weakest computer

poruka: 69
|
čitano: 14.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: weakest computer
markocacic kaže...
Nadmašite Amiga A500: Motorola 8Mhz, Ram 512 kb, floppy, 640*480 ekran, moze se dodavati jos ram ili dali je tad tocno ram pod takvim nazivom bio nezz. Komp sam prije 10+ godina koristio, igrao šah, i neke motore. :D Jos uvijek radi al nemam vise ekran. :(( neznam detaljno OS i graficku.

Komodorac 64?

Jos mi uvijek skuplja prasinu na ormaru :)

Al mi je fora samo PC-e nabrajati, jer se ovako moze javiti netko sa ZX spectrumom i sl.

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan
markocacic kaže...
Nadmašite Amiga A500: Motorola 8Mhz, Ram 512 kb, floppy, 640*480 ekran, moze se dodavati jos ram ili dali je tad tocno ram pod takvim nazivom bio nezz. Komp sam prije 10+ godina koristio, igrao šah, i neke motore. :D Jos uvijek radi al nemam vise ekran. :(( neznam detaljno OS i graficku.

Nemogu nadmasiti, ali mogu parirati, i ja sam imao A500, najbolji komp svih vremena  Osmijeh

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina
protjeran
rustweaver kaže...
markocacic kaže...

Komodorac 64?

Jos mi uvijek skuplja prasinu na ormaru :)

Al mi je fora samo PC-e nabrajati, jer se ovako moze javiti netko sa ZX spectrumom i sl.

Ja se javljam sa ZX Spectrumom.

Što je 18cm i svaku zenu cini sretnom..novcanica od 500€
15 godina
protjeran
i sa iphoneom se ti mato javljas ;)
16 godina
evo i drugi pc: AMD Athlon XP 1.65 @ 1.73 GHz 640MB DDR 279 MHz RAM ATi Radeon X1650 256MB DDR2 60GB HDD
http://www.speedtest.net/result/832888883.png U školi... 90Mbps DL 6Mbps UL
15 godina
neaktivan
lzgr kaže...

Iskopao sa tavana... khm

CPU: Intel Celeon 300A 128Kb

Cooling Fan: Celeron 333 Ball bearing (nemam pojma šta je ovo)

FDD: 3.5" NEC

HDD: Maxtor 4,3 GB Ultra DMA

Modem: 33.600 bps

CD ROM: ARTEC 36X

RAM: SDRAM DIMM 32MB/10ns

MBO: PC Chip BX CEL , AT

GPU: INTEL 740 8MB AGP

Kuglicni lezaj ima vent. :D

16 godina
neaktivan
weakest computer

Ja sad imam jedan komp koji sredujem tu u sobi, dok ga pokrenem dam tocne statistike, ali znam da ima 650mHz proc. TOcnije vam dam kasnije.

[url=http://profile.mygamercard.net/IgorFastGun][img]http://card.mygamercard.net/gelsig/IgorFastGun.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Za ostalo ne znam, ali na vikendici, trenutno ispod neke plahte ili čega već imam jedan fosil

Što je u njemu, ne znam, osim samo jedne stvari

CPU Pentium 1 - Turbo off - 66 MHz, Turbo on - 133 MHz

E, da, i HDD, 1.2 GB

Ako se ne varam gore je Win 3.1 (i naravno DOS, jer se to čudo ne može samostalno pokretati).

Dobih ga tamo (mislim) 1998. godine (kada smo bili 3. na svijetu :P) ako se ne varam i to kao polovnog, jer u ono doba kupiti komp u Hrvatskoj... Yeah, right... I još se sijećam i prve igre - Jazz Jackrabbit. Izlanuo se

Naspram ovoga kojeg sada imam... Hehehehe... A tu su negdje :D

Every hole is a goal!
17 godina
weakest computer

Pred jedno dva tjedna sastavio sam, nakon višegodišnjeg polaganog skupljanja komponenata, približnu repliku svog prvog računala. Radi se o:

CPU: AMD K5 PR133, 100 MHz, Socket 7,

MBO: A-trend i430VX, AT,

RAM: 32 MB EDO,

VGA: S3 Trio 64V+ (originalno moj primjerak, čuvan od 1997.),

HDD: WD 1280 MB,

FDD: Samsung 3.5",

Optika: TEAC CD-524E, 24x CD-ROM (vrijedi isto kao za VGA),

Zvuk: SB16 klon, Opti čip, ISA,

sve u "lijepom" AT kućištu (s Turbo tipkom i displejem HI/LO, naravno), pogonjeno napajanjem od 200W, a dodao sam i LevelOne mrežnu karticu, radi današnjih blagodati interneta. Užitak je bilo sastavljati to računalo, prateći PDF manual od ploče, igrajući se s hrpom jumpera i odgonetavajući kako ispravno spojiti AT kablove od napajanja na matičnu ploču. Za divno čudo, sve je prošlo kako treba i poslije preokretanja IDE kabla računalo se bootalo. Sljedeća poslastica bilo je stavljanje Windowsa 95 (s originalnog OEM diska dobivenog od informatičara u jednoj školi pred par godina), čemu je prethodilo particioniranje diska fdiskom sa startup diskete, pa stavljanje drivera, namještanje zvuka...

To su prije bili diskovi, točno možeš znati da računalo nešto radi, jer blago rečeno bučni disk "zagrebe" svojim pločama. Razočaranje se dogodilo, a mogao sam ga i predvidjeti, po spajanju na internet i instalaciji za Windowse 95 zadnjeg IE-a 5.5 - sve je sporo, računalo je zagušeno, a stranice u najboljem slučaju izgledaju solidno i prepoznatljivo, no izuzetno sporo. Ne treba čuditi, jer ako je računalo ostalo zarobljeno u devedesetima, internet nije. Osmijeh

Poslije pregledavanja sile starih disketa, par partija originalnog Sraza, pokretanja Dooma 2 i čačkanja po "tajnama" Windowsa 95, druženju je za sad došao kraj i kabel napajanja i monitora ponovo je na korištenje dobio "stari dečko" iz "Moj PC".

A legend says that Chuck Norris was intended to be included as a wonder/unit in Civ4 but was removed due to a seemingly irreparable bug that allowed his creator to defeat UN in less than one turn.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice