Neograničeni internet u Tele2!

poruka: 9.564
|
čitano: 3.368.774
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Neograničeni internet u Tele2!

Nasao sam da mi je jacina signala -95 drito ispred ulaza u kucu. I to su te brojke i preko moba na toj jacini signala. (isto Vip server Zg-Zg) S tim da ja na mob nemrem sarafit nekakve dodatne antene. Da navecer uglavnom to dosta padne kad je guzva.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 13:25 (Oldy).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Danas i večeras ista situacija. Po tablici koja je ranije postana u temi (ze LTE signal) -95 dBm je dobar signal, što prikazuje i prikaz razine signala na routeru.

Na mobu (HT) imam nešto lošiji signal, a izmjerena brzina je daleko veća.

Znam da ne mogu očekivati brzine kao ove od HT-a, ali realno je očekivati brzinu veću od ovih 1Mbps...

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.11.2017 22:58 (TheMrCro123).

0 0 hvala 0
12 godina

uspio doci na ful signal sa dvije male antene.

http://prntscr.com/h5xsdu

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
TheMrCro123 kaže...

Danas i večeras ista situacija. Po tablici koja je ranije postana u temi (ze LTE signal) -95 dBm je dobar signal, što prikazuje i prikaz razine signala na routeru.

Znam da ne mogu očekivati brzine kao ove od HT-a, ali realno je očekivati brzinu veću od ovih 1Mbps...

Prebaci na 3G, tamo su bolje brzine. 

Inaće, baš me zanima kako će se ovo razvijati s daljnjim porastom broja korisnika. Siguran sam da će kad tad morati uvesti neko ograničenje brzine, tipa 5 ili 10mbit/s po korisniku.

16 godina
neaktivan
Ne znam ja koja je tablica ranije poslana. Ali kao onaj koji je do prije par dana koristio stickove
8 i pol godina. Znam da -95 nije dobro. Tj. ako ti je to dobro onda ne znas sto je dobro sto se tice jacine signala.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nisam ni ja sad na ovoj lokaciji najbolji sa tele 2. Sto ne znaci da na nekoj drugoj ne bi bio bolji. Isto je s vipom. U 8 i pol godina sam tri put selio i na prvoj lokaciji mi je bilo najbolje. Signal preko sticka -67. E sad mozda je problem sto tele 2 posudjuje ip adrese. Moja trenutna je Tele2 Sverige AB. Mislim da kod tih brzina i to igra ulogu ta dislocirana ip adresa. Nisam to skuzio kod vipa da ima ip adrese iz austrije ili slicno.

0 0 hvala 0
8 godina

Vec dva tjedna ne mogu promjeniti IP adresu. Zar smo dobili staticne IP adrese?

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

poštovani, korisnik sam pokućnog interneta te sam u zadnjih par dana primjetio da prilikom korištenja iptv-a preko smart iptv aplikacije često se javlja buffering da bi nakon restarta routera navedena aplikacija radila normalno bez bufferinga. u čemu je problem i da li nešto treba podesiti u ruteru Huawei kao ga ne bi svaki put morao restartat.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
kovicapc kaže...

poštovani, korisnik sam pokućnog interneta te sam u zadnjih par dana primjetio da prilikom korištenja iptv-a preko smart iptv aplikacije često se javlja buffering da bi nakon restarta routera navedena aplikacija radila normalno bez bufferinga. u čemu je problem i da li nešto treba podesiti u ruteru Huawei kao ga ne bi svaki put morao restartat.

taj IPTV ima problema i preko "linije"

predspotavljam da imas shearing koji je sam po sebi problematican.... a SMART IPTV aplikacija (ako nju koristis) isto stvara probleme u zadnje vrijeme

problem sa pokucnim je sto veza i brzina nije konstantna... odnosno nije adekvatna za IPTV

Alienware m17x R4
8 godina
neaktivan

hvala

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

portovo se otvorio kao inače na ostalim ruterima po ovim uputama

https://forum.vipnet.hr/homebox-37/port-forwarding-zte-mf283-320/index1.html#post2523

ali ipak nefukcionira nešto.
i još nešto mi zapalo kod ovog ruter kod IP adrese, u ruteru imam drugu IP adresu od one koji inače imam kad kucam u google my ip

1- slika google

2- ruter

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.11.2017 19:26 (stokis).

0 0 hvala 0
8 godina
stokis kaže...

portovo se otvorio kao inače na ostalim ruterima po ovim uputama

https://forum.vipnet.hr/homebox-37/port-forwarding-zte-mf283-320/index1.html#post2523

ali ipak nefukcionira nešto.
i još nešto mi zapalo kod ovog ruter kod IP adrese, u ruteru imam drugu IP adresu od one koji inače imam kad kucam u google my ip

1- slika google

2- ruter

Zato što si zapeo u CGNAT-u. 

IP adrese iz raspona 10.x.x.x su privatne IP adrese i zato ti neke aplikacije koje koriste port forwarding neće raditi dok god ne dobiješ javnu (public) IP.

13 godina
TheMrCro123 kaže...

Pa baš -95dBm i nije tako dobar signal a bitni su ti i ostali parametri koje pokazuje tablica. Ja 2500m od bazne stanice nema optičke vidljivosti signal i brzina na slikama

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.11.2017 17:04 (DDavorin).
13 godina

evo slike

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bezbroj gb je cista muljaza.

Nakon potrosenih 5GB dodje poruka da posaljem 2GBplus na 13999 za dodatnih 2GB, nakon cega mi dolazi poruka da usluga nije dostupna za moju tarifu.

Ima li itko slicna iskustva?

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
mp3david kaže...

Nakon potrosenih 5GB dodje poruka da posaljem 2GBplus na 13999 za dodatnih 2GB, nakon cega mi dolazi poruka da usluga nije dostupna za moju tarifu.

Javi se službi na korisnike.

16 godina
neaktivan

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 15:10 (Oldy).

0 0 hvala 0
13 godina
mp3david kaže...

Na krivi broj šalješ ovo je pravi broj 13880

17 godina

U Bezbroj GB se šalje NASTAVI na broj 13880, a ne 2GBplus. Očito on nema tarifu Bezbroj GB.

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 18:09 (Dardevil).

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
mp3david kaže...

Da, bezbrojgb ima tu kvaku, pokućni nema. Zato nisam uzeo bezbrojgb ovoga ljeta jer mi se nije dalo stali SMS-ove nakon potrošenih 5GB.

12 godina
Oldy kaže...

Nasao sam da mi je jacina signala -95 drito ispred ulaza u kucu. I to su te brojke i preko moba na toj jacini signala. (isto Vip server Zg-Zg) S tim da ja na mob nemrem sarafit nekakve dodatne antene. Da navecer uglavnom to dosta padne kad je guzva.

Pa sam tele2 mi je poslao sms nakon potrosenih 5gb sta trebam poslati za nastavak surfanja.

Nakon par poruka su mi iz sluzbe odgovorili da su mi ponovo aktivirali tarifu bez naplate.

Koristim BEZBROJGB na bonove.

Samsung Galaxy S7 32GB black onyx
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.11.2017 19:21 (mp3david).
8 godina
Dardevil kaže...

U Bezbroj GB se šalje NASTAVI na broj 13880, a ne 2GBplus. Očito on nema tarifu Bezbroj GB.

2GBplus šalje ekipa na bonove. 

16 godina
neaktivan
Sorry moja greska. Poslije sam vidio da ima i na bonove.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel itko probao zavrtit Plex na pokućnom? iako dobijem javnu adresu i dalje kao da sam blokiran od strane tele2...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

jel ima di kupit bateriju za zte mf286? 

zva san agram, recro, tele2 i jos neke firme. nitko nema tu bateriju, a tele 2 mi je reka da ce vidit o cemu se radi.

znaci prodavaju router bez baterije (ona je dodatna), ali bateriju uopce nema nigdi kupit dodatno..........

I jel itko uzima kakvu antenu? signal mi je -95 dBm. mozda ovo ? http://engelaxil.hr/proizvodi/antenska-oprema/lan-gsm-antene/antena-gsm-umts-dcs-639/

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.11.2017 17:23 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ranko091 kaže...

jel itko probao zavrtit Plex na pokućnom? iako dobijem javnu adresu i dalje kao da sam blokiran od strane tele2...

Gledam na ps4 preko plexa vec par mjeseci, 1080p bluray sa orginalnim bitrateom, nista ne steka, slika super

http://trakt.tv/user/MjezZza
8 godina
Plex na pokućnom radi bez beda. Moraš fwd-at port 32400 ili kako si već podesiš na Plex serveru.
16 godina
neaktivan
robogo kaže...
Plex na pokućnom radi bez beda. Moraš fwd-at port 32400 ili kako si već podesiš na Plex serveru.

ma forwardirao sam sve živo. 2 -3 sekunde radi i onda ga ubije nešto. odmah piše da nije dostupan. a evo recimo sa portom 110 što je sistemski radi bez problema. pa mislim već da je do windowsa 10. jer sam vidio na par mjesta da ima problema poslije creators updatea.

8 godina
Nije do Windowsa jer meni na 10 Fall Creators updateu radi dobro. A i prije toga je radilo u redu.

Ovdje će biti nešto drugo problem (transcoder u Plexu?)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice