Ubacivanje Service pack-a na Windows XP CD

poruka: 7
|
čitano: 5.393
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Iako je puno forumaša prešlo na Windows 7 XP još nije umro pa će ova tema još vrijediti!

Kako ubaciti Sevice pack na XP CD?Evo kako u nekoliko koraka(malo ću skratitBelji se)!

Za intergriranje bit će vam potreban SP(najbolje SP3) po želji,nLite i .NET framework.Također trebate i Windows instalacijski CD te jedan prazan CD medij.Za snimanje koristite neki od software-a za snimanje image-a:Nero,Alcohol,Shampoo Burning studio...

Instalirajte .NET i nLite.Pokrenite nLite i učinite kao na slikama(screenshotovi nisu moji,s jedne su druge stranice):

U prvom koraku vas program pita da odaberete putanju do instalacijskog CD-a Windowsa.To može biti s Hard diska ili s CD/DVD medija.

Na sljedećem koraku možete ubaciti postavke iz prethodnog modificiranja Windows-a.Ako se prvi put služite ovim programom,preskočite ovaj korak.

Nakon toga trebate označiti što želite raditi s vašom instalacijom,odaberite "Integraciju Service Pack" i "Pravljenje Bootable slike". 

Klikom na Dalje instalacija vas traži da ubacite Service Pack.Kliknite na Odaberi i pojavit će vam se prozor kojim možete doći do Service Pack-a koji ste prethodno skinuli.

Zatim će se SP integrirati u instalaciju(slično kako kad ručno instalirate SP)

U sljedećem koraku ćete koraku upisati ime budućem instalacijskog CD-a i obavezno kliknite "Napravi ISO".Odaberite mjesto gdje želite spremiti image  vašeg Windows CD-a.Zatim kliknite "Spremi".

I naravno,nekim od programa za snimanje spržite ISO sliku na CD.

To bi bilo to,nadam se da nisam nešto zaboravioNamigiva

(nisam probao ovo raditi s Windowsom 7 i Vistom pa neznam je li isti postupak.Ako netko zna neka mi napiše u temu ili na PM pa ću promijeniti post).

Fućkaj ga!
Poruka je uređivana zadnji put uto 16.3.2010 22:00 (Tomislav95).

8 0 hvala 4
16 godina

Kud si bas otvoril temu za prahistorijski windows pokraj ljepog win 7,al dobro.Pohvala za trud!Cool(mada xp i danas je odlican al kad je tu vec win 7 onda nema se sta pricat)

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: Ubacivanje Service pack-a na Windows XP CD
Fake_Alert kaže...

Kud si bas otvoril temu za prahistorijski windows pokraj ljepog win 7,al dobro.Pohvala za trud!Cool(mada xp i danas je odlican al kad je tu vec win 7 onda nema se sta pricat)

Hvala!Probat ću kad izađe SP za 7(a mislim da neće skoro)napravit do s instalacijom!

Fućkaj ga!
17 godina

Da se puno više napravit s tim alatom.

Recimo automatizirati instalaciju,upisat key i netreba ga uopće kasnije upisivat.

Ubacit programe kao WMP11,ccleaner,deffragler, hdtune, everest,format factory,utorrent, winrar,IE8, firefox itd. te recimo neke runtime-ove kao directX, net framework...

Ubacit drivere recimo za realtek lan i zvučnu, amd c&q driver, amd southbridge driver, amd hdmi driver...

Maknuti jezike koji netrebaju (oslobodi oko 100MB), drivere integrirane koji netrebaju, šta da pokazuje na desktopu (recimo da my computer odmah pokazuje)

Neke programa imate ovdje (sređeni su nemojte ih vaditi iz .cab fileova jer je to jedini način da ih nlite integrira, to odabirete pod drivers&hotfix)

http://www.winaddons.com/nlite-addons

Možete i sami raditi programe tako da ih nlite može integrirat,ali treba malo ćuknut glavom i google-om. Ja sam tražio satima,ali sam našao. I trebate znati silent install komande (netrebaju kod svih programa).

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Hyperion kaže...

Da se puno više napravit s tim alatom.

Recimo automatizirati instalaciju,upisat key i netreba ga uopće kasnije upisivat.

Ubacit programe kao WMP11,ccleaner,deffragler, hdtune, everest,format factory,utorrent, winrar,IE8, firefox itd. te recimo neke runtime-ove kao directX, net framework...

Ubacit drivere recimo za realtek lan i zvučnu, amd c&q driver, amd southbridge driver, amd hdmi driver...

Maknuti jezike koji netrebaju (oslobodi oko 100MB), drivere integrirane koji netrebaju, šta da pokazuje na desktopu (recimo da my computer odmah pokazuje)

Neke programa imate ovdje (sređeni su nemojte ih vaditi iz .cab fileova jer je to jedini način da ih nlite integrira, to odabirete pod drivers&hotfix)

http://www.winaddons.com/nlite-addons

Možete i sami raditi programe tako da ih nlite može integrirat,ali treba malo ćuknut glavom i google-om. Ja sam tražio satima,ali sam našao. I trebate znati silent install komande (netrebaju kod svih programa).

Da znam to,tak sam frenda gledal kak instalirava xp i poslje instalacije je imao dosta programa ponudenih koje bi instalirao..Nego dali se nesto takvo moze sa sedmicom da si na CD sve to stavim i da ne skidam kasnije s neta.

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
16 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Da znam to,tak sam frenda gledal kak instalirava xp i poslje instalacije je imao dosta programa ponudenih koje bi instalirao..Nego dali se nesto takvo moze sa sedmicom da si na CD sve to stavim i da ne skidam kasnije s neta.

Sigurno možeš,samo nisam siguran što moraš odabrati od ovoga

Fućkaj ga!
17 godina
Fake_Alert kaže...

Bio je netko otvorio temu da je izašao "nlite" za sedmicu ,a zove se 7lite.

Ovdje nebiraš šta će instalirat već ti sve instalira. Naravno neće drivere instalirat od realtek zvučne ako imaš od soundmax-a.

Imaju driver packovi(ogromne hrpe drivera) na ovoj stranici, a ovdje su upute(na hrvatskom-> pcekspert) kako ih stavit.(to se ne integrira pomoću nlite-a)

Samo ću napomenut još 2 stvari.

1. wmp11 kada integrirate i upalite novo instalirane piratske windowse paojavit će se ono shranje "VALIDATE", zato koristite ovo -> PROGRAM , WMP11 , upute  (skinut program i primjerak wmp11.exe i pomoću tog programa integrirat u instalaciju windowsa koja je negdje na disku, imate 2 odabira vannila i tweaked odaberite ovo drugo)

2. skinite si vmware player 3.0.1. ili virtualbox pa nakon što napravite svoju instalaciju XP-a instalirajte je virtualno da vidite jel sve štima. Znam da VMware player svejedno traži key na početku iako ste ga integrirali u instalaciju. Bez brige neće vas tražit key pri pravoj instalaciju windowsa to je do VMware-a.

Ti driver packovi su korisni recimo na servisu, samo bubneš XP DVD (XP se poveća kada se stave driveri i programi dosta pa je potreban DVD) i odmah ti instalira sve drivere, programe itd. Uštedi ti pol sata - sat vremena.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.3.2010 14:26 (Hyperion).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice