Instalacija Windows 7 operativnog sustava izdvojena tema

poruka: 2.252
|
čitano: 681.133
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
16 godina
neaktivan
Instalacija Windows 7 operativnog sustava

da pročitao sam i nije mi jasno, pošto već imam windowse na ovom hardu, da li trebam ja nešto deinstalirati prije instalacije ili samo stavim da mi boota s čitača i instaliram po uputama i kad namještam particije, ja samo stisnem delete na 3 već sada postojeće particije i onda ove nove radim kako želim?

ovo što se tiče drivera sam skužio

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Instalacija Windows 7 operativnog sustava

Prvo i osnovno ,zašto bi brisal SVE particije? Dosta je samo formatirati sistemsku particiju (C) ,ostale ostaju netaknute.

Naravno ,ako je C dovoljno velika - neki minimum ti je 30 GB ,optimalno je 50 - 60 za sistem i sve programe.

Nemaš ti šta deinstalirati ako prelaziš na noviji OS.

I daj pročitaj Ivin tutorijal na početku i pogledaj sve slike kako se treba raditi instalacija!

Nemoj se bojati jel nije ništa komplicirano!

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.11.2010 0:16 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

procitao sam i pitam jer ovo sto me zanima i nije bas posebno objasnjeno posto on ima jednu particiju i nema napisano ono što me zanima4

ja ih imam 3 (C: 35GB , D:100 GB , E:160 GB)

htio bi formatirati sve pošto su mi na C os i programi, D neke igre i my documents i na E igre i neki filmovi, pa bi htio sve brisat jer ne znam kako bi mi se ponasale te igre kada bi izbrisao ono sitno što su instalirali na C i tako to, a ionako nemam nista bitno

no uglavno pojavi mi se to za upravljanje particijama i pretpostavljam da cu viditi 3 particije

ako zelim brisati sadrzaj particije trebam stisnuti format ili sto vise?

i dobro ja sam to izbrisao, odaberem tj. kliknem C particiju ili kako ce se vise zvat, uglavnom onu od 35 GB i stisnem next i to je rjesenje mog problema?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
spaws kaže...

Onda jednostavno Delete sve i nanovo napravi sve particije. Jel bilo kakve igre i programi  ti ionako neće raditi na novom sistemu.

Zapravo ,prvo napravi samo jednu za sistem ,recimo da ima 50 gb ,instaliraj sistem ,kad završiš onda možeš u Disk managementu napraviti ostale ,već kak ti paše.

Pazi samo ,da si sačuvaš (naravno ,ako hoćeš) fileove i foldere iz My Documents ,filmove sa E ,da poslije nebi bilo ajme majko!! {#}

A ako baš ne kužiš ,ili nisi siguran ,bolje je odnjet PC u neki servis i platiti da ti to stručni ljudi naprave.

Mislim ,instalacija je toliko jednostavna da ju već i klinac od 11 ili 12 godina može napraviti bez ikakvih problema!

16 godina
neaktivan

eto sad kužim {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

bog društvo! imam problem oko instalacije novih windowsa 7,htio bih si staviti nove windows7 internatonal , u biosu mi je sve namjesteno

ali me zanima cijeli pocetak,  kad ubacim dvb sto trebam raditi jer sam zaboravio pocetak instalacije totalno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 19:46 (fight).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

windows7 enternity - To su neki novi Windowsi?? {#}

KLIK

15 godina
Amazon637 kaže...
logic kaže...

Zasto ne formatiras particiju kad instaliras?

Ne sječam se zašto nisa m formatiral particiju. Nije za mene. To sam instaliral jednoj kolegici. To mi je prvi put da mi se tako nešto dogodilo.

mora bit da si se zapalio{#}

15 godina
kizo2703 kaže...

sori htio sam rec   internatonal windows7 - To su neki novi Windowsi?? {#}

KLIK ovdje sam bio ali nigdje ne vidim, kaj da cinim s starim windows 7, zanima me ustvari kako staviti ovo noviju verziju windows 7

preko stare windows 7,samo me zanima pocetak ostalo znam i ono s boisom i botom ali me zanima sto da radim kad  recimo, ugasim

racunalo i kad ukljucim racunalo i stavim dvd s windovsima7?

16 godina

I opet ,takvi ne postoje!

No dobro ,nema veze! Ne znam kaj ti nije jasno ,pa barem je Ivo sve lijepo i detaljno objasnil!

Nakon stavljanja dvd-a u PC i restarta ,na ekranu vidišPress any key to boot from CD or DVD ...

Znači klikni bilo koju tipku i ulaziš u instalaciju! I to je sve - prati slike na Ivinom postu! KLIK

Ako baš ne znaš ,YouTube je pun filmova sa snimljenim instalacijama Sedmice!! KLIK

15 godina
protjeran

IMAM PROBLEM !

Namjestio sam sve kako treba , več sam tu instalaciju radio mali miljun puta....I sad kad dođe do čitanja dvd-a piše : Select proper boot device or insert disc in boot device and press key...Tako nesto slicno..A taj dvd sam koristio na 5-6 racunala za instalaciju i sve normalno cita.

Konfa moja ako zatreba ima pod moj PC

Erik
15 godina
kizo2703 kaže...

No dobro ,nema veze! Ne znam kaj ti nije jasno ,pa barem je Ivo sve lijepo i detaljno objasnil!

Nakon stavljanja dvd-a u PC i restarta ,na ekranu vidišPress any key to boot from CD or DVD ...

Znači klikni bilo koju tipku i ulaziš u instalaciju! I to je sve - prati slike na Ivinom postu! KLIK

Ako baš ne znaš ,YouTube je pun filmova sa snimljenim instalacijama Sedmice!! KLIK        ne znam na sto mislis! i opet takvi ne postoje, ako mislis na windowse onda se varas jer postoje nastale su od samih hakera koji su preuredili windows 7, i napravili od nje i nazvali je internatonal i navodno je jako zahtjevna i dobra, a ako te zanima mogu i tebi nabavit tu verziju, jos je nema u prodaji ali mislim da dolazi uskoro, jer ja ju imam i upravo ju zelim isprobati. sve mi je jasno osim glavnog dijela, a to je uvod recimo kad iskljucim racunalo i pokrenem ubacim dvd sto da onda radim, e sad mi je jasno,u biti sam to zaboravio.

16 godina
fight kaže...

ako mislis na windowse onda se varas jer postoje nastale su od samih hakera koji su preuredili windows 7, i napravili od nje i nazvali je internatonal i navodno je jako zahtjevna i dobra

I puna virusa ,trojanaca i ostalih poklona ...

fight kaže...

a ako te zanima mogu i tebi nabavit tu verziju, jos je nema u prodaji ali mislim da dolazi uskoro, jer ja ju imam i upravo ju zelim isprobati

Ne hvala ,imam original ,meni je sasvim dobar.

15 godina

@ drift_king

taj medij ( ako je zaista bio ispravan ) si preprži na drugi DVD i to na što manjoj brzini ( 4x max ) jer očito da ti optika pušta dušu pa nije u stanju da iščita boot podatke na početku.

jbg stari se i mi i mediji {#}

kad već nema pive i ćevapa i jedno hvala bi pomoglo .-))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
fight kaže...
kizo2703 kaže...

Ako baš ne znaš ,YouTube je pun filmova sa snimljenim instalacijama Sedmice!! KLIK        ne znam na sto mislis! i opet takvi ne postoje, ako mislis na windowse onda se varas jer postoje nastale su od samih hakera koji su preuredili windows 7, i napravili od nje i nazvali je internatonal i navodno je jako zahtjevna i dobra, a ako te zanima mogu i tebi nabavit tu verziju, jos je nema u prodaji ali mislim da dolazi uskoro, jer ja ju imam i upravo ju zelim isprobati. sve mi je jasno osim glavnog dijela, a to je uvod recimo kad iskljucim racunalo i pokrenem ubacim dvd sto da onda radim, e sad mi je jasno,u biti sam to zaboravio.

Najblesavija stvar koju mozes napraviti jeste instalirati windowse koje je ko zna ko, ko zna zasto i ko zna kako preradio. Nabavu untouched verziju.

:)
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 11:05 (logic).
15 godina
logic kaže...
fight kaže...
kizo2703 kaže...

Najblesavija stvar koju mozes napraviti jeste instalirati windowse koje je ko zna ko, ko zna zasto i ko zna kako prepradio. Nabavu untouched verziju.ne znam za tvoje prosere ali ovi windowsi postoje a koliko vidm dobar si  u informatici ali los u  dr. stvarima malo se bolje informiraj,a sto se tice same instalacije normalno da je lagano,ali treba  bit dobar  napravit nadogradnju u windowsima kao sto su internatonal windows7

17 godina
neaktivan
Hehehehe u kojim sam ja to stvarima los za koje ti znas ;)
A za te windowse daj link na MICROSOFTOVE STRANICE. Ako zelis sam sebi instalirati gomilu smeca samo izvoli. Meni ne smeta.
15 godina
logic kaže...
Hehehehe u kojim sam ja to stvarima los za koje ti znas ;)
A za te windowse daj link na MICROSOFTOVE STRANICE.      sori prijatelju! nisam te mislio uvrediti samo sam ti htio rec da ti windowsi postoje i da nisu losi i smece,ali hvala na savjetu iskreno ti se i uljudno ispricavam, ako sam te u
necemu povredio nisam imao namjeru, jer u bit mi smo tu svi kako bih kome pomogli u nevolji,a ne da se prepucavamo i ostalo stoga ti zahvljujem i isprcavam se zbog toga ako sam te povredio, ali u biti kad gledas sve su piratske stvari smece u jednu ruku. za logic i ostale s izvinjenjem.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 18:04 (fight).
16 godina
odjavljen

Pustite ga nek instalira to g*vno, sutra će doć i otvorit temu "ne radi mi taj-i-taj program, fali neki library/dll/framework ili kakav version mismatch + BSOD".

U najboljem slučaju, možda pozove nekog tko zna instalirati normalne windowse i možda čovjek zaradi 150-200kn samo tako (jer ovaj mudri ignorira savjete). {#}{#}

U najgorem slučaju, gnjavit će nas par dana, obrisat to s*anje, skinuti untouched ISO i pokupiti ban zbog pitanja o aktivatoru. {#}

Win-win situacija za nekog

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Win-win situacija za nekog ;)

17 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje, da li je moguće da mi se na win 7 x86 pojavljuje BSOD radi uključenog AHCI načina rada diskova? Naime bilo koju verziju 7ice da instaliram samo mi se pojavljuju bsod-ovi u razmaku od 2-3 sata što je prilično iritantno. Molio bih pomoć ako netko zna odgovor na pitanje :)

Arsenal 4EVER

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pročitaj što ima u crash dumpu (koji driver uzrokuje BSOD).

Imaš temu "BSOD - što, zašto i kako" ili tako neš na forumu. Potraži.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
neaktivan

hej zdravo svima ja bih da instaliam ovaj windows a imam samo jednu particiju i to c i na njoj imam xp pa me zanima kako da ja na tu particiju instaliram ovaj windows na particiju c i da više nemam xp da li je to samo čista instalacija ili neke stvari još treba obaviti

0 0 hvala 0
16 godina
fareee kaže...

hej zdravo svima ja bih da instaliam ovaj windows a imam samo jednu particiju i to c i na njoj imam xp pa me zanima kako da ja na tu particiju instaliram ovaj windows na particiju c i da više nemam xp da li je to samo čista instalacija ili neke stvari još treba obaviti

napravis clean instal i to ti je to, ali pazi ako imas dokumente s obzirom da imas samo 1 particiju

Remember my friends, God is dead. Marx is also dead. But the market lives. The market must become your new God.
15 godina
neaktivan
Srednji kaže...
fareee kaže...

napravis clean instal i to ti je to, ali pazi ako imas dokumente s obzirom da imas samo 1 particiju

pa dobro mogu neke važne stvari na stik prenjeti tebi hvala

15 godina
neaktivan
fareee kaže...

To ti je cista instalacija, formatiras c instaliras sedmicu i sve 5..{#}

i da ako imas neke podatke ili vazne stvari na C uradi BackUp spremi na neki usb ili dvd sve sto ti je bitno. jer nakon formatiranja nece biti nista vise na (c)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.12.2010 14:05 (mario1990).
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...
fareee kaže...

To ti je cista instalacija, formatiras c instaliras sedmicu i sve 5..{#}

i da ako imas neke podatke ili vazne stvari na C uradi BackUp spremi na neki usb ili dvd sve sto ti je bitno. jer nakon formatiranja nece biti nista vise na (c)

ok hvala i tebi

16 godina

Backupiraj negdje (dvd ,vanjski disk ,usb) sve kaj ti je bitno iz My Documents ,restartaj PC ,stavi dvd rom kao first boot device u BIOSu i napravi čistu instalaciju!!

To je sve!!

15 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Backupiraj negdje (dvd ,vanjski disk ,usb) sve kaj ti je bitno iz My Documents ,restartaj PC ,stavi dvd rom kao first boot device u BIOSu i napravi čistu instalaciju!!

To je sve!!

hvala od mene

14 godina
neaktivan

ovak ono kod particije imam c disk kak dodat sam da imam windows 7 da nemam vise xp

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Instalacija Windows XP operativnog sustava, Windows 7 USB/DVD Download Tool
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice