Apple objavio HTML5 demo stranicu

poruka: 37
|
čitano: 4.310
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Apple je danas stavio na internet demo stranicu na kojoj pokazuje snagu HTML5 standarda i što se sve može sa novom tehnologijom na internetu.

Više na CNET-ovim stranicama.

Izravan link na demo stranicu novog standarda kojeg možete pogledati samo ako koristite Safari.

the funniest thing about this particular signature is that by the time you realise it doesn't say anything it's too late to stop reading it...
Moj PC  
0 0 hvala 2
17 godina
neaktivan
RE: Apple objavio HTML5 demo stranicu
deadman kaže...

Apple je danas stavio na internet demo stranicu na kojoj pokazuje snagu HTML5 standarda i što se sve može sa novom tehnologijom na internetu.

Više na CNET-ovim stranicama.

Izravan link na demo stranicu novog standarda kojeg možete pogledati samo ako koristite Safari.

Seronje - samo Safari! Mršti se

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tešku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.-----Što se dogodi Facebook profilu kad čovik krepa?
16 godina

Hmm, na engadgetu je bio sličan link na appleovu stranicu i moglo se i sa chromom probati, baš sam malo vidio što html5 nudi. Staviti ću link ako ga uspijem naći.

Evo ga, nije mi dugo trebaloCool

LINK

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 22:30 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ništa posebno ,sad će appleovci reći koja revolucija mene nije previše impresioniralo

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.6.2010 22:34 (blackalbum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vrhunac tehnologije, top topova

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

You’ll need to download Safari to view this demo.

This demo was designed with the latest web standards supported by Safari. If you’d like to experience this demo, simply download Safari. It’s free for Mac and PC, and it only takes a few minutes.

Hvala, ali ne hvala...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
protjeran

reklama za safari......

How yes no.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Odlična reklama.

Daješ ljudima "odgovor" zašto više ne podržavaju flash i zašto je html5 bolji i usput povečavaš broj downloada Safari-a.

Idealist u meni bi rekao podlo, kapitalist bi rekao odlično!

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
Moj PC  
9 1 hvala 0
15 godina
protjeran
wyks kaže...

Odlična reklama.

Daješ ljudima "odgovor" zašto više ne podržavaju flash i zašto je html5 bolji i usput povečavaš broj downloada Safari-a.

To bi bilo kao da kad kupiš auto na hybridni pogon, ili plin, ponovno moraš polagati vozačku,

ili u najmanju ruku vaditi novu. Zašto? Moja stara je dovoljno dobra...

Onda ću radije voziti i dalje benzinca/dizelaša i koristiti staru vozačku bez potrebe za polaganjem.

(FF etc)

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
17 godina
wyks kaže...

Odlična reklama.

Ako ono sto su prikazali pokazuje moc HTML5 onda im takva reklama ne treba. Teski fail.

Nije pokazano ama bas nista. Da ne govorim da je manje vise sve ono  moguce postici i sa obisnim JS-om tako da bude kompatibilno sa vise browsera.

17 godina
parizer kaže...
wyks kaže...

Odlična reklama.

Ako ono sto su prikazali pokazuje moc HTML5 onda im takva reklama ne treba. Teski fail.

Nije pokazano ama bas nista. Da ne govorim da je manje vise sve ono  moguce postici i sa obisnim JS-om tako da bude kompatibilno sa vise browsera.

Nisam pogledao ništa jer nisam htio skinuti Safari.

Valjda je logično pretpostaviti da će demo stranice na tvrtkinoj službenoj stranici pretstavljati najbolje od te tehnologije, tj. reklamu za tu tehnologiju.

Također pretpostavio sam da će prikazati zašto se ta tehnologija razlikuje od ovih "nesavršenih" dosadašnjih i pretpostavio sam da će demo stranice uvjeriti budućeg korisnika zašto se tvrtka odlučila na zamjenu.

Jesu li moje pretpostavke logične?

If i had a dollar for every brain you don't have, I'd have one dollar! Squidward Tentacles
16 godina
neaktivan

WT.?

Pa nije stvar u super kul efektima. Žele pokazati da "otvoreni" standard može biti jednako efikasan kao i Flash.

+ nema skidanja dodataka, baterija duže traje.

Kada nemaš konkurencije - ulijeniš se. Adobe je pravi primjer.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

0 0 hvala 0
17 godina
Random. kaže...

WT.?

Pa nije stvar u super kul efektima. Žele pokazati da "otvoreni" standard može biti jednako efikasan kao i Flash.

+ nema skidanja dodataka, baterija duže traje.

Kada nemaš konkurencije - ulijeniš se. Adobe je pravi primjer.

Koliki ti je CPU usage na ovim primjerima (video npr) i kako rade?

Meni radi kao da je framerate postavljen na 12.

15 godina
protjeran

S obzirom na današne CPU-e, mislim da da se ne moramo bojiti da će nam Flash ubiti PC...

Ne radimo na P133MHz...

16 godina
neaktivan

Kao prvo - dolazi vrijeme prijenosnih uređaja manjih dimenzija. Autonomija igra veliku ulogu.

Drugo - kada se priča o iPhoneu, svi (s pravom) zamjeraju Appleu da uređaj nema funkcije koje ostali imaju već da se mora napraviti jailbreak, pa dodaci, pa ovo, pa ono...

Sad kad Apple zagovara all-in-one rješenje za dobrobit cijelog weba (HTML5, hello!), onda je svima Flash OK, a Apple izmišlja toplu vodu. 
HTML5 je još u povojima, uskoro bi se trebao iskristalizirati jedan "otvoreni" video format (WebM možda?), stvari će se kretati nabolje.

Ne znam za vas, no ja bih želio da na svježe instaliran OS snimim omiljeni browser i bez ikakvih dodataka gledam video, igram igre, uređujem fotografije ili nešto deseto. Zato, po mom mišljenju, trebamo težiti unaprijeđenju HTML-a.

Kako da skinem hrpu filmova, programa i super ekstra igricu sa torrenta? Skinuo bi GTA IV, Windows Vista Enterprise Edition, AutoCAD 2009, neki program za uber modeliranje i pravljenje igara!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ocito nisi nikad gledao sto se zbiva sa procesorom dok se vrti neki flash...
sutne ga u maximum bez obzira bio li 133hz ili neki C2D
zasto pricate napamet... zasto???
17 godina
kinsif kaže...

Ti baljezgas bez veze... 

16 godina
odjavljen
parizer kaže...

Ti baljezgas bez veze... 

Jesi siguran?

Prva dva kruga - klik na "Teme u kojima sudjelujem". Drugi krug - "Arhiva poruka".

Minefield 3.7a5pre (ista stvar sa FF 3.6.3) Minefield 3.7a5pre (ista stvar sa FF 3.6.3)
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
17 godina
neaktivan
kinsif kaže...

A to se kao uvijek događa, bez iznimke?

Pray nightfall release me! Then I could wander. Wander to deep sleep.
17 godina
neaktivan
D4RKL1NG kaže...
kinsif kaže...

da ne kompliciramo, kad se adobe potrudi, ne desava se! a malo se trudi!

ne kosta nista stavit se neki mali widget da prati rad CPUa i temperaturu... ko ima dobre volje, 

i kome je stalo do svog kompa... nema razloga da to ne napravi!

a ko misli da baljezgam jer dere flash sa stolnog kompa i nimalo ga ne zanima sta se desava unutra, 

nek nastavi po svome :)

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...
parizer kaže...

Ti baljezgas bez veze... 

Jesi siguran?

Prva dva kruga - klik na "Teme u kojima sudjelujem". Drugi krug - "Arhiva poruka".

O cemu ti? Html-u?

16 godina
odjavljen
D4RKL1NG kaže...

Uvijek. Evo SSa posjeta na index.hr. Prvi krug - naslovnica. Drugi - stranica sa novim vijestima (nema flash bannera). Treći krug - opet naslovnica.

FF 3.6.3 i Minefield 3.7a5pre @ Win7 ultimate, pokrpan sa svim zakrpama, najnoviji driveri za grafu.

Posjet indexu Posjet indexu
A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
odjavljen
parizer kaže...

O cemu ti? Html-u?

Ne nego prokleti flash. Bez problema napuca 100% CPU load. Bilo bi krajnje vrijeme da se ta crkotina zakopa i zamjeni nečim bržim kaj ne kicka proc na 100%.

EDIT: ispričavam se na duplom postu Sramim se

EDIT 2: isključim flash plugin ali on i dalje iz groba usporava učitavanje. Odo ja na Mint...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.6.2010 1:43 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
ma korisnici vecinom ne idu za time... nisam ni ja isao!
kad koristis kucni komp, stvarno ti je sve jedno, jer sadrzaj koji se zeli prikazati vidis i to je to. kad minimiziras prozor, sve se vraca u normalnu i dovidjenja.
ali na prijenosnicima, mobitelima, tabletima, takve se stvari ne bi trebale desavati ako nije nuzno da se desavaju!
ukratko ja sam ovaj video iz linka sa html5 sadrzajima pokrenuo a da mi je CPU ostao na nizoj frekvenciji samim time i nizoj voltazi i u tih par minuta temp je otisla gore za 5 stupnjeva u odnosu na idle!
i to je odlicno! jedan obican banner u flashu napravi veci "promet".
ja bi volio da se i adobe sad malo potrudi pa da i flash pocne biti manje gladan!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Stavi si flashblock i gotov si sa time. Probao sam index i bug stranice sa otvorenim task managerom i cpu ne dolazi niti blizu kao tebi.

Potrebno je i vise cpu-a kod rendanja stranice, ne samo flasha. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
kinsif kaže...

ukratko ja sam ovaj video iz linka sa html5 sadrzajima pokrenuo a da mi je CPU ostao na nizoj frekvenciji samim time i nizoj voltazi i u tih par minuta temp je otisla gore za 5 stupnjeva u odnosu na idle!
i to je odlicno! jedan obican banner u flashu napravi veci "promet".

Da super je video, da ga barem gledati u fullscreenu. Meni se cpu penje na 50-60% kod tog videa.

Na iPhoneu mi otvara iphoneov video player.

16 godina
odjavljen
Random. kaže...

Kao prvo - dolazi vrijeme prijenosnih uređaja manjih dimenzija. Autonomija igra veliku ulogu.

Drugo - kada se priča o iPhoneu, svi (s pravom) zamjeraju Appleu da uređaj nema funkcije koje ostali imaju već da se mora napraviti jailbreak, pa dodaci, pa ovo, pa ono...

Sad kad Apple zagovara all-in-one rješenje za dobrobit cijelog weba (HTML5, hello!), onda je svima Flash OK, a Apple izmišlja toplu vodu. 
HTML5 je još u povojima, uskoro bi se trebao iskristalizirati jedan "otvoreni" video format (WebM možda?), stvari će se kretati nabolje.

Ne znam za vas, no ja bih želio da na svježe instaliran OS snimim omiljeni browser i bez ikakvih dodataka gledam video, igram igre, uređujem fotografije ili nešto deseto. Zato, po mom mišljenju, trebamo težiti unaprijeđenju HTML-a.

Bilo bi super kad bi to sve radilo kako je zamišljeno, ali trenutno ne radi. Apple se napada jer im je rješenje koje je još u povojima i neće još neko vrijeme zaživit ujedno i opravdanje zašto nisu stavili flash. Kad HTML5 bude u punoj snazi, onda ćemo ga usporit s flash-om i to u bilo kojem browseru.

Sum_of_all_fears kaže...

Jesi siguran?

Tebi nešto debelo ne štima. Probao sa i po forumu i po indexu i najveći peak u task manageru je bio samo otvaranje task managera. Po indexu je bilo kratkotrajnih malih skokova, a na forumu ama baš nikakvi skokovi. (Opera)

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Html 5 je budučnost,to treba i dalje nastaviti razvijati.btw kao da drugi preglednici nepodržavaju html5 nego samo safari.čudi me što nemože ni sa crome-om pošto su oba na webkitu.
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

S obzirom na današne CPU-e, mislim da da se ne moramo bojiti da će nam Flash ubiti PC...

Ne radimo na P133MHz...

bašSmijeh

al jesu smradovi sad da još i safari skinem sam da vidim primjer.

Mozzila rulezz!!!

Dont bug me!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice