Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.997
|
čitano: 15.807.031
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
lovacmaki kaže...
Mirko935 kaže...
lovacmaki kaže...

Na dvostruku rezoluciju?! WTF?!

WTF je tebi?!?!?!'1'1'1 OMGOMGOMGOMGOMG

1920×1080

3840×2160

Na rezoluciju dvostrukog broja vertikalnih i dvostrukog broja horizontalnih linija. Bolje tako?

Matematičaru moj a da pomnožiš te brojeve?

Ajde se nemoj glupirati i pametovati. Kod ikakvog skaliranja se priča o omjerima duljine, a ne površine. Nikoga ne zaboli ona stvar za površinu tako da se pod skaliranjem s faktorom dva u dvodimenzionalnom prostoru podrazumijeva povećanje jedne i druge dimenzije množenjem s brojem dva, u ovom primjeru, sa 1920 na 3840 i sa 1080 na 2160.

Kad imaš 3d model nečega, skaliraš li ti površinom u određenoj projekciji objekta, oplošjem ili volumenom?

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.7.2016 13:46 (Mirko935).
12 godina
lovacmaki kaže...
Q-Tip kaže...

Evo neki dan sam u Elipsu dobio daljinski u ruke da se igram i provjerim sve što me zanima na 49PUS7101 jer mi je on na nekakvom popisu kandidata. Ne znam jesam li očekivao previše, ali sam zaista razočaran kako radi upscaling slike. U demo modu je sve super, jer je 4K. Međutim, kad pustiš full HD stvarno mi je teško povjerovati da kvalitetan televizor može tako loše raditi upscale full hd -> 4K. Na rubovima objekata, pa čak i na statičnom tekstu sve je puno artefakata, a stvar naravno postaje još gora ako se radi o upscaleu običnog tv signala, dok povrh svega čak ni boje nisu kako bi trebale biti.

Uspoređujući to sa Sonyjem kojeg imam već godinama i koji ima sjajnu dubinu boja i čak i upscale slike niske rezolucije radi odlično, doslovno se osjećam kao kreten što sam uopće htio mijenjati tv za nešto novije.

Shvaćam da upscale na full HD i upscale na 4K vjerojatno nije jedno te isto, ali malo sam ostao iznenađen i zatečen jer je slika bila ispod bilo kakvih mojih očekivanja. Još bih mogao progutati loš upscale običnog iptv signala, ali kako bi se na tv-u uglavnom reproducirao full hd materijal, ovako loš upscale me definitivno nije kupio :(

Ne mogu vjerovati da netko uspoređuje sliku u omjeru 1:1 oštrine sa slikom koju se mora 4x razvući da bi se prikazala na cijelom ekranu.

Nema potrebe da se praviš pametan. Posve mi je jasno da slika u omjeru 1:1 ne može biti ista onoj koja se mora skalirati, na kraju krajeva to sam i naveo u svom postu. Čemu pametovanje s visoka? Ono o čemu govorim je kvaliteta skaliranja, za koju sam očekivao da će kod ovog televizora biti bolja. Ako moj ohoho godina star Sony može zaista kvalitetno odraditi upscale s niske rezolucije na full hd, onda sam očekivao da će i ovdje barem upscale sa full hd na 4K raditi slično. U suprotnom zaista ne vidim razloga da itko u ovom trenutku kupi 4K televizor jer čak i da smo negdje u zapadnoj Europi, ponuda takvog sadržaja je zasad mizerna.

13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovisi kakav FHD materijal si pustio, pravi film ima 40-50GB

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
nex987 kaže...

Ovisi kakav FHD materijal si pustio, pravi film ima 40-50GB

Bio sam u Elipsu, dakle nisam puštao svoj materijal nego HD televizijske programe, HRT 2 HD, Slovenija 1 i 2 HD + neki Philipsov promo video koji je u full HD-u.

Ne znam, sumnjam da o materijalu ovisi činjenica da oko rubova statičnog teksta na jednobojnoj pozadini ima artefakata kao da je neka lošija mpeg kompresija. Začudilo me to...

16 godina

uzmi samsung radje u toj cijeni ....moj model je star 2 god. i radi odlican upscale a di nece iz ove u vec srednjem rangu 

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.7.2016 8:15 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

A čekaj, Q-Tip, ti si mislio kupiti novi TV samo zbog 4K ili ima drugih stvari kojima si nezadovoljan na trenutnom, želiš veći itd.?

15 godina
Samsung?? Sad ćeš ti čut od garfielda, ti ćeš meni samsung pored philipsa... :)
Zadar živi vječno!
12 godina
Mirko935 kaže...

A čekaj, Q-Tip, ti si mislio kupiti novi TV samo zbog 4K ili ima drugih stvari kojima si nezadovoljan na trenutnom, želiš veći itd.?

Nisam htio uzeti tv zbog 4K, tog sadržaja ima ionako zanamerivo malo, pitanje je kad će ga i biti. Htio sam nakon podosta godina kupiti novi tv, zakoračiti u smart tv vode jer ovaj kojeg trenutno imam nije smart tv, htio sam povećati dijagonalu (s 40 na 49 ili 55), pa na kraju krajeva dobiti malo i na estetici prostorije uz Ambilight itd. Kako među modelima za 2016. ionako ima sve manje full hd televizhora, činilo mi se kao neki prirodan korak uzeti 4K. Nisam očekivao da će upscale biti tako loš, a kako sam picajzla i detalji mi ne daju mira znam da se ne bih naviknuo nego bih stalno gledao u kockice, točkice i slične artefakte. Zato zapravo odustajem od neke nadogradnje sve dok je full hd sasvim dovoljan ili dok ovaj tv ne otkaže poslušnost. Lova se može potrošiti i drugdje :)

15 godina

Što ima pametno za oko 3500-4500 kn? Primarno filmovi, ali da mu ni gaming nije stran... 40-43 inča...

But Father, I have dreams and courage, and the name of an excellent cosmetic surgeon. Fear not, one day word will reach you of the success of me, the great Eskimo actor, Jennifer Love Hewitt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Isto pitanje uz uvjet da je android tv.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Mr. Fugitive kaže...

Što ima pametno za oko 3500-4500 kn? Primarno filmovi, ali da mu ni gaming nije stran... 40-43 inča...

Ovdje imaš.A za nešto više para,več dobijaš dobar 4k televizor.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-40pfs5501-40-full-hd__23385941 (model 2016)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-lcd-led__22336891 (model 2016)

15 godina
neaktivan
Q-Tip kaže...

Nisam htio uzeti tv zbog 4K, tog sadržaja ima ionako zanamerivo malo, pitanje je kad će ga i biti. Htio sam nakon podosta godina kupiti novi tv, zakoračiti u smart tv vode jer ovaj kojeg trenutno imam nije smart tv, htio sam povećati dijagonalu (s 40 na 49 ili 55), pa na kraju krajeva dobiti malo i na estetici prostorije uz Ambilight itd. Kako među modelima za 2016. ionako ima sve manje full hd televizhora, činilo mi se kao neki prirodan korak uzeti 4K. Nisam očekivao da će upscale biti tako loš, a kako sam picajzla i detalji mi ne daju mira znam da se ne bih naviknuo nego bih stalno gledao u kockice, točkice i slične artefakte. Zato zapravo odustajem od neke nadogradnje sve dok je full hd sasvim dovoljan ili dok ovaj tv ne otkaže poslušnost. Lova se može potrošiti i drugdje :)

Ja imam 42" 720p plazmu, ali ne mijenjam je dok ne skupim pare za OLED-a. Kad sam prije godinu dana shvatio da više nema plazmi na tržištu, počeo sam paziti i maziti svoju da ne ode slučajno prije reda. Sve ovo su gluparije trenutno, kako je bilo LED osvjetljenje, 3D, tako je i HDR, 4K, whatever. Nešto što nikome ne treba stvarno i nije pretjerano korisno, ali lakše je prodati TV kad piše da to ima. Daj mi dobar panel s poštenom crnom koji mogu gledati iz bilo kojeg kuta i ništa drugo mi ne treba. Što više ovih kratica znači to više navlakuša

edit: A ni smart tv mi ne treba, H1 STB ima UPNP za youtube i slično s mobitela, kao i mrežni media player, a i spojen mi je TV na PC. Di ćeš smarter od toga?

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.7.2016 15:47 (Mirko935).
8 godina
Šteta kaj nema oled sa manjom dijagonalom, recimo 42"

2 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...

Ja imam 42" 720p plazmu, ali ne mijenjam je dok ne skupim pare za OLED-a. Kad sam prije godinu dana shvatio da više nema plazmi na tržištu, počeo sam paziti i maziti svoju da ne ode slučajno prije reda. Sve ovo su gluparije trenutno, kako je bilo LED osvjetljenje, 3D, tako je i HDR, 4K, whatever. Nešto što nikome ne treba stvarno i nije pretjerano korisno, ali lakše je prodati TV kad piše da to ima. Daj mi dobar panel s poštenom crnom koji mogu gledati iz bilo kojeg kuta i ništa drugo mi ne treba. Što više ovih kratica znači to više navlakuša

edit: A ni smart tv mi ne treba, H1 STB ima UPNP za youtube i slično s mobitela, kao i mrežni media player, a i spojen mi je TV na PC. Di ćeš smarter od toga?

Ako ćemo tako, ne "treba" nikom ni "poštena crna". Zadnjih par godina lcd-i više klase imaju odličnu crnu, a ta fama o crnoj koja jedino valja na plazmi obitava još jedino kod vlasnika prastarih tv-a.

Tehnologija napreduje. Neke novosti su gimmick koji dosadi nakon par isprobavanja, neke su korisne. Smart, HDR i 4K nisu stvari koje nikome ne trebaju.

Potpis!
12 godina
Mirko935 kaže...
Q-Tip kaže...

Ma slažem se s tobom, ako nešto super mijenjat ću samo ako me nešto "izuje iz cipela". Navuklo me sve to oko smart tv-a, svidio mi se ambilight, a mislio sam da ni 4K neće škoditi. Na kraju ispalo da od svih tih silnih panela ovaj kojeg već imam daje bolju sliku

Potrošit će se lova na namještaj i PS4

15 godina
neaktivan
Ezio kaže...

Ako ćemo tako, ne "treba" nikom ni "poštena crna". Zadnjih par godina lcd-i više klase imaju odličnu crnu, a ta fama o crnoj koja jedino valja na plazmi obitava još jedino kod vlasnika prastarih tv-a.

Tehnologija napreduje. Neke novosti su gimmick koji dosadi nakon par isprobavanja, neke su korisne. Smart, HDR i 4K nisu stvari koje nikome ne trebaju.

Ja sam rekao da je to ono što meni treba. Meni je logično da je kod uređaja za reprodukciju bilo zvuka bilo slike najbitnija realnost. Nitko nije rekao da se netko mora složiti sa mnom, samo iznosim svoje mišljenje.

Da, LCD-i su zadnjih godinu-dvije u najvišoj klasi možda dostigli razinu crnosti :D plazme od prije 5-6 godina. Nažalost, to nije pohvalno, pogotovo kad uzmemo u obzir OLED koji se pojavio u zadnjih par godina i njegovu svjetlinu crne od točno 0. Problem gledanja iz kuta nikad nisu rješili jer to nije ni moguće. LCD nikad nije ni trebao postati tehnologija za televizore nego se držati onoga što mu super ide, PC i drugih monitora.

Za Smart nisam rekao da nikome ne treba, nego da meni ne treba. Za 4K bih volio vidjeti statistiku broja prodanih uređaja i broja tih uređaja koji se gledaju sa adekvatno male udaljenosti da kupcu zaista koristi povećanje s 1080p. HDR, iljado-bitne boje itd. u svijetu gdje je većina TV-a podešena totalno krivo što se tiče same temperature boje, kamoli ičeg drugog, ne znam. Dao bog da ne bude samo gimmick nego da zaista bude od toga koristi, no teško mi je povjerovati da će biti tako.

Q-Tip kaže...

Ma slažem se s tobom, ako nešto super mijenjat ću samo ako me nešto "izuje iz cipela". Navuklo me sve to oko smart tv-a, svidio mi se ambilight, a mislio sam da ni 4K neće škoditi. Na kraju ispalo da od svih tih silnih panela ovaj kojeg već imam daje bolju sliku

Umjesto TV-a statični i dosadni namještaj?? Sramota.  Pa sigurno ti treba neki drugi stroj za veći užitak u filmovima ako nećeš TV... Zvučni sustav, popcorn mašina? Je li bar masažni namještaj?

13 godina
Samsung UE42F5000 da li se iplati za 1900kn novi,i ako ga neko ima koji komentar,hvala

0 0 hvala 0
12 godina
Mirko935 kaže...

Q-Tip kaže...

Umjesto TV-a statični i dosadni namještaj?? Sramota.  Pa sigurno ti treba neki drugi stroj za veći užitak u filmovima ako nećeš TV... Zvučni sustav, popcorn mašina? Je li bar masažni namještaj?

Gdje ćeš većeg užitka nego se uvaliti u novi namještaj dok gledaš tv

14 godina

kako najbolje iskombinirati-spojiti sound sa UE40F6500SS i Creative Inspire T6100 76 Watts 5.1 Speakers, thnx

ps. neki konektor, adapter?? da ne moram ništa skupo ulagati jer navedene zvučnike imam viška pa da nekako iskoristim

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.7.2016 14:11 (bobsi).
9 godina
neaktivan

Pozdrav! Može li mi netko dati mišljenje na specifikacije televizora SAMSUNG UE-49KU6402UXXH 

• 4K UHD LED TV
  • - VELIČINA ZASLONA: 49" ( 125 CM DIJAGONALNO)
  • - UHD TV, REZOLUCIJA: 3840 X 2160p, PQI 1500 Hz
  • - DVB-T2/C/S2, MPEG 4
  • - SMART TV, WI-FI: UGRAĐEN
  • - ČETVEROJEZGENI PROCESOR,TIZEN SMART HUB 2016
  • - HDR PRO TEHNOOLOGIJA
  • - 3X HDMI, 2 X USB,DIGITALNI (OPTIČKI) IZLAZ, CI+
  • - DIMENZIJE (Š/V/D): 1101.4 * 694.4 * 293.8 mm
  • - TEŽINA: 12.6 Kg
  • - ENERGETSKA UČINKOVITOST: A
  • Cijena je 6.999 kn Dizajnom se dobro istiće, ali bih volio saznati više o tehničkoj stranihttp://www.technomarket.hr/tv/samsung-ue-49ku6402uxxh-09150379
  • Hvala unaprijed na pomoći!

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
theMit kaže...

Pozdrav! Može li mi netko dati mišljenje na specifikacije televizora SAMSUNG UE-49KU6402UXXH 

• 4K UHD LED TV
  • - VELIČINA ZASLONA: 49" ( 125 CM DIJAGONALNO)
  • - UHD TV, REZOLUCIJA: 3840 X 2160p, PQI 1500 Hz
  • - DVB-T2/C/S2, MPEG 4
  • - SMART TV, WI-FI: UGRAĐEN
  • - ČETVEROJEZGENI PROCESOR,TIZEN SMART HUB 2016
  • - HDR PRO TEHNOOLOGIJA
  • - 3X HDMI, 2 X USB,DIGITALNI (OPTIČKI) IZLAZ, CI+
  • - DIMENZIJE (Š/V/D): 1101.4 * 694.4 * 293.8 mm
  • - TEŽINA: 12.6 Kg
  • - ENERGETSKA UČINKOVITOST: A
  • Cijena je 6.999 kn Dizajnom se dobro istiće, ali bih volio saznati više o tehničkoj stranihttp://www.technomarket.hr/tv/samsung-ue-49ku6402uxxh-09150379
  • Hvala unaprijed na pomoći!

Ovo ti je prosječan televizor.Ima 50Hz 8 bitni VA panel.Malo informacija o tom televizoru.Loša mu je interpolacija,veoma  se vidi podrhtavanje slike,ima HDR procesing,prosječan raspon boja,prosječna svetilnost samog panela,ne najbolja uniformiranost panela kod sive boje,antireflex panela mu nije najbolji,prosječan sound.

Dobar je kontrast,crna boja,dubina boja,tačnost boja,nema sjenke u gibanju slike,dobar input lag za igre.

15 godina
neaktivan
Q-Tip kaže...

Gdje ćeš većeg užitka nego se uvaliti u novi namještaj dok gledaš tv

Ajde, to je još ok. Ja već mislio da pričaš o ormarima i sličnom bezveznom namještaju.

bobsi kaže...

kako najbolje iskombinirati-spojiti sound sa UE40F6500SS i Creative Inspire T6100 76 Watts 5.1 Speakers, thnx

ps. neki konektor, adapter?? da ne moram ništa skupo ulagati jer navedene zvučnike imam viška pa da nekako iskoristim

Ako imaju RCA Audio out (onaj bijeli i crveni okrugli konektor), uzmeš adapter 2xRCA > 3.5 mm za 5-10 kn, i u njega spojiš zvučnike kablom za prednje kanale. Ako TV nema analogni audio izlaz za zvučnike, možeš ih spojiti u izlaz za slušalice, ali nemoj na TV-u pojačavati preko 50-ak % (isprobaj sam do kud je zvuk ok), počet će ti distorzirati jer je izlaz za slušalice jači od standardnog izlaza za zvučnike.

Tako ćeš dobiti stereo zvuk. Ako bi htio 5.1 i da iskoristiš sve zvučnike, morao bi kupiti AV receiver ili nešto drugo što bi ti dekodiralo digitalni izlaz zvuka s TV-a i dalo izlaz za sve zvučnike.

12 godina

Kupuje brat TV, najmanje 40", poželjno da je Smart TV.

Samsung, LG, Sony i Panasonic dolaze u obzir.

Do 3000 kn, moze 200 kn vise ako je stvarno best buy.

29.11.2010= Barcelona-Real Madrid 5:0

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
KiX777 kaže...

Kupuje brat TV, najmanje 40", poželjno da je Smart TV.

Samsung, LG, Sony i Panasonic dolaze u obzir.

Do 3000 kn, moze 200 kn vise ako je stvarno best buy.

Ovdje imaš.

https://www.nabava.net/televizori__240/lg-3d-televizor-42lf652v-42-80-led__12489461

14 godina
Ekipa treba mi TV dijagonale vece od 42". Većinom bi se gledao sadrzaj preko interneta i da se moze instalirat KODI. Cijena do 4500 kn.
3D mi ne treba. Hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
antagonist kaže...
Ekipa treba mi TV dijagonale vece od 42". Većinom bi se gledao sadrzaj preko interneta i da se moze instalirat KODI. Cijena do 4500 kn.
3D mi ne treba. Hvala

Ovdje imaš.Na svima radi Kodi,bez problema.

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-43pus6501-43-lcd-led__22336891(4K model 2016)

https://www.nabava.net/televizori__240/philips-televizor-48pft5500-48-led__15264701(FullHd model 2015)

https://www.nabava.net/televizori__240/sony-televizor-kdl-43w756c-43-led__12972791(FullHd model 2015)

8 godina
neaktivan

Pozdrav ljubitelji TVa :)

Javljam se nakon šta sam kupio tv nakon savjeta na ovom forumu.

Prije mjesec dana sam kupio Philips 55PFT5500 i matična ploča se pokvarila kroz 10ak dana(u procesu sam povratka novca)

Kako je to već drugi Philips TV na kojem se pokvarila matična ploča u roku 2 godine počeo sam sumnjat u kvalitetu Philips proizvoda i više neću kupovat njihove proizvode.

Pošto ću raspolagat sa budžetom do 5000kuna i htio bi kupit televiziju od 55inča(na manje me moze natjerat jedino jaaako dobar tv za te novce) zanimaju me Vaše preporuke i razmišljanja.

Trenutno sam zagrijan za http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-55VLE6621BP/

Što mislite o ovom modelu i Grundigu općenito?

Bio bi zahvalan ako mi možete preporučiti još kakav model.

Hvala i pozdrav! :)

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Euro16 kaže...

Prije mjesec dana sam kupio Philips 55PFT5500 i matična ploča se pokvarila kroz 10ak dana(u procesu sam povratka novca)

Kako je to već drugi Philips TV na kojem se pokvarila matična ploča u roku 2 godine počeo sam sumnjat u kvalitetu Philips proizvoda i više neću kupovat njihove proizvode.

Pošto ću raspolagat sa budžetom do 5000kuna i htio bi kupit televiziju od 55inča(na manje me moze natjerat jedino jaaako dobar tv za te novce) zanimaju me Vaše preporuke i razmišljanja.

Trenutno sam zagrijan za http://www.elipso.hr/audio__video/televizori/GRUNDIG-55VLE6621BP/

Prosto je nevjerovatno kako neki ljudi ne čitaju forum. Daj se vrati desetak stranica unazad i kreni lagano.

Sigurno ćeš naći 20 preporuka za 55 inča.

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
13 godina
protjeran
Euro16 kaže...

Žao mi je,da to čujem.Vjerovatno nisi imao sreče,koja je danas uglavnom potrebna,kod svih brendova.Matične i napajalne ploče,se danas kvare kod svih brandova.

Danas smo u svijetu globalizacije,pa televizori više nisu izdržljivi,kao što so nekad bili.Tako,da šta god kupiš,neznaš kako dugo,če da radi.Ali nešto bolje kvalitete,su svejedno viši rang televizora,ali je i cjena poprilično viša.Recimo ja sam imao prvi Philips televizor,negdje oko 7 godina,i bez ijednog kvara.Prošle godine sam kupio novi,model 6510,zasada još nikakvih problema.Ali može,da se pokvari sutra,kao što sam rekao danas je potrebno nešto sreče.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.7.2016 13:27 (garfield1).
15 godina
Ko ti je smo Philips preporučija da mi je znati:) Reka sam prije Philips samo serija 7 i više, ako baš moraš philips..
Zadar živi vječno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice