Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.269.073
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji SSD?

sandisk x400, intel 535, 850 evo, sandisk ultra II

16 godina
neaktivan

Taj V300 ni slučajno. Bježi od njega što dalje. A ovaj hyperx samo ako stvarno ima  garanciju kako je navedeno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.5.2016 6:18 (zeroname).
12 godina

Ako imaš tu mogućnost (ZABA plaćanje), ne bi bilo loše iskoristiti 20% popusta na Abrakadabri i uzeti primjerice Patriot Blast 240 GB za nešto više od 400 kn (s popustom; bez dostave (10 kn na kiosk tiska)). Nije baš kvalitetom i performansama na razini onih koje je naveo kolega roby27, ali to je trenutno daleko najjeftinijih 240 GB za SSD.

16 godina
Koji SSD?

Što mislite o SSD 240.0 GB KINGSTON?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ivan M. kaže...

Što mislite o SSD 240.0 GB KINGSTON?

Evo tražim već pola sata koju vrstu NAND-a ima taj SSD. Piše da je TLC i ništa drugo. Te prozvođače treba tuć. Obična stoka. Napišu TLC NAND i ništa drugo. Koji je proizvodni proces , da li je 3D, Micron Toshiba ništa. Jednostavno Ima premalo informacija.

17 godina
Koji SSD?

Mislim da se taj ssd ne isplati pored sandiska z400s koji ima 5 god garancije, a 10 kuna je skuplji. 

Za kingston ima jedino da je TLC i marvel kontroler gore 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
Koji SSD?

Kakvi su Adata diskovi? 

http://www.centro.hr/ssd-ad-120gb-sp550.aspx

ili AMD

http://www.centro.hr/ssd-amd-radeon-r3-120gb.aspx

Gledam do nekih 300-350 kn 120 GB ili ako bi se oko 400naslo 240 onda bi to uzeo. Novo trgovina.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Uzmi ovo , ovo ili ako se mozes malo protegnuti ovo 

14 godina
neaktivan

Koliko je lošiji TOSHIBA Q300 120GB u usporedbi s SanDisk x400 128GB?

12 godina

Sporiji je od X400, ima 3god gare dok X400 ima 5... Googlaj, imas dosta "losih recenzija" o njemu.

14 godina
neaktivan

A da li vrijedi dati 60KN više za INTEL 535 120GB u odnosu na x400, obadva imaju 5g garancije?

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 16:19 (duković).
14 godina
neaktivan

Ne vrijedi, Intel svakako nije popularan zbog (ispodprosječne) brzine nego garancije,koja je u ovom slučaju jednaka.

Inače, stvarno vam je toliko bitna razlika u trajanju garancije 3g. vs. 5g. za nešto što košta 300 kuna?

Btw. netko je gore preporučio Patriot Blast. Čitajući komentare korisnika, taj SSD ima rekordan broj kvarova u vrlo kratkom roku, tako da zbog sitne razlike u cijeni ne bih ulazio u takav rizik. Teže je naći nekoga tko ga nije reklamirao, nego nezadovoljnog kupca.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 17:06 (redscro).
12 godina

Pa pobogu sta ima veze ako je "samo" 300kn? Zasto nebi za malo ili nikakvu razliku u novcu uzeo s duzom garancijom? Sta ako eto rikne bas nakon 3 godine? Onda dajes ponovno "samo" 300kn a ovako dobojes novi (navjerojatnije i novi bolji model) SSD.

14 godina
neaktivan

Koji SSD izabrati? 

18 SanDisk X400 128GB
4 Intel 535 Series 120GB
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.5.2016 17:53 (duković).
11 godina
16 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Nažalos ništa neznamo o tom SSD-u. Ja ga ne preporučujem. Nigdje nema informacije koja je vrsta nand-a tj da li je 16nm 15nm da li je 3d nand. Čiji je micron ili toshiba sve je nepoznato. Bolje ici na sigurno i uzeti npr sandisk X400

12 godina

a kao to je jako bitno koja je vrsta nm unutra, vise je bitnije koji je kontroler unutra posto on barata podacima, 3d nije sigurno jer kingston nije proizvodac chipova, prije ce micron izbaciti 3d nand tj. mx300 pa ce ostali kupovati chipove od njih ili od toshibe ako budu i oni izacili svoj.

ovo je nista drugo nego value ssd kojih ima sve vise samo da se krese na proizvodnji i finalnoj cijeni.

17 godina

Kingston ima 3 god garancije, tak da je po meni to minus za razliku od sandiska 5god. Da ima 5 god garancije bio bi dobar izbor

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 15:37 (Patrick_cro).
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

a kao to je jako bitno koja je vrsta nm unutra, vise je bitnije koji je kontroler unutra posto on barata podacima, 3d nije sigurno jer kingston nije proizvodac chipova, prije ce micron izbaciti 3d nand tj. mx300 pa ce ostali kupovati chipove od njih ili od toshibe ako budu i oni izacili svoj.

ovo je nista drugo nego value ssd kojih ima sve vise samo da se krese na proizvodnji i finalnoj cijeni.

Taj kingston je smeće u odnosu na X400  koji je najjeftiniji na tržištu i ima vše garancije i noviji nand.

12 godina

jos nema nigdje recenzije tako da nemos rec da je smece, smece nije sigurno jer bitne razlike u stvarnom radu sigurno nema, a i garancija nije neki problem jer na rok od 3 godine vec budu pale cijene drasticno i bit ce puno bolje ponude nego danas. 

17 godina
Kakp garancija nije bitna, ako ti vrisne nakon 3 god mozes se hebat i baciti ga, dok kod sandiska imas jos 2 god. A i da ne kazem da ako se odlucis da prodas lakse ces prodati ssd s vise garancije.
16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

jos nema nigdje recenzije tako da nemos rec da je smece, smece nije sigurno jer bitne razlike u stvarnom radu sigurno nema, a i garancija nije neki problem jer na rok od 3 godine vec budu pale cijene drasticno i bit ce puno bolje ponude nego danas. 

Patrick_cro kaže...
Kakp garancija nije bitna, ako ti vrisne nakon 3 god mozes se hebat i baciti ga, dok kod sandiska imas jos 2 god. A i da ne kazem da ako se odlucis da prodas lakse ces prodati ssd s vise garancije.

Pa zašto bi netko kupio taj kingston osim ako nezna ništa o ssd-ovima. Nije mi jasno odakle ljudima u kingstonu ideja da to izbace na tržište. Sandisk X400 je najjeftiniji SSD koji postoji s obzirom na količinu prostora. I ima daleko kvalitetniji NAND 15nm TLC od ovoga kinstona u kojeg su vjerojatno stavili prastaro 19nm TLC smeće. I sandisk ima 5 godina garancije. Ovi iz kinstona trebaju otpustit nesposobne ljude.

12 godina

pa dobro to sve stoji no realno ako vrisne vrisnut ce u prvih par mjeseci...

12 godina
zeroname kaže...
roby27 kaže...

Patrick_cro kaže...

Pa zašto bi netko kupio taj kingston osim ako nezna ništa o ssd-ovima. Nije mi jasno odakle ljudima u kingstonu ideja da to izbace na tržište. Sandisk X400 je najjeftiniji SSD koji postoji s obzirom na količinu prostora. I ima daleko kvalitetniji NAND 15nm TLC od ovoga kinstona u kojeg su vjerojatno stavili prastaro 19nm TLC smeće. I sandisk ima 5 godina garancije. Ovi iz kinstona trebaju otpustit nesposobne ljude.

ti mislis da sto nize nm ssd ima da je to pravilo kvalitete? decko dragi u zabludi si velikoj, nizi nm znaci manja izdrzljivost i manji write endurance, jedino sto nizi nand nm daje je low cost a na to proizvodaci ciljaju, da sto vise priblize cijene ssd-a tlc nanda hard disku za obicne consumere.

za sve ostalo je MLC profi primjena, data centri itd.

pa pogledaj sto je samsung napravio 40nm 3d nand kad su skuzili da nizi nm ne daje zadovoljavajucu izdrzljivost, osim toga sandisk ultra 2 ti ima 19nm TLC pa je u rangu sa 850 evo po sintetickim benchmarcima.

bitan je kontroler to stalno ponavljam. 

12 godina
Koji SSD?

Kod nas je trenutno SanDisk X400 best buy. Za ok cijenu se dobija kvalitetan SSD, solidne brzine i 5 godina jamstva. Ovaj novi Kingston ima privlacnu cijenu ali vidjet cemo sta kazu recenzije kroz koji mjesec. U pocetku se i Patriot Blast cinio kao super kupnja za malu lovu pa pogledaj sada kakvo je stanje.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.5.2016 18:58 (ibme74).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

I za 3g. ćeš dobiti 100kn umjesto 80, ako se radi o 120GB. Veća je razlika u cijeni sada. Bitna prednost je jedino to što ćeš dobiti novi/bolji SSD ako ti krepa u te dvije godine, ali zbog male šanse da se to dogodi, isplati se to gledati samo u slučaju slične cijene ili većeg/skupljeg kapaciteta.

Da sad kupujem gledao bih samo da je isproban proizvod bez zabilježenih značajnih problema (npr. Ultra II). Uzalud mi ušteda ili garancija ako ću biti mjesec dana bez njega, izgubiti podatke i zayebavati se oko reinstalacije svega. Nek nove SSDove testira netko drugi. Što se tiče performansi, prosječan korisnik ne osjeti razliku između "smeća" i nekog skupog SSDa, tako da se nema smisla zamarati time.

14 godina
ibme74 kaže...

U pocetku se i Patriot Blast cinio kao super kupnja za malu lovu pa pogledaj sada kakvo je stanje.

Možda i sa Sandiskom ispadne slično. Ja mislim da nikada nikome nisam preporučio taj Patriot SSD, odmah sam znao kakav je.

Za mene uvijek best buy bude ostao Samsung 850 Evo, platiš ga više, a barem se isplati.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
14 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
ibme74 kaže...

U pocetku se i Patriot Blast cinio kao super kupnja za malu lovu pa pogledaj sada kakvo je stanje.

Možda i sa Sandiskom ispadne slično. Ja mislim da nikada nikome nisam preporučio taj Patriot SSD, odmah sam znao kakav je.

Za mene uvijek best buy bude ostao Samsung 850 Evo, platiš ga više, a barem se isplati.

Dobro da si ti znao, vjerojatno ni u Patriotu nisu to znali. Sumnjam da su namjerno proizveli SSD koji se toliko kvari.

Inače nije baš da nema i jeftinijih pouzdanih i provjerenih SSDova od Samsunga. SanDisk Ultra II, ADATA SP550, Kingston HyperX Fury ... istina, nisu toliko brzi (za prosječnog korisnika nebitno) niti imaju jamstvo kao Samsung, ali su i jeftiniji i daleko od toga da je Samsung jedina dobra preporuka. Slažem se s tim da se ne isplati biti pokusni kunić s novim najjeftinijim SSDom radi par kuna, ali Samsung je malo više od par kuna skuplji.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.5.2016 11:32 (redscro).
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

Jedno noob pitanje. Kupujem usb stick npr ovaj dole i sad me zanima koju vrstu nand-a koriste ti stickovi. TLC MLC koji prozvodni proces da li je 3d ili je samo neko obično prastaro smeće za masovnu prozvodnju.

http://www.amazon.com/SanDisk-Ultra-Transfer-Speeds-s-SDCZ48-032G-UAM46/dp/B00KYK2AKO/ref=sr_1_1?s=pc&ie=UTF8&qid=1464520835&sr=1-1&keywords=sandisk+flash+drive

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice