Vista-kupiti ili ne?

poruka: 64
|
čitano: 8.394
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
RE: Vista-kupiti ili ne?
Brzi97 kaže...

Da slažem se, ja sam s interneta skinuo piratske windowse i loader i sve super radi, a nisan lipe iz džepa bacio.

Uostalom, sve verzije windowsa sam dosada sam poskidao.

To je kod nas najveći problem...plaće male, software skup, nije da mi ne želimo platit origigi win ali tko će to platit kad ima drugih stvari koje se MORA plaćat i onda nikad ne ostane za software. Ali to je tako, a svi bi mi rado kupili origigi. I tu je i najveća razlika izmedju nas i amera npr, a i dosta drugih zemalja, čim smo tako nešto napravili svi smo mi ( i ja, jer i ja sam većinu života proveo radeči sa crackanim OS-ovima ), dakle mi smo kriminalci, ali to ovdje ne predtsavlja baš nešto, kao svi su, ili pa k oće to kupit i tako, ili eh ti kriminala kopirat neki software. Ali na dosta mjesta u svijetu je to drukčije, uopće se ne pomišlja na tako nešto, čak i kad se nema novaca - pa ima se linux, i to je najnormalnije, ljudima čak in ne pada napamet tako nešto koristit krekano, zašto? jer je to kriminal - al opet mikažemo eh ti kriminala, pa to svi rade...e pa ne rade svi...a nebi ni mi da nismo prisiljeni, a nebi mi ni kad bi nas počeli tretirat kao kriminalce kad to napravimo...ili kad bi se plaće digle...ili kad bi cijene bile normalne...ali sve to nije...pa zato krekamo...zato nas nemaju pravo ni zvat kriminalcima...u krajnjem slučaju nebi mi kad nebi ni oni...iz osobnog iskustva znam da hrpa državnih firmi koristi krekane win-e, ali ne samo to, i u dosta se gradskih vijećnica i sudova koriste, a čak i na državnoj razini, u nekim uredima sabora...ali ne zato jer moraju...jer HR ima ugovor sa MS HR i maju za sve državne firme osigurane keyeve...nego zato jer čak ni kada imaju tu mogućnost biti legalni njih to nije volja...zašto da se sad zajeb...u sa mijenjanjem key-a na nečemu šta ovako i onako radi, samo da bi mogli reć da je legalno?...ma sta će nam, nije bitno šta je to kriminalno djelo kažu oni, ali zato bez problema svako malo naprave akciju i srede par pirata...a samo zato jer se ponašaju isto kao i mila nam država...i sad bi to bilo to...ja sam budan već nekih 28-30 sati i idem spavat...sutra ću pročitat šta sam to napisao...

15 godina
protjeran
Vista-kupiti ili ne?

ti odlučuješ za koji češ koliko para uložit, sedmica ti preskupa, visti ne vjeruješ...

lol skini sva tri za đabe

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vista-kupiti ili ne?

pa vistu jesu svi proglasavali smecem, kada je top konfa imala 2gb rama, danas, pogotovo ovdje na forumu, gdje svi imamo masine sa 4+gb rama i visejezgrenim procesorima realno je govoriti kako je vista ravnopravan i dobar os, miljama daleko ispred vremena u kojem je izasla. puno je profesionalnija od 7mice, u 7mici do osnovnih postavki ne mogu doc, jer su skrivene. vista je stabilniji i sigurniji os i od prastarog xpa i od 7mice i pritome je jednako brza ako imate 4+gb rama. startup joj je na svakoj konfi spor/brz kao na 7mici, a malo sporiji od xpa. po meni bi vista bila sjajan proizvod da je izasla danas a ne prije 3 i pol godine.

*n00b us3r*

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Vista-kupiti ili ne?
lukavg kaže...

pa vistu jesu svi proglasavali smecem, kada je top konfa imala 2gb rama, danas, pogotovo ovdje na forumu, gdje svi imamo masine sa 4+gb rama i visejezgrenim procesorima realno je govoriti kako je vista ravnopravan i dobar os, miljama daleko ispred vremena u kojem je izasla. puno je profesionalnija od 7mice, u 7mici do osnovnih postavki ne mogu doc, jer su skrivene. vista je stabilniji i sigurniji os i od prastarog xpa i od 7mice i pritome je jednako brza ako imate 4+gb rama. startup joj je na svakoj konfi spor/brz kao na 7mici, a malo sporiji od xpa. po meni bi vista bila sjajan proizvod da je izasla danas a ne prije 3 i pol godine.

Potpuno se slazem,danas Vista je odlican i potpun sistem pogotovo x64 verzije,mnogo mnooogo bolje i manje frustrirajuca nego XP.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice