Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.192
|
čitano: 3.279.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
djigibao kaže...
cardadule kaže...
Dominik_045 kaže...
Mene zanima koja je razlika između HDD i SSD diskova ? Koji je bolji ? Ne razumijem se bas u to..Kad vec pitam tu, sto je to IPS ekran i koja ne razlika od obicnog ? Hvala

SSD su takozvani elektronski hard diskovi koji su mnogoo brzi od obicnog HDD diska imas tonu testova na Youtube pa vidi u svakom slucaju nema sanse da ne primetis razliku.Nekad je to bilo stvarno skupo danas i nije moze se naci za pristojnu cenu.Ja imam 120gb samo za os vec 2 godine i prezadovoljan sam svakako planiram da pojacam u neko naredno vreme.

Ips su monitori "bez ivica" tj HD rezolucija ja imam Asus MH 279h tada je bio vrhunski monitor sada su izasle jace rezolucije..ne bih ja tu delio na ips segment monitore pre bih na rezoluciju koju kupac zeli i naravno od jacine pc da to pogura.

MOLIM???  

Sta molim kolega to su se neki prozvodjaci TN pretsvaljali kao Ips http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php S-PVA/MVA

11 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?
Jebote led, ovaj EVO 850 jede malu djecu. Win 7 sam instaliro za manje od 10 min, a tek boot. Koji k...
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za tu cijenu imaš Samsung 850 EVO.

17 godina
neaktivan
Dominik_045 kaže...
Hvala na odgovoru..jos samo da pitam..moze li se ssd staviti u laptop koji u sebi ima hdd?

SSD staviš ili umjesto HDD-a ili na mjesto optičkog uređaja (DVD-ROM).

14 godina
systemize_lp kaže...
Jebote led, ovaj EVO 850 jede malu djecu. Win 7 sam instaliro za manje od 10 min, a tek boot. Koji k...

SSD je za mene osobno najbolje ulaganje u računalo uz procesor i RAM, ispred grafičke.

Treba gledati modele od barem 250 GB pa i 512 GB jer sad više nisu tolike razlike u cijeni,

a možeš strpati i neke igre na njega pa imati brže pokretanje mape.

ps. RAM si nadogradi svakako na barem 8 GB.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 10:33 (Valentin17).
17 godina
odjavljen
cardadule kaže...
djigibao kaže...
cardadule kaže...
Dominik_045 kaže...
Mene zanima koja je razlika između HDD i SSD diskova ? Koji je bolji ? Ne razumijem se bas u to..Kad vec pitam tu, sto je to IPS ekran i koja ne razlika od obicnog ? Hvala

SSD su takozvani elektronski hard diskovi koji su mnogoo brzi od obicnog HDD diska imas tonu testova na Youtube pa vidi u svakom slucaju nema sanse da ne primetis razliku.Nekad je to bilo stvarno skupo danas i nije moze se naci za pristojnu cenu.Ja imam 120gb samo za os vec 2 godine i prezadovoljan sam svakako planiram da pojacam u neko naredno vreme.

Ips su monitori "bez ivica" tj HD rezolucija ja imam Asus MH 279h tada je bio vrhunski monitor sada su izasle jace rezolucije..ne bih ja tu delio na ips segment monitore pre bih na rezoluciju koju kupac zeli i naravno od jacine pc da to pogura.

MOLIM???  

Sta molim kolega to su se neki prozvodjaci TN pretsvaljali kao Ips http://www.pchardwarehelp.com/guides/lcd-panel-types.php S-PVA/MVA

Ja i dalje ne kužim ovo "bez ivica". Kaj su to ivice?? I kave sad to veze ima da su se neki TN proizvođači predstavljali kao IPS? Koji su se to konkretno TN modeli/proizvođači predstavljali kao IPS?

14 godina
Valentin17 kaže...
systemize_lp kaže...

SSD je za mene osobno najbolje ulaganje u računalo uz procesor i RAM, ispred grafičke.

Treba gledati modele od barem 250 GB pa i 512 GB jer sad više nisu tolike razlike u cijeni,

a možeš strpati i neke igre na njega pa imati brže pokretanje mape.

ps. RAM si nadogradi svakako na barem 8 GB.

Uzeo sam jučer 500 GB model i iskreno, razmišljam da HDD uopće ne priključujem, eno ga jadan stoji u kucistu i čami ugašen. 

Definitivno vrijedi  te novce, sad razmišljam da si piknem još jedan i mir. 

11 godina
neaktivan
GuitarMaster kaže...

Za tu cijenu imaš Samsung 850 EVO.

A sta mislis o san disk ultra II?Po ovim testovima s neta se cini brzi od samsunga,a malo je i jeftiniji

14 godina
systemize_lp kaže...
Valentin17 kaže...
systemize_lp kaže...

Uzeo sam jučer 500 GB model i iskreno, razmišljam da HDD uopće ne priključujem, eno ga jadan stoji u kucistu i čami ugašen. 

Definitivno vrijedi  te novce, sad razmišljam da si piknem još jedan i mir. 

Zašto bi uklonio HDD iz računala?.Meni npr HDD uz SSD služi za multimediu ili backup važnih stvari.Dobra stvar kada imaš OS na primarnom SSD,HDD se u startu isključuje i ne vrti "disk ploča",osim naravno kada imaš potrebu iz njega nešto učitati/zapisati tada se disk budi,time se disk štedi.

Isto sam razmišljao nadograditi svoju kantu sa dodatnih 4GB Rama,ali me puklo da je korisnije nadoplatiti na SSD i nisam požalio.OS se tako dobro i brzo ponaša da je Ram ostao pod kasnijim planom za nadograditi.   

12 godina
3n3m1 kaže... 

Zašto bi uklonio HDD iz računala?.Meni npr HDD uz SSD služi za multimediu ili backup važnih stvari.Dobra stvar kada imaš OS na primarnom SSD,HDD se u startu isključuje i ne vrti "disk ploča",osim naravno kada imaš potrebu iz njega nešto učitati/zapisati tada se disk budi,time se disk štedi.

Isto sam razmišljao nadograditi svoju kantu sa dodatnih 4GB Rama,ali me puklo da je korisnije nadoplatiti na SSD i nisam požalio.OS se tako dobro i brzo ponaša da je Ram ostao pod kasnijim planom za nadograditi.   

zato jer govno brunda i ronda i ide na živce

nema mi goreg nego ujutro dok pijem kavu u potpunoj tišini, kad se upali iz čistog mira i počne drndati

13 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
3n3m1 kaže... 

zato jer govno brunda i ronda i ide na živce

nema mi goreg nego ujutro dok pijem kavu u potpunoj tišini, kad se upali iz čistog mira i počne drndati

Ako je softver koji koristiš na ssd-u i ništa s hdd-a ne koristiš neće se paliti,pod uvjetom da je swap na ssd i OVO implementirano.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 22:42 (Ikarus01).
12 godina
Ikarus01 kaže...

Ako je softver koji koristiš na ssd-u i ništa s hdd-a ne koristiš neće se paliti,pod uvjetom da je swap na ssd i OVO implementirano.

najčešće se ne pali, ali nekad mu dođe da se upali i onda mi ide na živce

jutarnji softver je samo net, bar prvih dva sata, a poslije je nebitno jer se dignu hahari i onda je tišina relativan pojam

neki folderi su preusmjereni sa c na hdd skupa s downloadsima, ali ujutro ionako ništa ne skidam i po tjedan ili dva dana ga uopće ne čujem

no onda odjednom potpuno neizazvan ičim, on se upali i drnda

zato je plan uskoro ga prebaciti u drugi komp, staviti još jedan ssd od 500gb ili 1tb i maknuti hdd cage skroz - dobro će doći i za airflow

backup i neki storage ionako mogu držati na vanjskom disku koji po potrebi uštekam

15 godina
neaktivan
picajzla0707 kaže...
Ikarus01 kaže...

najčešće se ne pali, ali nekad mu dođe da se upali i onda mi ide na živce

jutarnji softver je samo net, bar prvih dva sata, a poslije je nebitno jer se dignu hahari i onda je tišina relativan pojam

neki folderi su preusmjereni sa c na hdd skupa s downloadsima, ali ujutro ionako ništa ne skidam i po tjedan ili dva dana ga uopće ne čujem

no onda odjednom potpuno neizazvan ičim, on se upali i drnda

zato je plan uskoro ga prebaciti u drugi komp, staviti još jedan ssd od 500gb ili 1tb i maknuti hdd cage skroz - dobro će doći i za airflow

backup i neki storage ionako mogu držati na vanjskom disku koji po potrebi uštekam

OK sve stoji što kažeš. No ja imam za pohranu podataka WD Green i ne čuje se uopće, nekad nisam siguran da li uopće radi :-).

15 godina
Koji SSD?

Imam pasivno hlađenje u laptopu i jedino se čulo to roštanje glave, neki to ni ne čuju ali kad jednom to čuješ stalno se obazireš na to i počinje živcirati svec više, baš zato sam stavio SSD, brzina je bonus...

0 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

Pozz zanima me jel se ispalti ovaj ssd kupiti i kakvi su utisci.

Silicon Power 240GB SSD SATA600 S60 SP240GBSS3S60S25 stim da ima 2 god garancije

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 16:52 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...

Silicon Power 240GB SSD SATA600 S60 SP240GBSS3S60S25 stim da ima 2 god garancije

Imaš puno drugih, zašto baš taj?

13 godina
Koji SSD?

Kolegi kihnio disk na laptopu koji je malo stariji. Radi se o asus k50ip, da li bi mogao umjesto njega staviti ovaj ocz  120 gb za 350 kn u adm-u?

1 0 hvala 0
15 godina
GuitarMaster kaže...
dreadmoore kaže...

Ma neka akcija pa zato pitam mada mislim da cu ici na samsung

17 godina
neaktivan
reso28 kaže...

Kolegi kihnio disk na laptopu koji je malo stariji. Radi se o asus k50ip, da li bi mogao umjesto njega staviti ovaj ocz  120 gb za 350 kn u adm-u?

Možeš bilo kojeg staviti.

17 godina
neaktivan
dreadmoore kaže...
GuitarMaster kaže...
dreadmoore kaže...

Ma neka akcija pa zato pitam mada mislim da cu ici na samsung

Radije neki drugi da. Ne treba samsung, ali ako hoćeš najbolje..

17 godina
Reso nikako taj ocz trion kupovat. Cache memorija mu je katastrofa. Radije uzmi neki drugi model
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Koji SSD?

onda bolje kingstona v300?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
reso28 kaže...

onda bolje kingstona v300?

Haha ne :D
Bilo koji drugi.

13 godina
Koji SSD?

uff koji onda  ? do 400 kn-a?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav
Kupila sam ovaj lap http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i34GB1TBR7-M360-2GB-Z51-70-80K6019JSC-prijenosno-racunalonbsp-758859.aspx.
Koji bi ssd bilo nsjbolje ugradit? Bili 120/128 bilo dovoljno za internet i office.

0 0 hvala 0
17 godina
reso28 kaže...

uff koji onda  ? do 400 kn-a?

nigra kaže...
Pozdrav
Kupila sam ovaj lap http://www.ekupi.hr/Lenovo-FHDCore-i34GB1TBR7-M360-2GB-Z51-70-80K6019JSC-prijenosno-racunalonbsp-758859.aspx.
Koji bi ssd bilo nsjbolje ugradit? Bili 120/128 bilo dovoljno za internet i office.

Za oboje, ovako nesto:

A-DATA SP550

...ili...

HyperX FURY

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
9 godina
neaktivan
Ljudi, sto je najbolje stavit na SSD disk ?

0 2 hvala 0
17 godina
Pivu!
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina
A Kingston Hyperx Furry? On je oko 380 kn.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice