Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.630.088
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
OLED zbog dubine crne po pojedinom pikselu ni ne mora imati toliku visoku svjetlinu da bi dobio odličan HDR prikaz, za razliku od LCD-a

http://www.hdtvtest.co.uk/news/oled55b7v-201705074461.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
R36 kaže..

Kolega nisu os-ovi drugih proizvođaća TV-a zadnje smeće., nego imaju manje mogučnosti. Ako netko da je lovu cca 10000 - 15000kn mislim da hoće da ima što više mogučnosti. Kažeš da nisi često koristio Kodi., pa ne koristim ga ni ja svaki dan., kao što ne koristim PS4., ali kad mi se hoće - bolje je da imam nego da nemam. 

Slažem se da je normalno da je slika na novom bolja..., također se slažem da moja supruga nije mjerilo kvalitete ekrana., ali takav pogled imaju prosječni korisnici. 

Sorry to je moje mišljenje - da sam htio da mi tv služi za gledanje h1 telekoma i gledanje filmova putem usb-a, ne bi nikad kupio ovaj Sony. Kupio bi nešto do 4000kn i bolio bi me briga koji OS ima.

Opet ponavljam...to je moje mišljenje i uvijek ću svakom preporučim tv s Androidom pa makar ga nikad ne koristio. Bolje da ima nego da nema.

nadam se da ti žena ne čita bug 

zašto imate protiv usb filmova ako gore može stati bez problema full hd? 

14 godina
neaktivan
jocommb kaže...

ma opcenito je od proizvodaca lose odradeno to sto se tice nadogradnje i zato meni nije mjerilo nit uopce neki veliki plus imat android os na tv-u...2 godine je projecno vrijeme odrzavanja os-a za uredaje...i sto je najgore proizvodaci aplikacija nemare za to sto proizvodaci hardvera neprate nove inacice softvera nego samo dode kao za kodi 17, ispod 6.0 nema vise....i to je to....

Ma loša je nadogradnja kod mobilnih proizvođaća kako onda neće kod proizvođaća TV-a.

Nije mi bitna verzija Androida na TV., bitno je da nije 5.0 i sl..., jel su MM i Nougat dobro složili za mobitele a vidim i za TV. Bitno je koju verziju Androida pojedina aplikacija podržava...

zuper kaže...

Znači ti si dao par tisuća kn više samo da bi imao ugrađen Android?

Ja sam htio Sony XD850 ili XD830 liniju...Android je bio sam dodatan plus.

Zamjena mi je bio Samsung SUHD linija 7...ali sam na svakom naletio na problem odljepljivanja pozadine.

Dao sam 7500kn za TV., tako da nisam dao neku bolesnu cifru. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 13:02 (R36).
14 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

nadam se da ti žena ne čita bug 

zašto imate protiv usb filmova ako gore može stati bez problema full hd? 

hahahah, nema ona vremena za te stvari. 

Ja sam ti uvijek za neka jednostavna riješenja. Ako mogu skratit radnju na 2 klika - odlično. Sad sam i ja skidao film na laptop., pa spajao laptop na TV preko HDMI-a...

13 godina

Samo nemoj ženi pokazati Netflix, jer kad skuži kolko ima serija, možeš se pozdravit s novim TV-om.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
14 godina
neaktivan
DeniZg kaže...

@R36, iz nekog razloga ti ne mogu slati poruke. Nisam dobio taj IR blaster.

Negdje ga dobivaju negdje ne...zato pitam.

12 godina
roby27 kaže...
gocc01 kaže...
Jbg loš screenshot. Ako i ovaj ne bu kak treba, uglavnom, poslao sam upit u LG dal vrijedi garancija kod nas za TV kupljen u ED i dobio sam potvrdan odgovor. Za sve kupljeno unutar EU vrijedi garancija kod nas.

Ovaj tjedan pripreme, trebao bi stići drugi tjedan a ak ne prodam Sony bar ću moći napraviti neku side by side usporedbu.

Vidim ti si early adopter :)

Previše love za osrednji motion i ne tako dobar brightness

Prilika koju nisam mogao propustiti. Evo sad gledam, cijena je opet na 22500kn. U UK najniža cijena 3000£ John Lewis.

Prije trenutnog XD9305 sam imao Panasonic GT50. Znači znam kako treba izgledati vrhunska pokretna rezolucija kao i kontrast. Za Sony piše da ima peak do 1000nita dok je B7 na nekih 750. 

Na AVSforums veli lik koji je prešao sa plazme (mislim da je VT60) da je OLED u svemu bolji jedino ta pokretna rezolucija je na nekih 80% plazmine. Plazma mu sada izgleda tamna a tih nejakih 750nita zbog tako duboke crne ima solidan  HDR kick tak da u svakom slučaju je napredak u odnosu na Sony. 

Uostalom, telku ne gledam, bar ne toliko da me odvrati od kupnje zbog loše pokretne rezolucije kod 1080i signala.

Samo me brine kaj sa Sonyem, moram ga prodat jer nemam mjesta za još jednu kutiju a i posudio sam od frenda pare za B7 tak da i njega hoću riješit što prije.

Jedini veći problemi o kojima čitam su vezani uz CEC i ARC ali taj problem sam imao i sa Sonyem tak da sam otkantao ARC i spojio zvuk preko optike na receiver. Navodno problemi sa handshakeom i paljenje krivih inputa.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
18 godina
R36 kaže...

Dao sam 7500kn za TV., tako da nisam dao neku bolesnu cifru. 

A koja je točno definicija "bolesna cifra"?

Ova cijena telke koji si kupio i je nekom puno, čak i nepotrebno, nekom ko traži, samo gledanje programa, i jeftiniji televizori isto imaju android..

Ali, nekom je super cijena, recimo većini nama ovdje, s obzirom kaj telka sve nudi, cijena je

Pa da si dao i 15tkn, ne bih ti rekao da je to bolesna cifra, više se radi ovdje ajmo reć o isplativosti, odnosno, kupiš telku za 15tkn i prodaš za cca 2 god, po smiješnoj cijeni, više bi taj proces okarakterizirao kao, čudno..

Raspon cijena televizora nije bezvezan, za svakog se nađe ponešto, od 2tkn-40tkn; na stranu sad upitna vrijednost te potrošačke elektronike..

Recimo, da kupujem telku za period od 2-3godine, u vrh glave bih dao 3-3.5tkn, sve više je previše, a za duži vremenski rok korištenja je druga priča..

Bitno da si ti zadovoljan sa sonijem...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 15:48 (zvonac).
14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

A koja je točno definicija "bolesna cifra"?

Ova cijena telke koji si kupio i je nekom puno, čak i nepotrebno, nekom ko traži, samo gledanje programa, i jeftiniji televizori isto imaju android..

Ali, nekom je super cijena, recimo većini nama ovdje, s obzirom kaj telka sve nudi, cijena je

Pa da si dao i 15tkn, ne bih ti rekao da je to bolesna cifra, više se radi ovdje ajmo reć o isplativosti, odnosno, kupiš telku za 15tkn i prodaš za cca 2 god, po smiješnoj cijeni, više bi taj proces okarakterizirao kao, čudno..

Raspon cijena televizora nije bezvezan, za svakog se nađe ponešto, od 2tkn-40tkn; na stranu sad upitna vrijednost te potrošačke elektronike..

Recimo, da kupujem telku za period od 2-3godine, u vrh glave bih dao 3-3.5tkn, sve više je previše, a za duži vremenski rok korištenja je druga priča..

Bitno da si ti zadovoljan sa sonijem...

Znači najveću cijenu koju bi dao je 15000kn...ali tad bi bila 65inc., 11500kn sam mislio dat za XE8599., ali mi je ova uletila za 7500kn. 

U svakom slučaju sam želio proći što jeftinije.

Znaći očekujem da ću ovu telku ako bog da imat barem 5 godina. Poslje toga bi išao normalno na 65inc...

Ma Sony  .

Samo čekamo tebe da vidimo što ćeš ubost...

Poruka je uređivana zadnji put pon 15.5.2017 20:30 (R36).
18 godina
R36 kaže...

Znači najveću cijenu koju bi dao je 15000kn...ali tad bi bila 65inc., 11500kn sam mislio dat za XE8599., ali mi je ova uletila za 7500kn. 

U svakom slučaju sam želio proći što jeftinije.

Znaći očekujem da ću ovu telku ako bog da imat barem 5 godina. Poslje toga bi išao normalno na 65inc...

Ma Sony  .

Samo čekamo tebe da vidimo što ćeš ubost...

Neću nikakvu zvijer, nemam baš tolko love

Mislio sam da je ta akcija do isteka zaliha, kad ono, to je bila vikend akcija u emmezeti..

S tom telkom si miran i više od 5 godina, iskoristi ju najbolje što znaš

12 godina
neaktivan

ovako sutra je krajnji rok (cca za 24 sata) kad uzimam pa ako moze koji savjet između ova dva ili ako ima koja treća opcija (samo da je american beskamatno na 12 mjeseci)
nesto sto bi me zadovoljilo je kao što sam naveo na stranici dvije unazad:

cijena do 6500
dijagonala 49 - ali bolje 55
android 
4k

zasad mi je izbor na ova dva sony kd55xd7005 i philips 55pus6401

0 0 hvala 0
18 godina

sony 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
qwxy kaže...

ovako sutra je krajnji rok (cca za 24 sata) kad uzimam pa ako moze koji savjet između ova dva ili ako ima koja treća opcija (samo da je american beskamatno na 12 mjeseci)
nesto sto bi me zadovoljilo je kao što sam naveo na stranici dvije unazad:

cijena do 6500
dijagonala 49 - ali bolje 55
android 
4k

zasad mi je izbor na ova dva sony kd55xd7005 i philips 55pus6401

Što se tiče veličine 55" bi ti ja preporučio taj model.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-55pus6501-55-139-cm-led__22363551

https://www.jeftinije.hr/Proizvod/5110137/audio-video/televizori/lcd-led-tv/philips-led-televizor-55pus6501

13 godina
Grga1984 kaže...

Android 7 je pušten prije 5 dana u Americi za sve 2016 modele osim xd8505 i xd9305 iz razloga što oni imaju stari SOC dvije jezgre. tako da uskoro očekujemo da puste Europu.

Ta dva modela neće dobiti ni podršku za youtube HDR.

Source?

14 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Neću nikakvu zvijer, nemam baš tolko love

Mislio sam da je ta akcija do isteka zaliha, kad ono, to je bila vikend akcija u emmezeti..

S tom telkom si miran i više od 5 godina, iskoristi ju najbolje što znaš

Da...pisalo je od 13-15.05 ili do isteka zaliha...

Isti takav moj u Elipsu 9999kn - po meni previše ako je novi model tj XE 10250 u SD.

15 godina
14 godina
neaktivan

Ne znam čemu panika oko verzije Androida kod kolege...najbitnije je koju verziju aplikacija podržava. Kodi od 5.0...a ovi dvojezgreni vrte 6.0.1... Pa nije TV mob pa da se mora imat zadnja verzija Androida.

4.4 je još na 18%, 5.1 23.3%, 6.0 na 31%, a 7.0 na 6.6%...ostale verzije i podverzije nisam stavio.

Sami mobilni proizviđaći kasne s nadogradnjom., tako da je ova nadogradnja na 7.0 kod Sony vrhunski odrađen posao.

Pretpostavljam da će ovi naši dobit 7.0 ali malo kasnije i neće imate te neke cake You tube HDR (sad koliko mi je to bitno)., jel je za te dvojezgrene 6.0.1 došao prije 3 tjedan...

15 godina

I mene je iznenadio Sony sa Androidom 7, to im je zato što imaju isti soc kao i modeli 2017 pa će ih odmah isporučivati sa sedmicom, tako je i moj došao sa Androidom 6 već u kutiji u 12 mjesecu, a neki modeli su ga tek sada dobili.

Dosta znači nova verzija Androida, slika u slici, dolazi podrška za nove HDR formate i dosta drugih novotarija, , poboljšanje u performansama. 

Makar i sada je velika razlika između starog soc i novog. Frend ima xd8505 i moj xd7005 je dosta brži pogotovo u kodiu i samom pokretanju appova.

Sama podrška za budućnost, sa Androidom 7 si miran sigurno godinu dvije duže od 6.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako nekog zanimaju specifikacije procesora u Sony TV-ima, ovo sam našao na AV forumu.

(XD94/XD93/XD85/X94C/X93C/X90C/X85C) - 2 core Mediatek,

(ZD9/XD83/XD80/SD80/XD75/XD70) - 4 core Mediatek + 2 core GPU with 2 GB of RAM

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

I mene je iznenadio Sony sa Androidom 7, to im je zato što imaju isti soc kao i modeli 2017 pa će ih odmah isporučivati sa sedmicom, tako je i moj došao sa Androidom 6 već u kutiji u 12 mjesecu, a neki modeli su ga tek sada dobili.

Dosta znači nova verzija Androida, slika u slici, dolazi podrška za nove HDR formate i dosta drugih novotarija, , poboljšanje u performansama. 

Makar i sada je velika razlika između starog soc i novog. Frend ima xd8505 i moj xd7005 je dosta brži pogotovo u kodiu i samom pokretanju appova.

Sama podrška za budućnost, sa Androidom 7 si miran sigurno godinu dvije duže od 6.

Slažem se...

Sve zavisi tko kakve prioritete ima...ja sam htio X1 procesor, 120hz...slika je na ovim SD kanalima fenomenalna.

Imao sam od frenda Android Box...i s 2gb rama i boljim procesorom od bilo kojeg Sony tv-a., i nisam primjetio da je Kodi na Sony nešto sporiji nego na Android Box. To su takve milistotinke da se s tim ne zamaram.

Također preporuka za sve koji misle kupit Sony tv. Treba pričekat kraj godine jer će ugrađivat noviji procesor koji će imat još više mogučnosti...jel se događa da ovi prvi modeli 2017 imaju isti procesor kao modeli s kraja 2016. godine., kao priča s modelima kraj 2015/ početak 2016.

Ako Vam uleti neka dobra ponudu., kupujte nećete pogriješit(kao što je meni uletilo)., ali dat tipa 10000-15000kn za tv serije XE s starijim procesorom. Ja osobno ne bi.

ps...dat ću si malo truda pa snimi video da se vidi kako radi Android i Kodi na ovom mom.

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 10:36 (R36).
14 godina
neaktivan

gledao sam isti dan za tvoj model i imali su ih na 3 mjesta kao izložbeni, svaki je radio preko 2300 sati....

11 godina
neaktivan

Valja li ovaj novi Panasonic TX-58EX700E? Ili nesto drugo? Zanima me samo kvaliteta panela a sve one smart gluposti su nebitne posto sve ide na vanjski AV i Kodi player + nesto ovih nasih programa. U ED je nedavno bio 7500 a u SD je 9700 sto je eto bas mala razlika :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
vdrbox kaže...

gledao sam isti dan za tvoj model i imali su ih na 3 mjesta kao izložbeni, svaki je radio preko 2300 sati....

Ako i postoji mogučnost da je radio duže od mj dana., ja kad sam kupovao izlozebni toga sam bio svijestan. Na prvu koliko sam pričao s prodavačem nije mi odavao dojam da me nešto mulja jer vidim da im prodaja televizora ide dobro.

I da radi samo 4 i pol godine a ne 5 godina ja sam zadovoljan . Kad pogledam da je cijena u Elipsu 9999kn nov zapakiran., riskiro bi i sad s izložbenim ako ću imat uštedu od 2500kn. Nemam mi ništa gluplje kad prodaju izložbeni po cijeni novog zapakiranog.

U Elipsu akcija na Sony tv - sad nije više 9999kn nego 8999kn., i dalje po meni previše.

15 godina

Valja. odličan TV.

14 godina
neaktivan

vidio sam , mislim da ću ga kupiti, bez obzira na veću cijenu...Lp

edit: ostali sve izložbeni , zvao elipso...

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.5.2017 11:13 (vdrbox).
15 godina

a gle izložbeni sa 2500 sati je kriminal. to da je 40% ispod cijene ajde ali ovako se nebi baš odlučio za tu opciju.

14 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

a gle izložbeni sa 2500 sati je kriminal. to da je 40% ispod cijene ajde ali ovako se nebi baš odlučio za tu opciju.

Slažem se, zato sam ja uzeo onaj koji je radio mjesec dana.

Nejasno mi je kako netko može kupit TV koji se odljepljuje.,to je j... vidljivo i za to te nitko ne može prevarit.

14 godina
neaktivan
vdrbox kaže...

vidio sam , mislim da ću ga kupiti, bez obzira na veću cijenu...Lp

edit: ostali sve izložbeni , zvao elipso...

Dolaze nove serije tako da se riješavaju starih...oćito su još samo izložbeni ostali.

15 godina

Meni nije nejasno.

ako koriste obostrano ljepljivu traku. onda ju je najmanji problem promjeniti.

Dobiješ dosta bolji panel, pogotovo po cijeni od 7500 kn. Onako radije bi promjenio 30cm 3m trake i riješio problem, nego kupio lošiji TV sa 1000 radnih sati za iste pare.

I ovako po netu piše da nova Sony XE (xe9005 i dr..) serija ima Samsung panele. Odmah bi mjenjao svog Sonya za KS7000 i još bi doplatio minimum 200 eura.

14 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...

Meni nije nejasno.

ako koriste obostrano ljepljivu traku. onda ju je najmanji problem promjeniti.

Dobiješ dosta bolji panel, pogotovo po cijeni od 7500 kn. Onako radije bi promjenio 30cm 3m trake i riješio problem, nego kupio lošiji TV sa 1000 radnih sati za iste pare.

I ovako po netu piše da nova Sony XE (xe9005 i dr..) serija ima Samsung panele. Odmah bi mjenjao svog Sonya za KS7000 i još bi doplatio minimum 200 eura.

Sve 5 kolega...tko ima volje neka lijepi., ja osobno ne bi.

Da puno ne filozofiramo...100 ljudi 100 čudi...

Mislim da smo tu na forumu stavili dosta prednosti i mana pojedine marke tako da svatko za sebe može naći ono što mu najbolje odgovara.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice