xp - problem s hrvatskim znakovljem

poruka: 16
|
čitano: 6.101
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Neki dan sam instalirao win xp i nakon završetka instalacije sam uočio da nema hrvatskih znakovlja i uopče ih nemogu postaviti. dali je to moguće ubaciti u windowse ili reinstalacija s drugim xp-om

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...možeš si podesiti u control panel, regional and language options...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

bi da mogu ali mi nema nigdi pod ponuđenim zemljama hrvatska ( croatia)...

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Win xp - problem s hrvatskim znakovljem
thomilla05 kaže...

Neki dan sam instalirao win xp i nakon završetka instalacije sam uočio da nema hrvatskih znakovlja i uopče ih nemogu postaviti. dali je to moguće ubaciti u windowse ili reinstalacija s drugim xp-om

pa hrvatski niti nije dio samog windowsa. mora se instalirati naknadno nakon instalacije windowsa

skini ga odavde i instaliraj. bit će potreban restart

edit: sad sam tek skužio problem. ne znam napamet jer sam na sedmici. ali moraš otić u keyboard settings ili tako nešto i naći language. moraš tu negdje dodati hrvatski, ali će trebat i instalacijski cd da se može instalirati jezik

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.1.2010 20:50 (jurluk).
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
thomilla05 kaže...

pa hrvatski niti nije dio samog windowsa. mora se instalirati naknadno nakon instalacije windowsa

edit: sad sam tek skužio problem. ne znam napamet jer sam na sedmici. ali moraš otić u keyboard settings ili tako nešto i naći language. moraš tu negdje dodati hrvatski, ali će trebat i instalacijski cd da se može instalirati jezik

...sad mi tek ništa nije jasno...ja pod hrvatskim znakovljem smatram hrvatska slova i uvjek sam ih imao

nakon instalacije windowsa XP kao i hrvatsku tipkovnicu...Cool

...kaos...
15 godina
protjeran

i ja uvjek imam nakon instalacije xp-a

idi pod update i onaj drugi ( regional updats ), tamo su layouti

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...
...sad mi tek ništa nije jasno...ja pod hrvatskim znakovljem smatram hrvatska slova i uvjek sam ih imao

pa da, ali se mora i odabrati hrvatski jezik kraj engleskog u instalaciji windowsa

Atomska bubamara. | tinyurl.com/erepna - registrirajte se i igrajte. samo 2 min dnevno!
15 godina
jurluk kaže...
thomilla05 kaže...

ok je to, ali na instacijskom cd nema croatian layout.

Damn i'm Good
16 godina
neaktivan
jurluk kaže...
Jurra kaže...

pa da, ali se mora i odabrati hrvatski jezik kraj engleskog u instalaciji windowsa

...to je već puno bliže istini, nego napisati:"pa hrvatski niti nije dio samog windowsa. mora se instalirati naknadno

nakon instalacije windowsa" pogotovo kad svi znamo da se to odabire odmah nakon unosa 25 znamenkastog

koda, odmah na početku, a ne nakon instalacije...

...kaos...
16 godina
neaktivan
ako su to neki piratski windowsi onda nista cudno
Neznam di se ide za to .
16 godina
neaktivan
Jurra kaže...
...to je već puno bliže istini, nego napisati:"pa hrvatski niti nije dio samog windowsa. mora se instalirati naknadno

nakon instalacije windowsa" pogotovo kad svi znamo da se to odabire odmah nakon unosa 25 znamenkastog

koda, odmah na početku, a ne nakon instalacije...

ma to sam mislio na sučelje windowsa na hrvatskom, a onda sam kasnije skužio da njemu u notepadu, wordu itd nema hrvatskih znakova. sasvim druga stvar

15 godina

ima li ko kakvo riješenje u vezi toga !

Damn i'm Good
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači u Control Panelu u Regional and Language Options u tabu Languages kad odeš na Details ti nema Croatian?

Jesi probao tu ići na Add pa dodati Croatian?

Sorry ak je to već netko napisao, još mi je malo rano :)))

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
blacko kaže...

Znači u Control Panelu u Regional and Language Options u tabu Languages kad odeš na Details ti nema Croatian?

Jesi probao tu ići na Add pa dodati Croatian?

Sorry ak je to već netko napisao, još mi je malo rano :)))

Jesam i nema uopče ponuđen croatian.

Damn i'm Good
16 godina
neaktivan
thomilla05 kaže...

Jesam i nema uopče ponuđen croatian.

jaooooo. pa da. i tu moraš kliknut na add, pa dodaš hrvatski. i samo će te tražit da staviš cd od windowsa da može instalirat jezik i gotovo

16 godina

-napravi reinstal, ali ovaj put prije lupanja next, provjeri što je na ekranu. ..

- jer, dodavanje hrvatskog, svejedno ostavlja default enleski za system. ..

zato je bolje reinstal, traje 20tak minuta.

(btw, upis 25-keya se pojavljuje NAKON izbora regionalnih postavki, upravo zato da se prilagodi slovni raspored.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice