Kad sam instaliravao windows 7, napravio sam 2 particije: C: od oko 40 GB i D: sa oko 450 GB. Nedavno mi je C: particija postala premala za datoteke koje sam zelio da budu na toj particiji, pa sam odlucio mergeat te 2 particije. Instalirao sam easeUS partition manager, i pokrenuo spajanje particija. Kad se sve to zavrsilo, shortcutovi mi nisu radili(sto je valjda logicno jer su bili za E: koji vise ne postoji), vecinu programa vise ne mogu pokrenut, na desktop vise ne mogu stavljat ništa(nit foldere nit shortcutove...), al najbitnije je da ne mogu orvorit system restore, te vratit sve na staro! Ima li nekih prijedloga, ili cu morati reinstall winsa napravit?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ok, posto nitko ne zna odgovor na pitanje, a ne mogu ga nit nac na netu odlucio sam reinstalirati windowse!
ali doslo je do problema u reinstaliravanju. Napravio sam bootabilni USB, nakeljio winse na njega, i poceo bootat iz tog usba. pisalo je ono "Windows loading files", doslo je do 100% i onda se pojavio onaj plavi screen od win 7 ultimate gdje bi trebao bit onaj prozor da stisnes start, te da se procedura instaliravanja winsa pokrene, ali prozora nema.... Probao sam ponovo napravt bootabilni USB, onda sam uzeo win 7 od frenda jer sam pomislio da je u ISO-u problem. Ali kad sam stavio te druge windowse opet sam zapeo tako da nisam vidio taj prozor...
jedino logicno sta mi pada na pamet je da bi trebao formatirat C: disk, i tek onda stavit novi win 7 da se instalira! Pa evo, posto nisam bas ekspert u tom podrucju pitam vas: Sta bi vi napravili da vam se to dogodi, i dal je uopce moguce formatirat C: a da to ne radim u instalaciji novih winsa?
..Sta bi vi napravili da vam se to dogodi, ..
-posvetio bi se promatranju leptirovih šara, računala bi ostavio nekome...
-peduvijet je za bilo koji posao (i ovo je posao) da ga:
a) znaš obaviti
b) možeš obaviti (tu spadaju i materijali-alati koje koristiš pomoću stavke iz a).)
c) nešto treće (statistička mogućnost).
oko stavke b) bi se još dalo, ali 'nakeljiti' windowse ( i to još ultimatedišn) na USB već predpostavlja stavku a). ... Pa ili čitaj po forumu (jer postoje teme upravo iz tog razloga) ili se posveti leptirima.
S obzirom da ti nitko ne pomaze ja bi napravia sljedece:
Pokreni instalaciju windowsa preko boot ili USB ili dvd, kad dodes do odabira particija obe svoje izbrisi i napravi nove sa velicinama koje ti se svidaju i onda lipo instaliraj windowse na c.
Za kraj naravno pozdravi se sa svim podatcima i na c i na d. Mislim da je to jedino rijesenje jer ti to spajanje particija ocito ne radi.
Pokreni instalaciju windowsa preko boot ili USB ili dvd, kad dodes do odabira particija obe svoje izbrisi i napravi nove sa velicinama koje ti se svidaju i onda lipo instaliraj windowse na c.
Za kraj naravno pozdravi se sa svim podatcima i na c i na d. Mislim da je to jedino rijesenje jer ti to spajanje particija ocito ne radi.
pa ja sam to i mislio napravit, al je problem u tome da ne mogu doc do koraka di se brisu particije...
uopce mi se ne pojavi onaj prozor...
na ovoj slici koju sam stavio se vidi kako bi to trebalo izgledat da je sve normalno , ali kad ja bootam sa usba il cd-a meni se pojavi ovaj background od win 7, al mi se ne pojavi ovaj prozor di pise install now, samo imam background i kursor...
pa ja sam to i mislio napravit, al je problem u tome da ne mogu doc do koraka di se brisu particije...
uopce mi se ne pojavi onaj prozor...
na ovoj slici koju sam stavio se vidi kako bi to trebalo izgledat da je sve normalno , ali kad ja bootam sa usba il cd-a meni se pojavi ovaj background od win 7, al mi se ne pojavi ovaj prozor di pise install now, samo imam background i kursor...
ja sam imao taj problem i rijesio sam ga tako sto sam u biosu iskljucio floppy :S i ako ga nemam.. nakon toga sam normalno mogao formatirati disk...
ok, posto nitko ne zna odgovor na pitanje, a ne mogu ga nit nac na netu odlucio sam reinstalirati windowse!
ali doslo je do problema u reinstaliravanju. Napravio sam bootabilni USB...
Vjerojatno nisi dobro napravio bootabilni USB stick, jesi pokušao instalirati s optičkog medija?
Kako je gore u postu kolega rekao za ovakove egzibicije treba mnogo toga poznavati a uz sve to imati adekvatne alate i iskustvo!
ali doslo je do problema u reinstaliravanju. Napravio sam bootabilni USB...
Vjerojatno nisi dobro napravio bootabilni USB stick, jesi pokušao instalirati s optičkog medija?
Kako je gore u postu kolega rekao za ovakove egzibicije treba mnogo toga poznavati a uz sve to imati adekvatne alate i iskustvo!
da, probao sam bootati i sa DVD-a, na kojega sam nasnimio ISO od winsa pri najmanjoj brzini, ali opet nije radilo....
sad sam si na cd stavio GParted, usao nutra i formatirao tu jednu jedinu particiju. nakon toga sam restartao komp, ubacio dvd, al svejedno mi ne zeli instalirati novi WIN7.
ja vise stvarno nemam ideu kako bi to mogao rijesiti! Ajde molim vas pomozite!!!
na kojega sam nasnimio ISO od winsa pri najmanjoj brzini, ali opet nije radilo....
..
-ne snimati ISO na medij, nego ... (možda nism u pravu), ISO je image medija, snimi ga odgovarajućom opcijom. Nero, CDburner, Brasero.. svi imaju opciju (posebnu) snimanje imagea.
-preduvijet, isparvan ISO, ispravan uređaj, medij, i sam način snimanja.