Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.618.642
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Taj nano75/77 je entry tv i nema bas razlike od up80 osim tog nano prefiksa, ali koliko sam vidio u zivo, neke razlike i nema.

Pogledaj ako ima 43up80 ili 43up81 (razlika u stalku i boji okvira) i uzmi tah, ti bi trebali biti ips...

I believe Wi can Fi...
13 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pa malo je bolji taj nano, svijetliji ekran, bolje boje 8bit+frc. 

A i nema nikakve garancije da će u jeftinijim modelima bit svi sa IPS-om. Za 773pa je i displey spec. navodio čisti IPS pod panel.

Nemože nam stat veći od 43" u regal.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2021 22:00 (jelincav).

0 0 hvala 0
17 godina

Pozdrav svima!

Nakon što mi je TV radio normalno još neko vrijeme, mislim da je konačno izdahnuo. Moja dilema je sljedeća:

Budući da imam Samsung soundbar prvo sam gledao isključivo Samsung TV koji podržava Q- Symphony i spacefit tehnologije. Ima li netko iskustva s tim? Ne znam koliko su te stvari zapravo korisne ili su samo gimmick (ne pronalazim ništa korisno na netu).

Budući da mi je 50" nekakva idealna dijagonala prvo sam gledao QN95 seriju, ali iskreno malo me više privlači OLED odnosno LG OLED48C11 koji je trenutno čak jeftiniji od Samsunga.

Možda da idem na neki stariji Samsung ako imaju kvalitetnije panele od ovogodišnjih? Imam Firestick 4k max za nekakvo "Android" iskustvo ukoliko bi bilo neke potrebe za tim.

Ako idem na nešto drugo (osim Samsunga) je li onda kupovina ovog soundbara promašaj?

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
jelincav kaže...

A i nema nikakve garancije da će u jeftinijim modelima bit svi sa IPS-om. Za 773pa je i displey spec. navodio čisti IPS pod panel.

Mijenjaj regal, to će ti svi reć...

16 godina
neaktivan

Može mu netko pojasniti koja je razlika između samsung q80 a i q80t? 

Vidim da dosta spominjete taj model, ali ne i ovo zadnje slovo....

Kada gledam recenzije velika je razlika u kvaliteti, a prodaju se pod q80. Hoću reći ista je cijena koliko sam skuzio. 

1 0 hvala 0
17 godina
steve90 kaže...

Pozdrav svima!

Nakon što mi je TV radio normalno još neko vrijeme, mislim da je konačno izdahnuo. Moja dilema je sljedeća:

Budući da imam Samsung soundbar prvo sam gledao isključivo Samsung TV koji podržava Q- Symphony i spacefit tehnologije. Ima li netko iskustva s tim? Ne znam koliko su te stvari zapravo korisne ili su samo gimmick (ne pronalazim ništa korisno na netu).

Budući da mi je 50" nekakva idealna dijagonala prvo sam gledao QN95 seriju, ali iskreno malo me više privlači OLED odnosno LG OLED48C11 koji je trenutno čak jeftiniji od Samsunga.

Možda da idem na neki stariji Samsung ako imaju kvalitetnije panele od ovogodišnjih? Imam Firestick 4k max za nekakvo "Android" iskustvo ukoliko bi bilo neke potrebe za tim.

Ako idem na nešto drugo (osim Samsunga) je li onda kupovina ovog soundbara promašaj?

Hvala!

Ovisno o kvaru, možda se radi samo o dotrajalih komponentama napajanja koje se lako zamijene za razumne novce.

Trenutno su cijene loše i dosta skuplje nego prije par tjedana kad su bile akcije. Sad i ako naletis na akciju obično je to neko lažno sniženje.

Samsung ti nema Dolby vision. Ne znam koliko ti je to bitno. Ima ljudi koji su zbog toga vraćali TV.

Nisi spomenuo cijenu i dijagonalu. Prije par tjedana si za svotu iz ovog tvojeg linka mogao kupiti 55" LG B1 OLED. Neprimjetno slabiji model a jeftiniji, veće dijagonale i sa 2+3 godine jamstva.

Uzmi ovo kao neki orijentir da znaš da li ti se isplati čekati neko sniženje. U 2022-oj će oledi još više pojeftiniti.

Ja ne bi uzeo 48 jer će ti brzo biti premalo. Sasvim informativno, taj model je popularan za korištenje kao računalni monitor. Dakle ljudi bilje u njega sa pola metra. Nema smisla uzimati takav TV ako ćeš ga gledati sa 3+ metra. Sa koje distance planiraš gledati TV?

OLED ima super sliku ali ima burn in efekt kod statične slike. Ako si jedan od onih koji upale TV ujutro i cijeli dan se vrte CMC ili šta već onda to nije za tebe. Druga mana oleda je slabije osvjetljenje koje bi moglo biti primjetno ako je TV direktno izložen suncu. TV nema dovoljno svjetlosti da sja jače od sunca kao neki skuplji LED modeli ali je zato odličan u mraku.

Mad Ant kaže...
jelincav kaže...

Mijenjaj regal, to će ti svi reć...

Nosač sa rukom. Odmakne tv od regala da stane veća dijagonala i TV izgleda veće jer je bliže. Win-win 

17 godina
lussinho kaže...

Može mu netko pojasniti koja je razlika između samsung q80 a i q80t? 

Vidim da dosta spominjete taj model, ali ne i ovo zadnje slovo....

Kada gledam recenzije velika je razlika u kvaliteti, a prodaju se pod q80. Hoću reći ista je cijena koliko sam skuzio. 

Koliko ja znam, Q80A je nova verzija sa ADS panelom. Ima jače osvjetljenje i širi kut gledanja ali lošiji kontrast, dimming, crnu.

Q80T je stariji VA panel koji ima bolji kontrast, crnu, local dimming.

Nemoj me uzeti za riječ, rađe proguglaj.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 0:22 (Jimmy).
15 godina
neaktivan
Pozdrav,
Kupio sam LG C1 i zanima me kako se može uci u Service menu da provjerim model panela i sate rada.
Hvala

0 0 hvala 0
11 godina

Koliko puta na godinu LG ima akcije na svoje OLED telke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Sta je s ovim jebenim Elipsom, vec danima im uopce ne radi webshop, a i na telefone se nitko ne javlja. Mall.hr ima po odlicnoj cijeni LG C1 al mislim da za njih ne vrijedi 2+3 promocija koja mi je uvjet -.-

~beware the beast, but enjoy the feast he offers~
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

SmurfetteLumen

Veća je vjerojatnost da će se Samsung pokvariti prije Sony-a ako je suditi po iskustvima forumaša i pr. kvaliteti napajanja koja bi mogla biti bolja od Samsungove s obzirom na ono što se može vidjeti po dijelovima s Ebay-a.

lussinho

Na displayspecifications, rtings i drugim američkim recenzijama navode kao ADS, ali na nekoliko poljskih (1 / 2) su imali VA panel.

16 godina
vatric kaže...
Pozdrav,
Kupio sam LG C1 i zanima me kako se može uci u Service menu da provjerim model panela i sate rada.
Hvala

A zbog cega*?

Ovo je vec 3ce  tako pitanje..I uopce mi nije jasno koji ce vam to qurac?

R33mba#2892
14 godina

Eh, proglasiti TV koji ima očajan i jako vidljiv blooming pobjednikom nad OLED-om je teško natezanje argumenata. Da ne spominjem da im je jedini argument da taj TV ima veći peak brightness od G1 a sami tvrde da je po svemu ostalom lošiji. Samsung je sam godinama pljuvao OLED da bi sam na kraju za 2022. naručio 2 milijuna OLED panela od LG-a za svoj novi OLED model koji će predstaviti iduće godine.

2022. QLED modeli im masivno prelaze na IPS panele i priča se da se može očekivati da će možda imati 1 vrhunski model sa VA panelom i da im fokus prelazi na OLED u premium segmentu.

Samsung je zadnji vrhunski LED TV napravio 2019. godine i to je Q90R, sve nakon toga je bila degradacija. Većina top 2020. modela (Q80T i Q90T) im pati od problema sa prikazom slike u game modu. 2021. modeli su im masivno na IPS panelima, da ne spominjem da MiniLED modeli (čak i sa VA panelima) imaju gori blooming od 2020. modela sa 10x manje dimming zona.

Samsung je podbacio u TV segmentu zadnje 2 godine i da sad moram kupiti LED TV radije bi čak gledao neke kineske proizvođače (tipa Hisense) ili Sony nego njihove modele.

13 godina

Okii. Hvala puno još jednom.

14 godina

04.01. Sony predstavlja nove telkače za 2022 god. 

kolko vidim i dalje ce ostat na XR čipu 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vatric kaže...
Pozdrav,
Hvala

Treba ti servisni daljinski. Imaš ga na Ali-u za 40 kn.

15 godina
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 11:41 (stipest).

0 0 hvala 2
15 godina
R3nchi kaže...
vatric kaže...
Pozdrav,
Hvala

A zbog cega*?

Ovo je vec 3ce  tako pitanje..I uopce mi nije jasno koji ce vam to qurac?

Zato da vidi jeli tv radio u dućanu ili je vračen. Je li ti kad kupuješ novo auto, pogledaš jeli km sat na nuli?

16 godina
Ciljano ne. Bacim oko dok vozim mozda.
Al ok.svako I'ma svoje veselje
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
stipest kaže...

Zato da vidi jeli tv radio u dućanu ili je vračen. Je li ti kad kupuješ novo auto, pogledaš jeli km sat na nuli?

Nije nista neuobicajeno da novi auti iz tvornice imaju par kilometara na mjeraču. Ipak ih voze do mjesta utovara, i generalno manipuliraju njima na tvorničkim parkinzima i sl. Tako da je sasvim moguće da i novi TV koji nikada nije bio u rukama drugog kupca ima par sati korištenja zbog tvorničkog testiranja, kalibriranja i sl.

13 godina
greysaint0 kaže...
stipest kaže...

Nije nista neuobicajeno da novi auti iz tvornice imaju par kilometara na mjeraču. Ipak ih voze do mjesta utovara, i generalno manipuliraju njima na tvorničkim parkinzima i sl. Tako da je sasvim moguće da i novi TV koji nikada nije bio u rukama drugog kupca ima par sati korištenja zbog tvorničkog testiranja, kalibriranja i sl.

Ne,tv mora imat nula radnih sati ako je zapakiran.

5 godina
suspendiran
Evo pošto decki vele da se kuze u telku molio bi par strucnih rijeci o grundigu, tcl i novom xiaomiu?
popo i zaporožac slobodno se raspišite vidim full ste aktivni.
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 14:28 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
greysaint0 kaže...

Svaka ozbiljna auto kuča pazi da se auta voze samo sa vučnom službom, baš da na km satu budu sve nule. TV mora imati isto nula sati rada, jer testiranja se rade na samom panelu, prije nego se i sklapa sami TV. Imao sam više LG TV-a i na svim je bila nula, pa tako i na novom 48''C1.

15 godina
stipest kaže...
greysaint0 kaže...

Svaka ozbiljna auto kuča pazi da se auta voze samo sa vučnom službom, baš da na km satu budu sve nule. TV mora imati isto nula sati rada, jer testiranja se rade na samom panelu, prije nego se i sklapa sami TV. Imao sam više LG TV-a i na svim je bila nula, pa tako i na novom 48''C1.

TV-i iz kutije bi trebali imati 0 sati. Ali auti ne dolaze baš sa 0 km. Ja kad sam prije koju godinu uzimao novi, konzervirani (naljepnice i sl.), direkt sa vlaka/kamiona u salon i meni u ruke, bilo je 5 km.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 16:28 (Mad Ant).
11 godina

Kakav je LG A1 HDR u tamnim sobama? Znam da je preslab za osvijetljene sobe, ali moja soba je ionako skoro uvijek u mraku. Koliko znam Oled treba manje svjetline za dobar HDR zbog beskonačnog kontrasta. Tako da bi tih 500 nita max možda moglo biti dosta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Nemogu više eksperimentirati sa LG 43nano75. Starci više ne žele slati nazad ako ne zadovlji. Ovo je za njih tv, i nema šanse da će bacit regal radi tv-a.

Gledam alternative. Recimo:

Hisense 43a6g

ili

Xiaomi Mi 43 P1

Jel može netko nešto pametno reć o tim modelima ili ponuditi još bolju soluciju.

Samsung nevalja, LG nevalja, Philips nevalja, Sony je skup, od velikih imena nema puno više za birati. Tako da sam nešto pao na buđet marke. Ako su konkurentne?

0 0 hvala 0
5 godina
suspendiran
jelincav kaže...

Nemogu više eksperimentirati sa LG 43nano75. Starci više ne žele slati nazad ako ne zadovlji. Ovo je za njih tv, i nema šanse da će bacit regal radi tv-a.

Gledam alternative. Recimo:

Hisense 43a6g

ili

Xiaomi Mi 43 P1

Jel može netko nešto pametno reć o tim modelima ili ponuditi još bolju soluciju.

Samsung nevalja, LG nevalja, Philips nevalja, Sony je skup, od velikih imena nema puno više za birati. Tako da sam nešto pao na buđet marke. Ako su konkurentne?

Ja zadnjih par dana obilazim ducane i gledam na kaj to lici i evo danas sam otisao u Harwey Norman koji ima najvecu ponudu televizora koje mozes vidjeti u zivo, bio je i famozni Xiaomi no u 55" varijanti, ovako kad ides gledati svaki posebno dok nisu jedan pored drugoga tesko zapravo vidjeti ikakve razlike, pogotovo na 4k! Slika cisto solidna, brzina isto, ima dosta postavki barem sto se tice brzine i slike, sve ide fluidno po menijima, prebacivanje programa bas i ne ima mali odmak! Cak i gledanje s strane nisam primjetio da se slika ista mijenja sto mi je cudno jer vele da je Va panel! Za 3300kn neznam kakve nezamislive mane bi im se trebalo nalaziti ciji god tv bio! vecina ih u tom rangu imaju doslovno copy-paste inpute, gabarite i sve ostalo!

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2021 19:06 (Boris grozni).
11 godina
protjeran
Mad Ant kaže...

TV-i iz kutije bi trebali imati 0 sati. Ali auti ne dolaze baš sa 0 km. Ja kad sam prije koju godinu uzimao novi, konzervirani (naljepnice i sl.), direkt sa vlaka/kamiona u salon i meni u ruke, bilo je 5 km.

Auuuu ja bih vratio auto, pa to je već krš, neće nego 6 mjeseci vozit i onda već mehaničaru, ako i uspije nekako dogurati do tamo.

16 godina
neaktivan

Q80t po sve se čini za klasu bolji od q80a, gledam na Rtingsu. A i cijena je vidim dosta različita. 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice