Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.318
|
čitano: 3.886.133
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki_the_pirat kaže...

A lol... pa ovdje nitko nije fan Hamste... svi ga nešto poštivaju, cijene i to nešto... ali nitko nije fan... jel to neka nova moda?

ja navijam za Lewisa i šta sad imaš od toga ?

10 godina

Ma svaka čast... konačno jedan izašao iz ormara

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.10.2023 18:51 (miki_the_pirat).
15 godina
miki_the_pirat kaže...

Ma svaka čast... konačno jedan izašao iz ormara

mislim da se da zaključiti po pisanju tko za koga navija, većinom tu vidim samo veliki broj istraumatiziranih ferrarijevih navijača

17 godina
loky4i4 kaže...

mislim da se da zaključiti po pisanju tko za koga navija, većinom tu vidim samo veliki broj istraumatiziranih ferrarijevih navijača

Od ovoga ne bježim. Nevjerojatno sam frustriran timom za koji navijam. Želje su velike, a realnost bolna. (Ne, nisam navijač Hajduka).

Činjenica je da je Ferrari postao ekipa koja uvijek pobjeđuje u budućnosti. Uvijek je naslov iza ugla, uvijek je moćan bolid iza ugla, a godine prolaze.

Imao sam 20 godina kada je Kimi osvojio zadnji vozački naslov za Ferrari. Kuda idu te godine?  Ajde, bilo je frustracije kada sam krenuo pratiti F1 u devedesetima. Schumacher je uvijek bio za korak prekratak, ali sve se promijenilo sezone 2000te. Onda kada se kotač zakotrljao stekao sam nekakve kriterije. Pomalo sulude kriterije da je ono iz 2000.-2004. jedini pravi Ferrari i jedini pravi standard koji mogu prihvatiti.

Schumacher, Brawn, Todt, Byrne - najveći dream tim svih vremena, a sad...  Ipak, s obzirom da smo mi tifosi hodajući pojam ludosti, mogu konstatirati da vidim Ferrari kao prvaka pri slijedećoj promjeni pravila :-D

16 godina
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

Ja i dalje mislim da je Russel ispao idiot. Mercedes je startao s dvije strategije; Lewis na softu koji se pokazao mnogo bržim gumama, a Russel na mediumu. Očekivalo se da će Lewis napasti Maxa odmah na startu što se i dogodilo pa je izgledalo da bi mogao izbiti i na prvo mjesto. Pretpostavljam da se to predvidilo prilikom razrade strategije. I sad se ja pitam što je Russel htio? Maxa nikako nije mogao obići. Koji penis se išao gurati u lijevo i time ometati Lewisa? Mogao je ostati iza Maxa i čekati, tko zna možda bi se ova dvojica izbacila iz utrke. Idiot.

Jesmo mi gledali istu situaciju? Ono, Hamilton ulijeće udesno kao da ove dvojice nema, Russel se nije gurao u lijevo, samo je išao pored Maxa i ganjao svoju priliku i onda odjednom ulijeće Hamilton banzaii tehnikom "ja ulijećem svi ima da se sklone"... da nije bilo Russela moguće da bi i Maxa pokušo izgurati sa staze a znamo kako bi onda završilo. Kako god okreneš krš i lom bi bio.

Pa pitam se i ja da li gledamo istu situaciju. Russel iza Maxa, a Lewis skoro poravnat s Russelom. Russel čini pokret prema Lewisu koji ga zbog toga izbjegava. Uništio je momčadski rezultat, a da o pojedinačnima ne govorim. Idiotizam. 

Ko je tu imo mjesta? Russel u sendviču ili Hamilton koji je imo prostora sa strane? Da Hamilton nije uletio kako je uletio obišo bi ih bez sudara a ne ić na druge "nek se miču sa puta" kao u doba kad su mu se svi sklanjali jer je samo išo na nož pa ko preživi...

16 godina
x18x05x kaže...
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

Ja i dalje mislim da je Russel ispao idiot. Mercedes je startao s dvije strategije; Lewis na softu koji se pokazao mnogo bržim gumama, a Russel na mediumu. Očekivalo se da će Lewis napasti Maxa odmah na startu što se i dogodilo pa je izgledalo da bi mogao izbiti i na prvo mjesto. Pretpostavljam da se to predvidilo prilikom razrade strategije. I sad se ja pitam što je Russel htio? Maxa nikako nije mogao obići. Koji penis se išao gurati u lijevo i time ometati Lewisa? Mogao je ostati iza Maxa i čekati, tko zna možda bi se ova dvojica izbacila iz utrke. Idiot.

Jesmo mi gledali istu situaciju? Ono, Hamilton ulijeće udesno kao da ove dvojice nema, Russel se nije gurao u lijevo, samo je išao pored Maxa i ganjao svoju priliku i onda odjednom ulijeće Hamilton banzaii tehnikom "ja ulijećem svi ima da se sklone"... da nije bilo Russela moguće da bi i Maxa pokušo izgurati sa staze a znamo kako bi onda završilo. Kako god okreneš krš i lom bi bio.

Pa pitam se i ja da li gledamo istu situaciju. Russel iza Maxa, a Lewis skoro poravnat s Russelom. Russel čini pokret prema Lewisu koji ga zbog toga izbjegava. Uništio je momčadski rezultat, a da o pojedinačnima ne govorim. Idiotizam. 

Hamilton je mislio da će ga Russel pustiti, što je bilo za očekivati. Ali  Russel nije popustio i dobio je što je zaslužio. Razlika u gumama je bila velika ta 2-3 kruga i vratio bi poziciju lagano, ali ne. Kad si još zelen pa razmišljaš samo za taj tren a ne dugoročno. 

Pa utrkivanje, nema "vozača broj 1", o puštanjima zbog taktike se priča malo kasnije a ne u prve dvije krivine kada svako ganja svoje mjesto u trci... da je Russel usporio da pusti Hamiltona sad bi se pričalo kako je bezveze izgubio bar 5 mjesta na startu kad bi ga ostali u punom naletu borbe za mjesta počeli obilaziti ako ne bi bilo i nekog još većeg sudara. To nije ni vrijeme ni mjesto gdje se ide nekog puštati.

16 godina
Master Mariner kaže...

A slušaj... zašto odustati kad su i Russel pa i Max izgledali kao sitting ducks. U F1 ovakve prilike ne ostavljaš za poslije.

onda je trebao ići malo šire a sjeći na trkaću liniju gdje imaš 2 druga vozila a ne prazan prostor.

22 mjeseca
protjeran
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

Ko je tu imo mjesta? Russel u sendviču ili Hamilton koji je imo prostora sa strane? Da Hamilton nije uletio kako je uletio obišo bi ih bez sudara a ne ić na druge "nek se miču sa puta" kao u doba kad su mu se svi sklanjali jer je samo išo na nož pa ko preživi...

A brale zar ti trebam prevodit što sam napisao?! Ti pričaš o zavoju i sendviču. Mene zavoj ne zanima jer je tu kristalno jasno da je pacerska greška kamikaze Hamiltona.

22 mjeseca
protjeran
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

A slušaj... zašto odustati kad su i Russel pa i Max izgledali kao sitting ducks. U F1 ovakve prilike ne ostavljaš za poslije.

onda je trebao ići malo šire a sjeći na trkaću liniju gdje imaš 2 druga vozila a ne prazan prostor.

Čitam i ne virujem!  

16 godina
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...
Gnjavator kaže...
Master Mariner kaže...

A brale zar ti trebam prevodit što sam napisao?! Ti pričaš o zavoju i sendviču. Mene zavoj ne zanima jer je tu kristalno jasno da je pacerska greška kamikaze Hamiltona.

Zanima te ono na ravnini prije? Ono, išo je zatvarat Russela kao da je najveći neprijatelj a imo je i tamo prostora da ide svojim putem a ne da ovome zatvara njegove prilike... i to je bilo čisto Hamiltonovo silovanje ako već hoćeš tako.

22 mjeseca
protjeran
Ti onda jednostavno ne znaš što je utrkivanje.
22 mjeseca
protjeran
Znači… ti bi da je Hamilton dao priliku Russelu?! Hamilton s gumama koje će spalit nakon pet krugova?! Baš zbog softa Hamilton je morao izbiti što je moguće prije na prvo mjesto, a ne davat nekome priliku. Kome se to inače u utrkivanju daje prilika? Brale veze nemaš. Bolje se posveti šahu ili čovječe ne ljuti se.
16 godina
Master Mariner kaže...
Znači… ti bi da je Hamilton dao priliku Russelu?! Hamilton s gumama koje će spalit nakon pet krugova?! Baš zbog softa Hamilton je morao izbiti što je moguće prije na prvo mjesto, a ne davat nekome priliku. Kome se to inače u utrkivanju daje prilika? Brale veze nemaš. Bolje se posveti šahu ili čovječe ne ljuti se.

Pa imo je takve gume da je mogao proći da se nije gurao gdje nema mjesta. Imao je bolji start, imao je bolji grip i da se nije posvetio zatvaranju Russela nego tome da prođe "kako treba" prošao bi naprijed, ovako je zeznio svoju trku, a skoro i Russelovu zbog svog silovanja i guranja.

14 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Kako im nije neugodno toliko se uvlačiti amerikancima? Odvratno.

I opet Yuki žrtva sranjskog formata kvalifikacija...

15 godina

kakva šteta, da su Lewisa zvali u prvom stintu dva kruga ranije, mislim da bi bilo napeto

10 godina

budi sretan... super je to... ovi moji 10 krugova prije kraja još prebiru po alfabetu.

22 mjeseca
protjeran
loky4i4 kaže...

kakva šteta, da su Lewisa zvali u prvom stintu dva kruga ranije, mislim da bi bilo napeto

Bilo bi... ništa. Lewis je počeo gubiti medium u zadnjem krugu, a ovako bi ih počeo gubiti još ranije. Ovo mu je maksimum.

17 godina

Šteta je samo što Lando nije imao više medium guma za posljednji stint. Tu je moglo biti borbe za pobjedu.

16 godina
Leclerc i Hamilton diskvalificirani zbog pretjerano istrošene podnice.

Lando drugi, sainz treći, Sargeantu prvi bod 👍👍👍
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
protjeran
rooswelt1991 kaže...
Leclerc i Hamilton diskvalificirani zbog pretjerano istrošene podnice.

Lando drugi, sainz treći, Sargeantu prvi bod 👍👍👍

F1 danas 

Pratim F1 15 godina, nikada nisam čuo i vidio da je netko zbog podnice disq. 

XBOX: RENZOR GT 01
16 godina
Pa nisi čuo jer podnica nikad nije igrala tako veliku ulogu. Iako je bilo dq zbog toga, ne samo f1, već i druge serije formula.
Zbog ground effecta, podnica je itekako bitan element, i ona je tu zbog sigurnosti vozača. Ako se podnica istroši, onda podom struže šasija, i automatski se gubi strukturalni integritet (ne znam jel to ispravan hrvatski naziv) i može doći do vrlo velikih sranja.
Činjenica da su se i ferrari i mercedes odmah složili s kaznom pokazuje da su i oni svjesni sranja kojeg su napravili. Malo je mutavo samo što su testirali 4 bolida, kad su vidjeli da su 2 od 4 pala, ja bi testirao cijeli grid...
Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

Možda ne bi imali dovoljno vozača, da popune sva mjesta u bodovima. 

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
22 mjeseca
protjeran
Pošteno. Takvo je pravilo i nema diskusije.
15 godina
rooswelt1991 kaže...
Malo je mutavo samo što su testirali 4 bolida, kad su vidjeli da su 2 od 4 pala, ja bi testirao cijeli grid...

Onda bi možda shvatili da je do staze, plus ne znam jel uopće mijenjaju podnicu nakon sprint utrke, al dobro, srećom nije bilo pobjede. Samo me zanima kolike su vrijednosti kod svih testiranih auta.

22 mjeseca
protjeran

Mislim da su Schumachera diskvalificirali iz istog razloga. Samo što je on tada bio i pobijedio. To je bilo u doba njegove dominacije početkom devedesetih. Sad mi se ne istražuje kada je to bilo i na kojoj trci. Hamilton je sigurno imao koristi od toga jer mu je bolid dolazio bliže stazi čime je imao izraženiji downforce. Znači pitanje je bi li uopće završio na podiju da je bio ispravan. Svejedno za Hamiltona. On je ionako prošlost. Sad gledamo dominaciju budućeg najuspješnijeg vozača u povijesti. Taj vozi nepogrešivo kao nitko do sada u svom primeu. S neispravnim kočnicama on sa šestog mjesta pobijedi ne napravivši niti jednu jedinu grešku. Nevjerojatan vozač!

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.10.2023 10:19 (Master Mariner).
15 godina

Najjači su mi oni što shareaju onaj kolaž kao dokaz nečega, a evo šta kaže lik koji je uhvatio te fotke

https://twitter.com/jameypricephoto/status/1716244239435108835?t=wiME3ebAa7vtz4hJlIBh-g&s=19

15 godina

Ta FIA mi ide na rac viš sa tim kaznama

15 godina

Fia1 ili Formula1 pitanje je sad. 

17 godina

Ferrari 1-2 na kvaliju... To je to, a sada kreće prema dnu.

15 godina

baš me zanima do kada će se Horner lagati da je Perez siguran za iduću sezonu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice