Za 400e se nadje i Hisense U6NQ, svjetliji je i 160 dimming zona ali ako je cilj što jeftinije onda je i ovo ok.
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
- poruka: 49.657
- |
- čitano: 19.414.436
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
Koji 65 inca tv najbolje kupit do 1200 eura
Koji 65 inca tv najbolje kupit do 1200 eura
LG C4
Pozdrav ljudi,
Pokvario se konačno TCL tv kojeg sam imao 8 godina, stalno sam imao problema sa njim, užasno iskustvo.
Uglavnom naručio sam samsung S90D 65" tv, gledao rtrings recenzije i kao bolji je od LG C4. Međutim išao sam danas malo gledati na reddit i ekipa se masovno žali da napajanje rikava brzo, jel to stvarno slučaj? ima tko ovdje iskusstva sa tim tv-om? čisto pitam da otkažem narudžbu jer mi se ne da prolaziti taj potencijalni tramak ako krepa.
Čovjek bi pomislio da neće imati toliko problema ako naruči nešto tako skupo od LG-a ili samsunga...
Pozdrav ljudi,
Pokvario se konačno TCL tv kojeg sam imao 8 godina, stalno sam imao problema sa njim, užasno iskustvo.
Uglavnom naručio sam samsung S90D 65" tv, gledao rtrings recenzije i kao bolji je od LG C4. Međutim išao sam danas malo gledati na reddit i ekipa se masovno žali da napajanje rikava brzo, jel to stvarno slučaj? ima tko ovdje iskusstva sa tim tv-om? čisto pitam da otkažem narudžbu jer mi se ne da prolaziti taj potencijalni tramak ako krepa.
Čovjek bi pomislio da neće imati toliko problema ako naruči nešto tako skupo od LG-a ili samsunga...
Ako misliš da se LG ili Samsung manje kvare od TCL-a onda živiš u la la landu.
Skupoća Tv-a nema veze sa kvalitetom (izrade) , eventualno se koriste nešto bolji tranzistori, ali svi se oni proizvode u istim tvornicama....
Samsung je poznat po tome da ima nešto lošiji QC već dugi niz godina, ali TV koji si uzeo je prva liga i ja na tvom mjestu ne bih gledao što reddit piše jer se svakom TV-u da nać mana.
QD OLED je bomba od panela i ako je cijena prihvatljiva nisi nimalo pogriješio.
Je, super, samo QDOLED panel možeš u Hrvatskoj dobiti samo u Q95 modelu.
S90 ima "običan" OLED
I koji je sad bolji tv taj lg c4 il ovaj samsung s90d. Na samsungovoj stranici taj samsung dode 1199 i jos daju neki soundbar hw-q600c na poklon
Je, super, samo QDOLED panel možeš u Hrvatskoj dobiti samo u Q95 modelu.
S90 ima "običan" OLED
Nije istina, S90D u 65' dolazi sa QD OLED panelom, ostale colaže su WOLED.
Kolega je napisao da je uzeo 65'.
Which Samsung S90D models get QD-OLED and WOLED panels in the U.S. and Europe?
I koji je sad bolji tv taj lg c4 il ovaj samsung s90d. Na samsungovoj stranici taj samsung dode 1199 i jos daju neki soundbar hw-q600c na poklon
S90D s QD OLED panelom je bolji TV od C4, jednostavno se na C4 WOLED ne može nositi sa QD OLED panelom od samsunga.
To ne znaci da je C4 los TV, naprotiv, ali QD OLED panel je trenutno br.1. Po kvaliteti prikaza slike.
1200eura za 65' QD OLED panel je po meni dobar deal, a taj soundbar je i više nego dobar s obzirom da ga dobiješ gratis (ili ga prodaj za 200 eura pa umanji trošak tva-).
Sori na post za postom.
S90D s QD OLED panelom je bolji TV od C4, jednostavno se na C4 WOLED ne može nositi sa QD OLED panelom od samsunga.
To ne znaci da je C4 los TV, naprotiv, ali QD OLED panel je trenutno br.1. Po kvaliteti prikaza slike.
1200eura za 65' QD OLED panel je po meni dobar deal, a taj soundbar je i više nego dobar s obzirom da ga dobiješ gratis (ili ga prodaj za 200 eura pa umanji trošak tva-).
Sori na post za postom.
To znači da Samsung ima bolje OLED panele od LG-ja opčenito?
Sori na post za postom.
To znači da Samsung ima bolje OLED panele od LG-ja opčenito?
To znaci uopravo sta je covjek napisao. C4 WOLED ne može nositi sa QD OLED panelom od samsunga. Nista vise od toga. Nemoj uopstavati stvari. Niti LG niti samsung ne koriste samo jednu vrstu panela niti su isti panelu i razlicitim generacijama modela. Ako zelis govoriti generalno onda generalno niti sa jednim OLED panelom neces pogrijesiti. Sve te razlike su minimalne i u realnom koristenju veliko je pitanje bi li primijetio razliku i ako ih stavis jedna pored drugoga a kamoli kada ih gledas kuci bez direktnog poredjenja....
Pozdrav,
Imao sam TCL C7006 TV, jedan od prvih njihovih u EU i bila je horror TV, pali se minutu i pol, doslovno, bez pretjerivanja, artefakti u donjem dijelu ekrana su se pojavili blago već od prve godine i samo se pogoršavalo sa godinama dok sada nije skroz krepo. Vjerujem da su novi modeli TCL-a bolji, ali ovaj je bio horror.
Ja se nadam da je 65S90D QD OLED, mislio sam da su 55", 65" i 77" QD OLEDi, ali izgleda da je u EU samo 65", ajde bar sam dobro pogodio na sreću :)
pozdrav dobri ljudi
u potrazi sam za tv-om niže cjenovne kategorije pa mi je za oko zapeo sljedeći uređaj:
https://www.instar-informatika.hr/tv-hisense-50-50u6nq-uled-4k-smart-tv/259606/product/
molio bih vas za iskustva i mišljenja oko ovog tv-a i preporuke što biste vi uzeli te veličine za cca te novce...unaprijed hvala, ugodan vam dan želim
Pokušavam se malo informirati o TVima i kako to sad ide, al ne kužim jel ima neka razlika između ova dva ili je samo u nazivu?
Da li ce ijedan korisnik u normalnom koristenja iz prve pogoditi koji je panel u pitanju? Samo gledajuci sliku? 99,9999999% korinike nece primijetiti bilo kakvu razliku.
Tako da je tvoje pitanje vise akademsko i za yt recezente koji sve gledaju mikroskopom i mjere instrumentima. Tako da se drzim sveoje tvrdnje da ni sa jednim nece pogrijesiti.... Ja licno ne bih bjezao ni od jednog ni od drugog. Imam LG C1......
Direktan odgovor je nemam pojma. Dopuna odgovora niti me je briga iskreno....
Da li ce ijedan korisnik u normalnom koristenja iz prve pogoditi koji je panel u pitanju? Samo gledajuci sliku? 99,9999999% korinike nece primijetiti bilo kakvu razliku.
Tako da je tvoje pitanje vise akademsko i za yt recezente koji sve gledaju mikroskopom i mjere instrumentima. Tako da se drzim sveoje tvrdnje da ni sa jednim nece pogrijesiti.... Ja licno ne bih bjezao ni od jednog ni od drugog. Imam LG C1......
Problem je što si rekao da je WOLED ne može mjeriti sa QD OLED-om, ako se ne može mjeriti kako onda 99,9999.....% korisnika neće primjetiti razliku. Bilo bi onda obrnuto valjda?
Ako praktički nitko neće primjetiti razliku, onda je ta razlika minimalna te se itekako WOLED može mjeriti s QD OLED.. ili? Zbunio si me totalno
Problem je što si rekao da je WOLED ne može mjeriti sa QD OLED-om, ako se ne može mjeriti kako onda 99,9999.....% korisnika neće primjetiti razliku. Bilo bi onda obrnuto valjda?
Ako praktički nitko neće primjetiti razliku, onda je ta razlika minimalna te se itekako WOLED može mjeriti s QD OLED.. ili? Zbunio si me totalno
OLED panel sam po sebi je vec vrh tehnologije, ali QD OLED je šlag na torti.
Najjednoatavnije rečeno bi bilo da je WOLED OLED verzija 1.0, a QD OLED clverzija 2.0 koja je poboljšana u svakom pogledu, od raspona boja, svjetline...
Uglavnom, QD OLED je bolji panel od WOLEDa, tu nema neke rasprave baš.
Želiš najbolje? Uzmi QD OLED.
može link na tu ponudu...nigdje ne nalazim soundbar na poklon a i cijene su puno vece na nabavi
Ovo je glupa rasprava. Evo ti si u pravu. Nemam pojma koji je bolji. Poenta je da su oba vrh tehnologije a rijec bolji u toj kategoriji je vise akademska rasprava nego razlika u korisnickom iskustvu.
Rasprava je bila C4 i S90D, WOLED ili QD OLED na njima i tu je jasno tko pobjeđuje.
Kakav je G5 sa MLA panelom nemam pojma, ali ako rtings tako kaže onda ih se mora poslušati bez pogovora, naravno ako si pročitao cijeli review i skužio u čemu je G5 bolji jel.
Dal ces uzet G5 ili S95F, i jedan i drugi su odlicni.
Ljudi ,daj više naučite čitat recenzije, pa nemate 5 godina pa ono ovaj tv je bolji od ovog.
Postoji puno kategorija po kojima se tv ocjenjuje. Svatko bira kategorije koje su njemu najbitnije i tako odluči. Meni osobno najbitnija kontrast, svjetlina, color volume , motion, gradijenti.
Rtings generalno napiše neki zakjljučak, ali osobno se ne slažem s njihovim zaključcima u večini slučajeva pa ih koristim samo kao izvor dobrih mjerenja i sam zaključim što mi je bitno.
Weano qdoled vs woled, da qdoled je superioran, ali sa zadnjom generacijom woled panela ta se razlika smanjila. Usput zadnja generacija koja se koristi u G5 seriji više ne koristi MLA jer im ta tehnologija više netreba.
Ono što se meni ne swiđa na lg woled panelima je što su kao staklo i jako reflektivni, nisam još pogledao G5 ali ovi ostali puno reflektiraju i čak i u tamnijim prostorijama na mračnim scenama videm sebe u panelu, to me uvjek živciralo. Qdoled mi je po tom pitanju bio daleko bolji.
Vezano C4 vs S90D, obadva su tva odlična, koji god se odabere nema greške. Čak je inicijalno C4 imao vbolji color volume nego S90D što je bilo apsurdno jer ovaj ima qdoled panel, ne znam je li samsung to napravio namjerno da ne radi konkurenciju top modelima i je li ispravljeno kasnije softverski.
Bok,
za ženinog nećaka bih trebao preporuku TV-a do 55".
Glavni use-case je da će biti spojen na PS5 i da će igrati na njemu igre.
Ostale funkcionalnosti nisu toliko pretjerano bitne, jasno podrška Smart funkcionalnostima je plust.
Cijena do kojih 500ish € i neki shop kod nas.
Hvala unaprijed
Bok,
Ostale funkcionalnosti nisu toliko pretjerano bitne, jasno podrška Smart funkcionalnostima je plust.
Hvala unaprijed
Ne može bolje 519 €, mini led, Google tv itd, itd
Inače, Pevex ga prodaje direkt u 31 poslovnici.
Pronađeš tvoj grad, mjesto, i možeš ga sam pogledati.
Bok,
Hvala unaprijed
Ne može bolje 519 €, mini led, Google tv itd, itd
Inače, Pevex ga prodaje direkt u 31 poslovnici.
Pronađeš tvoj grad, mjesto, i možeš ga sam pogledati.
Hvala, samo da pitam za ovoga?
4K QLED TV HISENSE 55E7NQ PRO | Harvey Norman
s obzirom da ima VRR i 144 Hz-a, ne bi li bilo bolje za PS imati više Hz?
Hvala puno!
ako nista mogao si čovjeku preporuciti c6k koji je isto para a bolji tv
ali relano proslogodisnji u7nq ih dere oba... pogotovo ako mu je hdr cilj i svjetlina...u7nq je duplo svjetliji tv sa pravim hdrom
Pozdrav svima
Trebao bih preporuku za tv 65incha.
Koristio bi vecinom za gledanje filmova,serija,moto gp i formula 1 na amazon firesticku.
Budget do 700 eura max.

Gledam tv (sport uglavnom) i ne igram igrice. Rado bih Android zbog dostupnosti aplikcija ali nije uvjet.
Isto u dimenziji od 55'' do 500, 600 €.