Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.192
|
čitano: 3.279.040
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?
Alfredo nr.2 kaže...

Moj OCZ ARC 100 120gb je krepao i dobio sam kao zamjenu Patriot Spak. Malo je reci da sam ostao iznenaden. Spark unisti OCZ po preformansima i to zestoko. Vidio sam komp puno brze radi nego pod OCZ-om i isao sam ga testirati sa AS SSd Benchmarkom. Rezultati za OCZ su bili read 241 write 245 sveukupno 617, dok za Patriot Spark read 821 write 439 sveukupno 1689.

read 821 nije moguće postići na SATA3 sučelju, stoga to ili si krivo pročitao ili je neka greška u očitanju vrijednosti...

meni je krepao vertex4 nakon 3 godine, i dobio sam vertex 460a kao zamjenu, jedino što nisam dobio 128GB kakav sam imao nego duplo veći od 240GB.

Moraju ti dati SSD koji cijenom odgovara onom starom. Nadam se da će mi i ovaj 460A krepati kroz 2 godine koliko još imam garanciju, pa dobijem fino novu verziju od 512MB 

14 godina
Bazinga kaže...

Pa evo npr ovaj kinez (gledaj cijenu koju najavljuju za 240GB 11.11.) i Samsung EVO 850 u hrvatskoj ili ako bas hoćeš radi lakše usporedbe sa alija. Interesira me jel ima ko iskustva s kinezima općenito? Ako da s kojima i kakva?

EDIT: Cini se da je ova cijena koju najavljuju za najmanji SSD, ali svejedno bit će jos nešto manje para a sigurno će se i neki kupon upecat :D

Takve stvari se ne isplate kupovat kod Kineza. Kvaliteta upitna, garanciju isključi da ju ima. Većina stvari je čak i skuplja nego kod nas.

17 godina
moderator
David87 kaže...
Bazinga kaže...

Pa evo npr ovaj kinez (gledaj cijenu koju najavljuju za 240GB 11.11.) i Samsung EVO 850 u hrvatskoj ili ako bas hoćeš radi lakše usporedbe sa alija. Interesira me jel ima ko iskustva s kinezima općenito? Ako da s kojima i kakva?

EDIT: Cini se da je ova cijena koju najavljuju za najmanji SSD, ali svejedno bit će jos nešto manje para a sigurno će se i neki kupon upecat :D

Takve stvari se ne isplate kupovat kod Kineza. Kvaliteta upitna, garanciju isključi da ju ima. Većina stvari je čak i skuplja nego kod nas.

Sad se vidi cijena... 240 GB košta "samo" 430 kuna + potencijalni PDV i carinjenje. Cijena mu je sad za 11.11. "čak" 30 kuna niža nego inače.

17 godina
moderator
Alfredo nr.2 kaže...

Moj OCZ ARC 100 120gb je krepao i dobio sam kao zamjenu Patriot Spak. Malo je reci da sam ostao iznenaden. Spark unisti OCZ po preformansima i to zestoko. Vidio sam komp puno brze radi nego pod OCZ-om i isao sam ga testirati sa AS SSd Benchmarkom. Rezultati za OCZ su bili read 241 write 245 sveukupno 617, dok za Patriot Spark read 821 write 439 sveukupno 1689.

Daj screenshot CrystalDiskMarka.

17 godina
Koji SSD?

Ako 2 SSDa staviš u raid 0 polje, dali se na taj načij SATA3 propusnost povećava duplo ili ostaje 600MB/s?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Propusnost prema svakom pojedinačnom disku ostaje ista ali r/w brzine su "duplo" veće.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Treba mi drugi SSD jer ovaj koji imam postaje lagano prenatrpan (Windowsi, Visual Studio i SQL Server par verzija, Eclipse/Android Studio...) od 250GB. Kako će se na njemu nalaziti samo programi i igre, ne mora baš biti nešto ekstra brz a HDD mi ne pada na pamet zbog buke i performansi (ovo HDDova što imam su storage i u sleepu 90% vremena).

Samsung 750 Basic 250GB mi je zapeo za oko. Je li on ok, hoće li preživjeti koju godinu korištenja?

Skromni prijedlog: Synology nas server, neki wd red/red pro disk, sveukupno 1500-1700 kn :)

na synology dignes od developmenta sta ti treba, preko njega rokas downloade, vpn, web server, stogod pozelis. Otkad sam njega uzeo ne pada mi vise na pamet pretrpavati komp/lap downloadima, sve na nas remote :)

16 godina
odjavljen

Development mora biti lokalno jer nemam nit vremena nit živaca čekati da TFS nešto skine (a i nije free). Kako je PC upaljen praktički 24/7, NAS mi nema smisla.

I nije problem u samim projektima, problem je u ogromnim alatima (VS se razbaca sa emulatorima na 40ak GB).

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
17 godina
Koji SSD?

Govorio sam o ukupnom rezultatu u AS ssd programu koji je za citanje 821 a pisanje a 439 za pisanje. Evo slika od OCZ i Patriota.

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Nema smisla stavljati ukupne brojke jer one nicemu ne sluze, najvaznije su ti 4k brzine citanja i pisanja jer 90% vremena radis s malim podacima. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Patrick_cro kaže...

Nema smisla stavljati ukupne brojke jer one nicemu ne sluze, najvaznije su ti 4k brzine citanja i pisanja jer 90% vremena radis s malim podacima. 

Može info kako si došao do te brojke od 90%? Meni intuicija govori da to nije točno, s obzirom da se datoteke najčešće dohvaćaju ili u cijelosti (a malo ih je koje su tako male) ili slijedno, a da se premašuje 4k, jer je 4k prilično mala količina podataka za današnje pojmove. Jedino gdje vidim da bi tih 4k dolazilo do izražaja je kod iščitavanja iz MFT-a.

17 godina
Koji SSD?

Pa s obzirom da je Windows korisnika oko 90% i Windows cijelo vrijeme radi najvise sa 4k fileovima log, cache,report.Mozes to bez problema vidjeti sa hdtunepro monitorom koji biljezi cijelo vrijeme s kojim fileovima najvise barata Windows, igre su sve vise na 16,32 64k max. Moram potraziti ima sigurno test na netu koji sam davno vidio, nazalost nemam hdunepro da i sam zabiljezim podatke. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Koja je razlika u normalnom radu izmedu recimo sandisk x400 ili z400 koju su best buy i hyper x savage 240 gb koji sam trenutno nabavo.Naime imam priliku prodati novi savage ,al neckam se da li da prodam pa kupim jeftiniji z400 ili x400 ili da si njega uzmem. edit zasto je z400s jeftiniji a bolji od x400 ?   http://ssd.userbenchmark.com/Compare/SanDisk-Z400s-256GB-vs-SanDisk-X400-256GB/m34116vsm81834

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.11.2016 13:14 (Gamer21).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Koji program je najboji za odrazavanje SSD-ea? Od Patriota softver nije nesto. Ima li koja alternativa?

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Alfredo nr.2 kaže...

Koji program je najboji za odrazavanje SSD-ea? Od Patriota softver nije nesto. Ima li koja alternativa?

Pusti SSD na miru.  Nemoj ga previše zapunjavati (ono što ti ne treba biti na SSD-u makni s njega) i to je to.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav,

planiram kupit ssd od 240 gb, do nekih 700 kn pa me zanima najbolji izbor u tom rangu. 

Nisam stručan u tom području pa ako netko ima savjet bio bih zahvalan. Ssd ide u ovaj laptop http://www.notebookcheck.net/Toshiba-Satellite-L850-Series.84813.0.html

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može preporuka SSD-a za igrice?
Znači samo igrice, apsolutno ništa drugo.

Od stalnih rezidenata će biti BF4, GTA V i možda koji novi naslov(znači minimum 4 stvari od 50 GB, dakle 300-tinjak GB.

Neki kinez možda? Frend ima KingDian 300 GB već dvije godine i nikakvih problema.

Uvjeti su da je što jeftiniji jer ne trebam ništa osim brzine loadanja.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Alfredo nr.2 kaže...

Imaš koju stranicu prije moj primjer kroničnog ne-održavanja 2 godine. Nije mu se dogodilo apsolutno ništa vrijedno spomena. Radi kao i prvi dan.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Trenutno u PC-u imam Samsung 850 EVO, a u laptopu Kingston HyperX Fury. Na laptopu radim i provodim mnogo vise vremena nego na PC-u. Interesuje me da li bi dobio nesto responzivniji laptop zamijenom SSD diskova (Fury u PC, a Samsung u laptop)? Znam da Samsungov Rapid mode puno bolje funkcionise sa Intelovim procesorima. U laptopu se nalazi Intelov i7-3620QM, a procesor koji pogoni PC jeste AMD FX. Ako nista, cisto da prodiskutujemo. Pozdrav svima. :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Može pomoć?

SSD 128.0 GB SANDISK Z400s (398kn) vs SSD disk 120 GB, SANDISK Z410  (343kn)

z400s ima 5 godina garancije ali je skuplji 

Najbliža usporedba koju sam mogao pronaći (bench z410 240gb vs bench z400s , ispada da z410 ima veci sq read/write i manji 4k )

11 Sandisk z400s
1 Sandisk z410
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 0:46 (golatificon).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Uzmi z400s 2 god veca garancija a brzine isti klinac, neces primijiteti nikakvu razliku osim u benchmarku. Imas i z400 369kn ako bas gledas svaku kunu

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 2:53 (Patrick_cro).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

Imaš i Intela za nešto malo manje od 500kn... Isto 5 godina garancije.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

150kn skuplji od sandiska, po meni neisplativ

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

a sandisk x400? tj koja je razlika izmedu ta tri

16 godina
neaktivan
Gamer21 kaže...

a sandisk x400? tj koja je razlika izmedu ta tri

2 str ranije

https://www.flickr.com/photos/141524195@N04/
14 godina

mislio sam da postoji jos neka razlika.Prodao sam hyper savage i sad gledam da uzmem jednog al stalno nesto tj ne zelim ustediti 60 kn i izgubiti dnevno 10 minuta rada zato kaj je sporiji.

17 godina
A sta to radiš na kompu ako se smije znati?
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav, kupujem SSD od 120 GB, koji od ova 3 bi mi preporucili:

Kingston UV400 120GB

Kingston V300 120GB

Kingston HyperX Fury 120GB

I da li je problem SATA II port jer maticna ne podrzava SATA III,  osjeti li se velika razlika izmedju ta 2 porta

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 21:41 (next'24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
next'24 kaže...

I da li je problem SATA II port jer maticna ne podrzava SATA III,  osjeti li se velika razlika izmedju ta 2 porta

Osjeti se u benchmarku, osjetit će se nešto i u praksi, ali vjerojatno to neće biti toliko izraženo koliko bi brojke u benchmarku dale naslutiti. U svakom slučaju bit će brži od ikojeg mehaničkog diska.

9 godina
protjeran
Alfredo nr.2 kaže...

http://www.thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-ultimate-windows-8-edition/

Tutorial od stranice 1 do 5.

Ručno podešavanje.

Idi na SSD Optimization Guide

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2016 23:13 (Tony Marconi).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice