Nedavno sam kupio novo računao(diskusija o tome je u drugoj temi vezna uz nabavu FX8530 procesora). Instalirao sam Windows 8, te potom sam instalirao tonu programa što koristim, koji su većinom nekakvi veliki IDE za programiranje i elektroniku. Svaki taj program ima po 8gb, pa ima cjeli dan posla za ih instalirati.
No nisam ni slutio kolike će mi glavobolje stvorit Windows 8.
Prvi problem je što mi driveri za USB programator za eeprom/mcu sklopove uopće ne žele instalirati, te zbog toga nemogu koristiti programator(na xp radi savršeno). Cryengine3 editor također nikako neradi, te čak niti virtual PC nepostoji za windows 8. Onda sam instalirao Ubuntu na drugi disk, te pri boot windowsa uopće me ne pita dali bih slučajno želio ući u Ubuntu(u msconfig niti ga ne detektira). A kad promijenim boot pritority na drugi disk Ubuntu me pita hoću li win8, no kad ga odaberem krene učitavati win8 i nakon sekunde resetira se.
Još nisam niti probao pokrenuti ostale aplikacije koje koristim, dosad sam koristio isključivo win XP, te mi na XP radi sve ako podmazano.
Trenutno sam neodlučan o tomu što da radim, dali da se nastavim boriti sa compatibility issues, ili da izgubim ponovno dva dana reinstalirajući sve na Win7(gdije bi stvari trebale raditi bolje?) ?