pa onda odnesi im ga i uz navedene probleme navedi jos i npr da gubi signal ili da se resetira... tako da ga pošalju na popravak
jedino neces imati sto gledati
pa onda odnesi im ga i uz navedene probleme navedi jos i npr da gubi signal ili da se resetira... tako da ga pošalju na popravak
jedino neces imati sto gledati
Ja sam imao verziju sa usb priključkom i imao sam jako puno problema (snimanje). Prije dva mjeseca sam ga zamijenio za 4004 model i nemam nikakvih problema. Uz novi prijemnik sam uzeo i pojačalo i sve to spojio na riblju kost.
Imam nytroboxov prijamnik već 7 mjeseci i sve je bilo u redu do prošle nedjelje...Tada se naime sam od sebe ugasio...sada se gasi sve češće i češće...nemoguće ga je staviti u standbye mod i ponovno uključiti pomoću daljinskog upravljača. Što mislite, u čemu je problem?
Imam nytroboxov prijamnik već 7 mjeseci i sve je bilo u redu do prošle nedjelje...Tada se naime sam od sebe ugasio...sada se gasi sve češće i češće...nemoguće ga je staviti u standbye mod i ponovno uključiti pomoću daljinskog upravljača. Što mislite, u čemu je problem?
Ili FW ili HW greska.
Joj ljudi neda mi se trazit u nazad jer ima puno texta :) Samo me zanima, vec god dana imam taj nytrobox, sve je uredu, samo kad gledam na usb film u 50% slucajeva mi zaledi i kad ga zelim ugasit treba mu cca 20sek da se ugasi.. Ponovo ga upalim, opet premotam di sam stao i molim Boga da ne zasteka.. Jel to normalno? U mke su rekli da i nije normalno.. USB flas mi je među brzima (sandisk cruzer) tako da do njega nije.. Pa me zanima sto da radim ili barem da mi kazete postoji li neki "master reset" da cijeli software baci na tvornicke postavke? Software je update-an na p5165. Hvala..
to je greška uređaja, pretpostavljam ta datoteka je veća od 1gb, meni radi iste probleme s datotekama vecim od 1gb, doduse usb stick mi je spor, ali manje datoteke rade kako treba
Ma nisu.. uglavnom 700Mb filmovi, pa cak i serije Seinfeld i sl. od 175Mb.. Koji put radi ok, a koji put zasteka za 1 min.. Zivcira me samo zato sto mi u dnevnom usb na dvd-uređaju rastura i onda kad se izvalim u sobu me na ovom pocne zaj.. Znaci i tebi je tako, nije samo do mog?
Taj nytroBox ima pre slab "procesor" za neke datoteke i zato steka
što se tiče "štucanja" nytra. ako imaš volje, vremena i ako ti nije bed otvoriti ga, probaj sa promjenom hladnjaka na čipu. već ti je o tome bilo govora na topicu. nema garancije da će problem biti riješen, ali će u svakom slučaju pomoći bolje hlađenje.
slična stvar se u početku dešavala sa starijim usk stickovima koji su se pregrijavali i isto tako filmove nije ispravno reproducirao.
Imam mali problem sa EPG-om.
Naime nakon ponoći (nešto prije 1 ujutro) Epg za Rtl i Novu (i Rtl 2, Doma) nestane i prva stvar koji pokazuje je prva emisija sutra oko 7 dok za HRT i dalje radi (kako bi i trebao).
Izgledalo mi je kao da Rtl i Nova griješe u datumu (kao i za teletekst) pa da to zbunjuje uređaj, ali valjda bi to i oni shvatili !?
Eto, ako imate kakvu pametnu ideju. Update uređaja je onaj zadnji (oko 09/2010)
pa, vrlo je jednostavno-ti programi ne emitiraju preko noći i nema nikakvih emisija prije jutra. na lokalnim kanalima, npr. piše "videostranice kanala xxxyyy". recimo. a ovi vrte samo najave i reklame, tako da nema potrebe vrtiti i epg. tj. oni ga emitiraju, ali nema nikakvih emisija u to vrijeme.
tako da je to normalna pojava. sa prijemnikom ti je sve u redu!
pa, vrlo je jednostavno-ti programi ne emitiraju preko noći i nema nikakvih emisija prije jutra. na lokalnim kanalima, npr. piše "videostranice kanala xxxyyy". recimo. a ovi vrte samo najave i reklame, tako da nema potrebe vrtiti i epg. tj. oni ga emitiraju, ali nema nikakvih emisija u to vrijeme.
tako da je to normalna pojava. sa prijemnikom ti je sve u redu!
Hvala ti, ali si u krivu.
Rtl i Nova imaju program (treba samo pogledati teletekst).
Osim toga te emisije postoje u EPG-u dok ne prođe ponoć (bliže 1 AM)
Ono što mene interesira je da li netko tko ima ovaj uređaj vidi išta na tim programima (nakon što je uređaj ponovo učitao EPG, jer ako se samo prebaci ostaje "stari" epg neko vrijeme) oko 1AM ?
ne znam... možda trebaš preći u drugi dan sa lijevo-desno ili pričekati da se epg učita do kraja.
ne znam... možda trebaš preći u drugi dan sa lijevo-desno ili pričekati da se epg učita do kraja.
Znam na što misliš. Mislio sam i ja da je to, ali nije.
Imaš li ti ovaj uređaj ? Kako je kod tebe?
sada sam pogledao ova dva programa (rtl2 i doma mi ne rade, krepao odašiljač. valjda) i sve pokazuje kao u ttx-u. nemoj me sada pitati da li se poklapaju vremena, to neznam, ionako ni EPG ni ttx nisu točni, ali popis emisija odgovara. recimo, sada je az rtl bb i csi a već za sutra, ponedjeljak, astro show, vijesti pa neki film. na novoj isto-chris je prva emisija za sutra, dva filma, red cartpet. itd.
tako da ne vidim razloga zbog čega imaš probleme... epg je, imho, samostalan ,tj, neovisan o ttx-u. pa vidi malo kako ti je porihtano vrijeme- da li se podešava ručno ili automatski, odn. vremenska zona. ovo je jedino što možda ima smisla jer je povezano sa vremenom.
a, gle, reset na tvorničke postavke nekad zna pomoći. možda si nakon stavljanja novog softa zaboravio resetirati i učitati početne vrijednosti. možda...
no, nekako sumnjam da će ti zbog epg-a priznati garanciju. i oni ga mogu reflashati i opet može i ne mora biti popravljeno.
tako da ti je najjednostavnije za sada postavljanje na početne vrijednosti i možda malo poraditi na jačini i kvaliteti signala. ali, kako ti htv radi, sve ovo može biti puko naklapanje.
sada sam pogledao (jučer u 20:18)
Hvala ti na poruci i preporukama, ali izgleda da sam se krivo izrazio.
Pogledao si na istom uređaju oko 1AM (ne EPG program oko tog sata, nego ti u realnom vremenu oko tog sata gledaš EPG) RTL i Novu (i to ne samo prebacio, nego i pričekao refresh) ?
Teletekst nema veze, to sam samo spomenuo jer si rekao da te televizije nemaju nista nakon ponoći.
Da pale su i meni na pamet te ideje, pa sam ih isprobao prije nekog vremena.
Dakle:
Vrijeme je točno (kao i vremenska zona)
Resetirano na tvorničko
Izbrisana stara baza i pronađeni svi programi
Kad sam dobio uređaj imao je "onaj" problem sa EPG-om, tako da je fleshan nekoliko puta i svaki put ima ovaj problem
Signal i kvaliteta su OK
ne, nisam pogledao u 01 nego oko 20. ako uspijem danas ostati budan, pogledam. iskreno, koliki je hype izazvao taj epg da bismo se na kraju svi razočarali, osim onog "sada" i "slijedi", ne sjećam se kada sam ušao u epg. al' pogledat' ću.
evo, provjerio sam ti sinoć.
uglavnom. kako nytra imam za rezervu, za snimanje, upalio sam ga par minuta poslije 1 sat. uglavnom, prva emisija (na rtl-u) je bila neka u 6 ujutro. to je bilo za danas. no, na prijelazu danas na sutra, bile su prikazane sve emisije, upravo kako su nabrojane na ttx-u.
na novoj je bez obzira na vrijeme uključivanja prikazao sve emisije. sve od momenta otvaranja epg-a oko 1 ujutro, i sve je izlistao do jutra, čak i onu stavku "kraj programa".
tako da ili sam rtl ne šalje epg ili trebaš prebaciti na rtl da se epg napuni u cache pa da ga se može vidjeti. ili pak rtl jednostavno ne šalje epg u to vrijeme.
1-koliki je hype izazvao taj epg da bismo se na kraju svi razočarali, osim onog "sada" i "slijedi", ne sjećam se kada sam ušao u epg. al' pogledat' ću.
2-tako da ili sam rtl ne šalje epg ili trebaš prebaciti na rtl da se epg napuni u cache pa da ga se može vidjeti. ili pak rtl jednostavno ne šalje epg u to vrijeme.
Hvala ti na vremenu i volji oko ovog problema.
1- Da znam, epg baš i nije dobar koliko bi morao biti. Ali trebalo im je dugo i da se ufuraju u teletekst :)
2- Napuni cache :) Meni je obratno. Dok je cache ostao na prijašnjem danu vidi se sve, a kad se refresha onda ode.
Izgleda da je ovo složeniji problem :(
Ako ti je nytro za rezervu, imaš li ovaj epg problem na glavnom uređaju koji koristiš?
Snimanje i reprodukcija:
Snimanje i reprodukcija:
1. neznam
2. mislim da ga uopće ne čita, tj. ne prepoznaje
3. neznam
4. neznam. Ako mi neradi, onda konvertiram u nešto što radi
5. da (radi mi sa 250 GB diskom bez problema - transcend storejet 25M)
Može li se u ovaj uređaj ubacit modificirani SW od nekog drugog proizvođaća, ili se ovaj SW može modificirat?
Snimanje i reprodukcija:
1. neznam
2. mislim da ga uopće ne čita, tj. ne prepoznaje
3. neznam
4. neznam. Ako mi neradi, onda konvertiram u nešto što radi
5. da (radi mi sa 250 GB diskom bez problema - transcend storejet 25M)
1. 32.8 GB (ta veličina mi je pasala. Nisam probavao sa većom particijom.)
3. Dvije. Jednu fat32, drugu NTFS
4. pogledaj sliku (ništa napredno jer se baš ne razumijem u svojstva videa i njegove postavke)
5. Samo iz USB-a, bez dodatnog napajanja
editirano
OK, hvala ti na odgovorima sad su mi neke stvari jasnije.
Ta FAT32 particija je formatirana u uređaju ili kompu?
Imaš li ti probleme sa EPGom koje sam opisao gore?
OK, hvala ti na odgovorima sad su mi neke stvari jasnije.
Ta FAT32 particija je formatirana u uređaju ili kompu?
Imaš li ti probleme sa EPGom koje sam opisao gore?
Formatirana je na kompu. Da ti iskreno kažem, EPG nikad ne koristim, tak da neznam za probleme. Radije pogledam raspored ili na kompu ili teletekstu
1- Da znam, epg baš i nije dobar koliko bi morao biti. Ali trebalo im je dugo i da se ufuraju u teletekst :)
2- Napuni cache :) Meni je obratno. Dok je cache ostao na prijašnjem danu vidi se sve, a kad se refresha onda ode.
Izgleda da je ovo složeniji problem :(
Ako ti je nytro za rezervu, imaš li ovaj epg problem na glavnom uređaju koji koristiš?
nema frke. sada kada sam pogledao na strongu, ne, nema takvih problema. tj. epg se prikazuje kontinuirano. da li se to ponavlja konstantno ili (slučajno) skužio baš taj dan na tim programima? ako već htv prikazuje ok, onda ne bi trebalo sumnjati u prijemnik. po nekoj logici...
Snimanje i reprodukcija:
-da
-ne-ne može snimati jer ih ne prepoznaje. dakle, ne može ni reproducirati
-ne-u postavkama se odabire jedna particija koja je za snimanje. poslije toga, sve ostale ne dira.
-nemam pojma
-vjerojatno. u svakom slučaju bi bilo dobro imati i dodatno napajanje. uostalom, ako se disk pokrene i možeš normalno snimati/gledati bez dodatnog napajanja onda si na miru. inače, uzmi onaj mali adapter 220v->usb
Može li se u ovaj uređaj ubacit modificirani SW od nekog drugog proizvođaća, ili se ovaj SW može modificirat?
heh, to nitko ne zna. ionako su izdali, tj. skrpali ovaj zadnji firmver tko zna kako i gdje. bilo bi dobro moći ga s nečim "otvoriti" i preraditi. ali kako, kad ga kinez piše u nekom podrumu.
Kad smo kod FW, nebi ga bilo problem srediti preraditi, kada bi nam dali source, treba pitati ove u MKE
Kad smo kod FW, nebi ga bilo problem srediti preraditi, kada bi nam dali source, treba pitati ove u MKE
e .. ali i na nekim vivaxima je isti sw :D
može biti isti softver, dok ne otkriješ da kodovi za daljinski ne rade. a onda, upomoć.
Ma moze se preko HEX editora, uz puno muke i truda naravno.