Polaganje vozačkog izdvojena tema

poruka: 2.915
|
čitano: 1.351.252
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Polaganje vozačkog

Nakon sto se polozi vozacki dobije se ono uvjerenje. To se nosi tamo u polocijsku upravu, i sta dalje?

14 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Nakon sto se polozi vozacki dobije se ono uvjerenje. To se nosi tamo u polocijsku upravu, i sta dalje?

ODGOVOR

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
10 godina
neaktivan

Z@@@TOP BUGAVAC znam na sto mislis.

Gledala sam i druge na poligonu kako tu fulaju a i meni je nekad bio problem a nekad bih uspjela. Obicno nisam udarala u cunjeve ali bi zavrsila parkirana ukrivo obicno prema desnom cunju... Zato me cudi ovo iscudjavanje osobe koja je komentirala tvoj upis. Ja sam sve polozila iz prve prije 20ak dana :) al taj dio poligonske vjezbe sam samo 50% puta zavrsila ravno, ne znam zasto, valjda sam se bojala da ne udarim u cunj ili ne nagazim crtu pa ne bih dovoljno vratila volan u lijevo da ga ispravim, auto...nego bi ono zavrsavAlo ukoseno na desno... Dakle razumijem te. Prvi dio poligona mi je uvijek bio lagan, prosla bi izmedju cunjeva uvijek bez greske onda dodje drugi dio i cini se dobro, onda okrenem glavu na kraju ne okrenem volan dovoljno u lijevo i zavrsim nakoseno. Tako je bilo i na ispitu. Ispitivac ne otvorio vrata desna i pokazao mi rekao da je to trebalo biti malo ravnije ali me nije mogao bacit radi toga jer nisam udarila cunjeve hehe! Dakle vrati volan malo vise u lijevo kad zavrsavas i taj dio vjezban malo sporije... Moj instruktor mi je uvijek govorio da me ne e bacit radi toga a i najcesce sam ja to dobro radila al nekad bi otisao na kraju ukoso i na ispitu tako... A stas!...dakle bit o je da ne udaris cunjeve. Ovako je to objasnio meni instruktor: kad se zaustavis vrti volan za pola ulijevo pa kreni prema prvim cunjevima, kad vidis prvi cunj  u desnom retrovizoru pa drugi pocni okretat volan desno, kad prodjes izmedju cunjeva trebas prvo vidjet opet jedan pa drugi cunj, cim vidis drugi pocni vrtit volan u desno, ne puno, kad dodjes blize cunjeva onda gledaj da vrtis blizu onog desnog cunja ne preblizu... I sad okrenes glavu pri kraju i tu...idi sporije. Stisni spojku da usporis i jasnije vidis.. Vratis malo lijevo volan al gledas da l treba gledas prije negoli okrenes natrag glavu pogled bacis naprijed da vidis koliko je auto krivo, okrenes glavu nazad i vrtis da ga ispravis... Obicno jos malo lijevo jer si cijelo vrijeme vrtio vise desno... U svakom slucaju primijetila sam da cesce ukosim na kraju ako sam prebrza, dakle uspori taj dio!!

Pravo da ti kazem i ja sam se bojala tog drugog dijela 1. Polig radnje... No najbit ije je ne lupiti cunj i ne stati, ne prijeci crtu, nista drugo nije dikreditirajuca greska. Mozda si premalo radio tu vjezbu sa instruktorom, jednostavno radi to dok ti ne sjedne, nek te pusti da sam vjezbas...moras napamet naucit njegove smjernice, svaki instr ima svoje, to je jedini nacin da to prodjes sigurno jer se cunjevi ne vide u svakom trenutku a instruk su to dobro elaborirali kako da sigurno prodjes izmedju njih. No kuzis i logiku manevriranja al ne moras hvala  bogu sam doc do nje! To se vec zna kako! Hajde proci ces! Samo je steta sto zbog toga nisi zapravo ni osjetio kakav je ispit... :) hrabro! Mene je bila frka, noge su mi se tresle al prosla sam!!! Hvala dragom Bogu! I mom dobrom instruktoru. Instr je rekao moras vozit  ez greske barem 3 sata  da bi prosla na ispitu i tako je i bilo, a na ispitu si jos skoncentriraniji!!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 21:11 (Reb).
10 godina
neaktivan
dinos3 kaže...

Doneses uvjerenje. 35 kn taksenih maraka, uplatis njihovu uplatnicu za vozacku, doneses lijecnicko uvjerenje( ne starije od 6mjes) i 1sliku!

daju ti nekakav papiric koji je potvrda s kojom mozes vozit. Kad naprave vozacku dodjes po nju s tom potvrdom. Bili su praznici pa sam ja dosla opet nakon 20ak dana ali je gdja rekla da mogu doc vec sljedeci tjedan... Valjda je to kad nisu neki praznici brzo gotovo

13 godina
odjavljen
Reb kaže...

..moras napamet naucit njegove smjernice

Kakvo učenje na pamet! Nemaš se što tu učiti na pamet. Pa u autoškolu se ide da se nauči voziti, a ne nešto na pamet. Vožnja između čunjeva je najlakši dio, ja sam to radio s instruktorom samo jedan sat i više nije bilo potrebe. To je glavni dio da se znaš voziti u natrag, parkirati unatrag i polukružno okretati. Ako to ne razumiješ onda ne razumiješ niti mehaniku kretanja unatrag i manevriranja volanom. Ako to ne svladaš samo ćeš napraviti gužvu na cesti prilikom parkiravanja ili okretanja i tko zna kako ćeš stati

10 godina
neaktivan
formula1live kaže...
Reb kaže...

..moras napamet naucit njegove smjernice

Kakvo učenje na pamet! Nemaš se što tu učiti na pamet. Pa u autoškolu se ide da se nauči voziti, a ne nešto na pamet. Vožnja između čunjeva je najlakši dio, ja sam to radio s instruktorom samo jedan sat i više nije bilo potrebe. To je glavni dio da se znaš voziti u natrag, parkirati unatrag i polukružno okretati. Ako to ne razumiješ onda ne razumiješ niti mehaniku kretanja unatrag i manevriranja volanom. Ako to ne svladaš samo ćeš napraviti gužvu na cesti prilikom parkiravanja ili okretanja i tko zna kako ćeš stati

Opet pametujes! Ti si to iz jednog puta sve skuzio, ne  nam zasto pises po forumu, ocito ne spadas u ljude koji su imali ikakav problem pri voznji. Takvi se zapravo foliraju da nisu imali nikakav problem pri voznji i dodju dijeliti pamet! 

Sve je sve je stvar prakse, nekad stvari postaju puno jasnije sto ih vise ponavljas. Ispit se sastoji od nekih radnji koje moras svladat, npr naucis parkirat unAtrag al iste smernice ne vrijede pri parkiranju prednjim krajem, i kad sam krenes vidis da sad to pak trebas vjezbat jer to nije dio obuke, tako isto i kod bocnog parkiranja. Sto se poligonske vjezbe tice ti ne mozes gledat unatrag cijelo vrijeme od osno mozes al nema smisla jer je tako jako tesko proc kroz cunjeve bez greske, trebalo bi ti 10 h da skuzis taktiku. Tako i kod ove polig radnje, svaki instruktor ima taktiku, neko kaze okreni volan za cetvrt neko za pola, ti bi sam dosao do tog zaklucka mozda nakon 5 sati koliko tocno okrenuti volan a toliko vremena za poligon ti nemas od onih 35h cjelokupne obuke. I zato ne pametuj i ti si slusao instruktora koliko tocno okrenuti volan i ostalo! Treba popamtit te smjernice sto je lako al ne moze ti on rec svaki mic, ostalo sam. Dakle logiku manevriranja ne mozes napamet naucit negoli vozis i vrtis koliko treba no smjernice od njega cujes. A ti koji si popio pamet svijeta, ne znam kako mozes pomoc drugima komentarima moje pises. Iscudjavanjem sigurno ne. Ja sam imala 120/120 i prosla iz prve i vec vozim po brzoj cesti auto bez duplih komandi i kazem da je prva vjezba zeznuta u drugom dijelu, moras se dobro skoncentrirat i vozit sporo da se ne zbunis jer nekom za voznju unatrag ne treba puno a nekom treba vise vjezbe. Practice makes perfect!!

15 godina
Polaganje vozačkog

Danas položio (drugi pokušaj)

Poligon sam prošao bez problema, sve je super prošlo samo mi se jednom ugasio auto, ali sam odmah reagirao ispravno (bio sam na blažoj uzbrdici pa sam odmah pritisnuo kočnicu, upalio auto i nastavio kao da ništa nije bilo). Od početne treme sam umjesto u 3. ubacio u 1. što sam isto hladnokrvno riješio i jednom dječaku koji je imao zeleno na pješačkom sam naravno stao iako je dečko buljio u pod, signalizirao sam mu ad je zeleno(već blicalo) pa sam ga pustio iako je već bilo crveno

Parkirao unazad i otišao u policiju :P

“The only thing standing between you and your goal is the bullshit story you keep telling yourself as to why you can't achieve it.”
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Ja imam ispit iz propisa u petak.

Raskrižja i činjenice znam, ali ima nekih mutavih pitanja koje fulam.

Valjda će dobro proći! 

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
chutac kaže...

Ja imam ispit iz propisa u petak.

Raskrižja i činjenice znam, ali ima nekih mutavih pitanja koje fulam.

Valjda će dobro proći! 

Propisi su dosta zeznuti, ima doslovno glupih pitanja, onaj tko je polagao ispite zna na sta mislim. Ja sam dosta vjezbao i prakticki napamet naucio pola pitanja koje sam imao na ispitu.
Ja sam prije par dana polozio voznju. Sve iz prvog puta osim prve pomoci koja je zapravo dosta lagana (prvu pomoc prosao iz 2. jer 1. put nisam nista ucio, a i pogodila me dosta zeznuta pitanja pa nisam nekom zivotnom logikom mogao odgovoriti).
Jedan savjet za zadnji ispit (ispit voznje) koji vecini stvara problem. Nemojte se uplasiti, siguran sam da se u tih 35 sati moze sve nauciti sto se tice voznje i ispit uopce nije tezak. Samo lagano, smireno i pratite sta se desava na cesti.

Na zadnjem ispitu sam imao samo problem s parkiranjem (u nazad) na Kauflandovom parkiralistu, ali ima se 2 pokusaja. Prvi put sam izabrao lose mjesto, tj auto koji je bio parkiran presao je crtu pa sam ja imao malo mjesta, pa sam u pola parkiranja odusto i otisao traziti drugo mjesto tako da sam 2 put bez problema parkirao.

14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo da se pohvalim, i ja sam polozio no ne mogu jos podignuti uvjerenje, lijecnicki mi je istekao, kolko kosta produljenje i hocu li ponovno morati prolaziti te testove za vid i sl.?

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.1.2015 19:10 (Defa.psd).

0 0 hvala 0
13 godina
Defa.psd kaže...

Evo da se pohvalim, i ja sam polozio no ne mogu jos podignuti uvjerenje, lijecnicki mi je istekao, kolko kosta produljenje i hocu li ponovno morati prolaziti te testove za vid i sl.?

Sta ne traje to 6mj ? 

Ako ti je istekao, ponovno placas pregleda... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan

Svaka cast :)  Produljenje vozackog je meni kostalo 300kn, a prvi put 500kn ali sve zavisi kako kod koga i morat ces ponovno prolaziti test za vid.

13 godina
Polaganje vozačkog

Vidim vi puno učite, štrebate, pamtite, al' ja ću vam rec jednu stvar:

PROMET SE RAZUMIJE.

Nema se tu kaj učit!
Možda prometni znakovi, ugl. shvatili ste smisao.

Sretno svima!

Samo opušteno, lagane noge i sve 5!

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

I imaš za naučiti neka mutava pitanja.

Npr. "Koja svjetla su u pravilu upaljena van naselja?"

Duga

Kratka

neka bezveze

Ja sam prvi put označio duga i kratka jer se bez upaljenih kratkih ne mogu upaliti duga, no odgovor je samo duga.

Valjda sutra na ispitu neće biti takvih bezveznih koje nisam vidio još. 

Moj PC  
2 1 hvala 0
16 godina
Polaganje vozačkog

oce oce. ima dosta takvih pitanja di ides zdravom logikom ali se trazi samo jedan ili dva odgovora iako se i treci uklapa u sve to. bas precizno se trazi. sjecam se da sam pao prvi puta pismeni jer sam stavio jedan odgovor/oznacio jedno polje viska.

Steam: charmander2005

2 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

heh svakakvih tema ima tu, evo ja ću samo da kažem kad sam ja polagao, nikad neću zaboraviti, znači polagali za C kategoriju, i bio jedan samnom sav prestrasen, trema ovo ono, i kad je trebalo na poligonu neku vjezbu izvest di oni koji nisu toliko praktični izvode to jako sporo samim time i pod kvačilom i tako mu se noga tresla (cijelo tijelo, ali noga je bila bitna) da tako kako bi bia stisnua kvačilo tako je ono stisnua ne stisnua ne, tresa se ko majka zemlja, tako je kamion skakuta ko skakavac, dok ni poče još i od zemlje odskakutat, ja vani na poligonu s ispitivačem, a govori on, vidio sam da ljudi malo drhte od treme i slično ali brate ovog ili je struja uhvatila ili je dobio neki napadaj idi ga idi zaustavi molim te, nakon te ne baš jednostavne ''misije'' zaustavi on kamion izađe van i pita ga ispitivač je sve u redu, da da da je samo malo trema, govori mu isptivač; brate pa vozački polažeš ne doktorat ili ideš na neku rizičnu operaciju, sreća da je u pitanju stari mercedes da je neki novi kamion pa rastavio bi ga svega hehe tako nesto je islo, uglavnom jos mu je reka par stvari i kako ne treba da ima toliku tremu i nek se malo primiri pa da moze opet, nakraju je prošao a ja nisam, kome je rekao (ipak sam po selu od 14god djirivao s kamionom) da iman kamion u malom prstu i da mu je zadovoljstvo se vozit samnom i sve ispunio da sam prošao bez greške da bi rekao vozi natrag odlično sve moran natrag za split, ja dobro sada više netreba polako (ja prošao i to je gotovo, jbg 18 g ko je mislio da nije to tako) sada ćemo kako se vozi i pošto je cesta bila mokra kamion prazan u jednom zavoju, ništa strašno nit neočekivano, ja malčice brzo žurio on šuti ja po svom tada, i dao sam mu gas na pola zavoja znao da bi mogao malo proklizati neka da, i onako lijepo po boku bi rekli izašao iz zavoja i tada je rekao, zašto si to napravio, znaš ti da to nemogu oprostiti i šta ćemo sada, šta da sada napravim a već ispunio papire da s prošao itd, ja mu rečen, ma nema problema ko mi je kriv šta volim stisnuti gas lako ću ja doć ponovo i eto nakon njegovog dugog razmišljanja i sto puta mi je rekao da mu je žao me rušio

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Prošao sa 117/120 

Jedino sam fulao: "Zašto je zavoj nagnut prema centru?"

a) smanjuje učinak centrifugalne sile

b)nešto bezveze

c)odvodi vodu

Stavio sam samo a) jer sam se premišljao jel ide c) ili ne, pa sam odlučio da neću staviti.

Od slijedećeg tjedna bih trebao početi voziti, četvrtak i petak imam prvu pomoć i eto 

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Evo, isao sam danas produziti lijecnicki, kostalo me 62kn i nisam trebao raditi ponovno pregled.

8 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Pozz kakva su iskustva sa polaganja C kategorije - meni su ispiti uskoro , na predavanja nisam isao jer sam malo dalje od  mjesta gdje je to sve... Kako ja znam bitno je da naucim ispite tj skripte koje sam dobio i to je to, a predavanja manje vise...vasa iskustva ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Jury009 kaže...

Pozz kakva su iskustva sa polaganja C kategorije - meni su ispiti uskoro , na predavanja nisam isao jer sam malo dalje od  mjesta gdje je to sve... Kako ja znam bitno je da naucim ispite tj skripte koje sam dobio i to je to, a predavanja manje vise...vasa iskustva ?

Bitno ti je znati znakove vezane za teretna vozila, pitanja vezana uz vrijeme voznje, dimenzije vozila i oznake na vozilima. Ako to sve imas u skriptama nebi trebao biti problem.

11 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Da to je sve u skriptama, zbog posla nisam bio u mogucnosti na predavanja - pa se vako spremam za ispite..

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Polaganje vozačkog
pozdrav ljudi,
prijavio sam se za prvu pomoc, pa kada to rijesim idem na pologanje, moram jos uciti nisam jos spreman otici test rijesavati, ali imam neki strah, ne znam ni sam. da li je to zbog njemackog jezika jer ne zivim u HR. ili opcenito.
kad pogledam ima tu dosta za uciti, a nikad nisam bio nesto najbolji sa skolom. svi mi kao govore '' ma lako je to '' ovo ono. ne znam stvarno, imam zelju da uradim to sve, ali nekako jednostavno ne mogu prevse vremena provoditi uceci to sve.
ugl. imam neki CD pa preko njega to sve radim, inace ne citam teoriju nego radim testovi pa provjeravam sta mi tocno a sto ne. da li imate neki predlog da taj strah malo smanjim, koliko je vama trebalo da naucite sve to ? ...
ako netko ima neki predlog ili nesto vezano uz ovo sve da mi malo ublazi strah neka kaze nesto :D haha. svaki komentar dobro dosao :) hvalaaaaa
Don't junge people by their looks.
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
siick_bubble_gumm kaže...
pozdrav ljudi,
prijavio sam se za prvu pomoc, pa kada to rijesim idem na pologanje, moram jos uciti nisam jos spreman otici test rijesavati, ali imam neki strah, ne znam ni sam. da li je to zbog njemackog jezika jer ne zivim u HR. ili opcenito.
kad pogledam ima tu dosta za uciti, a nikad nisam bio nesto najbolji sa skolom. svi mi kao govore '' ma lako je to '' ovo ono. ne znam stvarno, imam zelju da uradim to sve, ali nekako jednostavno ne mogu prevse vremena provoditi uceci to sve.
ugl. imam neki CD pa preko njega to sve radim, inace ne citam teoriju nego radim testovi pa provjeravam sta mi tocno a sto ne. da li imate neki predlog da taj strah malo smanjim, koliko je vama trebalo da naucite sve to ? ...
ako netko ima neki predlog ili nesto vezano uz ovo sve da mi malo ublazi strah neka kaze nesto :D haha. svaki komentar dobro dosao :) hvalaaaaa

Ako ne želiš ići na sreću, jedanput moraš pročitati knjigu propisa i to s razumjevanjem. I to zato jer sigurno nećeš proći sva pitanja i može te potrefiti koje, koje nisi riješio. Dok pročitaš tu knjigu, plus to što riješavaš testove, prolaz će ti biti lak.

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

Koliko vas je sjelo za volan prije polaganja vozačkog i jeli vam to pomoglo ili ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
expert man kaže...

Koliko vas je sjelo za volan prije polaganja vozačkog i jeli vam to pomoglo ili ne

Nema potrebe za tim.... 

https://www.youtube.com/user/crazypeopleteamcro
14 godina
neaktivan
SimeKZ kaže...
expert man kaže...

Nema potrebe za tim.... 

Pa bolje da je prije autoskole ucio kretati sa nekim ili vozio po nekom parkingu. Bolje doc u autoskolu sa vec nekakvim znanjem nego da neznas nista. 

15 godina
neaktivan
Polaganje vozačkog

znam ja prilično dobro voziti nego pitam onako  samo imam neke loše navike pa se bojim da bi to moglo biti problem prilikom polaganja

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 14:48 (expert man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Polaganje vozačkog

Mislim da će ti dobar instruktor izbit te loše navike u 35h :)

Ja nisam nikad "sjeo za volan" prije autoskole ali sam polozio iz prve, sve ovisi o tebi i instruktoru

http://25.media.tumblr.com/tumblr_makcziBKrN1ryi1myo1_500.gif
Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
KiCo77 kaže...

Mislim da će ti dobar instruktor izbit te loše navike u 35h :)

Ja nisam nikad "sjeo za volan" prije autoskole ali sam polozio iz prve, sve ovisi o tebi i instruktoru

To je istina. Ja sam vozio auto prije autoskole i nakon 15 sati auta odma na kamion, a u kamion nisam sjeo nikad prije toga, ali sam svejedno iz prve polozio, ako instruktor dobro nauci i kada te samog to zanima nije nikakav problem.

13 godina
Polaganje vozačkog

Evo par mojih loših navika:

skretanje na semaforu sa kuplungom (auto kao da je u leru)

prelazak preko ležečih u leru

nikad ne gledanje retrovizora u sredini

kretanje bez gasa

stalno delam sa kuplungom

ako prva 2 ne razumijete, odite na parking, nabite neku simbolicnu brzinu i bacite ga u ler.

Iskreno ja sam se šokirao kad mi je to prvi put pokazao. Auto se kotrlja bez kraja.

Zadnji valjda kužite, trošim lamelu i u principu vozim na kompresiju, ženska vožnja :D

Sad sam sve zaboravil, lagano se to izbije iz glave.

Jel itko probao kočit sa lijevom nogom?
Ja sam probao,

šokirao sam se kako mi je noga propala odjedanput, nikakav osijecaj.

Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
4 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice