Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.687
|
čitano: 27.753.706
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
U pravu si!!!
ali ja ne vidim neku razliku a obzirom na samu kvalitetu signala.
Kao sto sami rekao vecinom igre i filmovi.
15 godina
U pravu si!!!
ali ja ne vidim neku razliku a obzirom na samu kvalitetu signala.
Kao sto sami rekao vecinom igre i filmovi.
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Philips model 6501 ima 8bit+HFR.

0 0 hvala 0
9 godina

Nažalost, ni to mu ne može pomoći da ima sliku vrijednu razmatranja za kupovinu. A debelo je preskup za ono što pokazuje !

0 0 hvala 0
15 godina
Ja sam samo rekao da je 6401 odlicna kupnja za te novce.
Ponavljam odlicna.
A za nogomet si u pravu, makar ja ne vidim razliku ocito je do signala.
A i pogledam jednu tekmu tjedno.
Imao sam samsunga zadnje dvije godine 48h6400 100hz, jucer sam gledao tekmu na sony-u jednostavno ne kuzim.
Samo sam htjeo reci da se u budget klasi uhd 55 dosta ljudi odlucuje za sony. Hdr izgleda super, ja znam da nije kao kod samsunga ks7000 ali puno bolje nego na 6501.
14 godina
protjeran
Grga1984 kaže...
Ja sam samo rekao da je 6401 odlicna kupnja za te novce.
Ponavljam odlicna.
A za nogomet si u pravu, makar ja ne vidim razliku ocito je do signala.
A i pogledam jednu tekmu tjedno.
Imao sam samsunga zadnje dvije godine 48h6400 100hz, jucer sam gledao tekmu na sony-u jednostavno ne kuzim.
Samo sam htjeo reci da se u budget klasi uhd 55 dosta ljudi odlucuje za sony. Hdr izgleda super, ja znam da nije kao kod samsunga ks7000 ali puno bolje nego na 6501.

Puno bolje prikazuje HDR sliku Samsung, napram Sony i Philipsa..A ne Sony napram Philipsa:) Jer sam več napisao, Sony i Philips imata jednak 8 bitni panel, jednak Hardwere koji podržava HDR procesing, kontrast , jednako zatemnenje, i uskoro jednako svetilnost panela.Pa mi sad nije jasno, kako može biti HDR slika na Sonyu puno bolja nego na Philipsu..? Koliko vidim pojedinci dosta govore na pamet, i, da nisu vidli televizor u živo i napravili prije kalibraciju. Poslije kalibracije, se več može nekako uspoređivat televizore!)

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 19:04 (garfield1).
18 godina

garfield1 jel ovo dobra reza za sony panel kod kalibracije

ANSI kontrast (tvornički, 200 cd/m2 maks. svjetlina) 2724:1 2 CinemaPro uz Auto Local dimming Off, 2981:1 – Low, 3374:1 -High
ANSI crna boja [cd/m2] (tvornički) 0.074 2 U skladu s VA LCD tehnologijom, mjereno uz 200 c/m2 maks. svjetlinu
Najveća svjetlina [cd/m2] (tvornički) 964 3 Mjereno s HDR signalom (5% prozor), SDR max. 806 cd/m2 (18% prozor), 470 cd/m2 (full)
Najveće greške u nijansama sive (tvornički) 3.77 3 Cinema pro predložak, na 100%
Tvornički najveće greške u bojama (tvornički) 3.2 4 Najveća greška kod crvene boje, Cinema pro predložak
Pokrivenost Rec.709 raspona boja (tvornički) 96.5% 3 Cinema predložak, prihvatljiva tolerancija je +/- 3%
Pokrivenost DCI-P3 raspona boja (tvornički) 88.2% 3 Za više rezultata pogledajte usporedni prikaz.
Kontrole za kalibraciju / 3 Balans bijele boje, gamma u 10 točaka, CMS
Prosjek: 2.875 dobro

bdw chekiraj tu slike

http://hdtelevizija.com/2017/01/12/sony-55xd9305-xd93-uhd-hdr-led-lcd-tv-recenzija/2/

pa mi reci kakavv je local dimming kod philipsa 8x serije u odnosu na ovaj sony?

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 19:48 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji Panasonic od 55 do 60"? Modeli 2016. Ili jos sacekati modele za 2017 ... Najbitnija kvlliteta slike, ostalo nebitno (smart itd), third party odraduje svoje. Gleda se sport i filmovi ...
Meni velik problem preci s plazme na lcd ...
Sta bi bilo najblize plazmi? Thx.

0 0 hvala 0
18 godina

jako zanimljiv osvrt koga zanima panasonic line up za 2k16 

p.s DX700/800 serija 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 20:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dx800 mi se cini OK, 700 tako tako ... 900 malo preskupa ... Hm ... Bit ce jos malo cekanja za nove modele.
Mozda se proslogodisnji (2016) modeli mogu povoljnine nabavit (serija 900 npr.).
18 godina

http://sonusart.hr/televizori/panasonic-tx-58dx800e.html

vrhunski 4k HDR za te i jos je 58 incha 

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 21:00 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
garfield1 kaže...

Philips model 6501 ima 8bit+HFR.

U čemu je razlika između 8bit+FRC i 8bit+HFR?

18 godina

znacii da interpolira 2bita softwerski koji cine sliku blizu 10 bit panelu to je  fcr

a hfr znaci da podrzava prikaz filmova u 48 slicica tj 48p high frame rate

npr.hobiti su snnimljeni tako

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 21:16 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Da, samo garfild nema pojma šta priča, ili je pod velikim stresom pa mu se sve izmiješalo :D

HFR nema veze sa ovim o čemu on misli da priča, može i 1080p ekran prikazati 60 fps.

8 bitni FRC panel emulira 10 bitni, ali to ne mijenja činjenicu da to nije punokrvni 10 bitni panel. Kao što naš stručnjak tvrdi kad promovira taj pus6501 

S tim da za kvalitetu slike nije odgovoran samo panel, ima tu još parametara koji utječu. Da se krivo na razmemo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 21:25 (Doktor Rambaudi).

0 0 hvala 0
18 godina

moj je 8bit FCR i 10bit raw 4k HDR preko plexa na ps pro izgleda fantasticno 100-150mbita 

a telka iz 2k14 uz modul sek 3500 koji dodaje HDR ...

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 21:28 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Sve ok, nisam rekao da 8 bit+frc daje loše rezultate. Samo da nije punokrvni 10 bitni panel šta on tvrdi.

vjerujem da preko ps4 pro slika izgleda odlično. koji je tvoj model tva ?

0 0 hvala 0
18 godina

HU7500 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Thx.
15 godina
4mal kaže...

moj je 8bit FCR i 10bit raw 4k HDR preko plexa na ps pro izgleda fantasticno 100-150mbita 

a telka iz 2k14 uz modul sek 3500 koji dodaje HDR ...

Vidim skupo te koštao HDR (3000kn Evolution kit)... Mada nije to pravi HDR jer tvoja telka ne može postići veliku svjetlinu.

Koje prednosti je donio Evolution kit?

18 godina

ne vidi se bas dobro 

8550 je moj model na us trzistu 

istina ali sam vrlo zadovoljan sa postignutim rezultatom sa modulom

nije velika ali je dobio 450 u odnosu na tadasnjih 100niti(tj. ottkljucalo se)  + telka je kalibrirana sa JS modeom

jaci proc,novi os,daljinac + podrska za hdr hdcpp 2.2 vp9 ver2 

modulom pretvaras u model iz 2k15-te

a firmovi svako malo dolaze 

i tu pratim raspravu 

http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-flat-panel-displays/1990706-2015-samsung-sek-3500u-za-evolution-kit.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 23:58 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

http://hdtelevizija.com/2017/01/12/sony-55xd9305-xd93-uhd-hdr-led-lcd-tv-recenzija/

ajmo dosta prepirka i nesto konstruktivno zanimljivo pricat 

kao ova reca gore ;-)

Fali sve ono kaj mi je bio prioritet pri kupnji. 

Kad se pojavi prijevod cijeli donji dio ekrana se posvjetli za 30% što se može riješiti ili isključivanjem titlova ili isključivanjem local dimminga. Riješenje za ubit se.

Nakon Panasonic GT50 plazme samo OLED mi može nadmašiti tu crnu boju i kontrast. Prednost ovoga je veća dijagonala, 42" naspram 55" te naravno 4K. 

Pogledao sam par 4K demo videa i pokoji film preko Kodija koji uz Android radi savršeno.

Ono prvo paljenje i reprodukcija 4K demoa na Youtubeu kao jedinom izvoru 4K materijala u tom trenutku bilo je spektakularano. Pogled na kožu i oči onog zelenog kameleona je izazvao onaj WOW efekt koji sam očekivao.

Napravio sam account na Netflixu te Amazonu čija je aplikacija stigla koji tjedan nakon kupnje i odmah pregledao Marco Polo i Grand Tour pošto su jedini sa HDR materijalom.

Slika je predivna, boje kao prvi LSD a rezolucija kao drugi ;-)

Šalu na stranu, ukupan dojam kvari navedeni problem sa micro dimmingom koji svojim isključivanjem onemogućuje XDR funkciju kojom se Sony naveliko hvali.

Znači, riješenje je gašenje micro dimminga ili neki kompromis pa ga držati na minimumu.

Antenu nemam spojenu pošto ne gledamo televiziju ali ono što sam vidio preko Kodija ne izgleda loše s obzirom na skaliranje. 

Daljinski je stvarno mutav, stavili su razmak između strelice prema gore i picture menija valjda pola milimetra pa je upravljanje relativno usporeno s obzirom na oprez koji ulažem da ne pritisnem krivi gumb.

Dizajn je elegantan i telka je stvarno tanka, na HD televiziji su naveli da je stalak plastičan ali sam na njega stavio neki magnet u obliku kocke i priljepi se na svakom mjestu. 

Cable management, nisam tako nešto vidio na televizoru al čini mi se praktično. Pošto nisam završio sa spajanjem svih komponenti bit će otvoreno još neko vrijeme. 

Super je stvar zidni nosač koji dođe uz sam TV. 

Papirnata šablona za označit zid, sam nosivi dio i nosač koji izgleda poput one ručke na koferu kaj se da izvlačiti te se samo objesi na zidni nošač.

Kao flagship TV od Sonya za 2016 mogli su neke stvari malo bolje odraditi, razmišljao sam zbog toga o prodaji ali preveliku mi ulogu igra sad taj Android i Kodi, jbg pojednostavljuje stvari tako da ću ga pokušat zadržati bar 4 godine od 5 koliko imam garanciju. 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
18 godina

imao sa kuro nakon toga vt60 vrhunske telke svojedobno 

moj sljedeci je qled/oled 8k.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 0:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav,

Uskoro bi trebalo da kupim novi TV, pa me interesuju vaša miljenja. Vrlo bitno mi je da nema DSE ni Backlight Clouding Bleeding, s obzirom da ću prvenstveno igrati igre sa PC-ja na njemu. Bitno mi je da TV bude od 40 do 43 inca, do 500 evra.

Hvala unapred!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Blejac kaže...

Pozdrav,

Uskoro bi trebalo da kupim novi TV, pa me interesuju vaša miljenja. Vrlo bitno mi je da nema DSE ni Backlight Clouding Bleeding, s obzirom da ću prvenstveno igrati igre sa PC-ja na njemu. Bitno mi je da TV bude od 40 do 43 inca, do 500 evra.

Hvala unapred!

Što se tiče tvojih zahjtveva, teško, da za takve pare dobijaš takav tv..DSE i Backlight Clouding imaju uglavnom svi televizori, jedni više jedni manje.Za takve pare i što se tiče tvojih zahtjeva bi ti ja preporučio nešto od ovog.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-110-cm-60-152-cm-lcd-led__22336891

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pfs5501-40-102-cm-led__23385941

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue43ku6072-43-110-cm-lcd-led__22466261

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-3d-televizor-ue40k5502-40-102-cm-curved__22466221

18 godina

garfiled1¸odgovori mi na pitanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
4mal kaže...

garfiled1¸odgovori mi na pitanje.

Ne razumem šta očeš, da ti odgovorim:?

18 godina
4mal kaže...

garfield1 jel ovo dobra reza za sony panel kod kalibracije

ANSI kontrast (tvornički, 200 cd/m2 maks. svjetlina) 2724:1 2 CinemaPro uz Auto Local dimming Off, 2981:1 – Low, 3374:1 -High
ANSI crna boja [cd/m2] (tvornički) 0.074 2 U skladu s VA LCD tehnologijom, mjereno uz 200 c/m2 maks. svjetlinu
Najveća svjetlina [cd/m2] (tvornički) 964 3 Mjereno s HDR signalom (5% prozor), SDR max. 806 cd/m2 (18% prozor), 470 cd/m2 (full)
Najveće greške u nijansama sive (tvornički) 3.77 3 Cinema pro predložak, na 100%
Tvornički najveće greške u bojama (tvornički) 3.2 4 Najveća greška kod crvene boje, Cinema pro predložak
Pokrivenost Rec.709 raspona boja (tvornički) 96.5% 3 Cinema predložak, prihvatljiva tolerancija je +/- 3%
Pokrivenost DCI-P3 raspona boja (tvornički) 88.2% 3 Za više rezultata pogledajte usporedni prikaz.
Kontrole za kalibraciju / 3 Balans bijele boje, gamma u 10 točaka, CMS
Prosjek: 2.875 dobro

bdw chekiraj tu slike

http://hdtelevizija.com/2017/01/12/sony-55xd9305-xd93-uhd-hdr-led-lcd-tv-recenzija/2/

pa mi reci kakavv je local dimming kod philipsa 8x serije u odnosu na ovaj sony?

9 godina
neaktivan
garfield1 kaže...
Blejac kaže...

Pozdrav,

Hvala unapred!

Što se tiče tvojih zahjtveva, teško, da za takve pare dobijaš takav tv..DSE i Backlight Clouding imaju uglavnom svi televizori, jedni više jedni manje.Za takve pare i što se tiče tvojih zahtjeva bi ti ja preporučio nešto od ovog.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-110-cm-60-152-cm-lcd-led__22336891

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pfs5501-40-102-cm-led__23385941

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-televizor-ue43ku6072-43-110-cm-lcd-led__22466261

https://www.nabava.net/televizori__240/samsung-3d-televizor-ue40k5502-40-102-cm-curved__22466221

Hvala na odgovoru. Imam opciju da kupim Panasonic 43 DS630E. Pročitao sam review na HDtelevizija sajtu i kažu da je DSE neprimetan. Da li si možda imao iskustva sa ovim TV-om i kakav je Panasonic uopšte? Edge Lit je umesto Direct Lit i to me malo brine. 

14 godina
protjeran

@4mal

Neznam šta očeš , da ti kažem..? Pitaš dal je dobar ovaj tv ili šta očeš.? Philips nema lokalnog zatemnenja.

0 0 hvala 1
18 godina

nista vise! upravo sam se uvjerio u tvoje neznanje eod.

p.s mislio sam da si ok i kuzis stvati tj. da te ekipa nevoli iz nekog razloga

cak sam stavio phillipis na starnu i sve ostalo 

kad te pitam neko profi pitanje ti se zblesiras i odgovaras mi pitanjem 

znalac nije onaj koji samo pukne lik od tv.a to moze i moja baba!

htjeo sam na visoj razini popricat stobom o tv tehnologijama i razlikama medju njima 

ali chorak!

dobro doktor prica... 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:33 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice