Spajanje externog HDD na router

poruka: 15
|
čitano: 13.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

imam externi HDD, sa USB sučeljen, nije mrežni. intersuje me da li ga je moguće spojiti na wireless router preko nekog USB to RJ-45 konvertera, našao sam ovo http://www.ebay.com/itm/USB-Female-F-Ethernet-LAN-RJ45-Male-Router-Adapter-/190518072988?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5bc3169c

u opisu pise da je za ADSL modem, da li tako nešto postoji da se disk spoji na RJ-45 kabl, pa onda u router??

molim vas za pomoć.

unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

pa piše ti da je to za spajanje usb modema na ruter, kakav hard?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Odgovor je NE. I zasto bi uopce spajao HDD na router? :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Spajanje externog HDD na router

File sharing. Za HTPC, PS3...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
14 godina

ovisi koji ruter imaš. ja na svom sx763 routeru imam usb port i imao sam neko vrijeme spojen wd od terabajta.

1 0 hvala 0
16 godina
Luks1234 kaže...

ovisi koji ruter imaš. ja na svom sx763 routeru imam usb port i imao sam neko vrijeme spojen wd od terabajta.

I pretpostavljam da ti je to radilo "fenomenalno" kao meni.Spasio sam se kad sam ga isključio...SX763 je najveće smeće od modema koje sam ikad imao...

www.hrphotocontest.com
15 godina
neaktivan
Luka kaže...

Odgovor je NE. I zasto bi uopce spajao HDD na router? :D

imam externi disk i htio bi da mogu podatke s njega koristiti na laptopu, a da nemoram spajati kablom, znači htio bi preko wi-fi

BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...

I pretpostavljam da ti je to radilo "fenomenalno" kao meni.Spasio sam se kad sam ga isključio...SX763 je najveće smeće od modema koje sam ikad imao...

kako mislis spasio jel to spajanje preko routera može oštetiti nešt disk? kako se podešava??

16 godina

Ne može disk,ali može fajlove na njemu.Uz to,prijenos spor do bola i disk vidi kao FAT32.

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...

Pitanje nije kako je to radilo nego dal se može spojit disk na ruter. U mojem slučaju sve je radilo super, disk je bio formatiran na NTFS i tako ga je i čitao(ni jedna datoteka nije nestala niti je bila obrisana ili nešto treće)..

Sx763 ima i opciju FTP i HTTP (koje su također radile) tako da možeš podatcima pristupiti bilo gdje iz svijeta..

15 godina
neaktivan
Luks1234 kaže...
BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...

Pitanje nije kako je to radilo nego dal se može spojit disk na ruter. U mojem slučaju sve je radilo super, disk je bio formatiran na NTFS i tako ga je i čitao(ni jedna datoteka nije nestala niti je bila obrisana ili nešto treće)..

Sx763 ima i opciju FTP i HTTP (koje su također radile) tako da možeš podatcima pristupiti bilo gdje iz svijeta..

jesi li i ti koristio isti router???
kolika ti je bila brzina prenosa fajlova??
ta opcija FTP mi se posebno sviđa, jel se kućna IP adresa koristi za pristup tom FTP-u???

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 19:51 (jovo.r).
16 godina
Luks1234 kaže...
BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...

Ma nemoj,molim te...meni je kod modifikacije tagova gotovo uništio cijelu glazbenu kolekciju.I ne radi kao NTFS već kao FAT32.Opcija HTTP nikad nije proradila nikome,pogledaj malo po forumima.Molim te,ne širi dezinformacije da ljudi ne izgube podatke.O "pucanju" i restartu routera kod prijenosa podataka neću ni govoriti.Ovaj router je šljam i poluproizvod koji ne preporučam nikome,pogotovo njegova tuniska varijanta...

www.hrphotocontest.com
14 godina
BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...
BlackMoon kaže...
Luks1234 kaže...

Ma nemoj,molim te...meni je kod modifikacije tagova gotovo uništio cijelu glazbenu kolekciju.I ne radi kao NTFS već kao FAT32.Opcija HTTP nikad nije proradila nikome,pogledaj malo po forumima.Molim te,ne širi dezinformacije da ljudi ne izgube podatke.O "pucanju" i restartu routera kod prijenosa podataka neću ni govoriti.Ovaj router je šljam i poluproizvod koji ne preporučam nikome,pogotovo njegova tuniska varijanta...

Gle, neznam koji si ti firmware imo na njemu, ali ja taj ruter koristim već 2 i pol godine i sve radi super.. I ne možeš ti meni pričat da ne radi kao NTFS kad je meni radio, slažem se da brzine nisu baš nešto ali što je tu je.. A za HTTP sam morao zvati T-Com da mi odblokiraju http jer sam čitao po hrpe foruma i svi su govorili da ne radi ta opcija, da bi na kraju na nekom google forumu ili blogu, (neznam šta je bilo) pročitao da đubrad blokira tu opciju..

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 17:28 (Luks1234).
16 godina
odjavljen

@BlackMoon

Org FW (od siemensa) - NTFS radi (particija mora biti primarna), FTP radi, HTTP navodno radi, nisam  probao. Ukratko - ne lupetaj.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 15:45 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

@BlackMoon

Org FW (od siemensa) - NTFS radi (particija mora biti primarna), FTP radi, HTTP navodno radi, nisam  probao. Ukratko - ne lupetaj.

kako misliš mora biti primarna???

16 godina
odjavljen

Tip particije. Ne extended, ne logical (uobičajeno). Pogledaj u disk managmentu (desni klik na my computer - manage -disk managment)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice