Pomoć pri paljenju računala

poruka: 13
|
čitano: 3.528
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Trebam pomoć znači dogodi mi se to kad pokrenem komp onda mi izbaci da izaberem : earlier version of windows i windows 7 da odaberem(ja koristim win 7)

dali to znači da ja jos uvjek imam instaliran taj stari win? zanima me kako da maknem to da biram kada pokrecem racunalo!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pomoć pri paljenju računala

Ako imaš samo Sedmicu ,treba uredit bcdedit i iz njega maknuti sve druge unose.

Da puno ne objašnjavam ,kratki vodič za uređivanje - KLIK

Isto se može raditi i u EasyBCD-u ,ako nisi na ''ti'' sa cmd-om i radom u njemu.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
17 godina
neaktivan
Slegy97 kaže...

Trebam pomoć znači dogodi mi se to kad pokrenem komp onda mi izbaci da izaberem : earlier version of windows i windows 7 da odaberem(ja koristim win 7)

dali to znači da ja jos uvjek imam instaliran taj stari win? zanima me kako da maknem to da biram kada pokrecem racunalo!

Znam kako se bootloader podešava na XP-u, a sigurno se ne razlikuje mnogo na sedmici:

Desni klik na My Computer > Properties > Advanced > pogledaj deo "Startup and recovery" Pri dnu) - klikni Settings.

Tu možeš podesit koji hoćeš da ti bude defaultni OS i neke druge opcije.

Ako nisi siguran dali imaš instaliran neki stari Windows, bootaj Windows Xp (ili neki drugi) i kad dođeš do dela za formatiranje diska pogledaj dali je osim Windowsa izlistan još koji OS, samo pazi da ne obrišeš particiju sa podatcima.

15 godina
neaktivan

ok hvala jos samo pitanje kako napraviti to na xpu jel susjed ima isti problem da ne otvara novu temu :)

EDIT: evo dobio sam odgovor hvala

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 11:04 (Slegy97).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ee kaako da vidim dali je jos stari win instaliran upravo sam kod particija ( pisem sa laptopa)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

@Quark : Uređivanje XP-ovog Boot.inija i bootloadera Sedmice je nebo i zemlja.

Boot.ini je .txt file koji se može uređivat u notepadu ,a za bootloader ti treba cmd i znanje rada u njemu. Ne miješaj to!!

Otvori particiju (drugu ,treću) ,ako vidiš da tu imaš foldere Windows ,Program Files ,Documents and Settings znači da još uvijek imaš XP.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 11:23 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Otvori particiju (drugu ,treću) ,ako vidiš da tu imaš foldere Windows ,Program Files ,Documents and Settings znači da još uvijek imaš XP.

...jao svašta se piše pa očito je da ima "...kad pokrenem komp onda mi izbaci da izaberem : earlier version of windows i windows 7..." Osmijeh

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 11:59 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E sorry ,ali ''earlier version...'' ,a i ostali unosi u bootladeru ostaju tu i kad se taj OS makne!! Jednostavno i zdravo seljački sam mu napisal da pogleda ,kad se već u bootloaderu nije prebacil i išel u taj ''Earlier version''!! U čemu je tu problem ,s obzirom da čovjek očito nije na ''ti'' sa Sedmicom i više OS-ova na PC-u??

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 12:26 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

@Quark : Uređivanje XP-ovog Boot.inija i bootloadera Sedmice je nebo i zemlja.

Boot.ini je .txt file koji se može uređivat u notepadu ,a za bootloader ti treba cmd i znanje rada u njemu. Ne miješaj to!!

Sličnosti između podešavanja bootloadera na XP-u i sedmici sam rekao kao pretpostavke, a kao takve ih treba i uzeti, sam to nisam radio na sedmici pa neznam.

Ukoliko si upućen dodaj link ili sam opiši proces.

16 godina
neaktivan

Sličnosti nema.

Link je u mojem prvom postu ,kao i link za program s kojim se može uređivati bootloader bez da ulaziš u cmd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 12:34 (kizo2703).
15 godina
neaktivan

Složio sam !

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kak napravit svoju temu na ovom forumu

0 0 hvala 0
16 godina