Probljemi!

poruka: 4
|
čitano: 2.858
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Probljemi! Dajte ruku!

Daklem! Odakle bi poceo, prvo se ispricavam ako je tema mozda u krivome forumu ali nisan se moga odlucit!!!!

1. Problem je da sam kupio dvd recorder koji nema digitalni tuner (noob al eto), i TV lcd koji ga ima ofc. I sad me zanima dali je moguce se spojiti nekako na digi reciver od tv-a bez kupnje zasebnog boxa?

2. Slijedece pitanje je: ako moram kupit digitalni reciver, moze se kako spojit da mi tv ide preko svoga recivera (koji je vec ugradjen) a dvd posebno preko tog kupljenoga (jer bi me ubilo da moran zaminit lipi veliki daljinski od tv-a sa onim sra*** od recivera).

3. Onda slijedece... Ako nabavim maxtv/bnet/iskontv mogu li se spojiti na njega sa dvd recorderom bez kupnje digitalnog recivera, dakle da mi snima i programe sa maxtv-a/bneta etc?

4. Ako imam adsl i maxtv na jednome katu kuce, a drugu uticnicu za telefon na drugome katu... I ja se spojim na to lipo normalno... Kupim novi modem, narucim novi maxtv reciver (kutiju)... Ocu imat adsl i maxtv preko toga a da cijena svega toga ostane ista kao i do sad? Ili se to konta kao novi korisnik ako nisam ustekan na isti modem?

Eto, neznan jesu ovo neka kretenska pitanja na koja se ljudi smiju ali ja stvarno neznam, pa ako netko moze pomoc... Unaprijed san zahvalan :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Probljemi! Dajte ruku!

Eto nakon 5 sati na googlu i gnjavljenja ljudi doznao sam vecinu stvari, kao i gorku istinu da moran kupit dvb-t reciver. Sad me samo zanima moze li se spojit taj dvb-t sa dvd recorderom bez diranja tv-a (da mi na tv-u ostane isti daljinski)?

Hvala{#}

17 godina

Može se spojiti, na slijedeći način: antena se spoji na ulaz DVB-T prijemnika, a antenski izlaz (loop out) DVB-T prijemnika se spoji na TV. Na taj način će i DVB-T prijemnik i TV imati ulazni RF signal i moći će raditi neovisno jedan o drugome.

Naravno, još preostaje spojiti DVB-T prijemnik na DVD snimač (a po potrebi i na TV - iako ćeš radi snimanja uključivati i DVD snimač te tako imati sliku) scart kabelom.

Uključiš DVB-T prijemnik, na njemu odabereš program koji ćeš snimati, na DVD snimaču odabereš AV ili EXT (ovisno o oznaci) i snimaš.

Još dopuna vezana za tvoje 3. pitanje - s MaxTV-a većinu programa ne možeš snimati DVD snimačem zbog zaštite, s B.neta (bar za sada) možeš snimati sve.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.4.2011 19:50 (KaeR).
14 godina
neaktivan

Eto vidite da nije to bilo tesko! A moga bi onda i bnet satelitsku uzet jer mi je tanjur odma povise glave :)

Hvala, puno si pomoga {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice