Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]

poruka: 1.843
|
čitano: 886.693
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Re: Telemach – Fiksne i mobilne usluge [Rasprava]
robogo kaže...
Ne kritizira nitko što je uzeo "prebrzo". Kritizira ga se što je uzeo stvari u svoje ruke bez da se informirao, pa sada plače što je dobio penale za prijevremeni raskid.

A svega toga bi se riješio da je samo prošao kroz reklamacijski proces. Sada je dobio račun za životnu školu, pa će možda naučiti za ubuduće.

Taj proces može potrajati mjesecima. Netko ne može toliko čekati. Nekada je jednostavnije platiti penale (kad već netko naivno pristane na ugovornu obavezu) i maknuti se i tako si poštedjeti živce i uštedjeti na vremenu.

4 godine
Tirkiz kaže...
Oblivion1212 kaže...

Pozdrav ekipa,

Buduci da je ovo tema za Telemach evo moje price koja jos traje:

Naime, imao sam Telemach-ov total (neznam kako se zove) paket (internet, TV i telefon). Sve je bilo u redu dok negdje krajem 8. mjeseca ove godine su dosle smetnje. Prvo je telefon otisao, pa TV, pa internet nakraju. U razmaku od dan-dva. Zvao njihovu sluzbu, kazu da, vidimo nema mogucnosti resetiranja modema, nema komunikacije, proslijedili su dalje tehnickoj sluzbi. Ja nemam povratnu informaciju tjedan dana, pa ih ponovno zovem. Kazu, ostecenje kabela kod centrale. Buduci da je kabel (podzemni) na privatnoj parceli nemogu puno napraviti nego da cekamo. A mene nitko ne moze nazvat, nema interneta. To je potrajalo cijeli 9. mjesec, opet nema povratnih informacija i nista. 

Nakraju mi pukao film, ne samo meni nego i ukucanima i prebacimo se mi na T-mobile. Da skratim vec dosta veliku poruku...dosao mi racun za preuranjeni raskid ugovora u iznosu od 200 eura. Ja sam im poslao mali, ponovio sve gore navedeno, ali oni i dalje inzistiraju na placanju. A to sto oni nisu ispunjavali uslugu i nisu mi rekli sto po tome poduzimaju nego cekaj do unedogled, nikome nista...

Kada si bez usluge - šalješ prvostupanjski prigovor operatoru. Ako nisi zadovoljan odgovorom a očito je da ti operator ne može isporučiti uslugu zbog prekinutog podzemnog kabela, ide drugostupanjski prigovor istom tom operatoru. Ako ni tada nisi zadovoljan njihovim odgovorom - treći stupanj ti je HAKOM i da vidiš kako to riješe.

Dalje, HAKOM je propisao da operator TEBI treba plaćati u eurima naknadu ako si bez usluge dulje od X dana (ne znam sada na pamet koji točan broj dana i iznos), znači još si i mogao zaraditi od Telemacha što si bez neta bio.

I zadnje, danas svuda možeš naći u ponudi flat mobilni net bez ugovorne obveze i neki rabljeni 4G/5G router i privremeno se tako namiriti internetom ako radiš od kuće dok se ratuješ sa operatorom fiksne usluge

Prije no što podijeliš savjet, pogledaj koliko traje svaki korak i to napiši čovjeku. Tko ima vremena čekati mjesecima da se nešto riješi, pogotovo ako mu internet treba za posao? I meni je jedan telekom napravio spačku, pa sam otišao drugome, jer nikada nemam ugovornu obavezu. I njima je najlakše ponuditi raskid ugovora da se riješe problema koji možda ionako ne mogu popraviti.

Prigovori imaju svoj tijek i svoje vremenske rokove i to sve može potrajati mjesecima. Svatko treba za sebe promisliti isplati li mu se to ili ne. Mehanizam postoji, samo je pitanje koliko vremena i živaca netko misli potrošiti. I zato treba biti pametan i ne uzimati ugovornu obavezu zbog uštede par lipa nekada ili centa danas, a onda ne imati uslugu ili imati super lošu uslugu iz koje ne može lako izaći ili čak treba angažirati pravnu pomoć, koja također košta.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.11.2024 22:05 (zelenapaprika).
14 godina

pozz

jel imao tko slučaj s prijelazom s drugog operatera pa su mu trebali isplatit interšpar bon u toj protuvrijednosti?

Kompa probaj ignoriraj autora, pomaže.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Uveli su VoLTE, konačno

0 0 hvala 0
14 godina
Memphis kaže...
Uveli su VoLTE, konačno

još da dobijemo i vowifi....

7 godina
armagedon_marin kaže...

Stiže i to uskoro, upravo je u testiranju.

14 godina
robogo kaže...
armagedon_marin kaže...

Stiže i to uskoro, upravo je u testiranju.

Oho, jel moguće ikako aktivirati ono kako se volte mogao preko smsa i prije nego je bio sluzbeno dostupan svima? i jel znamo kad ce?

7 godina
Još je u internom testiranju, probam saznat detalje.
13 godina
Nudi li šta telemach za produžavanje ugovorne obaveze na unlimited tarifi? Nekakav popust ili nešto
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
Neke jadne popuste na škart telefone.
9 godina
Čisto da te updateam, starcima sam u kući do isto naručio Telemach jer su rekli da bi nešto jeftinije. Optika ide od kutijice na mojoj kući do njihove. Njima su prihvatili bez ikakvog problema.
Još je tehničar rekao da takvi problemi ne postoje i da me lagao tko je to napisao, jer oni na terenu ne znaju za takve probleme i na dnevnoj bazi spajaju korisnike po VG.
13 godina
robogo kaže...
Neke jadne popuste na škart telefone.

Divno, onda nastavljamo bez UO. A sad gledam na njihovoj stranici da ne nude više tidal uz unlimited tarifu, to znači da gubim tidal nakon isteka UO? Ne sjećam se da su mi slali nekakavu obavijst vezano uz to.. U tom slučaju mogao bi i preći na top tarifu, mislim da mi je 60gb sasvim dovoljno.

S druge strane vidim da nude 6mj za 1€ za nove korisnike i prebacivanje broja a nas stare korisnike ko jebe, pa razmišljam kako bi bilo da se na mjesec dana prebacim na bonove HT/A1 pa se vratim na telemach i dobijem tih 6mj za 1€, bi li to prošlo? 

7 godina
darkborg kaže...

Divno, onda nastavljamo bez UO. A sad gledam na njihovoj stranici da ne nude više tidal uz unlimited tarifu, to znači da gubim tidal nakon isteka UO? Ne sjećam se da su mi slali nekakavu obavijst vezano uz to.. U tom slučaju mogao bi i preći na top tarifu, mislim da mi je 60gb sasvim dovoljno.

S druge strane vidim da nude 6mj za 1€ za nove korisnike i prebacivanje broja a nas stare korisnike ko jebe, pa razmišljam kako bi bilo da se na mjesec dana prebacim na bonove HT/A1 pa se vratim na telemach i dobijem tih 6mj za 1€, bi li to prošlo? 

Koliko sam ja upoznat, Tidala više nema u ponudi. Svima koji su ga imali je prije nekog vremena poslan SMS (tako i meni) da će nakon određenog datuma (upravo pogledao, 1.3. su poslali poruku da Tidal ponuda vrijedi do 1.5.) daljnje korištenje Tidala biti moguće uz plaćanje naknade za pretplatu. U svakom slučaju, otkazao ga jer imam Spotify.

A ovo s prebacivanjem broja je jedina dobra opcija za izvesti, jer ako dolaziš s druge mreže, smatraš se "novim korisnikom" i jedina prepreka mogu biti neplaćena dospjela dugovanja.

4 godine

Vidim da ste već saznali. Pa je li to moguće?

"Korisnici Hrvatskog Telekoma i A1 već duže vrijeme uživaju u VoLTE standardu, ali od nedavno je tu uslugu omogućio i Telemach pa ne čudi što su me posljednjih dana brojni njihovi korisnici upitali što to znači i trebaju li reagirati."

https://mob.hr/sto-je-volte-ikona-pored-signala

0 0 hvala 0
4 godine

Koristi li tko EON OTT uslugu a da umjesto kombinacije box/aplikacija koristi dvije aplikacije?

Da pojasnim, da je uzeo box ali umjesto boxa koristi aplikaciju.

Meni iz Telemacha tvrde da to nije moguće ali imam saznanja da je to nekima na njihov zahtjev omogućeno pa ako tko zna kako?

0 0 hvala 0
15 godina

Ako uzmeš box onda na drugom boxu ili tvu možeš koristit app kao dodatni tv/box. Ako ne onda možeš na samo jednom box/tv uređaju gledat. Ali možeš još na mobitelu ili računalu.

0 0 hvala 0
4 godine

OK, hvala na objašnjenju ali to znam,,,, pitam kako napraviti da se uzme box i ne koristi ( stavi u ormar ) i koristi usluga putem dvije apliakcije istovremeno.

Trenutno imam EON kojeg gledam putem aplikacije na jednom TV-u, htio bi na 2 ali mi ne odgovara koristiti box.

Nije problem kupiti box ako bi na njegovo mjesto mogao "ubaciti" još jednu aplikaciju za drugi TV u stanu.

Navodno bi prilikom kupovine box-a trebalo ostati otvoreno mjesto za taj box odnosno da se box odmah ne ubaci u sustav tako da se na to mjesto može aktivirati druga EON aplikacija.

Iz Telemacha kažu da to ne može ali određeni korisci kažu da im je to omogućeno.....

0 0 hvala 0
14 godina
Ulica Ulice kaže...

OK, hvala na objašnjenju ali to znam,,,, pitam kako napraviti da se uzme box i ne koristi ( stavi u ormar ) i koristi usluga putem dvije apliakcije istovremeno.

Trenutno imam EON kojeg gledam putem aplikacije na jednom TV-u, htio bi na 2 ali mi ne odgovara koristiti box.

Nije problem kupiti box ako bi na njegovo mjesto mogao "ubaciti" još jednu aplikaciju za drugi TV u stanu.

Navodno bi prilikom kupovine box-a trebalo ostati otvoreno mjesto za taj box odnosno da se box odmah ne ubaci u sustav tako da se na to mjesto može aktivirati druga EON aplikacija.

Iz Telemacha kažu da to ne može ali određeni korisci kažu da im je to omogućeno.....

Ne dobije se nikakav user login uz EON? I zar ne nude kupovinu samoga streama bez ASTB-a?

Znam da na HT-u skineš aplikaciju, upišeš od Moj Telekoma user password i to je to ne ovisno jel si već gledao putem ASTBa

LP
4 godine

Koristim EON aplikaciju ali bih je htio koristiti na 2 TV-a ali bez box-a....

Kod Max tv-a je drugo jer možeš prijaviti više uređaja dok kod EON-a mogu prijaviti samo jedan TV te mogu promijeniti tv na kojem gledam jednom mjesečno.

Po meni, njima bi trebalo biti svejedno gledao ja na 2 tv-a u kombinaciji box/aplikacija ili aplikacija/aplikacija ako kupim i platim njihov box pa makar ga ne koristio niti ga ikad aktivirao....

0 0 hvala 0
15 godina
Ulica Ulice kaže...

Ne možeš. 

4 godine

Prema njihovim pravilima ne mogu ali u praksi znam primjere gdje se to odvilo baš na taj način....

0 0 hvala 0
15 godina
Pa ak satrob znaš onda kaj si tak ne napraviš.

0 0 hvala 0
4 godine

Valjda nemam sreće naići na one u Telemachu koji su fleksibilni po tom pitanju...

0 0 hvala 0
11 godina
Jel tko ima problema s telemach mobilnim internetom, na način da skoro svaki dan interneta nestane i da moram stalno prebacivat sa lte na 3g u postavkama i obrnuto, nekad i par puta dnevno?
To traje sad već par mjeseci, nekad bude par dana ok ili možda ne koristim previše, pa ne skužim.
Najčešće kratko iza ponoći, spojim komp preko žarišne točke u gledam netflix, kad oko 00.20 ili 00.30 zapne film, pogledam na mob, nit na njemu nemereš ništa otvorit, sve dok ne prebacim na 3g ili obrnuto.
A i onda ne proradi isti tren nego treba čekat koju minutu. Ide mi to već stvarno na jetra, plaćam flat tarifu, ne pređem dnevni limit nakon kojeg moraš skat poruku 'nastavu' i svejedno se isto događa...
Od njihove službe nema koristi... možda je najbolje prebacit se na ht za tih oar eura više
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ulica Ulice kaže...

Koristim EON aplikaciju ali bih je htio koristiti na 2 TV-a ali bez box-a....

Kod Max tv-a je drugo jer možeš prijaviti više uređaja dok kod EON-a mogu prijaviti samo jedan TV te mogu promijeniti tv na kojem gledam jednom mjesečno.

Po meni, njima bi trebalo biti svejedno gledao ja na 2 tv-a u kombinaciji box/aplikacija ili aplikacija/aplikacija ako kupim i platim njihov box pa makar ga ne koristio niti ga ikad aktivirao....

Bez ugovaranja EON Smart Box-a naravno ne može.

No ako ugovoriš i platiš EON Smart Box onda kad ti on stigne na adresu možeš aktivirati EON TV aplikaciju na drugom TV-u, a box možeš koristiti u neke druge svrhe ili ga ostaviti u kutiji.

Što se Telemacha tiče ti ugovaraš EON Smart Box, kako ćeš i da li ćeš ga koristiti te nitko neće pitati kod ugovaranja (niti im moraš nešto posebno napominjati).

Ali pazi: nemoj aktivirati EON TV na Smart Box-u jer tu aktivaciju više nećeš moći poništiti - nećeš moći (jednostavno) deaktivirati aplikaciju na Smart Box-u i aktivirati ju na TV-u.

Ovo pišem iz osobnog iskustva početkom godine, ne znam da li se nešto promijenilo u međuvremenu, mislim da nije ali ne mogu garantirati.

16 godina
Ima kakvih insajderskih novosti o širenju 5G mreže za Pokućni?

Zadnje kaj sam našel na jednom portalu je iz listopada, da šire na još 600 000 kućanstva.
Ali to budu manji gradovi, a sela ko fućka.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav,

imam EON TV paket na Telemach, optika...

nit mi je brzina 1000/500 nego 300/300 i to jedva navučeno, nego me sad i STB s Android TVom počeo zezati...

podvečer mi bilo koje šetanje kroz programe se odugovlači, na par nižih kanala (HRTi/RTL i tih par jačih domaćih) mi ostane samo sivi ekran...

ako idem na prematanje, stream nastavi i uz malo zastajkivanje ide dalje program..

ovi dokumentarci s višim brojevima ako direktno otkucam broj - ide normalno iako sam primijetio da mi svakih 10-ak minuta na 2-3 sek nestane slike (ton u pozadini ide) i dalje nastavi normalno....

ne pomaže ni restartt, niti iz sučelja niti na sklopku da se STB malo ohladi, niti restartanje routera...

Ima li još netko slične probleme?

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Stric_Jura kaže...

Pozdrav,

imam EON TV paket na Telemach, optika...

nit mi je brzina 1000/500 nego 300/300 i to jedva navučeno, nego me sad i STB s Android TVom počeo zezati...

podvečer mi bilo koje šetanje kroz programe se odugovlači, na par nižih kanala (HRTi/RTL i tih par jačih domaćih) mi ostane samo sivi ekran...

ako idem na prematanje, stream nastavi i uz malo zastajkivanje ide dalje program..

ovi dokumentarci s višim brojevima ako direktno otkucam broj - ide normalno iako sam primijetio da mi svakih 10-ak minuta na 2-3 sek nestane slike (ton u pozadini ide) i dalje nastavi normalno....

ne pomaže ni restartt, niti iz sučelja niti na sklopku da se STB malo ohladi, niti restartanje routera...

Ima li još netko slične probleme?

isti problem je i na maxtvu, doduše ja koristim starlink di imam 450 mbps, ali nakon 10 20 min stane na 2 3 sek slika i nastavi i sve je uredno(meni doduše stane i ton), ja sam dojma da je internet sve više i više u k, kao da nema kapaciteta makar je optika itd.

battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
14 godina
robogo kaže...
Još je u internom testiranju, probam saznat detalje.

Jesi uspio saznati nešto?

4 godine

Ja danas zvao korisnicku, kao aktivirali mi VoLTE ali nije radilo. Otisao u poslovnicu, dobio novi sim, naravno ne radi. Na uređaju sve uključeno. Zvao opet vise puta korisnicku, kao neda se nista vise, trebam cekat poziv sa drugog odijela. Jel ima jos neko problema osim mene? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.12.2024 13:33 (Kurvenrojber).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice