Kako instalirati Win.XP na Win.7 !? POMOČ! zaključana tema

poruka: 18
|
čitano: 4.751
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako instalirati Win.XP na Win.7 !? POMOČ!

Imam jedan problem...imam Win.7 na C disku! I sada bih ja htio staviti na D disk Win.XP !

Prvo sam htio Win.XP instalirati kao i Win.7..znaci stavim CD unutra kada sam na radnoj površini i normalno odaberem Install Windows..ali meni nece dopustiti da odaberem tu opciju(slika dolje) !

Onda sam probao boot sa CD..ali ništa..pa ako mi netko može pomoci kako da stavim Win.XP na D disk?! (jer je Win.7 na C disku)

Hvala

.ılı.|̲̅̅●̲̅̅|̲̅̅=̲̅̅|̲̅̅●̲̅̅|.ılı. ┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

bilo bi ti bolje da si prvo stavio xp pa onda sedam, ali možeš i ovako; stavi u biosu da ti čita sa cd-a, bootaj xp i instaliraj na particiju koju hočeš, kasnije staviš cd sedmice i ideš na repair, trebala bi ti se nakon toga pojavit u boot-u. ali nisam sigoran jer ja sam stavio prvo xp pa onda sedmicu.

mislim da češ moč popravit poslje sedmicu sa repair sa cd-a

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Nema potrebe a tim. Samo stavi da se boota sa cd-a, ubaci xp cd i stavi na d: particiju. Ja mislim da bi trebalo raditi

Jesam moćan PUNIM
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

a neče mu sigorno radit jer če xp požderat boot od sedmice, ali može to riješit ako ima cd od sedmice

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 9:00 (mindstorm).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Kako instalirati Win.XP na Win.7 !? POMOČ!

kako ja znam boot opcije se mogu birati,tj koji sistem da ti loaduje kao defult i koliko sekundi ce stajati ona lista cekanja......

Kulanic Irhad
16 godina
neaktivan

Imam ja i Win.7 kod kuce..al ja nebih htio nista formatirati..samo da stavim na D..da imam dvije particije..al neznam kako..da instaliram Win.XP!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

pa rekao sam ti kako u postu prvom

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

DA..da bih ja mogao botat..stavim ja sve ono cd/dvd prvo..i uopce mi nece botat..

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
imager1 kaže...

DA..da bih ja mogao botat..stavim ja sve ono cd/dvd prvo..i uopce mi nece botat..

Ajd otvori cd normalno u windowsu i pogledaj jel ima mapa boot? ako nema onda nije ni čudo zašto neće botat ako ima onda ti nisi naštimo nešto ili nešto s bootom nije u redu!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic
15 godina
protjeran

misliš neče ti bootat kad namjestiš bios da čita sa cd-a, pa staviš cd i bootaš s njega, a ne to radit unutar windowsa sedam, ko što imaš sliku...

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
imager1 kaže...

Jel x64 ili x32?

Kada nesto ne trebas doc ce kada trebas nece doc....
16 godina
neaktivan
Mato_Ivanovac kaže...
imager1 kaže...

Ajd otvori cd normalno u windowsu i pogledaj jel ima mapa boot? ako nema onda nije ni čudo zašto neće botat ako ima onda ti nisi naštimo nešto ili nešto s bootom nije u redu!

nema mapa boot.xD

mindstorm kaže...

misliš neče ti bootat kad namjestiš bios da čita sa cd-a, pa staviš cd i bootaš s njega, a ne to radit unutar windowsa sedam, ko što imaš sliku...

pa da..ja idem u bios..namjestim to za botat..restartam komp..i nista..normalno se upali..

DombaCoD kaže...
imager1 kaže...

Jel x64 ili x32?

32

15 godina
protjeran

pa da..ja idem u bios..namjestim to za botat..restartam komp..i nista..normalno se upali..

treba pritisnut tipku kad te traži boot from cd rom, valjda to znaš...

ako ne, onda skini drugi win xp

ne mora značiti ako nema mape boot u cd, nema ni u mojem pa sam ga uspješno instalirao...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 10:01 (mindstorm).
16 godina
neaktivan

da..znam..al gledo sam..nema ono dolje: Press any key to boot from CD! ili kak vec pise..onda nista..drugi win. moram skinuti..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

da... drugi win, mada je malo čudno da ne boota...

da možda opet odeš u bios pa pogledaš iz čega ti boota, možda nije sejvalo kad si stavio da boota sa cd

jer ima svakakvih winsa na netu ali neki koji nema boot za install nebi baš reko da se nađe među njima ili ti je oštečen cd

a ako skidaš novi preporučio bi ti "windows xp black pirated edition" imaš ga na dobrom, starom, več epičnom trackeru.... ja ga koristim i odličan je...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2010 10:11 (mindstorm).

0 0 hvala 1
17 godina
protjeran

koliko gluposti ovdje....Mršti se

Z
16 godina
neaktivan

hvala Mind..jos ce mi frend donijeti jedan cd sa win.XP..pa cemo vidjet..dal onaj radi..a i evo slika..u biosu..malo losija..al se vidi..

opcom kakve gluposti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

A da se malo potraži po forumu?!

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369...Mislim da ce se to promjenit uskoro (na bolje)

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice