Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 683.665
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
14 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

imam i ja pitanje....

ovako. nemam dovoljno RAM-a da instaliram win7..al mi je jedan lik reko da kad bih uklonila sve nepotrebne programe u win7 da bi mi normalno funkcioniralo...dal bi to uopče išlo?

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.2.2011 22:47 (Luli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Re: Instalacija Windows 7 operativnog sustava
Luli kaže...

imam i ja pitanje....

ovako. nemam dovoljno RAM-a da instaliram win7..al mi je jedan lik reko da kad bih uklonila sve nepotrebne programe u win7 da bi mi normalno funkcioniralo...dal bi to uopče išlo?

a mi da gledamo u kristalnu kuglu kakvu konfiguraciju imaš?

TROLLBUSTER /// ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///
15 godina
neaktivan
Luli kaže...

imam i ja pitanje....

Koliko imas memorije?

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
15 godina
protjeran
i koji su to nepotrebni programi?
May justice be done though the heavens fall
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Luli kaže...

imam i ja pitanje....

a mi da gledamo u kristalnu kuglu kakvu konfiguraciju imaš?

HP Compaq dx2300 Microtower

Operating System
    MS Windows XP Home 32-bit SP3

CPU
    Intel Celeron 420  @ 1.60GHz   
    Conroe-L 65nm Technology

RAM
    512MB DDR2

Motherboard
    MSI 0A90 (Socket 775)

Graphics
    SyncMaster @ 1024x768
    Intel(R)  946GZ Express Chipset Family

14 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
Luli kaže...

imam i ja pitanje....

Koliko imas memorije?

512  MB..

14 godina
neaktivan
karakteran kaže...
i koji su to nepotrebni programi?

neznam, on je imo taj neki CD na kojem su bile samo potrebne stvari...reko mi je da bi to na mom kompu normalno radilo..al da je užasno komplicirano za instalirat, i još k tome da je instalacija na arapskom. :S

a i taj CD je trebo vratit (neznam di) taj dan.

probala sam naći po netu nešto..al niš :/

15 godina
moderator
možeš jedino probat windows 7 starter, ali trebalo bi ti bar 1gb ram-a da bi ti kolko tolko funkcioniralo...
14 godina
neaktivan

a znam..al necu da mi ide sporo i da ima ikakvih poteškoča...:S raspitat cu se jos u vezi tog CD-a...možda neš i nađem...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
nemoj instaliravat nikakve lijeve windowse po kojima je netko petljao, to je uvijek više štete nego koristi i uvijek je hrpa virusa i smeća unutra
15 godina
neaktivan
Luli kaže...

a znam..al necu da mi ide sporo i da ima ikakvih poteškoča...:S raspitat cu se jos u vezi tog CD-a...možda neš i nađem...

Bolje se drzi xp-a, 512mb nece biti dovoljno za sedmicu.

strpljenje i ucenje donosi uspjeh.
14 godina
neaktivan
Hajde ljudi, moze neki savjet.

Imam Win7 Home Premium OEM instaliran na mom laptopu i sad bi ja tu nekako instalirao Ultimate, jel moze preko ovog prije instaliranog, a da ostanu programi i folderi i sve ostalo kako je bilo?

Ili ima neka fora kako da se sa upisivanjem Ultimate kljuca ili neznam sto ucini nesto drugacije?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

okej..hvala svima! :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Može ,stavi dvd s Ultimate verzijom u optički pogon i kad krene ,idi na Upgrade. Restartaj PC kad te treži ,pusti da se odvrti i to je to.

Naravno ,trebaš i novi ključ BAŠ za Ultimate verziju.

I naravno ,upgrade možeš napraviti samo sa 32 na 32 bitni sistem (ili 64 na 64).

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put ned 20.2.2011 0:39 (kizo2703).
14 godina
neaktivan

kolko to onda mjesta zauzima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

E ne znam ,ali sigurno još par GB na systemskoj particiji!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
14 godina
neaktivan

oke..hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Maloprije sam instalirao Win7 Professional x64 (ne na ovom kompu s kojeg pišem) pa sam shvatio da sam napravio C particiju ali ne i D (tokom instalacije).

Dakle nije cijeli disk C particija već samo dio (70 GB). Ovo ostalo nije podijeljeno.

Još ništa nije instalirano na njemu (ni driveri, ništa).

Da li da ponovim instalaciju? Iskoristim neki program? Kakav prijedlog imate?

Your Ego Is Writing Checks Your Body Can't Cash
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Gain kaže...

Pozdrav.

Maloprije sam instalirao Win7 Professional x64 (ne na ovom kompu s kojeg pišem) pa sam shvatio da sam napravio C particiju ali ne i D (tokom instalacije).

Dakle nije cijeli disk C particija već samo dio (70 GB). Ovo ostalo nije podijeljeno.

Još ništa nije instalirano na njemu (ni driveri, ništa).

otvori disk management i napravi particiju od ovog ostatka

16 godina
neaktivan
Gain kaže...

Ne trebaš ponavljati instalaciju več napravi particiju u samom Windowsu pomoću disk managementa.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
16 godina
F1-IVO kaže...
Gain kaže...

Ne trebaš ponavljati instalaciju več napravi particiju u samom Windowsu pomoću disk managementa. 

..ili resize postojeće preko ostatka, ovisi kakve su potrebe. Sve je u DiskManageru, 'desni klik'. Praktičan je i Easeus (free).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
moderator
ihush kaže...

Praktičan je i Easeus (free).

easeus je inače puno bolje rješenje za formatiranje jer se disk management ponekad zna glupirat i ne dozvolit formatiranje (pogotovo usb memorija)...

ali u ovom slučaju će sigurno bit dovoljan

16 godina
neaktivan

e ja imam problem kod instalacije

kad stavim cd rom na first boot device

i kaj se pokrene ona loading crta poslje toga me ne pita za odabir jezika nego se pokrenu windowsi i stane na windows sliki i imam samo mis na ekranu :/

instalacija se nece pokrenut

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako pokrenuti neki program "kao" compatibile whit xp i ostalima..može neka slika?.zahvaljujem;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Kako pokrenuti neki program "kao" compatibile whit xp i ostalima..može neka slika?.zahvaljujem;)

Dalje znas..

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 18:43 (brane47).
15 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Desni klik na program koji zelis pokrenuti pa properties onda compatibility:

i oznacis run this program in compatibility mode for: i stavis xp ili koji vec zelis.

Nisam ginekolog al mogu pogledati...
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jednu stariju Toshibu (1.7GHz CPU, 512MB RAM) i zanima me bi li Win7 radio na njoj bez nekih većih poteškoća?

1GB RAM-a je naveden kao minimalna količina memorije, ali na različitim stranicama sam pročitao da sa 512MB isto sve radi kako treba.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
g520 kaže...

Pozdrav,

imam jednu stariju Toshibu (1.7GHz CPU, 512MB RAM) i zanima me bi li Win7 radio na njoj bez nekih većih poteškoća?

1GB RAM-a je naveden kao minimalna količina memorije, ali na različitim stranicama sam pročitao da sa 512MB isto sve radi kako treba.

Bi, radilo bi, samo bi bio malo sporiji, vise zbog rama..kad bi pokrenuo neki program..

16 godina
g520 kaže...

Pozdrav,

-moguće je ali moraš dobro podesiti sistem, tj. isklučiti sve nepotrebne stvari (to je relativan pojam, pa nema konkretnog savjeta).

Ako bi windowsi bili prisiljeni zbog nedostatka RAMa koristiti HDD (swap) performanse bi bile jadne, uz malo stariji notebook to bi značilo vjerojatno brzi kvar... kao fićo na uzbrdici ako razumiješ što mislim.. (može ali ne predugo).

Tako da je moguće, ali ovisno o tvom snalaženju kod optimizacije-podešavanja kao i izbora programa koje ćeš koristiti (nije svejedno koji AV, skype, browser...) starije verzije su manje memorijski zahtijevne, no onda je i pitanje dali je potreban novi OS. (potreban je zbog svega ostalog.. kao nadogradnji).

Drugi dio problema je veličina HDDa, ako je npr 40GB to je neka doljnja granica (dovoljan samo za OS), tek s diskom od recimo 120 pa naviše ima smisla korištenje novog OSa i aplikacija.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Imam i ja pitanje ...

Ovako ..... ja sam instalirao windows 7 i sve radi ... full .... a li jedini problem je sto nema onoga od dvd roma.... ja kad ubacim cd nece se ucitat.... a i kad udjem u moje racunalo njega tamo nema.... kako da to popravim moze iko pomoc ?

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice