Tema za odabir tvrdih diskova izdvojena tema

poruka: 1.848
|
čitano: 632.352
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Tema za odabir tvrdih diskova
Sum_of_all_fears kaže...

Treba mi storage disk od 1TB pa sad, pošto su im cijene svima 50kn gore-dolje, što gledati? Garanciju ili po brandu? Seagate mi nikad nije bio neko oličenje pouzdanosti pa... Prijedlozi?

Koristim WD Green od 3TB za storage. To je bila najčešća preporuka na forumu. Ako ti je bitno, brzina okretaja na WD-m Green diskovima ne prelazi 5400 okretaja. U konačnici ako ti je za storage potreban mislim da ni ne trebaš ništa drugo. Ako pak želiš brže diskove često je ekipa preporučala Toshibine diskove.

14 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Treba mi storage disk od 1TB

Izvoliš preporuku, KLIK.

Dobar i za storage, a i za sustav.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
13 godina
odjavljen
Tema za odabir tvrdih diskova
Trebam jedan brz,pouzdan i jeftin prijenosni HDD pa preporucite nesto 500gb ne vise

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Planiram si uskoro nabaviti novi HDD, trenutni je postao prespor, a i postaje kratak s prostorom pošto su igre po 50GB.

Dvoumim se između dva

WD Caviar Blue SATA3 1TB i WD Caviar Black SATA3 1TB.

Iskreno, više naginjem na Blue zato što je jeftiniji, no nigdje ne mogu nać konkretne podatke koji uspoređuju Black i Blue - ako performanse Black-a opravdavaju višu cijenu u usporedbi s Blue, onda bih uzeo njega.

Može savjet?

14 godina
Zin8 kaže...
Trebam jedan brz,pouzdan i jeftin prijenosni HDD pa preporucite nesto 500gb ne vise

Evo, pogledaj ovdje: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=2.5+sata+hdd+500+gb

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. Steve Jobs: 1955 - 2011
14 godina
buljo781 kaže...

Planiram si uskoro nabaviti novi HDD

Idi na Blue svakako, Black ne opravdava ničime tu svoju cijenu.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
16 godina

Koja je razlika izmedju ova dva HDD-a:
Western Digital SATA3 Purple 1,0TB/64MB - WD10PURX tvrdi disk
i
Western Digital WD10EZEX 1TB 3,5", 64 MB puffer, SATA-600 - Blue
Prvi je skuplji od drugog za 36 kn i ima garancuiju 3 godine, dok drugi ima garanciju 2 godine.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bugov moljac kaže...

Koja je razlika izmedju ova dva HDD-a:
Western Digital SATA3 Purple 1,0TB/64MB - WD10PURX tvrdi disk
i
Western Digital WD10EZEX 1TB 3,5", 64 MB puffer, SATA-600 - Blue
Prvi je skuplji od drugog za 36 kn i ima garancuiju 3 godine, dok drugi ima garanciju 2 godine.

Ovaj prvi je optimiziran za sustave videonadzora, možeš ga staviti i u komp ako baš hoćeš, ali performanse mu nisu jača strana ;-) (vidi trenutni broj BUG-a, imaju temu HDD-a). Preporučam ti ovaj drugi, od danas ujutro je u mom kompu zamjenio svog starijeg i umornog brata od 320 GB :-) - nabavljen OVDJE

p.s. btw sviđa mi se ovaj "puffer", definitivno je zabavniji od buffera :-)))

16 godina

OK, znaci ako si ga narucio preko weba uz dostavu dosao te je 474 kn ili...

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Uzeo sam ga bez dostave i pokupio u Utrinama pa me koštao onih 439,00 koliko piše na webshopu

16 godina

Ima za 407 kn, jos ti ga zabadav donesu doma.

0 0 hvala 0
13 godina

Koji bi mi disk preporučili od 3-4 TB, sluzio bi za igre i snjimanje pa mi računam min 7200 rpm?

Cijelo vrijeme mi izbacuje WD Green sa intelliseakom a on je sporiji pa trazim zamijenu.

(Možda uzmem i 2 x 2 TB pa i to ulazi u igru)

| ORIGIN: CR0_VandaL | STEAM: vandalzd | uPlay: vandalzd | TDU2: VaandaL | R* Club: vandal_zd | DayZ mod: VandaL | RaceNET: VandaLzd | RSI: vandalpr
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.1.2015 14:16 (VandaL.pr!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

jeli potrebno uzimati (imali li smisla) ssd za rad na kompjuteru koji je 70 posto filmovi i internet te 25 igranje te 5 rad u wordu, ne koristi se nijedan drugi program osim worda 

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.1.2015 11:27 (smotaniveliki).
15 godina
neaktivan

Po mojim iskustvima, rekao bih da nije potrebno, od "osjetnih" stvari dobio bih brže dizanje igara i bolje performanse u istima, no tu opet ovisi kakve i koliko zahtjevne igre igraš.
S druge strane, SSD-ovi su dosta pojeftinili tak da nemožeš proči loše kako god okreneš.

10 godina
neaktivan
Hackapell kaže...

Po mojim iskustvima, rekao bih da nije potrebno, od "osjetnih" stvari dobio bih brže dizanje igara i bolje performanse u istima, no tu opet ovisi kakve i koliko zahtjevne igre igraš.
S druge strane, SSD-ovi su dosta pojeftinili tak da nemožeš proči loše kako god okreneš.

Starije igre tipa age of ampires III, a 575 kn je od intela 520 120gb , dizanje windowsi i igrice nije bitno jer to se zđe jedanput dnevno, dali je osjetna razlika u surfanju i radu u wordu (obicno pisanje stranice dvije)  te otvaranju i zatvaranju foldera ?

10 godina
protjeran

Jel zna netko kaj o ovome -- http://community.wd.com/t5/Desktop-Mobile-Drives/WD1003FZEX-CAVIAR-BLACK-poor-access-time-explained/td-p/658549 ?

Navodno western digital prodaje svoje green tvrde diskove od 1 TB pod oznakom black (high performance diskovi). Ja imam WD WD1003FZEX black, budem danas testirao Access time u HD tune-u da vidim jel to istina.

btw. jel zna netko kako se stavlja novi firmware na tvrdi disk ?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...

jeli potrebno uzimati (imali li smisla) ssd za rad na kompjuteru koji je 70 posto filmovi i internet te 25 igranje te 5 rad u wordu, ne koristi se nijedan drugi program osim worda 

U krivu rubriku si postavio pitanje. Postavi ga u rubriku "Koji SSD?"

Mada ti ja mogu već unaprijed odgovorit, nema greške ako ga kupiš. Ubrzat će ti rad računala u manje više svakom dijelu korištenja. Tako da ako imaš novce samo naprijed. Nećeš se poželjet vratit na staro.

15 godina
neaktivan
smotaniveliki kaže...
 Starije igre tipa age of ampires III, a 575 kn je od intela 520 120gb , dizanje windowsi i igrice nije bitno jer to se zđe jedanput dnevno, dali je osjetna razlika u surfanju i radu u wordu (obicno pisanje stranice dvije)  te otvaranju i zatvaranju foldera ?

Lijepo za znati da ima još ljudi koji igraju Age of Empires 3, ja ga igram več 8 godina i još nije dojadio. 
Ako je do surfanja i Worda, rekao bih da ti SSD zbilja netreba jer u tom segmentu teško da ćeš primjetiti razliku. Ak baš imaš 500-600kn viška, uzmi ga i nećeš požaliti.

17 godina

Da, ali svakako bih savjetovao nadogradnju sa HDDa na SSD ispred nadogranje na novi procesor i/ili više rama. Čisto da netko (tko još nema SSD) ima orijentaciju - jer znam kako je meni bilo kad sam se odlučivao. A sad... Sad da moram birati, radije bih uzeo 5 godina star procesor u kombinaciji sa SSDom nego najnoviji i7 u kombinaciji sa HDDom :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

planiram uzeti novi hard disk za PS4, sad me zanima je li bolje uzeti 1tb hibridni disk ili 2tb obični disk budući da hibridni diskovi od 2tb nisu toliko dostupni?

Max cijena bi bila nekih 100 €

14 godina
neaktivan

Planiram jednu od kombinacija i dali bi bilo osjetne razlike isključivo u igrama ako je:

1. Igra instalirana na SSD?

2. Igra instalirana na Caviar Green a sistemski je SSD?

3. Igra instalirana na Caviar Black koji je ujedno i sistemski?

Hvala!

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2015 19:46 (Zekat).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pošto sam ograničen budžetom, moram se odlučiti pa je li mi isplativije kupiti:

CRUCIAL MX100 256 GB 

ili

CRUCIAL MX100 128GB + 2.5 inčni HDD za oko 350-400kn

0 CRUCIALMX100 256 GB
0 CRUCIALMX100 128GB + 500GB HDD
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
alias_noname kaže...

pošto sam ograničen budžetom, moram se odlučiti pa je li mi isplativije kupiti:

CRUCIAL MX100 256 GB 

ili

CRUCIAL MX100 128GB + 2.5 inčni HDD za oko 350-400kn

Fulao si temu - http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/koji-ssd/50123.aspx?page=167&jumpto=4517231&sort=asc&view=flat

14 godina

Trebao bi preporuku za vanjski HDD za backup, 2 TB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Imam debelu dilemu oko kupovine diska..Dvoumim se između black i blue serije..

WD black 1tb fzex, WD black 500 azex, ili ići na blue 1tb ezex, ili čak na blue 500 aakx..

Black fzex ima "dobru" cijenu kod nas, no kad se pročitaju osvrti na nekim forumima, pa i na wd forumu na službenoj stranici, ljudi se žale na performanse te kažu da je blue ezex u nekim stvarima bolji od navedenog blacka..Te da je u pitanju prevara..

Nisam našao da je ovaj slučaj obrađen na našim forumima, pa ni na ovom..

Nadalje, čitajući osvrte na newegg, čini mi se da postoji brdo loših diskova odmah iz dućana, te u slučaju reklamacije ne dobije se novi disk već refurbished (ne znam što ovo znači u praksi!?)..

Pitam se jel' takav slučaj i kod nas..Čemu onda garancija od 5 godina?

Također, postoje valjda retail i oem diskovi, na koje WD daje, odnosno ne daje garanciju..

Kako se ovo odnosi na kupovanje diskova u hrvatskoj, jer ne vidim nigdje na stranicama naših trgovaca da navode da su diskovi retail odnosno oem..Da možda ne plaćamo retail, a dobivamo oem?..

I tako dalje..

Mnoštvo dilema, malo odgovora..

0 0 hvala 0
11 godina

Moje skromno mišljenje i osvrt na WD 1tb BLUE ezex - a uzeo sam ga u linksu prije nekih 2 tjedna (519kn), ali ga koristim kao storage ( system mi je na SSD) .

Ovo je Crystal Disk test kad sam ga tek spojio i razdvojio na dvije particije

Test Test

Po meni jako dobar disk za te novce, pristojna brzina i dostatan storage, nadam se da neću imati problema jer do sada sam također koristio (i još uvijek je u računalu) WD blue 320GB kupljen prije 7 godina, i dalje radi i nema bad sectora.

Smatram da je kupovina Black serije bacanje novca, osim ako ti garancija glavna i najvažnija a novac nije problem. Jedino u tome slučaju je odabir Black, u svakom drugom Blue serija.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.2.2015 17:46 (GreenLife).
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

vaš prijedlog koji disk bolje kupiti?

https://www.svijet-medija.hr/art/hard-disk-western-digital-caviar-black-5003azex-wd5003azex/42924

ili

https://www.svijet-medija.hr/art/hard-disk-western-digital-black-1003fzex-wd1003fzex/58677

razlika u cijeni je sitnih 70kn... kapacitet mi nije prioritet..

bitno da disk radi brzo i da bude izdržljiv, imao sam dosad green od 640GB i nisam ni malo zadovoljan s njim jer je nakon 5 godina rada krepao. Da znam netko će reći da je to ipak 5 godina, ali smatram da bi disk trebao biti najdugovječnija komponenta u kompjuteru ako se pravilno gasi komp.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Razlika između ta 2 diska koja si ti linkao je kapacitet. Osobno nikada ne bih uzeo HDD ako tražim brzinu, jer SSD je way to go za brzinu. Nažalost, nisam ga imao priliku isprobati, niti sam puno škicao ih, ali mislim da nisu dugovječni kao što je HDD. A opet, ti tražiš i jedno, i drugo.
Kod kupnje HDD-a pripazi da je minimalna brzina vrtnje 7.200 RPM.
Optimizam je nedostatak iskustva.
10 godina
neaktivan

da znam da je ssd brži, ali trenutno mi financijski ne odgovara. Kupovina ssd-a + hdd-a je trenutno loša opcija za mene jer cijene ssd-a su visoke ako želiš nešto većeg kapaciteta a ako uzmem nešto s manjim kapacitetom onda mi treba još neki hdd za podatke.

uglavnom hvala na odgovoru jer ako je samo kapacitet razlika onda se fkt isplati tih 70kn dati više.

15 godina
neaktivan
Čuj, možeš ti napraviti kombinaciju takvu da uzmeš najmanji SSD, staviš OS na njega, i uzmeš jedan HDD za podatke. Mnogi tako rade. Kao što rekoh, nažalost, ne mogu puno pričati iz 1. ruke, jer... Money!
Ali eto, ti znaš što možeš, a što ne.
Kako god, da, isplati se dati 70 kn za pola TB više. :)
Optimizam je nedostatak iskustva.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice