Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.640
|
čitano: 15.521.025
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

To ti je čisto radi tip panela. Taj Sony je IPS panel koji prirodno ima širok kut gledanja. I to mu je je jedina prednost u odnosu na TCL

Ako ti je širok kut bitan onda je za tebe IPS ili OLED

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 mjeseca

Narucio sam oled,cekam da mi stigne.Ne uspoređujem ga ja sa oledom nego ono,moj dojam je kakav sam napisao iskreno mišljenje.imam samsung 58 iz 2015 sa VA panelom i niceg od toga nema također imam i jos puno puno stariji sony u sobi isto je slika bez tih problema.Možda je svjetlina na max bila u trgovini na tom tcl pa su i boje svakave.Nemamo svi isti prostor naravno kako covjek kaze pa nekome nije važno.Valja i napisati nekad te mane da se neki ne razočaraju nakon internet kupovine gdje ga ne vide uživo ako su im te stvari bitne.

0 0 hvala 0
6 godina

Kod nas nikak da se malo približimo ovim odličnim cijenama poput ovih njemačkih 1199€ za 65C4 ili 1469€ za 65G4.

https://www.mydealz.de/deals/lg-oled65c43la-evo-tv-2459608

https://www.mydealz.de/deals/lg-g4-66-zoll-oled-evo-65g48lw-cb-2457962

1 0 hvala 0
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Enge kaže...

Neznam zasto vecina ljudi preporucuje tlc c805 kad je slika cim se malo pomaknes iz centra gledanja bljedunjava...Gledao sam ga uživo i na našim programima je slika iskreno loša,crna nije crna itd kažem čim se malo pomaknes kad ne stojiš ravno ispred.Bio je izložen u pevexu na nesto nižoj polici od očiju i dok se ne sagneš boje su isprane.Neznam kakve su bile postavke i tamo se vodi pod c803 ali to bintrebao biti 805 ista stvar.Nisu svi gameri itd...kraj njega sony kd65wl koji kosta cca isto i razlika kao dan i noć na standardnim programima a dalo se naci i jeftinijh sa boljom slikom.Znam da se u 4k itd drasticno popralja slika ali kut gledanja nikako pa eto ili je do tog konkretno tv-a bilo ili ljudi šute na to i prave se da ne vide neznam...

Vidiš moji dojmovi oko tog TV-a u ova dva dana što ga imam su skroz suprotni. Daleko najbolja slika za sada mi je sa našim programima (Max TV aplikacija). Tu sam najmanje očekivao a najviše dobio, jednostavno slika izgleda vrhunski. Netflix u 4K sa Dolby Visionom i slično mi je zasad - čudan. Čim pokrenem film, pojavljuje se ikonica za DV i odmah slika postaje nekako žučkasta, kao da se uključio onaj "night light" filter.

Što se crne tiče, meni je crna odlična, nije crno kao OLED ali nije baš daleko, tu isto mislim da uopće nema problema. No meni recimo smeta vignette efekt u kutevima, vidim da to nitko tu ne spominje, a očito nije baš rijedak problem na LED TV-ima. Meni recimo to trenutno najviše smeta. A to sam vidio po Redditu da se i na Sonyu ekipa žali.

Levistej kaže...

Imam taj tv skoro pola godine, i kut gledanja, kao i refleksija su mi boljke. Ali mi iskreno ni jedno ni drugo ne smeta. Gledam tv tako da sam ispred njega, a prozore pogasim svakako... Nemamo svi iste konfiguracije dnevnih soba ni navike gledanja. Meni je za moje potrebe vrh, a na našim kanalima ne gledam ništa osim kvizova i tu i tamo koje tekme. Ostalo je sve 4k/hdr/dv sadržaj manje više. 

Also, TCL ima grozne postavke out of the box, i dok se čovjek malo ne poigra, svašta ne štima - od bloominga do zasićenosti bojama. Ali pol sata vremena to rješava. 1/1 would buy again.

Jel znaš di mogu naći neke preporučene postavke? Znam da je to dosta individualno ali ja sam baš tudum za te stvari, prešao sam sa pratarog TV-a i meni su stvari poput HDR, DV i svega ostalog špansko selo, niti znam što je to i overwhelmed sam sa postavkama :D i što više čačkam, manje kužim. Pa bi volio neke postavke da dobijem prije svega uniformnu i jednaku sliku na svim izvorima, i čim prirodniju, da lijepo izgleda i da nije "teška za oči".

Zašto sam spomenuo ova dva "problema"? Zato jer mi se čini ponekad da je TV dosta "agresivan" za oči, u nekim scenama baš blješti i zapeku oči, čak i cura je rekla da ne može gledati nakon par videa na Youtube, da dosta udara u oči. A drugo, isto tako mi se čini da sam primjetio neujednačeno ponašanje. Npr. pustio sam cijeli popodne da vrti Youtube spotove i ono, neki su bili baš jako svjetli, skoro da zapeku oči, a neki pak previše tamni. + ono gore što sam spomenuo da mi je na Netflixu slika "žutija". Volio bi da ga naštimam kako treba i da mi slika bude uniformna na svim izvorima, barem što se boja tiče.

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 16:02 (Injection).
15 godina
ne želim polemizirati,samsung 65s90 je na većini foruma i sličnih stranica proglašen drugim oled modelom,prvi je s95, odnosno LG g4, malo iznad sony a9,nisam uopće pristalica samsunga,prethodni model ru 8000 imao je samo 26 mj kad je otkazao ekran i završio u otpadu, i prije sam imao nekih problema sa drugim modelima, nasuprot tome imam Lg star cca 18 g i još uvijek radi, također imam Lg 3D još izvrstan nakon cca 13 god,također Lg nudi snimanje samsung ne, Lg ima DTS samsung ne, ali u direktnom srazu samsungova slika je življa i izraženija,jasnija,sada imam 55q60 c i moram priznati da je slika izvrsna, da sam odmah uzeo ekran 65 bio bih sasvim zadovoljan, bez obzira na navedeno rado ću i dalje pratiti temu oled uređaja!

0 0 hvala 0
16 godina
deda milan kaže...
ne želim polemizirati,samsung 65s90 je na većini foruma i sličnih stranica proglašen drugim oled modelom,prvi je s95, odnosno LG g4, malo iznad sony a9,nisam uopće pristalica samsunga,prethodni model ru 8000 imao je samo 26 mj kad je otkazao ekran i završio u otpadu, i prije sam imao nekih problema sa drugim modelima, nasuprot tome imam Lg star cca 18 g i još uvijek radi, također imam Lg 3D još izvrstan nakon cca 13 god,također Lg nudi snimanje samsung ne, Lg ima DTS samsung ne, ali u direktnom srazu samsungova slika je življa i izraženija,jasnija,sada imam 55q60 c i moram priznati da je slika izvrsna, da sam odmah uzeo ekran 65 bio bih sasvim zadovoljan, bez obzira na navedeno rado ću i dalje pratiti temu oled uređaja!

Gle tvoji novci, tvoja odluka, nemoj reći kasnije da nisi bio upozoren.

Osobno sudjelujem aktivno i na drugim relevantnim forumima kao AVS, znam jako dobor o čemu se radi i što pričam jer znam iskustva ostalih korisnika i o čemu se priča.

Imam dojam da ne raspoznaješ pojedine modele jer S90 i S95 ne znači ništa .

Imaš S90C prošlogodišnji model i S90D ovogodišnji, isto je i S95C i s 95D . Ono, bez ikakve dileme bi uzeo C modele od prošle godine ispred modela od ove godine, osobno imam S95C.

To što se proglašava po kojekakvim stranicama, valjda ti je jasno da su to sve promocije i reklame i da ti ljudi žive od toga. Ja ti govorim kakvo je stanje i iskustvo ljud koji imaju te tve i svakodnevno ih koriste ,a ne kratko da posnime test i sl i ne prikjažu pola stvari koje su bitne.

Znači moj dobronamjeran savjet ti je  zaobiđi D seriju samsung oleda, ako ideš na samsung oled idi na C seriju S90C npr. To su ti ujedno oledi s najboljom slikom, po meni bolje neho LG C4, ali mnogime te razlike ne moraju biti bitne. Znači od cjenovno povoljnijih oleda, tipa srednja klasa oleda Samsung S90C ili LG C4. 

12 godina

Bestbuy? Cijena cca 800e.

2 Philips 65 Pml9008 (Ips)
9 TCL 55 c845 (Va)

0 0 hvala 0
13 godina
Skansi kaže...

Bestbuy? Cijena cca 800e.

Hisense U8KQ... prošlogodišnji...bolji od oba navedena

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 19:11 (Corto_1973).
12 godina

Kakvo misljenje imate za ovaj tv dali vrijedi se kupiti

lg oled 77i M4 MODEL

0 0 hvala 0
12 godina

Da ali je isto VA panel? hisense u8kq 

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.11.2024 19:52 (Skansi).
13 godina
Skansi kaže...

Da ali je isto VA panel? hisense u8kq 

Da, također je u pitanju VA panel...U8 serija kod Hisensa su top modeli i za moj pojam bolje mu je procesiranje SDR slike (720p/1080p) od TCL-a... nešto manja svjetlina, ali antirefleksivni premaz je odličan. Da nisam uzeo OLED, uzeo bih upravo ovaj model... Mala je razlika u cijeni 55 i 65 modela, cca 50 eura, pa preporuka ide za veći, onaj od 65 incha...

15 godina

Ako imate nekog da vam prebaci(dostavi) iz DE u HR , evo super cijene za  OLED 65"  .... ne znam dal dostavljaju u HR..

0 0 hvala 0
12 godina

Vidim u Sancti da ovaj LG65G4 ima sa stolnim nosacem i sa zidnim nosacem u ponudi. E sad ono sto mene zanima je da li svaki taj G4 dolazi sa jednim od ta dva nosaca ili moze doc i bez ijednog od njih? Posto u drugim trgovinama koji imaju taj TV u ponudi nepise da ima neki nosac.

Hvala.

0 0 hvala 0
9 godina

Koliko ste cekali da vam dode na mail potvrda dodatnog jamstva od partuma sto se tice TCL televizora  , nakon registracije preko njihove stranice

0 0 hvala 0
7 godina

Sony Bravia 7 65" u pevexu 1500€

0 0 hvala 0
14 godina

kolegica kupuje tv i zapeo joj je ovaj za oko
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/

ima li nesto bolje u tom rangu cijene?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ima li neko osiguranje da nudi tzv. kasko za TV?
Ovo koje nude uz TV u SD mi ne odgovara

0 0 hvala 0
13 godina

Ko ima ZABA karticu u pevexu 20% dolje i na sniženo.

Npr. 55C3 900 eura

Moj PC  
1 0 hvala 0
3 godine
Enge kaže...

Narucio sam oled,cekam da mi stigne.Ne uspoređujem ga ja sa oledom nego ono,moj dojam je kakav sam napisao iskreno mišljenje.imam samsung 58 iz 2015 sa VA panelom i niceg od toga nema također imam i jos puno puno stariji sony u sobi isto je slika bez tih problema.Možda je svjetlina na max bila u trgovini na tom tcl pa su i boje svakave.Nemamo svi isti prostor naravno kako covjek kaze pa nekome nije važno.Valja i napisati nekad te mane da se neki ne razočaraju nakon internet kupovine gdje ga ne vide uživo ako su im te stvari bitne.

Često glumpavi trgovci ni ne razlikuju Va vs IPS panel, pa VA panel stave na dno police.

90% Va panela (možda bolji Sony Va ne) gledajući ih odozgo je katastrofalno blijedo, slika krš.

Imao sam tri godine LG 50UM7450PLA VA panel i ista stvar. (Još je čitav, ali ga ne koristim, odličan tv)  baš sam primjetio da kad sam slučajno pogledao odozgo s ljestava slika je bila krš, pa sam se zabrinuo.

Kad sam vježbao na podu sobe za trening i gledao tv, slika super.

Probaj u trgovini čučnuti dolje ako je tv u ravnini očiju i bit će sve OK.

Dakle, odozdo sve štima, a pošto nitko ne gleda tv iz ptičije perspektive proizvođači se ni ne trude iz te pozicije namjestiti sliku.

合氣道
3 godine
bero666 kaže...

Vidim u Sancti da ovaj LG65G4 ima sa stolnim nosacem i sa zidnim nosacem u ponudi. E sad ono sto mene zanima je da li svaki taj G4 dolazi sa jednim od ta dva nosaca ili moze doc i bez ijednog od njih? Posto u drugim trgovinama koji imaju taj TV u ponudi nepise da ima neki nosac.

Hvala.

Postoji posebna oznaka za tv sa stolnim nosačem. (zaboravio sam oznake), ne dolazi svaki.

Inače, taj stolni nosač se kod nas može kupiti za 150€ 

Ružan je  ali čvrst i dobro drži tv.

合氣道
16 godina
bero666 kaže...

Hvala.

Razlikuju se po oznaci; LW (wall) I LS (stand). Ako ništa ne piše, 99% se radi o lw modelu..

6 tjedana
Corto_1973 kaže...
A rok za registraciju za produženu garanciju kod LG je 15 dana od dana kupnje... Nice...

Na računu je navedn datum kad ti jave da je TV preuzela dostavna služba.

6 tjedana
2fast4u kaže...

Presmiješni su ovi iz Sancta domenice. Nakon što sam obavio narudžbu i plaćanje (65" LG OLED c4, prije 17 dana) čekao sam tjedan dana i nazvao SZK da pitam kad će dostava. Rekli su da čekaju soudnbar kojeg nemaju na stanju pa će poslati Tv skupa s njim. Rekao sam im da slaju Tv odvojeno, soundbar kad dođe. Jučer mi je stigao soundbar i mail s isprikom da će Tv kasniti zbog povećanog prometa za black friday. Kakav crni black friday? Namjerno sam naručio prije BF da izbjegnem dodatno čekanje. Sad molim Boga da uleti nešto povoljnije da ih mogu nazvati i otkazati kupnju. Mogu li to napraviti bez nekih penala i prije nego mi pošalju paket? Prva rata je već skinuta s kartice..

Ista stvar i kod mene, zvao nakon 10 dana di je zapelo. TV je tu ali nema Sound bara, taman kao danas stigli.

Nakon toga prošlo još nekih 5 dana kad je došla obavijest da je spremno za isporuku.

13 godina

Čeka se cca 20-25 dana za TCL jamstvo

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.11.2024 13:33 (zooman).
13 godina
zeryx kaže...

kolegica kupuje tv i zapeo joj je ovaj za oko
https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/

ima li nesto bolje u tom rangu cijene?

Moji starci danas kupili ali pro verziju pa kasnije idem da podesim tv a i da vidimo kakav je..

Koliko sam proučavao trebao bi biti relativno dobar u tom rangu cijene, ako će uzet neka uzme pro verziju, 469€ je ovaj vikend.

13 godina
Injection kaže...

Jel znaš di mogu naći neke preporučene postavke? Znam da je to dosta individualno ali ja sam baš tudum za te stvari, prešao sam sa pratarog TV-a i meni su stvari poput HDR, DV i svega ostalog špansko selo, niti znam što je to i overwhelmed sam sa postavkama :D i što više čačkam, manje kužim. Pa bi volio neke postavke da dobijem prije svega uniformnu i jednaku sliku na svim izvorima, i čim prirodniju, da lijepo izgleda i da nije "teška za oči".

Za C805 ima na youtube (naš hrvatski majstor ali mislim da su postavke za c745, al ti tako postavi) ili imaš jedan nijemac šta radi kalibraciju...samo je tv pod nazivom QM8B

11 godina
MaciStyle kaže...

Koliko ste cekali da vam dode na mail potvrda dodatnog jamstva od partuma sto se tice TCL televizora  , nakon registracije preko njihove stranice

cca 2-3 tjedna (prošle godine u ovo vrijeme otprilike)

4 mjeseca

Koji dužina šarafa ide u c4 za zidni nosač jel netko zna?znam da je m6 ali neznam dužinu...

0 0 hvala 0
6 godina
zuper kaže...

Ko ima ZABA karticu u pevexu 20% dolje i na sniženo.

Npr. 55C3 900 eura

A 65C3 bi trebao izać 1119€što je super prilika tko DANAS može ubost ovaj tv.

https://www.pevex.hr/oled-tv-lg-oled65c31la-aeu

Još jedna odlična prilika je bila TCL 85C803 za 1279€! No danas ujutro "misteriozno je nestao" iako ih je do prije nekoliko sati bilo raspoloživo u dosta poslovnica + online. Valjda nisu htjeli da se 85" miniled proda po tak niskoj cijeni, muljatori kao i svi ostali.

https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-85c803-uhd-dvb-t2-s2-android

6 godina
2fast4u kaže...
bero666 kaže...

Hvala.

Razlikuju se po oznaci; LW (wall) I LS (stand). Ako ništa ne piše, 99% se radi o lw modelu..

Mora pisat, a na žalost kod nas je lako skužit koji je budući da LS ima neopravdano višu cijenu od LW iako je gotovo svuda vani razlika nikakva ili minimalna. Samo 55 i 65" idu kao LS pa se lakše orijenirati.

@bero666, ne može doć bez. Ili je LW ili LS. Kod nas je ovaj LW jeftiniji no ako se ide s zasebnom kupovinom ovog LS nosača to ti je cca 150€ + shipping za 65" (nisam vidio da netko kod nas prodaje taj novi ST-G4SN65 stalak) pa te uz 65G42LW izađe cca 2060€ a 65G43LS je 2089€.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice