Pozdravite kraljicu - napokon i u slobodnoj prodaji, ne samo kao giveaway na eventovima:
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20OC%20Formula/
Na webu su joj već driveri za Win 8 - lijepo.
Pozdravite kraljicu - napokon i u slobodnoj prodaji, ne samo kao giveaway na eventovima:
http://www.asrock.com/mb/Intel/Z77%20OC%20Formula/
Na webu su joj već driveri za Win 8 - lijepo.
Ta ploča je odlična,tu nema rasprave,ali smiješno je da i i ASUS i ASRock imaju ploče sa postavljenim tvorničkim vodenim blokovima,a još su im i fitinzi na istim mjestima.
Pa ne vidim gdje drugdje bi išao vodeni blok na VRM.
Swrsh - hoću za AMD:
Ajde konačno je formula stigla samo dosta su điđa miđa ubacili tipa PAC(seen it),sviđa mi se 8 slojeva PCB-a teško da će to i najveći noob spržit,Dual stack mosfeti su isto najs.No ovo s Gold fingerom i NickShih(znam da ga jako voliš pa neću previše o njemu) mi se čini kao PR.No možda će izgledati čudno no najviše kod ove ploče me zanima kako će se ponašati GELIDOV GC-Extreme prije par dana vidio njihove hi performance ventove i zbilja su vau.Nadam se samo da istu čaroliju koju su napravili s ventovima mogu i s TIM-om.
Također smatram da je izrazito neprofesionalno od ploče namijenjene OC-u napravit je 12+4 ppd.Za takve pare koje daješ za tu ploču da su bar više choke-ova ubacili.
BTW HVALA na heads up.
Ploča je izvrsna,alimalo mi je nelogično reklamirati ju za OC sa tekućim dušikom a dolazi sa blokom za vodeno.
No definitivno bih volio vidjeti te blokove i na drugim pločama jer smatram da su proizvođači ploče dužni raditi te blokove. Sad treba čekati Formulu za AMD i lga2011.
Ne vjerujem da će biti OC Formule za AMD, zato što nema niti Performance niti Champion AMD ploče.
A niti išta više od Extreme 4, a kamoli Extreme11.
Sutra mi dolazi FX-8120 pa ćemo vidjeti koliko ću sreće imati sa njim.
Makar je 8150 bolji, prevelika je razlika za parsto MHz:
Šta ga stavljaš kao zamjenu za ovoga ili ?
Izgleda da ta OC Formula i nije se neka pokazala u obaranju cpu frekvencije .. morala je kraljica up7 doć :)
http://www.eteknix.com/news/gigabyte-smash-i7-3770k-frequency-world-record-with-z77x-up7/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=gigabyte-smash-i7-3770k-frequency-world-record-with-z77x-up7
Formula je imala 7 WR-ova još prije nego što je službeno predstavljena.
I još nisu svi skinuti:
http://hwbot.org/submission/2289291_nickshih_3dmark06_geforce_gtx_680_50520_marks
Pa nije ni up7 u prodaji .. molim lijepo .. a ni up5 koja je isto obarala nije bila sluzbena a ni bogami u prodaji
Dok to izađe - doći će već nešto bolje.
Ionako je Z77 mainstream. X79 je tamo gdje su pravi igrači.
Champion i Extreme11 trenutno imaju sve.
Od 16x SAS do 2x PLX. Samo ti kontroleri dođu 300USD pa si misli koliko dođu ploče.
Okej ako ti kontroleri koštaju 300 dolara zašto gigina ploča ima 8x sas a tvoja 6x sas ?
Nisam napisao 6 nego 16 SAS.
Nije valjda da ne znaš šta je SAS?
EDIT: očito ne znaš o čemu pričaš - ta GB ploča nema niti jedan SAS:
joj šta skrećeš sa teme ? jesi prešao na x79 ? e pa onda bolje pogledaj gb ponudu i asrock .. aj da vidim asrock z77 sa sas ?
Ne znaš šta je SAS... la la la... njub.
pa jebote daj odi vidi UP5 i pogledaj to extremno sranje 11 pa mi se javi
Ne znaš osnove... la la la... njab.
jooj ja ću skrenut s tobom
Nadam se da ćeš za novogodišnju odluku odlučiti da nešto naučiš.
A ne samo "moj tata ima većeg pišu od tvog tate".
a ti znaš koliki k urac moj stari ?
e moj kihoty odi pogledaj giga nova serija pa mi se javi
Nema SAS, PLX... Prazna ploča... Eto... a mogla je biti dobra.
Nema SAS, PLX... Prazna ploča... Eto... a mogla je biti dobra.
PLX ima i P67 EX6 S1155 ploca pa nije nista posebno naspram konkurencije vezano za PCIE linije, SAS nije nista inovativno vezano za sata III portove i jos to i ima Giga.
Zasto je onda losa ploca?
SAS nije ništa inovativno - točno, postoji već godinama - samo Koko ne zna šta je SAS.
Ali gle, kad već imaš ploču od 600USD, procesor od 1000USD i 6+ SSD-ova od 200USD,
šta dobijam kad stavim tih 6 SSD-ova na SATA3 konektore?
Ništa - na X79 max 1Gbit/s.
Na SAS kontroleru - do 4.2Gbit/s.
Dakle ne isplati se na SATA3 imati više od 2 SSD-a, jer se većim brojem ne dobija ništa.
Dakle pomaže samo kupnja RAID SAS/SCSI kontrolera na PEG-u ili gotovo riješenje tiša OCZ Revo.
Recimo sigurnost podataka na HW-skom SCSI RAID-u je veća od softwareskog RAID-a,
a uz to performanse ne padaju, nego rastu.
Ne vidim ozbiljne X79 ploče bez toga.
SAS nije ništa inovativno - točno, postoji već godinama - samo Koko ne zna šta je SAS.
Ali gle, kad već imaš ploču od 600USD, procesor od 1000USD i 6+ SSD-ova od 200USD,
šta dobijam kad stavim tih 6 SSD-ova na SATA3 konektore?
Ništa - na X79 max 1Gbit/s.
Na SAS kontroleru - do 4.2Gbit/s.
Dakle ne isplati se na SATA3 imati više od 2 SSD-a, jer se većim brojem ne dobija ništa.
Dakle pomaže samo kupnja RAID SAS/SCSI kontrolera na PEG-u ili gotovo riješenje tiša OCZ Revo.
Recimo sigurnost podataka na HW-skom SCSI RAID-u je veća od softwareskog RAID-a,
a uz to performanse ne padaju, nego rastu.
Ne vidim ozbiljne X79 ploče bez toga.
To je meni sve jasno samo Gigabyte ploca koju je Koko linkao ima SAS a nema PLX kojeg si ocito bezveze spomenuo :)
To je meni sve jasno samo Gigabyte ploca koju je Koko linkao ima SAS a nema PLX kojeg si ocito bezveze spomenuo :)
Softwareski SAS - ponavljam - nema LSI 2308 kontroler. Zapravo nitko ne zna dali ima jer nema "under the hood" slika.
Dakle max 1Gbit/s propusnost.
ovaj sas ide preko intelovog c606
Softwareski SAS - ponavljam - nema LSI 2308 kontroler. Zapravo nitko ne zna dali ima jer nema "under the hood" slika.
Dakle max 1Gbit/s propusnost.
Kako ti znas da ima softwerski SAS?Ajde pogledaj malo bolje sliku i uoci onboard SAS kontroler.
Uostalom nitko od normalnih korisnika ne koristi toliko SSD-ova, tako da je ploca perverzno dobra po pitanju svega osim cijene.