Kutak za ljubitelje Formule 1 izdvojena tema

poruka: 30.818
|
čitano: 4.153.486
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Kutak za ljubitelje Formule 1

Kad će ljudi shvatiti da dominacija jednog bolida nije iznimka već pravilo, tako je uvijek bilo kroz povijest Formule 1.

Sezona poput 2021. je jedna u 20 godina.

8 godina
Re: Kutak za ljubitelje Formule 1
miki_the_pirat kaže...

Max mi je malo specifičan... u mladosti je bio jako "naopak", prgav, radio probleme na stazi... stalno je bio tema u raspravama... baš ga nisam volio... ali mogu reći da je vozački dozrio na najbolji mogući način... još uvijek ga ne volim, ali realno - nemam mu što prigovoriti.

Zanimljivo je to promatrati sa psihološkog stajališta. Puno vozača dok se bore za prvenstvo ispolje ono najgore iz sebe. Schumacher, Hamilton, Vettel, Verstappen...samo su neki. Ne kažem da su oni svi nužno loši ljudi, ali vidi se razlika u pristupu kada se boriš za prvenstvo i kada voziš turistički. 

14 godina
Vandit kaže...
miki_the_pirat kaže...

Max mi je malo specifičan... u mladosti je bio jako "naopak", prgav, radio probleme na stazi... stalno je bio tema u raspravama... baš ga nisam volio... ali mogu reći da je vozački dozrio na najbolji mogući način... još uvijek ga ne volim, ali realno - nemam mu što prigovoriti.

Zanimljivo je to promatrati sa psihološkog stajališta. Puno vozača dok se bore za prvenstvo ispolje ono najgore iz sebe. Schumacher, Hamilton, Vettel, Verstappen...samo su neki. Ne kažem da su oni svi nužno loši ljudi, ali vidi se razlika u pristupu kada se boriš za prvenstvo i kada voziš turistički. 

Pa nije li to logično i razumljivo?

Kad ti je do nečeg stalo i kad nešto silno želiš, radiš sve moguće da to i ostvariš.
Pogotovo u takvom okruženju kao što je F1.
Slažem se da je zanimljivo, ali ne to uopće ne iznenađuje.

Ne bi bili WDC-ovi da nemaju takav pristup.

Batllelog: sudy_freak | Steam: sudy_freak | PUBG: slav_baba_yaga
10 godina
Korny1603987 kaže...
miki_the_pirat kaže...

Iliti nije specifičan. A kakav je bio Michael Schumacher ?

Nisam ni njega volio u ono doba... al to su bila druga vremena. Ne mogu se porediti kako pravila tako ni vozači... zamišljena crta normale je bila na potpuno drugoj poziciji. Prije je puuuno više toga bilo dozvoljeno a MS je uvijek plesao na granici, kao i MV svojevremeno, tako da se može reći da su svaki u svom vremenu bili vrlo slični - s tim da mi MV danas zreliji nego što je MS ikad bio. Ali to vjerojatno subjektivno gledam iz današnje perspektive, a i njihov put je vrlo različit... možda bi i MS bio zreliji da je imao ovakav bolid. A možda i MV opet "popizdi" ako netko napravi bolji bolid od RB-a... jedino je sigurno da to neće biti Ferrari.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.8.2023 13:00 (miki_the_pirat).
17 godina

Volio sam Michaela. Neopisivo. Nakon njega ne mogu navikati za drugog vozača F1. Pravi vozač mora biti super brz, super konstantan, a kada je loš automobil onda mora biti i brutalan. Kada kažem brutalan mislim da ne smije imati milosti jer ako imaš slabiji automobil ne smiješ si dopustiti fair play borbu, onda moraš biti mučko đubre udarati ispod pojasa. Michael je imao sve.

14 godina
Korny1603987 kaže...

Volio sam Michaela. Neopisivo. Nakon njega ne mogu navikati za drugog vozača F1. Pravi vozač mora biti super brz, super konstantan, a kada je loš automobil onda mora biti i brutalan. Kada kažem brutalan mislim da ne smije imati milosti jer ako imaš slabiji automobil ne smiješ si dopustiti fair play borbu, onda moraš biti mučko đubre udarati ispod pojasa. Michael je imao sve.

Znači Max?

17 godina
Korny1603987 kaže...

A Max to sve nema?

A Ayrton Senna je imo još više i konstantnosti a bome i brutalnosti :)

2 godine
protjeran

Senna i konstantnost?! Pa i ne ide to baš jedno uz drugo.

17 godina

Po meni to je i vrijednost Schumachera. On je spojio Prosta i Sennu u jednu osobu.  Dakle profesorovu metodologiju i srce gladijatora.

15 godina

Ferrari napokon priznaje

16 godina

Sta se dogada sa Perezom? Jel mu tolko prijete da ce ga izbacit iz tima pa pukli zivci? Svako malo neka greska.

Kolika je sansa da se Aston Martin proda Porsche-u ili Andrettiju? Nema rezultata od Lance-a a ove godine se jos moze dobro zaraditi na prodaji, prije novih pravila...

Jel bude ista od Ferrarija ovaj vikend ili ce opet zeznut strategiju?

mihi
17 godina

Zašto bi Stroll išta prodao? Njemu nije do zarade u F1. Njemu je F1 samo poligon da sinek ima gažu u formuli 1.

14 godina
Nezz zasto nema na EON TV..SK prijenos kvalifikacija!?
AUDIOFIL
15 godina
volegradele kaže...
Nezz zasto nema na EON TV..SK prijenos kvalifikacija!?

ima na SK3, samo što ne piše u rasporedu

2 godine
protjeran

Sutra... sve po starom, šetnja.

17 godina

Ferrari će već imati neku katastrofu do prvog zavoja, jedan od njih će opasti na pola grida. Onda brzo pojesti gume i kreće loše po loše. Iskreno više vjerujem Mercedesima da mogu skupiti više bodova od mojih crvenih.

14 godina
Korny1603987 kaže...

Ferrari će već imati neku katastrofu do prvog zavoja, jedan od njih će opasti na pola grida. Onda brzo pojesti gume i kreće loše po loše. Iskreno više vjerujem Mercedesima da mogu skupiti više bodova od mojih crvenih.

Ne moraju imati katastrofu ovak i onak race pace nije na razini RB-a ali da vjerojatno budu izveli neku glupost

twice the pride double the fall
10 godina
Korny1603987 kaže...

dad0r kaže...
Korny1603987 kaže...

Ne moraju imati katastrofu ovak i onak race pace nije na razini RB-a ali da vjerojatno budu izveli neku glupost

Ma dajte deeečki... nemojte tako... nek se nadamo bar do sutra popodne. Svaka minuta je bitna... nema ih puno ove sezone...

2 godine
protjeran

Ferrari nakon Schumachera=Hajduk zadnjih 20 godina

10 godina
Master Mariner kaže...

Ferrari nakon Schumachera=Hajduk zadnjih 20 godina

Ti baš odlučio da mi se usereš u skoro sve što volim

17 godina

Tu sam usporedbu napravio već mnogo puta izrekao javno.

Tipični Hajduk. Visoke ambicije, veliki planovi, velike riječi i hype prije svake nogometne sezone, a onda se ispadne iz europe u roku tjedan dana, a u ligi se pobjedi 2-3 za redom možda i Dinamo, kreće pjesma, kreće veselje, hype na vrhuncu, osvojili smo naslov već nakon 3 utakmice, a onda.... a onda krene gubljenje od Slavena, Istre, Šibenika itd i Dinamo s 10 bodova zaostatka dođe do kraja sezone na +15 bodova prednosti, a Hajduk obeća navijačima da će osvojiti titulu iduće sezone... i hype preko ljeta opet buja.

14 godina
miki_the_pirat kaže...

Ma dajte deeečki... nemojte tako... nek se nadamo bar do sutra popodne. Svaka minuta je bitna... nema ih puno ove sezone...

Istina ali treba biti realan, nakon Schumachera/Todda/Brawna izgledaju gore nego hrpa amatera ali  toliko smo daleko dosli da nas pole veseli kao pobjeda 

13 godina

Ekipa koji je najbolji nacin za gledat F1 na TV-u (android TV)?

6 godina
mrbean kaže...

Ekipa koji je najbolji nacin za gledat F1 na TV-u (android TV)?

F1 TV

17 godina

Za vrijeme Schumachera-Todta-Brawna nikada nisam sumnjao u tim ili vozača. Čak i da su imali nešto slabiji bolid znao sam da će Michael čekati i najmanju grešku suparnika, znao sam da će Ferrari smanjiti zaostatak kroz bokseve, znao sam da Ferrariju neće beknuti motor u sezoni nego će izravnom protivniku prije ili kasnije beknuti motor. 

Skraćeno pri slabijem bolidu Michael se često znao boriti za naslov, a ako je bolid barem jednak ili čak i malo jači - to je to - naslov.

14 godina
Amo crveni..samo da ne sjebe start jedan on njih..da se ne razbije..da ne zaboravi prebacit u brzinu,da pit wall ne sjebe..nek momci napokon odvoze normalnu trku s normalnom taktikom i norlmalnim boxovima..ne trazimo puno!!😅🙏🏻
AUDIOFIL
14 godina

Šteta, dobra vožnja Sainza ali RB ide ko po tračnicama.

14 godina
Hahahaha..gusta sam u ovom dvoboju Sainza i LeClerca..po meni vrlo dobra trka!
Dobar Ferrari..steta..brzina je tu..gume jos ne
AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...
Hahahaha..gusta sam u ovom dvoboju Sainza i LeClerca..po meni vrlo dobra trka!
Dobar Ferrari..steta..brzina je tu..gume jos ne

Dobar Ferrari, danas izgleda da su vozili na limitu koliko ide. Dobar rezultat.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.9.2023 16:47 (dad0r).
2 godine
protjeran

Meni se čini da je Ferrari morao narediti Sainzu da propusti Leclerca nakon što je izgubio vodstvo. Imao sam dojam da je Leclerc brži pa bi možda imali drugo mjesto. Ustvari... čini mi se da je Leclerc cijelu trku bio brži od kolege, ali kod podjednakih bolida Monza je preteška za pretjecanje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice