adobe premiere after effects itd ,bratic ima foto radnju i snima vjencanja,brodove,apartmane itd radi kolaze itd pa mu pomazem al je jedan komp pa trebam sad drugi srediti i laptop,u kompu je wd black od 7200 al ono za skombat video od 15 minuta vrti 10 sati lol
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
adobe premiere after effects itd ,bratic ima foto radnju i snima vjencanja,brodove,apartmane itd radi kolaze itd pa mu pomazem al je jedan komp pa trebam sad drugi srediti i laptop,u kompu je wd black od 7200 al ono za skombat video od 15 minuta vrti 10 sati lol
Pa nece mu bas previse ssd ili brzi hdd pomoc jedino što će brže se učitat program i eventualno scrubing bolje radit, izlizat ce garanciju brzo( ssd je ogranicen zapisivanjem), bolje mu je uzet jači procesor i neku graficku s cuda jezgrama, dosta programa sad moze koristit Grafičke za rendering ....
I time ce smanjit rendering time...
X99 is way to go... ili nek proba s drugim codecom radit....
Pozdrav! Imam laptop Asus A6F AP111H koji je star nekih 10ak godina i spor je za poludit. Zanima me dali je moguce na njega stavit SSD i izbacit sadasnji HDD,jer iako sam stavio nove windowse i formatirao sve particije i dalje je spor. Ili je jedinaopcija uzet neki drugi laptop.
Pozdrav! Imam laptop Asus A6F AP111H koji je star nekih 10ak godina i spor je za poludit. Zanima me dali je moguce na njega stavit SSD i izbacit sadasnji HDD,jer iako sam stavio nove windowse i formatirao sve particije i dalje je spor. Ili je jedinaopcija uzet neki drugi laptop.
Prespor procesor, premalo rama -> gledaj novi.
Instaliraj cpuz ili specy pa postaj slike na forum, jer u taj model je isao i dualac gore, mozda da uzmes samo proc ako je jednojezgreni.
Ako je 2gb rama, ja bih ubacio jos jednu plocicu i ssd i ima da leti, nije to toliko los laptop za svakodnevno surfanje, gledanje filmova. Mislim da se ne isplati sada iskesirati za novi 2k kn kada za malo love se to nadogradi. Trebao bi ocistiti hladnjak i promijeniti termalnu pastu kada ces ugradivati ssd i ram
Ako je 2gb rama, ja bih ubacio jos jednu plocicu i ssd i ima da leti, nije to toliko los laptop za svakodnevno surfanje, gledanje filmova. Mislim da se ne isplati sada iskesirati za novi 2k kn kada za malo love se to nadogradi. Trebao bi ocistiti hladnjak i promijeniti termalnu pastu kada ces ugradivati ssd i ram
512mb rama je :( .. Ocistit hladnjak i promjenit termalnu mi nije problem.. Netreba mi za igrice i slicno, samo za obicno svakodnevno surfanje... Zanima me dali se moze prikljucit ssd jer mislim da ovaj ima ata sučelja..
Iskreno radije bih neki jeftinjak za 2000kn nego to nadograđivat. Mislim da je to DDR1 platforma.
To je ddr2 platforma tako da je jeftina nadogradnja. 10 $ 2gb rama i ssd koji lagano kasnije moze staviti u novi laptop ili komp dok ce kupovati.
Uzmi 2gb sodimm 533mhz i to je to, sada jer ce raspoznati 2.5gb rama ili samo 2 treba vidjeti. Ali u svakom slucaju te memorija zeza.
Da ddr2 memorija je..
Znaci jel moze ici SSD na ovaj laptop?
Trebao bi ici, instaliraj hdtune pa vidi koji je tocno disk unutra ako ti se neda rastavljati, po meni bi trebao biti sata2 ali nikad neznas. Najlakse bi bilo da rastavis pa vidis jer sata ili nije
Nazalost pise ATA/IDE tako da izgleda nije SATA.
Ma ne usporova te on, nego tih 512mb rama, investicija od 10$ i da vidis kako ce proradit
Dakle SSD nemogu stavit?... Budem probao sa ramovima pa cu vidjet ;) hvala car si.
To je ddr2 platforma tako da je jeftina nadogradnja. 10 $ 2gb rama i ssd koji lagano kasnije moze staviti u novi laptop ili komp dok ce kupovati.
Uzmi 2gb sodimm 533mhz i to je to, sada jer ce raspoznati 2.5gb rama ili samo 2 treba vidjeti. Ali u svakom slucaju te memorija zeza.
Upitno je dali to računalo može prek 2GB RAMa uopće alocirati, neke ploče su imale takvo ograničenje...
Ako i staviš RAM, 2 ili 2.5GB ti neće biti dosta, svejedno će to biti sporo, danas je 2GB RAMa premalo, 4GB je nekakav minimum... Također je upitno kako će taj procesor vrtit moderne web stranica i HD video (ne znam ni koja je grafička unutra i što može sve).
Na poslu imam core2duo i to radi relativno OK za surfanje, ali je na granici već... sad ovo što ti imaš stvarno ne znam kak će raditi. Možeš probati, ali na tvom mjestu ja bih si gledao novo računalo.
SSD unutra ne ide, i da imaš SATA, vjerojatno nemaš AHCI.
Imao sam takav komp doduse malo noviji ali isti klinac hp6820s sa 2gb rama i bez beda vrtio i hd video, na njemu sam imao win7. A i ne moras imati ahci da ti ssd radi
Imao sam takav komp doduse malo noviji ali isti klinac hp6820s sa 2gb rama i bez beda vrtio i hd video, na njemu sam imao win7
2GB RAMa je OK ak imaš jedan tab otvoren u chromeu, za sve dalje od toga RAMa fali i to se jako osjeti.
A jbg chrome guta memoriju kao lud, imas druge preglednike umjesto chroma
Jel se isplati mjenjat intela 520 s ovim link
Atm imam intela od 120 gb i vecinom je popunjen, no ako bi uzeo ovo rijesio bi se dva klapala tj hdd-a ?
Povremeno znam koristit ssd za pisanje, screen recording, pa neznam kakav je controler sto se tiče write speeda s vecim podatcima na duže vrijeme...
A jbg chrome guta memoriju kao lud, imas druge preglednike umjesto chroma
Kako sad odjednom to.
Pa prije ste hvalili Chrome da ne guta memoriju i da je Firefox smeće za njega, Chrome, brz jednostavan...ma milina
Kako sad odjednom to.
Pa prije ste hvalili Chrome da ne guta memoriju i da je Firefox smeće za njega, Chrome, brz jednostavan...ma milina
Ma svaki preglednik danas guta memoriju... Al kom danas fali memorije kad su normalne mašine s minimalno 8GB RAMa... Bar ono što ja smatram normalnim Minimum na kojem mogu raditi je 4GB, i to donekle raditi, jer mi zna zafalit i tu (ne govorim o gamingu, to je svijet za sebe gdje je optimalna količina RAMa 16GB)
Je

Ma jooj kud na XP
Lubuntu, Xubuntu ili tak neki lightweight linux... Tak sam ja složio na starom laptopu za starog. Laptop je Pentium M, 1GB RAM, spori HDD na 4200RPM...
Uglavnom za otić na Internet, pogledat neš na youtubeu, razgledat njuškalo, lokalne portale i sl. je čist dost

Tu rečenicu sam čuo milju puta od razno raznih ljudi... Onda im napomenem da imam jednog čovjeka koji ima 75 godina, i čovjeku smo prošle godine na laptop instalirali Debian s Gnome shellom. Čovjek radi bez problema, nikad prije nije vidio linux, niti ima široko informatičko znanje...
Upali, klikne firefox/chrome i radi... klikne Libre office i radi, klikne VLC i radi... Ostalo mu ni ne treba... Sve radi, virusa nema, računalo radi brže nego pod XPom ili bilo kojim drugim windowsima i čovjek zadovoljan već godinu dana...
Za ovakve jednostavnije stvari i za korisnike koji su skloni tome da zeznu sustav raznim glupostima Linux je odlična stvar... No naravno, svatko ima pravo na izbor...
Vratimo se na temu, otišli smo u OT
Koja je razlika između skupljih i jeftinijih SSD-ova? Koliko ja mogu vidjeti brzine su iste, samo je veća dugotrajnost samog diska (duža garancija).
Imam SSD Kingstn Hyper hyperx 120 GB ali nemam SATA 3 :( ali je sistem duplo brzi,otvranje apilikacija ..itd
Kad sam dizao sistem ukljucio stopericu za 6 minuta sam digao Win 10.
Sta gubim sa SATA 2 posto cujem da ima razlike ? Transfer ?
Uputite me malo.
Sklapat cu uskoro novi komp.