imam i ja pitanje....
ovako. nemam dovoljno RAM-a da instaliram win7..al mi je jedan lik reko da kad bih uklonila sve nepotrebne programe u win7 da bi mi normalno funkcioniralo...dal bi to uopče išlo?
imam i ja pitanje....
ovako. nemam dovoljno RAM-a da instaliram win7..al mi je jedan lik reko da kad bih uklonila sve nepotrebne programe u win7 da bi mi normalno funkcioniralo...dal bi to uopče išlo?
imam i ja pitanje....
a mi da gledamo u kristalnu kuglu kakvu konfiguraciju imaš?
imam i ja pitanje....
Koliko imas memorije?
imam i ja pitanje....
a mi da gledamo u kristalnu kuglu kakvu konfiguraciju imaš?
HP Compaq dx2300 Microtower
Operating System
MS Windows XP Home 32-bit SP3
CPU
Intel Celeron 420 @ 1.60GHz
Conroe-L 65nm Technology
RAM
512MB DDR2
Motherboard
MSI 0A90 (Socket 775)
Graphics
SyncMaster @ 1024x768
Intel(R) 946GZ Express Chipset Family
imam i ja pitanje....
Koliko imas memorije?
512 MB..
neznam, on je imo taj neki CD na kojem su bile samo potrebne stvari...reko mi je da bi to na mom kompu normalno radilo..al da je užasno komplicirano za instalirat, i još k tome da je instalacija na arapskom. :S
a i taj CD je trebo vratit (neznam di) taj dan.
probala sam naći po netu nešto..al niš :/
a znam..al necu da mi ide sporo i da ima ikakvih poteškoča...:S raspitat cu se jos u vezi tog CD-a...možda neš i nađem...
a znam..al necu da mi ide sporo i da ima ikakvih poteškoča...:S raspitat cu se jos u vezi tog CD-a...možda neš i nađem...
Bolje se drzi xp-a, 512mb nece biti dovoljno za sedmicu.
Imam Win7 Home Premium OEM instaliran na mom laptopu i sad bi ja tu nekako instalirao Ultimate, jel moze preko ovog prije instaliranog, a da ostanu programi i folderi i sve ostalo kako je bilo?
Ili ima neka fora kako da se sa upisivanjem Ultimate kljuca ili neznam sto ucini nesto drugacije?
okej..hvala svima! :D
Može ,stavi dvd s Ultimate verzijom u optički pogon i kad krene ,idi na Upgrade. Restartaj PC kad te treži ,pusti da se odvrti i to je to.
Naravno ,trebaš i novi ključ BAŠ za Ultimate verziju.
I naravno ,upgrade možeš napraviti samo sa 32 na 32 bitni sistem (ili 64 na 64).
kolko to onda mjesta zauzima?
E ne znam ,ali sigurno još par GB na systemskoj particiji!
oke..hvala
Pozdrav.
Maloprije sam instalirao Win7 Professional x64 (ne na ovom kompu s kojeg pišem) pa sam shvatio da sam napravio C particiju ali ne i D (tokom instalacije).
Dakle nije cijeli disk C particija već samo dio (70 GB). Ovo ostalo nije podijeljeno.
Još ništa nije instalirano na njemu (ni driveri, ništa).
Da li da ponovim instalaciju? Iskoristim neki program? Kakav prijedlog imate?
Pozdrav.
Maloprije sam instalirao Win7 Professional x64 (ne na ovom kompu s kojeg pišem) pa sam shvatio da sam napravio C particiju ali ne i D (tokom instalacije).
Dakle nije cijeli disk C particija već samo dio (70 GB). Ovo ostalo nije podijeljeno.
Još ništa nije instalirano na njemu (ni driveri, ništa).
Da li da ponovim instalaciju? Iskoristim neki program? Kakav prijedlog imate?
otvori disk management i napravi particiju od ovog ostatka
Ne trebaš ponavljati instalaciju več napravi particiju u samom Windowsu pomoću disk managementa.
Ne trebaš ponavljati instalaciju več napravi particiju u samom Windowsu pomoću disk managementa.
..ili resize postojeće preko ostatka, ovisi kakve su potrebe. Sve je u DiskManageru, 'desni klik'. Praktičan je i Easeus (free).
Praktičan je i Easeus (free).
easeus je inače puno bolje rješenje za formatiranje jer se disk management ponekad zna glupirat i ne dozvolit formatiranje (pogotovo usb memorija)...
ali u ovom slučaju će sigurno bit dovoljan
e ja imam problem kod instalacije
kad stavim cd rom na first boot device
i kaj se pokrene ona loading crta poslje toga me ne pita za odabir jezika nego se pokrenu windowsi i stane na windows sliki i imam samo mis na ekranu :/
instalacija se nece pokrenut
Kako pokrenuti neki program "kao" compatibile whit xp i ostalima..može neka slika?.zahvaljujem;)
Kako pokrenuti neki program "kao" compatibile whit xp i ostalima..može neka slika?.zahvaljujem;)
Desni klik na program koji zelis pokrenuti pa properties onda compatibility:
i oznacis run this program in compatibility mode for: i stavis xp ili koji vec zelis.
Pozdrav,
imam jednu stariju Toshibu (1.7GHz CPU, 512MB RAM) i zanima me bi li Win7 radio na njoj bez nekih većih poteškoća?
1GB RAM-a je naveden kao minimalna količina memorije, ali na različitim stranicama sam pročitao da sa 512MB isto sve radi kako treba.
Pozdrav,
imam jednu stariju Toshibu (1.7GHz CPU, 512MB RAM) i zanima me bi li Win7 radio na njoj bez nekih većih poteškoća?
1GB RAM-a je naveden kao minimalna količina memorije, ali na različitim stranicama sam pročitao da sa 512MB isto sve radi kako treba.
Bi, radilo bi, samo bi bio malo sporiji, vise zbog rama..kad bi pokrenuo neki program..
Pozdrav,
-moguće je ali moraš dobro podesiti sistem, tj. isklučiti sve nepotrebne stvari (to je relativan pojam, pa nema konkretnog savjeta).
Ako bi windowsi bili prisiljeni zbog nedostatka RAMa koristiti HDD (swap) performanse bi bile jadne, uz malo stariji notebook to bi značilo vjerojatno brzi kvar... kao fićo na uzbrdici ako razumiješ što mislim.. (može ali ne predugo).
Tako da je moguće, ali ovisno o tvom snalaženju kod optimizacije-podešavanja kao i izbora programa koje ćeš koristiti (nije svejedno koji AV, skype, browser...) starije verzije su manje memorijski zahtijevne, no onda je i pitanje dali je potreban novi OS. (potreban je zbog svega ostalog.. kao nadogradnji).
Drugi dio problema je veličina HDDa, ako je npr 40GB to je neka doljnja granica (dovoljan samo za OS), tek s diskom od recimo 120 pa naviše ima smisla korištenje novog OSa i aplikacija.
Imam i ja pitanje ...
Ovako ..... ja sam instalirao windows 7 i sve radi ... full .... a li jedini problem je sto nema onoga od dvd roma.... ja kad ubacim cd nece se ucitat.... a i kad udjem u moje racunalo njega tamo nema.... kako da to popravim moze iko pomoc ?