Nadogradnja PC

poruka: 49
|
čitano: 4.354
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Pozdrav,

ja bih htio nadograditi svoj PC koji bi uglavnom koristio za gaming. Imam na raspolaganju 1000 kn pa to znači da bi sam jednu komponentu mogao "pošteno" nadograditi. Pitanje je što da nadogradim i s čim. Imam procesor intel pentium e6600 dual core i grafičku ati radeon hd5550. Što bi trebao staviti na prvo mjesto i prije nadograditi? Mislio sam i da li bi mogao overclockat procesor samo ne znam da li bi trebao kupovati novi hladnjak jer to je jos jedan dodatni trosak.
Hvala unaprijed za bilo kakvu pomoc. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Dobrodosao..

1. Ispuni Moj PC sa vise detalja
  2. To si mogao pitati u nekoj od vec otvorenih tema
  3. Nov si pa nema veze :)

Proc bi mogao klokirat bez kupnje coolera, bar do neke granice..bolje nego ista..Grafa ti je losa, tako da bih vjerojatno ja ovdje ciljao, za te pare mozes lijepo naci neku gtx460, kad prodas svoju, mozda i 5850, 6850, ali mislim da bi ti cpu bio bottleneck..

Neznam koliko rama imas, pa bi mozda i to bila dobra investicija, niti napajanje, za ove navedene grafe ti nebi bilo dovoljno standarno 400w napajanje..

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Hvala na odgovoru,
nazalost imam napajanje od 400w ali bi mogo investirat u novo. Sto se tice rama imam 4gb.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Trebao si nam dati kompletne specifikacije cijelog kompa, ali nema veze.

Dakle ovako.

Koliko vidim, tip procesora koji ti imaš je na stock 3.06 GHz.

To bi se ja vjerujem dalo još overclockirati bez dizanja voltaže na bar 3.3 GHz, a uz dizanje i 3.5, ako ne i više, samo što bi ti to dosta povećalo zagrijavanje i ne vjerujem

da bi stock cooler bio dovoljan.

Ali moja preporuka ti je da ga clockaš na bar 3.3 kako ne bi bootleneckao grafičku.

Eh, sad što se grafičke i napajanja tiče, imam jednu dobru vijest za tebe.

400W napajanje jest preslabo za gtx460 (po meni je ova grafička najbolji izbor), pa bih ti preporučio da uzmeš GTS 450.

To je vrlo dobra i nova grafička kartica, podržava Dx11 i vjerujem da bi mogao bez problema sve nove igrice vrtiti na visokim postavkama detalja i to na rezoluciji do 1680x1050, što je odlično.

Osim ako si hardcore gamer i želiš igrati sve igrice na najvišim postavkama i full hd rezoluciji , onda ti ova neće biti dovoljna.

Ali ako si zadovoljan sa recimo ovakvom grafikom:

onda je ovo grafička za tebe.

Nadam se da sam ti pomogao.

Pozdrav! :)

Stargate fan
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Evo da neotvoram novu temu :

Htio bih nadograditi svoj PC ,na raspolaganju imam oko 1200 kn .Sto bi ste preporucili da nadogradim po mom misljenu ja bih jos uzemo 2gb rama-a.Svoj PC najvise koristi za igranje video igrica.

Specifikacije:

Intel Dual-Core 2.66 GHZ E8200

2 GB RAM

Nvidia 8600GTS

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Nadogradnja PC

E ovako, od tvog se PCa da dosta toga napraviti.

Prvo bih te molio da mi rečeš ime/tip matične ploče koju imaš i kakvo ti je napajanje jer to je važno.

A od ovoga što vidim tu, prvo što bih ti preporučio je da si overlockiraš procesor;

Evo ti link  za overlockiranje ako ne znaš overclockirati.

Tu ti sve lijepo piše i preko toga je vrlo jednostavno naučiti overclockirati procesor.

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/overclocking-guide-pocetnike/6004.aspx

Znači kad to naučiš, preporučujem ti da ga overclockiraš na bar 3.0 GHZ bez dizanja voltaže ako je ikako moguće.

Eh sad, kupnja i nadogradnja.

Preporučujem ti da si kupiš još 2 GB RAMa ako koristiš Vistu ili Windows 7, a ako koristiš XP, onda ostani na ta 2 GB jer ti je to dosta.

-Dalje, koliko sam pročitao, ti najviše igraš igrice na svom PCu, stoga ti treba jača grafička, jer ovo što imaš je dosta slabo.

-Kupi si recimo nVidia GeForce GTS 450 grafičku karticu;

možeš ju naći za 800-1000 kn i jako je dobra.

Moći ćeš s njom igrati sve nove igrice na visokim postavkama.

Ali ako ti je napajanje manje od 400W (čitaj - Vata), onda mi ovdje javi pa ćemo probati smisliti nešto drugo.

Eto, nadam se da sam ti malo pomogao.

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 11:37 (Vamuza).
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Ako imas jace napajanje..definitvno prodaj svoju 8600 i kupi gtx460..768 mb verzija ce ti biti dovoljna..

Uz to jos i 2 gb rama, kloknes proc ako ti maticna dopusta, i to je to..imas masinu

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Ako imas jace napajanje..definitvno prodaj svoju 8600 i kupi gtx460..768 mb verzija ce ti biti dovoljna..

Uz to jos i 2 gb rama, kloknes proc ako ti maticna dopusta, i to je to..imas masinu

Da ali ako čovjek proda ovu svoju 8600, zar onda ne bi bilo bolje iskombinirati još 2 GB RAMa sa GTS 450?

Ja mislim da mu je 450 sasvim dovoljno dobra grafička, a i s još 2 gb rama bi mu komp puno lakše disao.

To je po meni daleko bolja varijanta nego da sad sve novce potroši na gtx 460 :/

Svakim danom sve novije igrice crpe sve više RAMa, a 2GB za današnju svakodnevnicu jednostavno nije dosta :S

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 11:48 (Vamuza).
14 godina
neaktivan
Phnemonen kaže...

Evo da neotvoram novu temu :

Htio bih nadograditi svoj PC ,na raspolaganju imam oko 1200 kn .Sto bi ste preporucili da nadogradim po mom misljenu ja bih jos uzemo 2gb rama-a.Svoj PC najvise koristi za igranje video igrica.

Specifikacije:

Intel Dual-Core 2.66 GHZ E8200

2 GB RAM

Nvidia 8600GTS

Koji ti je monitor? Mislim koja rezolucija?

Moja preporuka ti je ili ova grafa i 2Gb rama. Ili samo ova grafa.

Kruger
14 godina
neaktivan

Nevalja ova prva preporuka, zato jer je GTS 450 je jači od 5770, a kamoli od 5750, zato je bolje gts450 i 2 GB RAMa ili samo GTX460.

Ako više voliš Radeon, onda uzmi ili Radeon 5770 i 2GB RAMa, ili samo ovaj Radeon 6850 koji ti je pokazao korisnik koji je post iznad mene.

Moja osobna preporuka ti je GTS 450 i 2GB RAMa jer je to odlična kombinacija za te novce.

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 12:17 (Vamuza).
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Ne 5770 je jača od GTS450, jedino ako ne uzme Asus GTS450 TOP koja se pokazala dobra za overclock i onda dere 5770 ali onda dođe 1000kn a za 1100kn se može nabavit novu GTX460 768MB koja dere oba dvije.

Kruger
Moj PC  
1 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Postoji li velik rizik kad overklokam ovaj procesor ?

Ova graficka sto sad imam cini mi se dosta dobar je cod2 dere 333 lock bez problema no sto je s tom o kojoj vi govorite hoce li mi dosta povecat FPS ili samo malo ? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Onda igraj cod4 ne cod2 pa će biti manj FPS hehe

Kruger
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Ajde ne zezaj čovjeka, lijepo je pitao.

I usput, pogledaj sam i vidjet ćeš da je GTS općenito podjednak, a u nekim segmentima i jači od 5770, pogotovo u tesalaciji, što je JAKO bitno.

Tako da ovom phnemonenu preporučam da si overclockira procesor i kupi GTS450 i 2GB RAMa i moći će vrtiti najnovije igrice na visokim postavkama.

Over and out. ;)

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 19:34 (Vamuza).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Haha, opet bi netko lockao cod2 na 1231234 fps-a..Ma zasto ti je to bitno, joj koje gluposti..

5770 je malo bolja od gts450..za jednu i za drugu NIJE preporucljivo 400w no-name napajanje..

Niti s jednom niti s drugom nece moci SVE najnovije igre vrtiti na high..vec one malo manje zahtijevnije..

Rame svakako preporucujem, ali moja preporuka je bila gtx460 iz razloga sto si rekao da nay raspolaganju imas 1200 kn, a kad bi prodao imao bi i za nju i za 2gb rama..

kad vec kupujes, bolje ti je da kupis bolje..ali opet, nisi rekao na kojoj rezi mislis igrati, tj. koji ti je monitor?

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

Daj ajde molim te pogledaj benchmarkove i usporedbe između 5770 i gts 450.

Jednake su, možda je u nekim segmentima 5770 za dlaku jača, ali je isto tako gts 450 u tesalaciji MNOGO jača, stoga ne pričaj gluposti.

I da, 400W je dovoljno za gts450, jer ona u loadu troši max. 220W, a uz procesor i ostale komponente nema šanse da bi trošilo sve zajedno više od 350W.

Tak da, mislim da si ovaj put u krivu.{#}

Stargate fan
14 godina
neaktivan
Vamuza kaže...

Jednake su, možda je u nekim segmentima 5770 za dlaku jača, ali je isto tako gts 450 u tesalaciji MNOGO jača, stoga ne pričaj gluposti.

I da, 400W je dovoljno za gts450, jer ona u loadu troši max. 220W, a uz procesor i ostale komponente nema šanse da bi trošilo sve zajedno više od 350W.

Hahahahaha, sry ali moram se na ovo nasmijati..sta ti mislis da 400w napajanje daje 400W??

ne, i gts450 i 5770 max trose manje od 110W..I da gledao sam benchmarkove, i revieowe, nebrini..

Nepricam gluposti. raspitaj se prvo, pa pisi..

A teselacija nije sve, 5770 je malo bolja od gts450, ali je gts450 jeftinija, ja opet mislim da se pored te 2 ipak isplati uzeti gtx460, ak se malo protegne..

A ovo s napajanjem si stvarno failao..

EDIT: nego znas li sto je teselacija uopce?

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:19 (brane47).
17 godina
Vamuza kaže...

I da, 400W je dovoljno za gts450, jer ona u loadu troši max. 220 W, a uz procesor i ostale komponente nema šanse da bi trošilo sve zajedno više od 350W.

Ma jok, troši ako još pribrojiš potrošnju Phenoma X4. Jako je bitno dal je napajanje neki Fortron od 400 W ili MS, jer ne mogu sva napajanja na kojima piše 400 W stvarno isporučiti tolko. Prema tome molim autora pitanja da pogleda koje napajanje ima. Kaj se tiče GTS 450 vs. HD5770, one stvarno jesu "tu negdje" po performansama, ima dosta benchmarka po netu i ne treba suditi o tome koja je bolja npr. na temelju jedne igre.

Evo potrošnja grafičkih kartica, da se to rasčisti (nadam se jednom za svagda):

http://forums.atomicmpc.com.au/index.php?showtopic=264

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:23 (Zvona).
14 godina
neaktivan
brane47 kaže...

Hahahahaha, sry ali moram se na ovo nasmijati..sta ti mislis da 400w napajanje daje 400W??

ne, i gts450 i 5770 max trose manje od 110W..I da gledao sam benchmarkove, i revieowe, nebrini..

A teselacija nije sve, 5770 je malo bolja od gts450, ali je gts450 jeftinija, ja opet mislim da se pored te 2 ipak isplati uzeti gtx460, ak se malo protegne..

Gledaj dečko, ili što si već, neću se tu s tobom natezati.

Nismo ovdje da se svađamo, već da pomognemo čovjeku.

Ako misliš da bismo se trebali natjecati u znanju o tesalaciji i slično, nađi nekoga tko nije daleko iznad tebe u tome - kao ja npr.

A ovo što se tiče GTX460 to da, ali onda će mu trebati snažnije napajanje, pa će to biti dodatan trošak, a koliko sam vidio, on ima oko 1200kn na raspolaganju, što nije dovoljno za oboje, osim ako eventualno ne proda 8600gts.

Ali onda ništa od RAMa.

Tako da je po meni još uvijek najbolji izbor GTS 450 i 2 GB RAMa.

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:30 (Vamuza).
14 godina
neaktivan
Vamuza kaže...
brane47 kaže...

Gledaj dečko, ili što si već, neću se tu s tobom natezati.

Nismo ovdje da se svađamo, već da pomognemo čovjeku.

Ako misliš da bismo se trebali natjecati u znanju o tesalaciji i slično, nađi nekoga tko nije daleko iznad tebe u tome - kao ja npr.

A ovo što se tiče GTX460 to da, ali onda će mu trebati snažnije napajanje, pa će to biti dodatan trošak, a koliko sam vidio, on ima oko 1200kn na raspolaganju, što nije dovoljno za oboje, osim ako eventualno ne proda 8600gts.

Ali onda ništa od RAMa.

Tako da je po meni još uvijek najbolji izbor GTS 450 i 2 GB RAMa.

Tko si ti da mene sa 15 godina zoves decko???

Jesi balavac, tu si jedan dan, vec prodajes neke fore, i bubas da 400w napajanje na railovima daje 400W!!Alo, pa promasio si forum, ako ces tu siriti takve dezinformacije..

Odsad te izbjegavam, jer si ocito umisljen, i mislis da sve znas, a bolje priznaj da nemas pojma o cemu pricas, i btw, ti si prvi poceo pricati da je gts450 bolja od 5770..who the f*ck cares?

8600 proda za 300 kn, kupi novu gtx460 za 1100kn, i ima jos ako hoces 400 za rame..omg..{#}

EDIT: Od sad sutim, jer mi netreba karton, zbog nekog kao sto si ti, a covjeku koji je postavio pitanje sam dao svoju preporuku..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:40 (brane47).
14 godina
neaktivan

8600 proda za 300 kn, kupi novu gtx460 za 1100kn, i ima jos ako hoces 400 za rame..omg..{#}

EDIT: Od sad sutim, jer mi netreba karton, zbog nekog kao sto si ti, a covjeku koji je postavio pitanje sam dao svoju preporuku..

Zaboravio si na napajanje. :P

400W bi bilo možda dovoljno ako je kvalitetno i AKO uz to ne overclockira procesor nešto značajnije, a ja sam upravo to predložio.

Kad ga ne bi klokao, onda ne bi imao ni koristi lol, samo bi bootleneckao grafičku.

Tak da, phenomen ti reci svoje mišljenje ovdje i pitanja ako te još zanima. :)

A ti dijete drago koje me vrijeđaš, odi u kinderbet i ne idi offtopic.

Tu smo da pomognemo čovjeku, a ne da se svađamo.

Za to imaš PM :P

Stargate fan
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 20:50 (Vamuza).
15 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Imam napajanje od 350 W 

Monitor mi je BenQ 19" i mislim da bih igrao na 1024x768

Mozete mi predlozit sto je najbolje tj.da izvucem najvise FPS-a iz igara tipa cod2 i cod4 te koliko su sanse da unistim procesor overklockanjem i koliko overklokanje otprilike traje ? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Overclockiranje ti ne traje dugo, sad zavisi jesi li prije clockirao.

Ako nisi, može potrajati i do pola sata.

Overclockiranjem je skoro nikakva vjerojatnost da ćeš uništiti procesor ako ideš malo po malo.

Kad dođeš do točke gdje ti komp ne radi stabilno, tj. onako kako bi inače trebao raditi, onda samo smanjiš radni takt itd.

Stargate fan
14 godina
neaktivan
Phnemonen kaže...

Imam napajanje od 350 W

Mozete mi predlozit sto je najbolje tj.da izvucem najvise FPS-a iz igara tipa cod2 i cod4 te koliko su sanse da unistim procesor overklockanjem i koliko overklokanje otprilike traje ?

Jedno pitanje?Mislis li u skoro vrijeme kupovati monitor?ako ces igrati na toj rezi, onda uzmi gts450, sasvim je dovoljna, pogotovo za te igrice, nisu zahtjevne..ako neznas klokat, neupustaj se u to..mozes procitati tutoriale, ima ih na ovom forumu, prouci malo..

Nema odredjenog vremena koliko traje, testiranje frekv. najvise vremena traje, da budes siguran u stabilnost i temp..A polako dizi frekv, testiraj, dok nenadjes najvisu stabilnu u kojoj ti temo nisu prevelike za tvoj stock cooler..

Odakle si, gdje bi kupovao, da ti znamo i to predloziti?ak si iz zg, uzmi u admu, protisu, ak ne, onda mozda ipak links..Ali, nazalost, ako je neko no-name napajanje, to ti nece biti dovoljno..reci ime i model..

14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

@ vamuza

Pohvalno, jako dokazujes svoju zrelost stavljajuci mi na svaki post TD..haha..kako me to u dusu dira..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 21:08 (brane47).
Moj PC  
3 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Ja sam iz Zadra...

Gledam ove tutoriale i cini mi se da ja bas nebi to znao pogotovo ako se komp nezeli bootati opet neznam kako resetat bios + nikad nisam overclockao nista .

Postoji li graficka koju mogu uzet ,a da netrebam overclockati procesor i kupovati napajanje te da ce mi dat vise fps-a nego ova koju trenutno imam ? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Phnemonen kaže...

Ja sam iz Zadra...

Gledam ove tutoriale i cini mi se da ja bas nebi to znao pogotovo ako se komp nezeli bootati opet neznam kako resetat bios + nikad nisam overclockao nista .

Postoji li graficka koju mogu uzet ,a da netrebam overclockati procesor i kupovati napajanje te da ce mi dat vise fps-a nego ova koju trenutno imam ?

Tebi bi za tu rezu bila i dovoljna gts450 s 512mb..a onda bi imao i za napajanje..

1GB verzija ti je 200kn skuplja..

Neko LC Power bi bilo sasvim dovoljno..

Onda se bolje ne upustaj u klokanje, za neuke i nije tako jednostavno, a za tvoje potrebe, nemoras..

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 21:16 (brane47).
15 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Koliko bi me napajanje doslo i koje bi voltaze morao uzimati ? 

Mogu li sam ugradit novu grafu i novo napajanje ? 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Nadogradnja PC

Da, lako ti je ugradit sam..bar u danasnje vrijeme imas puno tutorijala, i na youtube-u i svugdje..

Napajanje LC Power od 500W ti je 210kn u Linksu..

Iako imslim da bi bilo bolje ovo od 460W, samo sto je skuplje..

I da, snaga ti je u W (watt) vatima, a ne u V (voltima) :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 21:20 (brane47).
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Phnemonen kaže...

Imam napajanje od 350 W

Evo moj prijedlog, ljepo kupi ati hd5670 za 600kn i ostalo ljepo u kasicu prasicu, ako misliš igrat na ovoj rezolucija. Napajanje je dovoljno jako za nju i mislim da se ne trebaš zezat sa oveclockom ako neznaš.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice