Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.763.628
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Evo, nakon ssto poprilicno dugo pratim i citam sve Vase postove, akcija u SD me potaknula da ipak ovdje postavim upit.

2 mjeseca, za neka black friday, bozicno-novogodisnja snizenja i sl., mi se cini jos poprilicno vremena, a ne vjerujem da ce biti puno povoljnije od ovoga (?!):

https://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-50uk6500.aspx

Tv je za boravak, udaljenosti cca 2,5m, gleda se manje-vise direktno i uglavnom domaci kanali, PS4pro, te serije-filmovi s torrenta/online.

Ono ssto bi jos eventualno dolazilo u obzir bio bi:

https://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-oled-tv/62498/tcl-u49p6046-ultra-hd-led-tv/

i...(sad na cudo velike vecine ovdje) i poneki philips, za koji ce majstor sigurno dati preporuku. 

Ne, nisam fan niti jednog posebnog proizvodjaca, ali dobar dio philips tv ima onu karakteristiku koju je problem naci kod ostalih proizdodjaca diagonale 49-50, a to je sirina sa stalkom manja od 24cm.

Ukoliko netko ima jos kakav prijedlog, preferirano s 5god garancije i cijenom do 5.000kn, unaprijed zahvaljujem.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 14:30 (wulfy).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Binac6 kaže...
gudeljenator kaže...

Pozdrav, 

Evo napokon sam spojio svoj novi 55SK8500... i odmah neki problemi.

Uglavnom, ponekad se pojavljuju neke linije. Jedno polje vertikalno mozda 10cm sirine. I to samo ako je bijela bijela slika.

Dal da vracam tv ili?

Ako mislis da nije banding(DSE) nego ostecenje panela onda ga odmah spakuj i vracaj.

Vratio.  ekupi... rekli dati novi za par dana. 

Nije DSE. Evo slika u prilogu.

Tv od soma eura, a samo se baby tv vrti:)

Iako,  pustio sam navečer vikinge i uz malo podešavanja, slika je vrhunska. 

Također,  vezano za daljinski, vidim da ga dosta hvale po recenzijama, stvarno je odličan. 

Uglavnom,  da nije ove greške bio bih vrlo zadovoljan. Ovako mi je pao mrak na oči. 

7 godina
neaktivan

Ako dobro citam, sony je 25,2, a panasonic cak i preko 35cm

Dodatno, 55inch ne mogu ni ugurati u taj "regal", iako mi je to bila prvotna opcija, ali kad se sve poslozilo na zid...oops....

Poprilicno sam siguran da u obzir dolaze samo neki modeli lg, tcl i poneki philips (za velicinu 49-50 koja bi mi odgovarala)

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 15:31 (wulfy).
8 godina
protjeran
wulfy kaže...

Dodatno, 55inch ne mogu ni ugurati u taj "regal", iako mi je to bila prvotna opcija, ali kad se sve poslozilo na zid...oops....

Poprilicno sam siguran da u obzir dolaze samo neki modeli lg, tcl i poneki philips (za velicinu 49-50 koja bi mi odgovarala)

Eto, možeš si onda i sam pronaći s odgovarajućim postoljem i 5 god garancije

https://www.nabava.net/televizori?se=1137,323,4035,525227,6,475425,634030,211368,45,964339

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
7 godina
neaktivan
Anđeo bez falinge kaže...
wulfy kaže...

Eto, možeš si onda i sam pronaći s odgovarajućim postoljem i 5 god garancije

https://www.nabava.net/televizori?se=1137,323,4035,525227,6,475425,634030,211368,45,964339

pa, kao ssto sam i naveo u prvom postu, ajmo reci da sam izbor suzio na 2 navedena, lg 50uk6500 i tcl u49p6046

po svemu navedenom, meni kao laiku, oba se cine solidni (obzirom na cijenu i za ono za ssto i koliko koristim tv), ali, mozda ce netko ovdje istaknuti neku prednost odredjenog od njih.

ps. jos cekam majstora da preporuci neki philips :D

14 godina
neaktivan

Strpi se malo. On mora pokrit sve forume od Vardara do Triglava. Možeš li zamislit koliko foruma ima u sedam i po država. Od Philipsa znaju doći i novi reklamni materijali. Triba i to pogledat. Pa tu su simpoziji, team building, posjeti Philips tvornicama, edukacija novaka u prodaji. Prije je još radio u servisu. I sada ga zovu kada im iskrsne kakav problem. Ja sam fasciniran kako Garfield sve to stigne sam samcat . Čovjek drži najmanje tri kuta u Philipsu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 16:56 (Leon4rdo).

2 0 hvala 0
15 godina
Hazar kaže...

Pozdrav, kupio bih 4k telku do 4000 kn. Isplati li se to? Ima li koja koju bi preporučili? Najviše bi bila u gaming svrhe (ps4)

oba su dovoljno brza za PS4

LG s IPS panelom https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-49UJ701V/?utm_source=nabava.net&utm_medium=cpd&utm_campaign=nabava.net_cjenik

Samsung s VA panelom https://neutrinomobile.hr/samsung-led-tv-50-127cm-50mu6172-ultra-hd-smart-ue50mu6172uxxh.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

oba su prošlogodišnji modeli proizvedeni 2018.

ako su ti preveliki ili ti cijena ne odgovara javi.

Šta kažeš na ovaj?

https://www.links.hr/hr/led-tv-43-philips-43pus6262-12-smart-4k-uhd-dvb-t2-c-s2-hdmi-usb-lan-wifi-energetska-klasa-a-750100240

Malo bih manji uzeo

8 godina
protjeran
wulfy kaže...

pa, kao ssto sam i naveo u prvom postu, ajmo reci da sam izbor suzio na 2 navedena, lg 50uk6500 i tcl u49p6046

po svemu navedenom, meni kao laiku, oba se cine solidni (obzirom na cijenu i za ono za ssto i koliko koristim tv), ali, mozda ce netko ovdje istaknuti neku prednost odredjenog od njih.

ps. jos cekam majstora da preporuci neki philips :D

imaš ovdje spec...

https://www.displayspecifications.com/en/model/e619b1e

https://www.displayspecifications.com/en/model/17b01256

nisam čuo da na temi ima netko te modele ali možda griješim pa ti se netko javi...

Leon4rdo kaže...

Strpi se malo. On mora pokrit sve forume od Vardara do Triglava. Možeš li zamislit koliko foruma ima u sedam i po država. Od Philipsa znaju doći i novi reklamni materijali. Triba i to pogledat. Pa tu su simpoziji, team building, posjeti Philips tvornicama, edukacija novaka u prodaji. Prije je još radio i u servisu. Ja sam fasciniran kako Garfield sve to stigne sam samcat . Čovjek drži najmanje tri kuta u Philipsu.

izgleda da se kod njih na team buildingu ispire mozak.

njihva firma je sekta.

8 godina
protjeran
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 17:22 (Anđeo bez falinge).
15 godina

Ovaj LG mi se jako sviđa, kažem naglasak je na gejmanju(PS4) i da ne bude prevelik. Hvala puno

8 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Pozdrav, kupio bih 4k telku do 4000 kn. Isplati li se to? Ima li koja koju bi preporučili? Najviše bi bila u gaming svrhe (ps4)

Ovdje imaš za gaming
43NU7100

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue43nu7192-televizor-cijena-43-110-cm-led-ultra-hd-62020811

40NU7100

https://www.nabava.net/televizori/samsung-ue40nu7192-televizor-cijena-40-102-cm-led-ultra-hd-62102551

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 17:54 (Crt True Colors).
15 godina
17 godina
neaktivan
Ha mislim taj LG ima nesto bolju sliku jer je IPS, ali opet ti to za gaming i nije neka prednost
8 godina
protjeran

ako vas ponekad igra dvoje možda je bolji LG jer nema problema s kutem gledanja i provjereno ima nizak input lag za igre što je super, dok je Samsung s VA panelom i nešto je bolji za filmove ali dobar je i za Plestejšn

biraj kako ti je volja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 18:44 (Anđeo bez falinge).
7 godina
neaktivan

Molim vas za mišljenje o LG uk6950 televizoru. Dali se može kupiti neki kvalitetniji televizor u cjenovnom rangu do cca 4000 kn. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina

ako vas ponekad igra dvoje možda je bolji LG jer nema problema s kutem gledanja i provjereno ima nizak input lag za igre što je super, dok je Samsung s VA panelom i nešto je bolji za filmove ali dobar je i za Plestejšn

biraj kako ti je volja.

Hvala, uzet ću LG

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Hazar kaže...

biraj kako ti je volja.

Hvala, uzet ću LG

Obrati paznju na IPS glow!
https://homecinemamagazine.net/review-lg-55uk6950plb-uk6950-series-ultra-hd-lcd-tv/

15 godina
Crt True Colors kaže...
Hazar kaže...

biraj kako ti je volja.

Hvala, uzet ću LG

Obrati paznju na IPS glow!
https://homecinemamagazine.net/review-lg-55uk6950plb-uk6950-series-ultra-hd-lcd-tv/

Hm sad baš ne kuzim, kolega gore je napisao da LG nema problema s kutem gledanja, a tu piše da padne kvaliteta kad se ne gleda pod pravim kutem.

14 godina
neaktivan
Hazar kaže...

Hm sad baš ne kuzim, kolega gore je napisao da LG nema problema s kutem gledanja, a tu piše da padne kvaliteta kad se ne gleda pod pravim kutem.

"The effect is visible in the photo below (very overexposed, but unfortunately also easily visible in practice.)" Ovu ćeš sliku u daleko manjoj mjeri vidjeti uživo. Ipak pogledaj u nekoj trgovini nekog Samsunga (VA panel) i ovaj LG ukoliko je moguće. 

Neznam dali si primjetio ali kada uključiš game mod na monitoru/televiziji gotovo uvijek se podigne osvjetljenje ekrana, a tu je IPS u prednosti u odnosu na VA panel. Za igranje je uvijek prednost odmah uočiti detalje, dok je traženje nijansi crne ipak filmska domena.

14 godina

@hazar

Ajmo rec ovako .ne padne kvaliteta, niti budu isprane boje sa promjenom kuta gledanja kao na VA panelima  , nego kad gledas sa strane , ali bas puno sa strane ekran kao da bljesti ili sjaji . Kao sto kolega kaze , tesko da ces vidjet tu pojavu u  normalnoj upotrebi . Ja je kod sebe vidim samo kad stanem pored televizora i gledam u ekran sa strane u gotovo  pravoj liniji (dakle , scenario pod kojim neces nikad gledat  ) 

Ali , stvar je subjektivna . Nekom ce smetati , nekom ne . Ako imas  priliku vidi svojim ocima i skontaj se sam sa sobom mozes li zivjet s tim :) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 21:27 (error_666).
Moj PC  
2 0 hvala 1
7 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Dvoumim se izmedu:

KD-55XF9005 ili QE55Q7FN

Znam da sa bilo kojim od ta dva ne mogu promašiti, no...

Mišljenja?

0 0 hvala 0
15 godina

Stvarno hvala puno ljudi. Odgovarate ultra brzo, s puno informacija uz vlastito iskustvo. Kuzim da, ma nece mi to smetat da, kakav televizor u stanu imam, ne mijenjim ih tako često, ovaj moj je pet godina star, 24", ovo će mi bit ko da sam pobjegao u budućnost.

14 godina

Radi se Tv-u kupljenom u Elipsu (ne preko weba nego u dučanu) i povratu istog u roku od 7 dana ? Ima li netko iskustva i da li znate da li je moguće dobiti povrat novca u roku od 7 dana ili ide samo zamjena za nešto drugo?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.9.2018 23:36 (mla_dend).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mla_dend kaže...

Radi se Tv-u kupljenom u Elipsu (ne preko weba nego u dučanu) i povratu istog u roku od 7 dana ? Ima li netko iskustva i da li znate da li je moguće dobiti povrat novca u roku od 7 dana ili ide samo zamjena za nešto drugo?

Mislim da bi po zakonu trebalo biti 14 dana. Da bez pitanja možeš napraviti povrat. Ali u originalnoj i neoštećenoj kutiji.

13 godina
neaktivan
as17 kaže...

Pozdrav svima,

Dvoumim se izmedu:

KD-55XF9005 ili QE55Q7FN

Mišljenja?

I

Oba su odlični TV-i. I meni su bili u užoj konkurenciji ali sam ipak otišao putem OLEDa.

Po mom mišljenju glavne prednosti su:

Sony xf9000 pro - bolji za gledanje filmova u zamračenoj sobi (FALD pozad. osvjetljenje za razliku od Edge na Q7) bilo HDR 4K ili FHD

- ima Dolby Vision, bar mislim da je updateom firmwarea dobio  (sve vise naslova na netflixu i Amazonu podržava i stvarno to dobro izgleda)

- nema iritantnu marketing kampanju - Q kontrast, Q boja, Q engine, Q HDR..!

Samsung Q7 pro - u osvjetljenoj sobi još bolji od Sonyja jer može biti nešto svjetliji u HDRu, a još bitnije je da ima najbolju zaštitu od refleksija, pa kod prisutne sobne rasvjete male su refleksije

- navodno  nešto bolji zvuk (slušao sam Sony seriju 80 i 85 i imaju dosta šugav zvuk, a izgleda ni 90 serija nije puno bolja)

- 120hz pri 1440p kod xboxa (ako vam to ista znaci)

- bolje izgleda u prostoru, tanji je i ima odvojen box sa konektorima (ako je TV uz zid ili na zidu onda ovo nije bas bitno)

Da je u izboru Q8 varijanta sa FALDom (ima verzija sa Edge),ne bi imao dvojbe. A ovako je jako teško presuditi...

14 godina

Kutiju imam, sve imam .... budem sutra vidio kako će biti. 14 dana je sigurno za kupnju preko weba ....

18 godina
as17 kaže...

Pozdrav svima,

Dvoumim se izmedu:

KD-55XF9005 ili QE55Q7FN

Mišljenja?

Sony je trenutno preko 2000kn jeftiniji kod nas u slobodnoj prodaji, to je fald televizor koji definitivno ima bolji local dimming od Samsunga, podržava Dolby Vision za razliku od Samsunga, o motion processingu da ne govorimo, tu je Sony car. Samsung jedino što praši u bojama i to kad ga kuriš u osvijetljenoj prostoriji s nafrljenom svjetlinom. Mene recimo uvijek po trgovinama iznova impresioniraju boje na qled telkama od serije Q7F nadalje (već i 2017 modeli), ali to je tako u dućanu s demo materijalom. Inače taj je Sony realnije uspoređivati sa skupljim Q8DN modelom (američki Q8FN). Dakle po slici i za razliku cijene, ja bih si uzeo definitivno xf9005 bez previše razmišljanja. Ali... Sony je žešće groblje po pitanju operativnog sustava, daljinskog upravljača, a i dizajn Samsunga je meni osobno daleko bolji. Pa računaj što ti više znači, slika ili UX (user experience/korisničko iskustvo) koje je na Sony telkama s Androidom u najmanju ruku frustrirajuće.

Deckard
17 godina

Preporuka Tv-a  3000-3500kn.

Jedini uvijeti:

43" ili vece

Mogucnost streama youtube sa mobitela.

Ima li ista vrijedno kupnje?

Hvala unaprijed 

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.9.2018 9:39 (MarioVk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice